Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Helsinki-Visby risteilyt Viking Gabriella

Senioriliiton ruusujen Visby

Senioriliiton Visbyn-risteily

Lähtöpäivät:

14.6.2024

Matkan kesto:

3 pv

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa mukaan Kansallisen Senioriliiton ikimuistoiselle matkalle ruusujen Visbyyn Viking Gabriellalla!


Kiehtova Gotlanti on vuosisatojen varrella houkutellut niin hansakauppiaita, valloittajia kuin taiteilijoita. Koe saari risteilyllä suoraan Helsingistä Viking Gabriella laivalla. Perillä vietetään yksi kokonainen päivä, jolloin voit tutustua ihastuttavaan Visbyn kaupunkiin ja Gotlannin saareen joko omin päin tai osallistua erilaisille opastetuille retkille. Visby on noin 20 000 asukkaan hansakaupunki ja Gotlannin saaren keskus keskellä Itämerta. Saaren historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja menneen maailman voi edelleen aistia Visbyn nupukivisillä kaduilla. Osaa kaupungista ympäröi kehämuuri, jonka sisään jäävä osa on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. 
Lähde mukaan tutustumaan tähän ruusujen kaupunkiin Visbyhyn!

Risteilyn hintaan sisältyy 

* Visbyn risteily Helsingistä valitussa hyttiluokassa 1-4 henkilölle
* Ateriapaketti: yksi buffet illallinen menomatkalla, meriaamainen sekä brunssi paluumatkalla, polttoaine- ja EU ilmastomaksu.

Retket

Lisämaksullisten retkien tarkemmat sisällöt ja hinnat löytyvät alempana tältä sivulta.

* Gotland Panorama
* Fårö - maaginen saari pohjoisessa
* Kuvankaunis Gotlanti
* Kuljetus satama-keskusta-satama


Visby

Visby on pieni, vehreä kaupunki, jossa riittää nähtävää kaiken ikäisille. Nauti piknik puistossa, tutustu kulttuuriin tai lähde pyöräretkelle. Kaupungissa on paljon piskuisia putiikkeja, joista voit tehdä löytöjä tuliaisiksi tai itselle. Visbyssä pääset kurkistamaan Peppi Pitkätossun taloon Sommarland-teemapuistossa, jossa löytyy tekemistä koko päiväksi: vieraile aidossa ja alkuperäisessä Peppi Pitkätossun Huvikummussa, hurjastele vuoristoradassa, temppuile pomppulinnassa - yli 50 laitetta ja leikkipaikkaa kutsuvat seikkailuun.


Visby infolehtinen matkustajille >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Lataa Visby risteilyt 2024 ryhmille Viking Linella esite


KATSO KAIKKI RISTEILYT >Tietoa Ruotsiin matkustaville

Matkustusasiakirjat: Ajalla 28.3.2022 - 11.5.2024 Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.Kuvat: osa kuvista Visit Sweden, Gotland (eri kuvaajia).

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki-Visby-Helsinki valitussa hyttiluokassa
  • Buffet-illallinen menoiltana
  • Meriaamiainen
  • Brunssi paluupäivänä
  • Senioriliiiton edustaja matkassa mukana

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka

Visby

Helsinki Visby 17.5., 31.5., 14.6., 15.8., 29.8.
16:00 09:00
13:45 17:00

Lisämaksulliset palvelut

Buffet-illallinen paluupäivänä

Retket Visbyssä

Lisämaksulliset retket

Hinta 25€ /hlö

Kuva retkestä

Ruusujen ja raunioiden Visby 3h

Keskiaikainen hansakaupunki Visby on yksi parhaiten säilyneistä Euroopassa. Vanhoja kivitaloja, kirkkoraunioita ja kujia ympäröi kehämuuri. Historia on aina läsnä, kun kävelet Visbyn mukulakivikatuja pitkin. Tällä opastetulla kävelykierroksella näemme keskiaikaisia nähtävyyksiä maustettuna historiallisilla tarinoilla (esim. Dalmansporten, Tuomiokirkko, kasvitieteellinen puutarha ja Almedalen). Kierroksen aikana pysähdymme myös jäätelöbaarissa maistamassa paikallisesti tuotettua luomujäätelöä Visbyn kauneimpia näkymiä ihaillen. Suosittelemme tälle retkelle hyviä kävelykenkiä.

Kierros alkaa klo 9:30 bussiyhteydellä satamasta Östercentrumiin, minkä jälkeen suomeksi opastettu kävelykierros Visbyssä. Kierros kestää n. 3 tuntia. Takaisin laivalle voi halutessaan kävellä, tai satamaan pääsee myös transferbussin kyydissä Östercentrumista (viimeinen lähtö klo 16.00). Retken lippu on esitettävä kuljettajalle.   

Hinta: 25 €/aikuinen, 19 €/3–12-vuotiaat. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta.
Hintaan sisältyy kuljetus, opastettu kävelykierros ja jäätelömaistiaiset.Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 50 /hlö

Kuva retkestä

Gotland Panorama, 3,5h

Opastettu bussiretki vie Visbyn länsirannikolle ja keskiaikaisen Visbyn keskustan kiinnostaville nähtävyyksille. Kierroksella käydään mm. Gotlannin rannikon ja viikinkiajan nähtävyyksillä, kuten Gnisvärdin kalastajakylässä ja Gotlannin parhaiten säilyneellä laivalatomuksella eli pronssikauden haudalla. Palaamme Visbyhyn ja pysähdymme Galgberget-luonnonsuojelualueelle- Sieltä on laaja näkymä merelle ja rannikolle, ja näet Visbyn keskustan etelässä tuomionkirkon kanssa. Tämän jälkeen siirrytään Visbyn keskiaikaiseen hansakaupunkiin. Bussi pysähtyy Dalmansportenin edustalle, mistä jatketaan retkeä kävellen. Kantakaupungissa pysähdytään mm. Kyrkbergetin näköalapaikalla, vieraillaan kaupunkilaisten kauppa- ja kohtaamispaikalla Stora Torgetilla, päästään ihailemaan Pyhän Karinin kirkon raunioiden arkkitehtuuria ja lopuksi kävellään viehättäviä kujia pitkin Almedaleniin, mihin retki päättyy. Suosittelemme retkelle mukavia kävelykenkiä. Kiertoajelun aikana mahdollisuus WC:ssä käyntiin.

Bussi lähtee satamasta klo 9.30 ja palaa sinne retken päätteeksi. Jos haluaa nauttia vielä hetken Visbyn maisemista, laivalle voi palata myös kävellen tai transferbussin kyydissä Östercentrumista (viimeinen lähtö klo 16.00). Retken lippu on esitettävä kuljettajalle.

Hinta: 50 €/aikuinen, 39 €/3 -12 -vuotiaat. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta ilman omaa istumapaikkaa bussissa. Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 50 /hlö

Kuva retkestä

Kuvankausni Gotlanti

Lähdemme tutustumaan Luoteis-Gotlannin luonnonkauniisiin maisemiin bussilla. Matkan aikana näet mistä Gotlanti tunnetaan parhaiten; kallioisesta rannikosta kiehtovine meren rannikkoineen, keskiaikaisia kirkkoja, maalaismaisemaa sekä hansakaupunki Visbyn.


Aloitamme retken ajamalla kohti karua rannikkoa, jolle ominaista on kiviset kalkkikivikalliot ja pitkät pikkukivirannikot. Lickershamn sijaitsee kaupungin luoteisosassa saarta ja siellä on viehättävä kalastajakylä, jossa kalastajien mökit sijaitsevat rivissä lahden reunalla. Täällä näet Gotlannin korkeimman raukin Jungfrun. Nämä kivimuodostelmat ns raukit ovat muodostuneet tuhansien vuosien saatossa  meren ja tuulen muodostamina. Ajamme maalaismaisemassa jossa lampaat laiduntavat ympäri vuoden ja palaamme takaisin Visbyyn, joka oli kerran kukoistava kaupunki Hansaliitossa, monine kauppataloineen, kirkkoineen ja luostareineen, jotka tuhoituivat kun Visby menetti vähitellen merkityksensä myöhäiskeskiajan aikana. Nykyään Visby on tunnettu hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan ja lähes kolme ja puoli kilometriä pitkästä kaupunginmuurista, joka on Unescon maailmanperintökohde..

Visbyn kaupunkiin tutustuu parhaiten kävelemällä ja me kuljemmekin ulkokautta kehämuurilla näköalapaikalle, kohti Pyhän Marian katedraalia kohden. Katedraali on ainoa Visbyssä ehjänä säilynyt keskiaikainen kirkko. Täältä kuljemme 75 askelmaa alas ja kirkon raunioiden ohitse pienten kujien läpi Almedalenin , joka oli aikoinaan Visbyn pääsisäänkäynti. Täällä aivan meren rannalla sijaitsee muurin vanhin torni, noin vuodelta 1160 peräisin oleva Ruutitorni.


Kävelykierroksen jälkeen siirrymme takaisin bussiin, joka vie meidät takaisin satamaan.


Kierros kestää noin 4h.


Retken hinta on 50e / henkilö.


Retki toteutetaan, jos sille ilmoittautuu vähintään 30 osallistujaa.


Retkelle suositellaan mukaan vesipulloa ja hyviä kävelykenkiä. Ei sovellu liikuntaesteisille.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Bussi lähtee satamasta klo 9.30 ja palaa sinne retken päätteeksi.

Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Hinta 10 /hlö

Kuva retkestä

Transfer satama-keskusta-satama

Bussikuljetus nonstop. Transferbussi liikennöi Visbyn sataman (laituri 7) ja keskustan (Östercentrum) välillä klo 9.15–12.30 ja keskustan (Östercentrum) ja sataman väliä klo 12.30–16.00. Viimeinen lähtö Östercentrumista klo 16.00.

HUOM. Lippu on esitettävä kuljettajalle bussiin noustessa.
Transferlippuja ei ole mahdollista ostaa enää bussista, eli joko etukäteen tai viimeistään laivalta.

 

Hinta 10 eur / meno-paluu (0-3v ilmaiseksi ilman omaa istumapaikkaa).

 


Hinta 68 /hlö

Kuva retkestä

Fårö -maaginen saari pohjoisessa 6h

Matkaamme bussilla pohjoiseen Fårösundin lauttapysäkille ja lyhyen lauttamatkan jälkeen saavumme suositulle saarelle, päivän kohokohtaan.

Pysähdymme ensimmäisen kerran 1100-luvulta peräisin olevaan Fårön kirkkoon. Sen hautausmaalla lepää mestariohjaaja Ingmar Bergman, joka asui Fårössä yli 40 vuotta. Fårön valo ja saaren karut maisemat ovat kiehtoneet taiteilijoita vuosisatojen ajan.

Pysähdymme nauttimaan hyvin valmistetun lounaan ennen kuin jatkamme matkaa pieniä mutkaisia teitä luonnonsuojelualueiden ja raukkien halki, ohi karitsatilojan ja kalastusmajojen, joissa opas vie meidät useisiin ainutlaatuisiin mansikkapaikkoihin ympäri pientä saarta. Tämän jälkeen näemme Langhammarin ja Digerhuvudin luonnonsuojelualueet valtavine raukkipeltoineen. Täällä sijaitsevat muinaiset kalkkikivimuodostelmat kuuluvat Gotlannnin kuvatuimpiin. Teemme kävelyretken keskellä kauniita luonnonveistoksia, jotka muuttavat ulkonäköään riippuen siitä, mistä suunnasta niitä katsot.


Meren jatkuva läsnäolo on jättänyt jälkensä saaren karuihin nummiin ja kartiomaisiin mäntyihin, jotka taistelevat uhmakkaasti luonnonvoimia vastaan. 1800-luvulla täällä asui yli tuhat ihmistä, nykyään vain 500. Sekä gotlantilaiset että turistit rakastavat Fårötä, jossa käy vuosittain useita tuhansia kävijöitä.


Fårö kiehtoo ja on täynnä kokemuksia. Toivottavasti koet saman tunteen kuin moni muu – kerran Fårö, aina Fårö! Jännittävän päivän jälkeen käännymme takaisin Visbytä kohti ja  takaisin risteilylaituriin.


Retki alkaa satamasta klo 9.30 ja kestää noin 6 tuntia (josta bussimatkan osuus noin 3 tuntia). Bussi palaa satamaan retken päätteeksi. Retken jälkeen voit kävellä omatoimisesti Visbyssä ja palata keskustasta laivalle kävellen tai Viking Linen transferbussin kyydissä Östercentrumista (esitä retken lippu kuljettajalle). Viimeinen transferbussin lähtö Östercentrumista klo 16.00.


Retki soveltuu myös liikuntarajoitteisille.

Retkelle suositellaan mukaan mukavia kävelykenkiä ja vesipulloa.

Retken aikana mahdollisuus WC:ssä käyntiin.


68 €/aikuinen, 60 €/3‒12-vuotiaat. 0–2-vuotiaat lapset veloituksetta ilman omaa istumapaikkaa.

Retkeen hintaan sisältyy lounas. Retken varaus myyntipalvelustamme 010 2323 200.

Matkaohjelma

1. Matkapäivä, Helsinki - Visby

Laivaannousu alkaa klo 14:30. Tervetulotilaisuus alkaa lo 15:00 alivan yölkerhossa. Tervetulostilaisuuden jälkeen hytteihin majoittautuminen. Viking Gabriella lähtee Helsingistä Katajanokalta klo 16:00. The Buffet ravaintolassa Buffet-illallinen klo 18:30.2. Matkapäivä, Visby

Aamiainen laivalla klo 07:30 (Suomen aikaa) Laiva saapuu Visbyn satamaan klo 09:00 (ruotsin aikaa). Omatoimista aikaa Visbyssä, Gabriella lähtee takaisin kohti Helsinkiä klo 17:00.


3. Matkapäivä, Visby - Helsinki

Brunssi klo 08:00 (Ruotsin aikaa) Takaisin Helsingissä klo 13:45.

 

Laivan esittely

Viking Gabriella

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Gabriellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Gabriellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä. Tax-free-myymälää vastapäätä on Pop-Up Shop, joka tarjoaa kausittain vaihtuvia muodin ja lifestylen huippumerkkejä.

Baarit

Gabriellan Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Gabriellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Gabriellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille.

Hyvän olon palvelut

Gabriellalla voit saunoa perinteisesti tai höyrysaunassa. Osastolla on kaksi poreallasta. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.


Hytit

Tutustu tästä Viking Gabriellan hyttivalikoimaan >
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt