sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulutorien tunnelmaa

Budapest

Budapestin joulutorit

Lähtöpäivät:

6.12.2018

Matkan kesto:

4 päivää

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty.


Budapest

Unkarin pääkaupunki Budapest on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista, joka on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, kylpylöistään ja vilkkaasta yöelämästään. Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan: vehreään Budaan ja moderniin ja eläväiseen Pestiin.

Budan puolella sijaitseva linnavuori kohoaa ylväänä Tonavan rannalla. Ylös kukkulalle pääsee muun muassa köysiradalla, joka lähtee Clark Ádám tériltä heti kuuluisan Ketjusillan päästä. Maan päällisen vanhan kaupungin lisäksi linnavuoren alta löytyy kilometrien pituinen, maan alla kiertelevä, luonnollisesti muodostunut luolasto, josta osa on avoinna yleisölle. Luolissa kannattaa ehdottomasti vierailla.

Linnavuorella sijaitseva Budan linna, entinen kuninkaanlinna, koostuu useista museoista, kauniista kirkoista ja pienistä keskiaikaisista kujista. Linna on upean näköinen etenkin iltavalaistuksessa. Linnavuori kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Budan puolella kannattaa vierailla myös Gellért-kukkulalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös kuuluisa kylpylä, jossa voi käydä rentoutumassa nähtävyyksien katsomisen ja ostosten lomassa.

Pestin puolella sijaitseva Andrássy út on Budapestin vehreä ja arkkitehtuuriltaan huikea New Yorkin Fifth Avenuen veroinen katu, joka halkoo keskustaa Bajscsy-Zsilinszkyltä Hösök teren Sankarien aukiolle. Andrássyn varrella kohoaa muun muassa kuuluisa Budapestin oopperatalo, jota kannattaa käydä katsomassa, vaikkei oopperasta olisikaan kiinnostunut. Andrássyn varrella kannattaa katsoa myös ylöspäin, sillä monet huikeat vuosisatojen aikana luodut arkkitehtuurin taidonnäytteet sijaitsevat katsekorkeuden yläpuolella. Muutaman korttelin päässä Andrássyltä Tonavan suuntaisesti kulkeva Váci utca taas on kävelykatu, jonka varrelta löytyvät monet kaupat ja muut ostosmahdollisuudet. Kadulle kerääntyvät etenkin turistit ja katua voikin kutsua Budapestin keskukseksi.

Kaupunkia halkovan Tonavan yli kulkee lukuisia siltoja, joista kuuluisin ja näyttävin on Ketjusilta. Unkari on tunnettu kauniista kylpylöistään. Budapestissä voikin kaupunkiin tutustumisen lomassa rentoutua esimerkiksi Linnavuorella sijaitsevassa kylpylässä.

Kulttuurinnälkäiset löytävät kaupungista loputtomasti nähtävää ja koettavaa eivätkä shoppailijoidenkaan ostosvalikoimat lopu ihan heti kesken. Eikä kannata ohittaa myöskään viehättäviä kahviloita, puistoja tai kaupungin yllä kohoavaa linnavuorta. Lähes kahden miljoonan asukkaan kaupunki elää aamusta yöhön

Budapestin joulutorit

Budapestin suurimmat joulumarkkinat järjestetään aivan Budapestin keskustassa Vörösmarty-aukiolla, Váci utca -kadun päässä. Aukio täyttyy sadoista kojuista, perinneherkuista, lämpimistä juomista ja iloisista tanssiesityksistä. Arvovaltainen raati valvoo, että torilla myytävät tuotteet ovat perinteisesti käsintehtyjä, ja sen vuoksi kojuista puuttuvat tyypillisimmät joulurihkamat. Todennäköisesti juuri tästä syystä Budapest on kiilannut joulutorikaupunkien kärkeen, ja toreilta on varsin helppo tehdä löytöjä omaan kotiin tai lahjaksi. Myös syötävissä ja juotavissa on keskityty ennen kaikkea parhaisiin unkarilaisiin perinnetuotteisiin. Ota varaslähtö joulutunnelmointiin ja lähde nauttimaan Budapestin kauneudesta sekä Keskieurooppalaisesta joulumarkkinatunnelmasta!

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Budapest-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Budapestin kaupunkikierros suomenkielisen soppaan johdolla
  • Pestin kävelykierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Sisäänpääsy Kalastajalinnakkeeseen
  • Vierailu joulutorilla
  • Lentokenttäkuljetukset

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa.  Unkarissa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Budapest 09:30 - 10:50

Budapest - Helsinki 19:20 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Budapest

Finnairin suora lento lähtee Helsingistä klo 9:30 kohti Budapestiä, jonne saavumme jo klo 10:50 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat ryhmää vastassa kentällä. Kentältä lähdettyämme teemme kaupunkikiertoajelun oppaan johdolla. Paikallisoppaalta saat tietoa Budapestin menneisyydestä ja nykypäivästä. Kaupunkikierros alkaa Gellért-vuorelta, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys sekä mahdollisuus ottaa valokuvia. Kierros jatkuu Budapestin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on vierailemme Kalastajalinnakkeella. Jatkamme edelleen Pestin puolelle, jossa näemme Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarien Aukiolla ja kaupunginpuistossa, josta jatketaan upeaa Andrássy -Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Vierailemme myös joulutorilla. Kierros päättyy hotellille. Loppupäivä aikaa tutustua Budapestiin omatoimisesti.

2. matkapäivä, Budapest

Aamiainen hotellissa. Klo 09.00 lähdemme oppaan johdolla kävelykierrokselle kohti Pestin puolen nähtävyyksiä. Kierros päättyy joulumarkkinoille, joilla voi tehdä tehdä ostoksia, maistella paikallisia herkkuja ja nauttia keskieurooppalaiseta ilmapiiristä. Loppupäivä on vapaata aikaa lomailuun omien mieltymysten mukaan.

3. matkapäivä, Budapest

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Budapestissa.

4. matkapäivä, Budapest – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vielä aikaa omatoimisesti kaupungilla liikkumiseen. Iltapäivällä kuljetus hotellilta lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19:20. Helsinkiin saavumme klo 22:40.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display