Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Joulutorien tunnelmaa

Budapestin joulutorit

Budapestin joulutorit

Lähtöpäivät:

25.11., 2.12. ja 9.12.2021

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 559€

Budapestin joulutorit

alk. 559 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Budapest

Upeiden rakennusten, runsaan kulttuuritarjonnan, sydämellisten ihmisten, ylellisten kylpylöiden ja virtaavan viinin Budapestia ei suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Joki siltoineen hallitsee kaupunkikuvaa ja niistä ensimmäinen, Ketjusilta, on edelleen kaupungin komein. Budapest on oikeastaan kaksi joen toisistaan erottavaa kaupunkia yhdessä. Historiallinen Budan puoli tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja modernimpi Pest on ostosten, ravintoloiden ja iltaelämän aluetta. Matkalla tutustumme myös Tonavan rannalla sijaitsevaan pieneen ja pittoreskiin Szentendren kaupunkiin, joka huumaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan.


Budapestin joulutorit

Budapestin suurimmat joulumarkkinat järjestetään aivan Budapestin keskustassa Vörösmarty-aukiolla, Váci utca -kadun päässä. Aukio täyttyy sadoista kojuista, perinneherkuista, lämpimistä juomista ja iloisista tanssiesityksistä. Arvovaltainen raati valvoo, että torilla myytävät tuotteet ovat perinteisesti käsintehtyjä, ja sen vuoksi kojuista puuttuvat tyypillisimmät joulurihkamat. Todennäköisesti juuri tästä syystä Budapest on kiilannut joulutorikaupunkien kärkeen, ja toreilta on varsin helppo tehdä löytöjä omaan kotiin tai lahjaksi. Tutustumme myös Pyhän Tapanin tuomiokirkon ympärillä sijaitsevaan tunnelmalliseen joulutoriin sekä vierailemme taiteilijoiden suosimassa pittoreskissa Szentendren kaupungissa, joka pukeutuu myös joulun tunnelmaan.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Budapest-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Budapestin kaupunkikierros suomenkielisen oppaan johdolla
  • Retki Szentendreen, taiteiden kaupunkiin
  • Vierailut joulutoreilla ja Budapestin kauppahallissa
  • Lentokenttäkuljetukset
  • Suomenkielisen paikallisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa.  Unkarissa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Budapest 09:30 - 10:50

Budapest - Helsinki 19:20 - 22:40

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 120€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Budapest

Finnairin aamuleto Helsingistä saapuu Budapestiin klo 10:50. Paikallinen bussi ja suomenkielinen opas ovat vastassa lentokentällä, josta jatkamme suoraan kiertoajelulle. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, joita Pestin puolella ovat mm. Sankarten Aukio, parlamenttitalo ja oopperatalo. Ajamme myös ylös Budan puolelle Linnavuorelle, jossa sijaitsee mahtava Kuninkaanlinna, Matiaskirkko sekä satumainen Kalastajalinnake. Kaupunkikierroksen lopulla virittäydymme jouluiseen tunnelmaan ja vierailemme Pyhän Tapanin Tuomiokirkon ympärillä sijaitsevalla joulutorilla. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen on vapaata aikaa tutustua Budapestiin omatoimisesti.

2. matkapäivä, Budapest -retki Szentendreen

Aamiainen hotellissa. Teemme suomenkielisen oppaan johdolla retken läheiseen Szentendren kaupunkiin, jota kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän historialliseen pikkukaupunkiin. Se sai nykyisen muotonsa, kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Palaamme päivällä takaisin Budapestiin ja vierailemme Vörötsmartyn Joulutorilla, joka on yksi Euroopan suurimmista.  Lukemattomissa kojuissa myydään mm. joulukoristeita, käsitöitä, paikallisia herkkuja, joulumakeisia ja suolaista syötävää, hehkuviiniä ja joulun tunnelmaa luovia pikkutavaroita. Loppupäivän ohjelma on vapaa ja paluu hotelliin omatoimisesti. Päivän ajomatka noin 60 km.

3. matkapäivä, Budapest

Aamiainen hotellissa. Tutustumme aamupäivällä oppaan johdolla lähellä hotelliamme sijaitsevaan kauppahalliin, joka on Euroopan vanhin kauppahalli. Se on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä ja suorastaan pursuaa perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Loppupäivä on vapaata aikaa tutustua Budapestiin omien mieltymysten mukaan.

Budapestin ostosmahdollisuudet ovat hyvin runsaat ja Vaci utca kävelykadulta löytyvät tunnetuimmat muotiliikkeet. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Valtavasta West End ostokeskuksesta löytyy yli kolmesataa liikettä ja lähes neljäkymmentä ravintolaa ja kahvilaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta sekä viinistä, ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.

4. matkapäivä, Budapest – Helsinki

Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja tehdä vaikkapa edullisia ostoksia pukinkonttiin. Kuljetus iltapäivällä Budapestin lentokentälle, mistä Finnairin lento AY1256 lähtee klo 19:20 ja saapuu Helsinkiin klo 22:40.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.