Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Senioriliitto Elämäniloa ja voimaa

5.-7.2.2024 Päivä Tukholmassa-risteily

Elämäniloa ja voimaa

Lähtöpäivät:

5.2.2024

Matkan kesto:

3 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 227€

Elämäniloa ja voimaa

alk. 227 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Elämäniloa ja voimaa-risteily Tukholmaan 5.-7.2.2024


Kansallisen Senioriliiton Elämäniloa ja voimaa -risteily 5.-7.2.2024 Viking Gabriellalla Tukholmaan. Päivä Tukholmassa risteilyllä Helsingistä Tukholmaan ehdit nauttia kauniista saaristomaisemista, laivan ravintolatarjonnasta ja edullisista ostoksista. Laiva saapuu Tukholman keskustan läheisyyteen ja terminaalista on lyhyt matka kaikkialle. Laivalla ollaan kaksi yötä ja päivä (noin viisi tuntia) vietetään Tukholmassa. Lähde mukaan yhteiselle risteilylle, joka pitää sisällään yhdessä oloa, tanssia, hemmottelua, ostoksia, viihdettä, retkiä, nautiskelua, ruokailuja ja yhteistä ohjelmaa. Tukholmassa voit osallistua yhteisille retkille tai nauttia kaupungista omaan tahtiin. Vaihtoehtona on myös jäädä laivalle, laivalla on järjestettyä ohjelmaa maissaolon ajan. Lue lisää retkistä sivun alalaidasta!

Pääviihde-esiintyjä Teemu Roivainen

Teemu Roivainen esiintyy Elämän iloa ja voimaa -risteilyllä. Teemu tunnetaan laaja-alaisesta osaamisestaan musiikkialalla yli genrerajojen. Häneltä taittuvat luontevasti niin konserttiesiintymiset, showproduktiot unohtamatta mukaansatempaavia tanssilavakeikkoja, joista hän on saanut loistavaa yleisöpalautetta.​ Teemun yksi rajapyykki urallaan oli Tangomarkkinat -laulukilpailun voitto (Tangokuningas 2014). Kruunaus avasi uusia polkuja jo pitkään musiikkialalla olleelle Teemulle.


Pääpuhujana toimii näyttelijä Tom Pöysti ja muina puhujina on muuna muassa liittomme uutta johtoa, kansanedustaja ja työelämäprofessori Jarmo Limnell, professori Martti Häikiö, MEP Sirpa Pietikäinen ja MEP Petri Sarvamaa. Avajaisissa meitä tervehtii liiton johdon lisäksi arvovaltainen puhujavieras. Hänen nimensä julkaisemme myöhemmin. Lisää puhujanimiä julkaistaan syyskuun ja lokakuun aikana. Risteilyn teemana on Elämäniloa ja voimaa!

 

Luvassa on jälleen monipuolinen, mielenkiintoinen ja ennen kaikkea elämäniloinen risteily!

 

MATKAN OHJELMA TARKENTUU LÄHEMPÄNÄ AJANKOHTAA. Matkaohjelma lehdykällä suuntaa antavana matkaohjelma runko.


Matkan hintaan kuuluu menopaluu Buffet-illallinen. Voit vaihtaa Buffet-illallisen toiseen suuntaan A la Carte ruokailuun jolloin perimme 3e / henkilö lisämaksun.

Sinun tulee valita pääruoka etukäteen ja se tieto tulee ilmoittaa meille 3 viikkoa ennen matkaa minkä pääruuan valitset.


A LA CARTE MENY


Alkuruoka:

Toast Skagen

Pääruoka-vaihtoehdot:

Maissikanaa, portviinikastiketta, linssejä ja kikhernettä
tai
Hiillostettua nieriää, beurre blanc kastiketta, hernepyrettä
tai
Kasviskrokettia, vegaanista aiolia, linssejä ja kikhernettä

Jälkiruoka:

Mascarbone vanukasta ja tyrnisorbettia


Hinnasto

Katso matkan hinnasto tästä >>


Matkaan myös tilausajolla

Risteilyyn voit yhdistää kätevän kotimaan liityntäkuljetuksen. Tilausajokuljetukset vievät suoraan satamaan ja takaisin lähtöpaikkakunnalle. Huom. tarkista lähtöaika ja -paikka saamastasi tilausvahvistuksesta.
Katso tilausajokuljetukset tästä >>


Retket

Tukholmassa on valittavina lukuisia retkiä ja yhteistä ohjelmaa.
Lue lisää sivun alalaidasta tai lataa pdf-tiedostot:
Retket Tukholmassa >>
Ohjelmaa laivan maissaoloaikana >>

Hytit

Tutustu Gabriellan hyttikuvauksiin tästä linkistä: M/S Gabriella - Hytit

Ostokset

Kaikilla Viking Linen laivoilla on Merimyymälä, jossa säästät jopa 40 % maissa voimassa oleviin suositushintoihin verrattuna. Helsinki‒Tukholma-reitin tax-free-valikoimaan kuuluu kosmetiikkaa, tuoksuja, alkoholia, muotia ja makeisia.

Viking Linen Archipelago Spa -kylpyläosastot

Kylpyläosastot tarjoavat entistä enemmän vaihtoehtoja ja viimeisten spa-trendien innoittamia elämyksiä. Laivamatkustaja voi esimerkiksi nautiskella kylmän ja kuuman vuorottelun hyvää tekevistä vaikutuksista erikoissaunoissa, lumiluolissa ja uusissa hemmotteluhoidoissa.


Myyntipalvelumme auttaa!

Soita 010 2323 200 Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Kansallinen senioriliitto ry

Kansallinen senioriliitto ry on valtakunnallinen eläkeläisjärjestö, joka edistää ikääntyvien ja eläkeläisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä valvoo heidän oikeuksiaan liiton arvoja noudattaen. Liitto on puolueisiin kuulumaton.Tietoa Ruotsiin matkustaville

HUOM! Ajalla 28.3.2022 – 11.11.2023 Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.
Esiintyjät sitoumuksetta. 

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki – Tukholma – Helsinki valitussa hyttiluokassa
  • Kevyt lounas laivalla 5.2.24
  • Buffet-illallinen menopaluu
  • Meriaamiainen menopaluu
  • Kansallisen Senioriliiton järjestämä ohjelma laivalla

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tukholma, Stadsgården

Helsinki Tukholma Laiva
17:15 10:00 M/S Viking Gabriella
10:10 16:30 M/S Viking Gabriella

Lisämaksulliset palvelut

Retket Tukholmassa tai laivalla

Kotimaan liityntäkuljetukset

Lisämaksulliset retket

Hinta 45 €/hlö

Kuva retkestä

Tukholman kaupungintalo ja kierros

Tukholman kaupungintalo sekä lyhyt Tukholman kiertoajelu. Kaupungintalo on kuuluisa monestakin syystä, sen vertaansa vailla olevasta arkkitehtuurista, eikä vähiten Nobel-juhlallisuuksista, joita vietetään kaupungintalossa joka vuoden joulukuussa. Näemme muun muassa Sinisen salin, jossa Nobel-juhlan vieraat yhdessä kuninkaallisten kanssa nauttivat illallisen ja Kultaisen salin, jossa ilta jatkuu upeiden tanssiaisten merkeissä. Kaupungintalon mykistävästä arkkitehtuurista saamme kiittää Ragnar Östbergiä, yhtä Ruotsin kuuluisimmista arkkitehdeista. Tämän lisäksi teemme lyhyen Tukholman kiertoajelun, jonka aikana kuulemme niin historiasta ja perinteistä ja näemme merkittävimmät rakennukset.

 

Retkelle lähdetään klo 10:30 satamasta.

Retken kesto noin kolme tuntia.

Ryhmän koko max 50 henkilöä

Hinta 70 €/hlö

Kuva retkestä

Väkevää viinaa & villejä viikinkejä

Ruotsi – Juomien maahaan! Sprit museon kahdessa kerroksessa tutustut Ruotsiin juomien maahan, aina viinan valmistamisesta kankkuseen saakka. Muistin virkistämiseksi museovierailun aikana testataan tietojasi ja taitojasi muun muassa tynnyreissä kypsentyneiden viskin ja rommin eroista. Kierroksen voit päättää maistelemalla kolmea eri snapsia ja punssia – skål!

Viikingeistä kertovassa näyttelyssä tavataan sekä taruista tunnettuja vahvoja ja rohkeita viikinkejä että myyttien takana olevia todellisia ihmisiä. Museovierailu huipentuu juna-ajeluun, jonka aikana kuulemme erään viikinkiperheen mielenkiintoisen tarinan.

 

Retkelle lähdetään klo 10:30 satamasta.

Retken kesto noin kolme tuntia.

Ryhmän koko max 30 henkilöä

Hinta 45 €/hlö

Kuva retkestä

Kaupungintalo ja Nobelisteja

Kaupungintalon kansallisromantiikkaa ja arvostettuja nobelisteja. Tukholman kaupungintalo on tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ympäri maailmaa. Tällä retkellä tutustumme niin kaupungintalon arkkitehtuuriin kuin Nobelin maailmaankin. Nobel-juhlallisuuksia vietetään kaupungintalossa joka vuoden joulukuussa. Näemme muun muassa Sinisen salin, jossa Nobel-juhlan vieraat yhdessä kuninkaallisten kanssa nauttivat illallisen ja Kultaisen salin, jossa ilta jatkuu upeiden tanssiaisten merkeissä. Kaupungintalon mykistävästä arkkitehtuurista saamme kiittää Ragnar Östbergiä, yhtä Ruotsin kuuluisimmista arkkitehdeista. Retkemme jatkuu kohti Vanhaa kaupunkia, jossa vierailemme Nobel Prize -museossa. Museossa saamme kuulla enemmän ruotsalaisesta keksijästä Alfred Nobelista ja siitä mihin hänen kuuluisa testamenttinsa johti.

 

Retkelle lähdetään klo 10:30 satamasta.

Retken kesto vähän reilu kolme tuntia.

Ryhmän koko max 50 henkilöä

Hinta 49 €/hlö

Kuva retkestä

Drottningholmin linna

Linna sijaitsee Lovön saarella, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta. Drottningholmin linna kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden luetteloon. Se on parhaiten säilynyt 1600-luvulla rakennettu kuninkaanlinna, ja se edustaa kaikkea eurooppalaista kuninkaallista arkkitehtuuria tuolta aikakaudelta. Arkkitehti Nicodemus Tessin vanhempi suunnitteli linnan ranskalaisten esikuvien mukaan kuningatar Hedvig Eleonooran toimeksiannosta. Siitä alkaen monet kuninkaalliset ovat jättäneet jälkensä linnaan. Osa linnasta toimii edelleen kuningasperheen kotina.  Linnavierailu kuljettaa meidät monien kuninkaallisten arvoitukselliseen maailmaan muun muassa upeiden maalausten ja antiikkihuonekalujen muodossa. Kierroksen äätteeksi on mahdollista nauttia omakustantaisesti linnan viehättävässä kahvilassa ”fikat” perinteiseen tapaan – kaffet vikkapa prinsessatortun kera.

 

Retkelle lähdetään klo 10:30 satamasta.

Retken kesto noin kolme tuntia.

Ryhmän minimikoko on 40 henkilöä ja max 50 henkilöä per ryhmä.

Hinta 22 €/hlö

Kuva retkestä

Kuljetus satama/keskusta/satama

Kuljetusta Viking Linen terminaalista - Tukholman keskustaan ja takaisin Viking Linen Terminaaliin.


Retkelle lähdetään klo 10:30 satamasta

Takaisin keskustasta satamaan lähdettään klo 14:00

Ryhmän minimikoko on 30 henkilöä ja max 50 henkilöä per bussi.

Hinta 34 €/hlö

Kuva retkestä

Sokkomatka

Koe jotain yllätyksellistä ja osallistu sokkomatkallemme! Mihin matka suuntautuu, sitä emme etukäteen kerro! Suomenkielinen paikallisopas johdattaa sinua matkalla jossa liikumme myös bussilla.


Retkelle lähdetään klo 10:30 satamasta.

Retken kesto noin kolme tuntia.

Ryhmän minimikoko 30 henkilöä ja max 50 henkilöä

Hinta 33 €/hlö

Kuva retkestä

Tanssikoulu laivalla

Tanssilajit haltuun asiantuntijan opastuksella, joko pareittain tai yksilöllisesti. Tanssinopettaja tutustuttaa esim. valssin, foksin, tangon, salsan, samban, rumban tai cha-chan askeliin.


Tanssikoulu alkaa 6.2.24 klo 11:00

Kesto noin 1h.

Minimi osallistujamäärä on 30 henkilöä.

Hinta 25 €/hlö

Kuva retkestä

Drinkkikoulu laivalla

Drinkikoulussa tutustuttaan drinkkien salaiseen maailmaan. Koulutuksessa pääset tekemään ja maistelemaan drinkkejä. Lisäksi tutustutaan vanhoihin drinkkiklassikoihin sekä tämän päivän trendeihin. Koulutuksen aikana käydään läpi kolme eri drinkkiä sekä kolme erilaista tekotapaa.  Saatte myös vinkkejä miten drinkkejä voidaan valmistaa kotiolosuhteissa. Jokainen osallistuja pääsee valmistelemaan itselleen juoman baaritiskin toiselle puolen baarimikkomme opastuksella.


Ilmoitathan mahdollisen ruoka-aineallergian vähintään 2 viikkoa ennen matkaa.


Drinkkikoulu alkaa 6.2.24 klo 11:00

Kesto noin 1h.

Minimiosallistujamäärä on 8 henkilöä ja maksimi 25 henkilöä.

Kuva retkestä

Karkkibingo laivalla

Laivalla mahdollisuus osallistua Karkkibingoon, joka tapahtuu laivan ollessa Tukholmassa 6.2. klo 12:30.

Tähän osallistuminen ei maksa mitään.
Tarkemmat tiedot matkaohjelmassa julkaistaan pian.

Asiakkaat suosittelevat

Mukava matka, Tukholma on aina kaunis ja Matkapojilla toimii kyllä kaikki hyvin. Laiva Mariella on osin vähän karu, mutta uudet ravintolat ja baarit ovat mukavia. ”Mia”

Perheemme vietti onnistuneen Viking Linen risteilyn ja Tukholman vierailun ”Lahtelaiset”

Risteilymatka liitäntäkuljetuksineen oli onnistunut pienten lasten kanssa. ”Noora”

Kaikin puolin matka oli viihtyisä, eikä pahaa sanottavaa ole niin kaupungista kuin risteilystäkään. Hinta oli opiskelijabudjettiin sopiva, joten voinkin suositella lähimatkustelua kaikille. ”Matts”

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tukholma

Maihinnousukortit laivaan saa Kansallinen Senioriliitto / Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä Katajanokan terminaalissa 1 kerros klo 11.00 - 16.45. Kotimaan tilausajokuljetuksillamme saapuvat matkustajat saavat matkaliput kuljettajalta satamassa.


Laivaan noustaan kolmessa eri ryhmässä klo 11.00, klo 12.15 ja klo 13.30 alkaen ja ohjelma alkaa lounaalla​.


Ryhmät määrätään ennalta ja jokainen osallistuja saa kaulanauhan infokortteineen. ​


Aluksi ryhmä vie matkatavarat säilytykseen ja siirtyy kevyelle lounaalle buffetravintolaan. Tämän jälkeen ovat avajaiset laivan yöklubilla. Avajaisen jälkeen ryhmä siirtyy nauttimaan muusta ohjelmasta sekä majoittumaan​


Laiva lähtee noin klo 17.15 jonka jälkeen osallistujat voivat nauttia merimatkasta ja ohjelmasta​


Kokouskannen ohjelmanumerot toistuvat useamman kerran läpi risteilyn​


Laivan lähdettyä alkaa myös viihdeohjelma eri puolilla laivaa​2. matkapäivä, Tukholma

Laiva saapuu Tukholmaan aamulla ja jää koko päiväksi satamaan. Sama hytti on käytössäsi koko matkan ajan. Omatoiminen päivä Tukholmassa tai voit osallistua etukäteen varatulle retkelle.


Alla on alustava ohjelmarunko​

Meriaamiainen laivalla

klo 8.45–10.15 Ohjelmaa ​

klo 10.00 laiva saapuu Tukholmaan​

klo 10.30–15.00 Kiertoajelut yms ohjelmat maissa​

klo 11.00–16.30 Tanssikoulua, drinkkikoulua, bingoa yms (Upstairs Pub, myydään erikseen)​

klo 15.15–16.30 Ohjelmaa Club Mar​

klo 15.00–19.30 Ohjelmaa kokouskannella, Living Roomissa, Karaokebaari (Upstairs Pub)​

Buffetit/Alá cartet klo 18.00 ja 20.00 alkaen​

3. matkapäivä, Tukholma – Helsinki

Meriaamianen laivalla. Laiva saapuu Helsinkiin.

Laivan esittely

M/S Gabriella

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.


Ravintolat ja kahvila

Gabriellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Gabriellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä. Tax-free-myymälää vastapäätä on Pop-Up Shop, joka tarjoaa kausittain vaihtuvia muodin ja lifestylen huippumerkkejä.

Baarit

Gabriellan Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Gabriellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Gabriellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille.

Hyvän olon palvelut

Gabriellalla voit saunoa perinteisesti tai höyrysaunassa. Osastolla on kaksi poreallasta. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Huom!

Hytit

Tutustu Gabriellan hyttikuvauksiin tästä linkistä: M/S Gabriella - Hytit

Tärkeää tietää

Kuva

Hyttitietoutta

Hytit

Tutustu Gabriellan hyttikuvauksiin tästä linkistä: M/S Gabriella - Hytit

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.