Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Andorraan

Patikkamatka Andorraan

Lähtöpäivät:

26.9.2022

Matkan kesto:

7 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1298€

Patikkamatka Andorraan

alk. 1298 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Andorraan  

Tule kokemaan unohtumattomia elämyksiä kanssamme vaellus- ja patikointimatkoillemme! Ohjelma sopii kaikenikäisille peruskuntoisille ihmisille, jotka haluavat matkustaa mukavan porukan ja kokeneiden ohjaajien kanssa. Ohjaajamme asuu samassa hotellissa yhdessä ryhmän kanssa. Vaellusreittien vetäminen tapahtuu paikallisen ammattiohjaan avustamana.


Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Andorra

Andorra on pieni sisämaavaltio Espanjan ja Ranskan välissä Pyreneillä. Maa koostuu käytännössä kahdesta laaksosta ja niiden ympärillä kohoavista korkeista vuorista. Maan keskikorkeus on Euroopan korkein, lähes 2 000 metriä. Matalin kohta on Espanjan rajalla, noin 800 metrin korkeudessa. Korkeimmat vuoret ovat lähes kolmen kilometrin korkuisia, korkeimpana niistä Coma Pedrosa, 2 946 metriä. Andorrassa on asukkaita vain hieman yli 80 000, ja valtion pääkaupunki on Andorra la Vella. Andorra on saanut kulttuurivaikutteita Ranskasta, Espanjasta ja varsinkin Kataloniasta. Maa tunnetaan paitsi upeista vuoristomaisemista, myös verovapaista tuotteistaan, jotka houkuttelevat maahan lukuisia matkailijoita.


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

--------------------------------------------------
Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Barcelona-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
  • Iltasauna hotellissa
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa
  • Eväät hotellista ohjatuille patikoille

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Barcelona 17:05 - 20:05

Barcelona - Helsinki 10:05 - 15:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 120€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Barcelona - Andorra

Tapaamme iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta Finnairin suora lento Barcelonaan lähtee illansuussa. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa. Lennon laskeuduttua lähdemme suoraan kohti Andorraa ja Ordinon kylää ja siellä sijaitsevaa hotelli Comaa. Noin 200 kilometrin matka kulkee läpi vehreiden katalonialaismaisemien ja kestää kolmisen tuntia. Perille saavuttaessa yöpalaa ja majoittuminen hotel Comaan.  

2. matkapäivä, Tristainan järvet

 Aamiaisen jälkeen saamme hotellista eväät mukaan ja lähdemme valloittamaan Tristainan järviä. Vastassamme ovat uskomattomat maisemat kolmelle ainutlaatuiselle järvelle, värikkäitä alppikukkia ja luonnonrauhaa. Reitti kulkee ympyrän hyvää polkua pitkin. Matkalla on muutama joen ylitys, korkeuseroja sekä jyrkkyyttä osassa matkaa. Toinen opas voi tarvittaessa kääntyä halukkaiden kanssa aikaisemmin takaisin ja ryhmä voi jäädä viettämään Andorra la Vellan kaupunkiin vapaa-aikaa. Lähtökorkeus on 2 200 metrissä ja valittavana on kaksi reittiä, joilla on nousukorkeutta 300 m ja 500 m.

Illallinen hotellissa ja yhteistä iltaohjelmaa.


3. matkapäivä, Sortenyn luonnonpuisto

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta noin 15 km päässä sijaitsevaan Sortenyn luonnonpuistoon (Parque Natural de Sorteny). Tässä UNESCO:n listaamassa luonnonpuistossa on poikkeuksellisen monipuolinen kasvisto, eläimistö ja linnusto. Reittisuunnitelmamme sisältää historiallisen vuoristoreitin, joka päättyy Rialb-joen viereiseen laaksoon. Reitin varrella, selkeällä säällä näemme mm. La Serrera- ja L’Estanyó -huiput, jotka kohoavat lähes 3000 metrin korkeuteen.

Huom! Voit valita joko lyhyemmän tai pitemmän reitin. Osa porukka voi yrittää nousta aina Serena vuoren huipulle, joka on 2913 metrin korkeudessa (vaikea). Nousukorkeutta 1100m ja pituus 12 km.
Lyhyemmän reitin pituus on 6km, kesto 4h nousukorkeutta 400m ja korkein kohta 2200m.

Illallinen hotellissa. 

4. matkapäivä, Pikkupatikka ja vapaapäivä

Aamiaisen jälkeen ohjaajamme vetää noin kahden tunnin rauhallisen patikoinnin. Loppupäivä on vapaata ja jokainen voi viettää sen haluamallaan tavalla. Lisämaksusta tarjolla ostosretki viehättävään pääkaupunkiin Andorra la Vellaan, joka sijaitsee vajaan 10 km päässä hotellistamme.

Illallinen hotellissa.

5. matkapäivä, Coma Pedrosa

Aamiaisen jälkeen lähtö pienen ajomatkan päässä sijaitsevaan Coma Pedrosan kansallispuistoon. Kansallispuisto on Andorran korkeimman vuorenhuipun ,2 942 metriin kohoavan Coma Pedrosan, kotipaikka. Les Valls del Comapedrosan kansallispuiston pinta-ala on lähes 16 km2. Lumoavassa vuoristomaisemassa on upeita kukkia, metsiä, pieniä järviä ja vesiputouksia.

Vaellusreitti alkaa pienestä Arinsalin kylästä. Reitti Arinsalista vuoristomajalle on melko jyrkkä. Sen pituus on noin 6 km ja kesto n 5 tuntia. Matkalla on nousukorkeutta noin 692 metriä. Vaelluksen taso: keskivaikea.

Illallinen hotellissa.

6. matkapäivä, Blue Lake

Aamiaisen jälkeen lähdemme päivän vaellukselle. Hotellista saamme mukaan eväät.  Menemme hotellilta bussilla ( 15 min) Sorteny-pysäköintialueelle ja patikoimme pohjoiseen menevään laaksoon. Seuraamme erittäin mukavaa reittiä vuoristojoen ja puiden läpi ylöspäin lammaspaimenien mökille, joka on laakson päässä.  Näitä kivisiä paimenien mökkejä näkyy myös myöhemmin vaelluksen aikana. Aloituskorkeus kaikille on 1800m ja nousemme yhdessä 3100m korkeuteen, josta mahdollisuus palata samaa reittiä takaisin. Sieltä matka jatkuu (osalle ryhmää) kiemurrellen Ranskan rajalle asti (Port de Siguer). Tämä paikka on 2395 metrin korkeudessa. Sieltä on 15 min matka Blu Lake järvelle. Paluu takaisin samaa reittiä  

Helpompi reitti
Nousukorkeus 300m aina 2100 metriin asti. Matkan pituus 6 km.

Pitempi reitti
Nousukorkeus 640m aina 2395 metriin, jossa Blue Lake sijaitsee. Matkan pituus 8km

7. matkapäivä, Kotiinpaluu Andorra - Barcelona - Helsinki

Lähtö kohti Barcelonan lentokenttää heti varhaisen aamiaisen jälkeen. Finnairin aamulento Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä. Lento kestää noin 4 tuntia ja lennolla on myynnissä pientä purtavaa.Huom! Pidätämme oikeuden muuttaa reittejä esim. sääolosuhteiden vuoksi.

 

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.