Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Etelä-Tiroliin, Italiaan

Patikkamatka Etelä-Tiroliin, Italiaan

Lähtöpäivät:

4.6.2022

Matkan kesto:

7 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1329€

Patikkamatka Etelä-Tiroliin, Italiaan

alk. 1329 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Etelä-Tirolissa

Tällä matkalla tutustut Etelä-Tirolin huikeisiin Alppimaisemiin. Patikoimme mm. Anterselvan sekä Lago di Braies-järven upeissa maisemissa, jota kutsutaan myös Italian Alppien eli Dolomiittien ja jopa koko Italian kauneimmaksi järveksi. Patikoimme pitkin Adolf Munkel -reittiä, joka kulkee hetkittäin aivan Odle/Geisler -vuorten vieressä. Vierailemme myös Bruneckin sympaattisessa pikkukaupungissa sekä Etelä-Tirolin maakunnan pääkaupungissa Bolzanossa. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja oppaamme ovat mukana koko matkan ajan. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Etelä-Tiroli, Italia

Etelä-Tiroli on Italian pohjoisin maakunta ja osa Trentino-Etelä-Tirolin aluetta. Se on vastakohtaisuuksien alue, jolta löytyy niin lumihuippuisia vuoria kuin välimerellisiä maisemiakin. Etelä-Tiroli sijaitsee huikaisevissa maisemissa Alpeilla ja se oli aikanaan osa Itävalta-Unkaria. Maakunnassa vallitsee vahva paikallinen kulttuuri, joka juontaa juurensa historiaan ja läheisiin siteisiin saksalaiseen ja itävaltalaiseen kulttuurialueisiin. 


Kiens

Kiensin pieni kylä sijaitsee Pustertalin laakson sydämessä 784 metriä merenpinnan yläpuolella Rienz-joen varrella, joka virtaa laaksoa pitkin.  Kylä toimii matkamme tukikohtana, sillä sieltä on hyvät kulkuyhteydet patikkareiteille sekä alueen muihin osiin. 


Sigmondo

Sigmondon pieni kylä sijaitsee Pustertalin laakson sydämessä 784 metriä merenpinnan yläpuolella Rienz-joen varrella, joka virtaa laaksoa pitkin.  Kylä toimii matkamme tukikohtana, sillä sieltä on hyvät kulkuyhteydet patikkareiteille sekä alueen muihin osiin. 


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

--------------------------------------------------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-München-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa (parivuode)
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (6 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Italiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - München 09:15 - 10:50

München - Helsinki 12:10 - 15:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180€

Bolzano hissimaksu 25€

Etelä-Tirolin arkeologinen museo 9€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - München - Kiens

Finnairin aamulento Müncheniin. Opas ja bussi ovat vastassa Münchenin lentoasemalla. Lentoasemalta jatkamme bussilla kohti Italiaa ja Kiensin kaunista kylää. Majoitumme hotelliin ja pieni lepohetki, jonka jälkeen tutustumme lähialueeseen patikoiden noin 1,5 tunnin ajan. Illalla sauna, yhteinen illallinen hotellissa sekä tutustuminen tulevan viikon ohjelmaan. Päivän ajomatka noin 280 km.


 

2. matkapäivä, Kiens - Lago di Braies tai Drei Zinnen

Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla kauniille Braies-järvelle, jota kutsutaan myös Italian Alppien eli Dolomiittien ja jopa koko Italian kauneimmaksi järveksi. Kirkas, valon mukaan väriään muuttava vesi, taustalla kohoavat jylhät vuoret sekä ihana ympäristö lumoavat kulkijat. Näissä upeissa maisemissa teemme noin 2,5 tunnin patikoinnin.

HUOM! Lumitilanteen salliessa voimme muuttaa päiväohjelman menemälle upealle Drei Zinnen vuorille tekemään patikoinnin kolmen 3000 metriin kohoavan Dolomiittivuoren ympäri. Palaamme hotelliin noin klo 17.00 aikaan. Illalla on mahdollisuus saunoa. Illallinen ja järjestettyä iltaohjelmaa. Päivän ajomatka noin 75 km.


3. matkapäivä, Kiens - Antholz - Anterselva

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti tämän päivän kohdettamme, Anterselvaa, jossa saamme viettää päivän nauttien Dolomiittien huikaisevista maisemista. Aloitamme patikan Antholzin kylästä ja noin kahden tunnin jälkeen saavutamme upean Anterselvan järven. Palaamme kävellen lähtöpaikalle, tai halutessaan paluumatkan voi tehdä myös paikallisbussilla. Nousukorkeutta reitillä on noin 500 metriä (1 270-1 702 m) ja kokonaispituus reitillä on noin 14 kilometriä. Reitti on helposti käveltävää. Hotelliin palaamme iltapäivällä. Illalla sauna ja illallinen sekä järjestettyä iltaohjelmaa.

4. matkapäivä, Bolzano, maapyramidit ja Ötzi jäämies

Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla noin tunnin matkan verran Bolzanoon (saksaksi Bozen), joka on Etelä-Tirolin alueen pääkaupunki. Bolzanosta nousemme kaapelihissillä (lisämaksusta, max 25 EUR/hlö) ylös 1150 metrin korkeuteen, Rittenin (Renon) kauniiseen kylään, josta jatkamme edelleen kohti maapyramideja. Alkumatkan, vajaa puolituntia matkaamme paikallisjunalla ja loppumatkan maapyramideille taitamme kävellen. Ylhäällä on mahdollisuus nauttia lisämaksullinen lounas. Palaamme rinnehissillä tai bussilla takaisin Bolzanon sympaattiseen kaupunkiin shoppailemaan. Halukkailla on mahdollisuus käydä katsomassa kuuluisaa jäämies Ötziä keskustassa sijaitsevassa Etelä-Tirolin arkeologisessa museossa (pääsymaksu 9€). Panssarilasin takana hämärässä lojuva muumio on kiehtonut eri alojen tieteilijöitä siitä lähtien, kun saksalainen, Alpeilla lomaileva pariskunta löysi sen Italian ja Itävallan rajalta vuonna 1991. Paluu hotelliin illansuussa, jossa nautimme illallisen.

5. matkapäivä, Kiens - Adolf Munkel -reitti

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Villnössertaliin, joka sijaitsee vajaan tunnin bussimatkan päässä Kiensistä. Villnösserin laakso (Villnösser Tal) on yksi viimeisimmistä koskemattomista ja luonnollisista laaksoista Etelä-Tirolissa ja henkeäsalpaavien maisemiensa vuoksi se on yksi alueen suosituimmista vaelluskohteista. Adolf Munkel -patikkareitti on varmasti yksi Dolomiittien upeimmista ja se kulkee hetkittäin aivan Odle/Geisler -vuorten vieressä. Reitin pituus on noin 9 kilometriä ja se on suhteellisen helppokulkuinen. Nousukorkeutta on noin 450 metriä. Palaamme hotelliin noin klo 17.00. Sauna ja illallinen.


6. matkapäivä, Kiens - Astjoch-vuori (2 194 m)

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Zumisin näköalapaikalle (1 702 metrin korkeudessa mpy), josta aloitamme tämän päivän vaelluksen, jälleen huikaisevissa alppimaisemissa. Reitti nousee rauhallisesti koko ajan ja alkumatka sopii kaikille erinomaisesti. Pidämme pitemmän tauon noin 6 kilometrin jälkeen ravintola Ratterhüttessa (lisämaksusta). Sen jälkeen jatkamme matkaa vielä 2 kilometriä ja aloitamme noin 200 metrin loppunousun Astjoch-vuoren huipulle. Halukkaat voivat lyhentää reittiä oman kunnon mukaan. Paluu hotellille noin klo 16:00 aikaan. Yhteinen illallinen, päättäjäiset.

7. matkapäivä, Kiens- Innsbruck - München - Helsinki

Varhaisaamiainen hotellissa tai eväspaketit mukaan, huoneiden luovutus lähdemme bussilla kohti Münchenin lentokenttää. Finnairin aamupäivälento Münchenistä Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.