Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Samnauhun

Patikkamatka Sveitsiin

Matkan kesto:

7 päivää

Tulossa 9/2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Sveitsiin

Lähde mukaan Sveitsin kiehtoviin maisemiin. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja kokeneet oppaamme ovat mukana koko matkan ajan. Hintaan sisältyvät kabiinimaksut mahdollistavat jopa piipahduksen Itävallan puolella. Kaikki suunnitellut patikkareitit lähtevät hotellin lähialueelta.   Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaavalla henkilölle. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Samnaun, Sveitsi

Kohteemme on Samnaun kylä aivan Itävallan rajan tuntumassa. Samnaun laakso on Sveitsin ns. verovapaa alue, jossa mm. elektroniikka ja alkoholi ovat edullisempia kuin muualla Sveitsissä. Alueelta löytyy useita helppoja ja vaativiakin vaellusreittejä. Oppaittemme johdolla ja merkityillä reiteillä jokainen voi edetä omaa tahtiaan, jolloin sydämen syke säilyy terveysliikunnan kannalta ihanteellisena.


N. 500m päästä hotellilta lähtee iso kabiinihissi (kuuluu matkan hintaan), jolla mahdollisuus nousta 2300m korkeuteen vaikkapa iltapäiväkahville tai piipahtaa Itävallan puolella.

https://www.ischgl.com/en/More/Silvrettaseilbahn-AG-the-company/Cable-cars-and-lifts/Twinliner-Samnaun-L1


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

--------------------------------------------------Hintaan sisältyy

 • Lentomatka Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (5 kpl)
 • Ateriat: puolihoito (6 aamiaista ja 6 illallista)
 • Aamiaispöydästä saa tehdä eväät päivän patikkaosuudelle
 • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
 • Kabiinimaksut
 • Iltasauna hotellissa
 • Vapaa pääsy Alpenquell Spa uimalaan (n. 2,7 km hotellilta)
 • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset, tarvittavat kävelysauvat

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Sveitsissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Zürich - Helsinki 10:50 - 14:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Zürich - Samnaun

Finnairin aamulento Zürichiin, opas ja bussi ovat vastassa Zürichin lentoasemalla. Lentoasemalta lähdemme suoraan kohti Sveitsiä ja Samnaun kylää, jonne ajomatkaa on noin 3h. Majoittuminen ja hetki vapaata aikaa. Iltapäivällä tutustumme yhdessä lähialueeseen kävellen ja kuulemme tarkemmin viikon ohjelmasta. Yhteinen illallinen ja lyhyt iltaohjelma.

2. matkapäivä, Dorf Ravaisch - Chè d‘Mot

Aamiaisen jälkeen lähdemme ensimmäiselle patikalle. Reittinä on Samnaun Laret - Muttauna -  Salatsch - Chè d’Mot  - Ravaisch - Mot Grond - Samnaun-Dorf. Päiväpatikan kesto on noin 2,5h ja reitti on suhteellisen helppo. Nousukorkeus 280m. Puolen päivän jälkeen lähdemme isolla kabiinilla omakustanteiselle lounaalle 2400m korkeudessa sijaitsevaan ravintolaan. Paluu hotellille iltapäivällä ja ennen päivällistä halukkailla on vielä mahdollisuus pistäytyä oppaan kanssa kylän Spa-keskuksessa tai saunoa hotellilla. Yhteinen illallinen.

3. matkapäivä, Bei den Seen järvipatikka

Aamiaisen jälkeen lähdemme hissillä ylös 2400 metriin, josta aloitamme kahden alppijärven vaelluksen. Vaelluksen kesto on noin 4h ja vaikeusasteeltaan keskivaikea ja nousukorkeus 300m. Reittiä on mahdollista myös lyhentää toisen oppaamme johdolla. Pitemmällä reitillä on  raskas laskeutuminen (600m). Yhteinen illallinen ja mahdollisuus saunaan.

4. matkapäivä, Altfinstermünzin linnake - Sent

Aamiaisen jälkeen aloitamme retkipäivän kohti mielenkiintoista Altfinstermünzin linnaketta.

Bussimatkaa kestää 45 min ja perillä paikallinen opas kertoo alueesta monta mielenkiintoista faktaa aina Rooman ajasta lähtien. Vierailu linnakkeella kestää reilun tunnin. Täältä jatkamme Sent nimiseen kylään, josta teemme helpon 2,5 h vaelluksen. Hotelliin palaamme myöhään iltapäivällä ja pidämme yhteisen ohjatun venyttelytuokion. Yhteinen illallinen sekä iltaohjelmaa.

5. matkapäivä, Samnaun patikka

Aamiaisen jälkeen lähdemme Samnaun pääkylään, josta aloitamme vaelluksen. Vaellus on pitkäkestoinen, mutta ei vaikea. Ylhäältä näemme alueen kylät sekä hotellimme. Paluumatkan alastulo on helppo, mutta suhteellisen pitkä. Patikan kesto on noin 5-6h, reitti on keskivaikea. Nousukorkeutta 300m ja pituus 12 km. Yhteinen illallinen ja tanssin opetusta hotellilla.

6. matkapäivä, Alp Trida Sattel - Ravaischer Salaas patikka

Aamiaisen jälkeen suuntaamme reitille Trider Sattel - Viderjoch - Greitspitz - Ravaischer Salaas. Kesto noin 4h, pituus 11km ja nousukorkeus 728m. 

Yhteinen illallinen.  

7. matkapäivä, Samnaun - Zürich - Helsinki

Aamuyöllä huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle kohti Zürichiä. Aamiaisen saamme hotellista eväspaketteina mukaan bussiin. Finnairin aamulento, Helsinkiin 

saavutaan iltapäivällä.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.