Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Suuri kiertomatka 13 pv

Hurmaava Vietnam

Hurmaava Vietnam

Lähtöpäivät:

Toistaiseksi ei lähtöjä

Matkan kesto:

13 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Vietnamiin

Vietnam on hurmaava matkakohde, todellinen helmi Kaakkois-Aasiassa. Koe valloittavan Vietnamin ykköskohteet Matkapoikien matkassa. Opastettu Vietnamin kiertomatka tarjoaa sinulle kulttuuria, makuelämyksiä, upeita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia. Maa jakautuu maantieteellisesti kolmeen osaan; pohjoisosien jylhään vuoristoon, keskiosan hurmaaviin rantakaupunkeihin ja etelän trooppiseen viidakkoon. Kolmentoista päivän matkalla pääset kokemaan nämä kaikki!


Ateriat ja kokenut suomalainen opas

Matkan hintaan sisältyy yksitoista illallista, seitsemän lounasta, yksi brunssi ja aamiaiset. Kokenut suomalainen matkanjohtaja on mukana koko matkan ajan alkaen Helsingin lentoasemalta.


Hanoi

Vietnamin pääkaupunki Hanoi on täynnä kulttuuria ja mielenkiintoisia vanhoja kortteleita. Kaupungin sydän on Vanhakaupunki, jossa arkkitehtuuri on mielenkiintoinen sekoitus siirtomaa-ajan perintöä ja perinteistä aasialaisuutta. Hektisen kaupungin keskeltä löytyy ikoninen Hoan Kiem -järvi ja sen ylikulkeva punainen silta, Huc. Kaupunkikierroksella tutustumme Hanoin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Ba Dinh aukioon, kirjallisuuden temppeliin ja Vanhaankaupunkiin.

Halong Bay

Unescon maailmanperintökohde Halong Bay on luonnonihme ja merenlahti Vietnamin pohjoisosassa, sekä maan suosituin nähtävyys. Lähes kaksituhatta jyrkkäreunaista karstisaarta nousee Halonginlahden smaragdinvihreästä merestä kuin jonkin jättiläisolennon harjakset. Saaristo hurmaa mystisyydellään ja sen nimi tarkoittaakin sananmukaisesti ”Laskeutuvan lohikäärmeen lahtea”. Matkallamme pääset risteilemään  mukavissa hyteissä yön yli perinteisessä džonkki-laivassa.

Hue

Keskellä Vietnamia sijaitseva Hue, Vietnamin viimeisten kuninkaiden entinen kotikaupunki, on maan tärkein historiallinen matkakohde, jonne kuninkaat rakennuttivat itselleen toinen toistaan hienompia mausoleumeja. Valtaosa kaupungin asukkaista asuu vuosina 1804–1833 rakennetun, kaksi metriä paksujen ja kymmenen kilometriä pitkien muurien sisällä olevalla alueella, joka tunnetaan nimellä Kinh Thanh. Sitä ympäröi leveä ja syvä vallihauta, jonne johtaa kymmenen porttia.


Hoi An

Hoi An on Vietnamin kaunein kaupunki, jossa voit kokea entisajan Vietnamin. Unescon suojelemassa Vanhassakaupungissa on paljon paikallisia ravintoloita, upeita käsitöitä ja aito rauhallinen tunnelma. Iltaisin kaupunkia valaisee värikkäät lyhdyt, joiden valo tekee tunnelmasta entistä kiehtovamman. Kaupunki oli merkittävä kauppasatama 1400-1800-luvuilla koko Kaakkois-Aasiassa, ja siellä oli useiden kiinalaisten ja japanilaisten kauppiaiden tukikohtia


Ho Chi Minh

Suurkaupunki Ho Chi Minh on Etelä-Vietnamin sykkivä keskus. Kaupunki on nimetty rakastetun kommunistijohtajan Ho Chi Minhin mukaan, mutta uudelleen nimetty kaupunki tunnetaan myös nimellä Saigon. Ho Chi Minh on kaupunki, jossa perinteinen vietnamilainen kulttuuri ja modernismi kohtaavat.  Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Notre Damen Katedraali, arkkitehtuuriltaan ranskalaistyylinen Postitalo ja paikallinen Binh Tayn kauppahalli.

Vietnamilainen ruokakulttuuri

Vietnamilainen keittiö on yksi Aasian terveellisimmistä ja herkullisimmista keittiöistä. Vietnamilaista ruokaa kuvaillaan usein maukkaaksi, raikkaaksi ja tuoreeksi. Tunnetuimpia ruokia ovat esim. pho-nuudelikeitto kanalla tai lihalla sekä vietnamilaiset kevätkääryleet, jotka täytetään kasviksilla, lihalla, kalalla tai äyriäisillä ja tarjoillaan maapähkinäkastikkeen kera. Vietnamilainen katuruoka on edullista ja maistamisen arvoista.

Tämä matka ei sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki–Hanoi ja Ho Chi Minh City-Helsinki (Istanbulin kautta) reittilennoilla
  • Matkaohjelman mukaiset Vietnamin sisäiset lennot (2 lentoa)
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Matkaohjelman mukaiset kiertoajelut, retket, risteilyt, kokkauskurssi ja sisäänpääsymaksut
  • Halong Bayn risteily kahden hengen hytissä
  • 11 illallista ja 7 lounasta sekä yksi brunssi
  • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan aikana

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa.Vietnamissa kello on 5 h enemmän kuin Suomessa. Lennot Turkish Airlines. Koneen vaihto Istanbulissa.
Helsinki - Istanbul 18:40 - 23:20
Istanbul - Hanoi 02:05 +1 - 15:25 +1

Ho Chi Minh City - Istanbul 22:15 - 05:55
Istanbul - Helsinki 08:50 +1 - 11:35 +1

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 440€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Istanbul - Hanoi

Turkish Airlinesin lento lähtee Helsingistä klo 18:40 kohti Istanbulia, jonne saapuminen klo 23:30.  Koneen vaihto Istanbulissa, jonka jälkeen jatkolento klo 02:05 kohti Hanoita. Illallinen ja yöpyminen lentokoneessa.

2. matkapäivä, Hanoi

Lento saapuu Hanoihin klo 15:25 paikallista aikaa. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen matkanjohtaja ja englanninkielinen paikallisopas. Kuljetus hotelliin ja majoittumisen jälkeen on aikaa rentoutua pitkän lennon päätteeksi. Illalla nautimme yhteisen tervetuloillallisen paikallisessa ravintolassa.

3. matkapäivä, Hanoi

Aamiaisen jälkeen tutustumme kirjallisuuden temppeliin, joka on Hanoin ensimmäinen yliopisto ja rakennettiin jo vuonna 1070 keisari Ly Thanh Tongin aikaan. Se on yksi monista temppeleistä, joka on omistettu Konfutsiuksille, opiskelijoille ja tutkijoille. Seuraava kohteemme on Tran Quoc Padoga-temppeli West Lake -järvellä. Sen luonto on vanhin laatuaan Hanoissa ja juontaa juurensa 600-luvulla hallinneen keisari Ly Nam De-dynastian aikaan. Lounaalla pääsemme maistamaan hanoilaista erikoisuutta, joka sisältää kalaa erilaisilla yrteillä ja perinteisillä mausteilla. Lounan jälkeen seuraamme perinteistä, satoja vuosia vanhaa vesinukketeatteria, jonka jälkeen jää aikaa hieman omalle ohjelmalle. Yhteisen illallisen nautimme paikallisessa ravintolassa.

4. matkapäivä, Hanoi - Halong Bay

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Vietnamin tunnetuinta kohdetta, Halon Bayta, joka on Unescon maailman luonnonperintökohde. Täällä lähes kaksituhatta jyrkkäreunaista karstisaarta nousee Halonginlahden smaragdinvihreästä merestä kuin jättiläisolennon harjakset. Päivällä kirjaudumme sisään perinteiseen dõnkki-laivaan ja majoitumme mukaviin hytteihin. Purjehdimme lahden läpi lounaasta nauttien, jonka jälkeen risteily jatkuu luonnonkauniilla laguuneilla ja koralliriutoilla. Maisemia on mukava ihailla aurinkokannelta ja sään salliessa auringonlasku on varmasti ikimuistoinen kokemus. Nautimme laivalla yhteisen illallisen.

5. matkapäivä, Halong Bay - Hanoi - Hue

Aamuvirkut palkitaan auringon nousun aikaan upeilla maisemilla, kun lahden kauneus herää taas henkiin. Ennen aamiaista voi osallistua perinteiseen ja rentouttavaan Tai Chi harjoitukseen, joka keskittyy omaan kehoon,hengitykseen ja virtaavaan liikkeeseen. Aamupäivällä on vielä hyvin aikaa nauttia maisemista ja yhteisen brunssin jälkeen hyvästelemme laivan. Matkalla Hanoin lentokentälle pysähdymme Dong Trieu keramiikkatehtaalla, jolla on yli 200 vuoden historia keraamisen tuotteiden valmistuksessa. Näemme perinteistä vietnamilaista keramiikkataidetta, sekä niiden eri valmistusprosesseja työpajoissa. Lento illalla Hanoista Huen lentokentälle, josta kuljetus hotelliin ja yhteinen illallinen.

6. matkapäivä, Hue

Aamiaisen jälkeen vierailemme keisari Tu Ducin mausolemissa, joka hallitsi maata 1800-luvulla. Haudan rakentamiseen osallistui yli 50 000 sotilasta ja ennen kuolemaansa keisari piti sitä ylellisenä palatsinaan, asuen siellä yli kymmenen vuotta. Lounaan jälkeen tutustumme kaksi metriä paksujen ja kymmenen kilometriä pitkien muurien sisällä sijaitsevaan Huen linnakkeeseen. Tämä keisarillinen "kielletty kaupunki" on osa Unescon maailmanperintöluetteloa, ja sitä ympäröi leveä ja syvä vallihauta, jonne johtaa kymmenen porttia. Dong Ban värikkäät markkinat ovat paikallisten suosiossa ja täältä ovat peräisin perinteiset vietnamilaiset riisipaperikartiohatut. Illalla nautimme keisarillisen illallisen pukeutuen sen ajan räätälöityihin asuihin ja kuuntelemme perinteistä "Nha nhac" musiikkisarjaa.

7. matkapäiva, Hue - Hoi An

Aamiaisen jälkeen risteilemme kaupungin läpi virtaavalla Parfyymijoella kauniisti koristellulla lohikäärmeveneellä. Joen varrella kohoavan yli 20 metriä korkean Thien Mu -pagodin kaikki seitsemän kerrosta ovat omistettu Buddhalle, joka luopui rikkauksistaan ja tuli myöhemmin valaistuneeksi. Näemme myös Minh Mang mausoleumin, joka koostuu palatseista ja temppeleistä, ja sitä pidetään kaikista Nguyen -dynastian haudoista majesteettisimpana. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti Hoi Ania ja ajamme läpi noin 20 kilometriä pitkän Hai Van Pass -solan, joka on koko Vietnamin korkein. Matka palkitaan upeilla näkymillä Etelä-Kiinan meren yli kohoaville sumuisille vuorille ja autioille hiekkarannoille. Näemme myös Danangin kuuluisat viisi marmorivuorta, joiden ympristössä on paljon temppeleitä. Majoittuminen hotelliin Hoi Anissa ja yhteinen illallinen.

8. matkapäivä, Hoi An

Aamiaisen hotellissa. Aamupäivällä vierailemme Hoi Anin värikkäillä markkinoilla joen varrella, missä tuoksut ja tunnelma ovat kuin menneestä maailmasta. Tarjolla on vietnamilaisen keittiön tärkeimpiä ainesosia, kuten tuoreita vihanneksia, yrttejä, lihaa ja juuri pyydettyä kalaa. Tutustumme paikallisiin myyjiin ja ostamme ainekset käytettäväksi päivän kokkauskurssilla, jonne matkaamme veneellä Hoa An -jokea pitkin. Kurssin aikana opimme käyttämään kokin johdolla erilaisia yrttejä klassisten vietnamilaisten aterioiden valmistuksessa. Opimme myös taikomaan upeita ruokaveistoksia lautaskoristeeksi. Maittavan aterian jälkeen palaamme hotelliin, jonka jälkeen päivää voi viettää oman ohjelman mukaan. Päivän päättää yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

9. matkapäivä, Hoi An

Aamiaisen jälkeen otamme paikallisten tapaan polkupyörät alle ja pyöräilemme Tra Quen kylään. Tutustumme paikallisten maanviljeliöiden päivittäisiin toimiin ja näemme, miten täällä on kasvatettu yrttejä ja vihanneksia jo satojen vuosien ajan. Jatkamme matkaa vielä joen vartta pitkin, kunnes siirrymme veneeseen ja suuntaamme Cua Dai -hiekkadyyneille. Näemme miten paikalliset kalastavat perinteiseen tapaan ja kuinka taitavasti he käyttävät verkkoja. Seuraava kohteemme on Cam Thanhin vesikookoskylä, jossa pääsemme seuraamaan rapujen pyyntiä. Opimme myös melomaan ainutlaatuisella vietnamilaisella bambukoriveneellä. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Paluu iltapäivällä hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän päätteeksi yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

10. matkapäivä, Hoi An - Danang - Saigon

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen kuljetus Danangin lentokentälle, mistä lento Saigoniin. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Notre Damen katedraali näyttää olevan väärässä paikassa, sillä paremmin se sopisi vanhaan eurooppalaiskaupunkiin. Vuonna 1883 valmistunut katedraali on vaikuttava näky punatiilisine torneineen ja neitsytpatsaineen. Vietnamin Yhdistymisen Palatsi, entinen presidentin palatsi, muistetaan Saigonin kaatumisesta vuonna 1975, jolloin Pohjois-vietnamilaiset tankit murtautuivat sen porttien läpi. Tutustumme myös sotamuseoon, joka kertoo koskettavasti Vietnamin sodan kauhuista. Museon pihalla on esillä sodassa käytettyjä lentokoneita, panssarivaunuja ja ajoneuvoja. Nautimme päivän aikana lounaan. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen paikallisessa ravintolassa.

11. Saigon - Ben Tre - Saigon

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Ben Tre-maaseutualueelle, joka sijaitsee Mekongin sivujoen Tiền Giangin neljän haaran välissä. Jokivettä käytetään riisiviljelmien kasteluun, ja vesiväylät ovat paikallisten elintärkeitä kulkureittejä. Veneretken aikana näemme mangrovepuiden reunustaman kanavavarren värikästä elämää sekä kalastusaluksia ja veneitä hedelmälasteissa. Risteilemme myös Cai Sonin kanavan läpi, joka kiemurtelee kookosviidakon läpi ja näemme, miten kookoskaramelleja valmistetaan. Lounaalla hedelmätarhassa nautimme paikallisesta erikoisuudesta, "Elefantin korvakala-ateriasta". Palaamme takaisin hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa virkistäytyä ennen iltaa. Päivän päätteeksi ihailemme Saigonin valoja illallisristeilyllä.

12. matkapäivä, Saigon - Istanbul

Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua omatoimisesti Saigonin nähtävyyksiin tai vaikkapa edullisille ostoksille. Huoneet luovutetaan vasta lentokentälle lähdettäessä, joten kaupunki on mukava hyvästellä puhtaana ja raikkaana. Illallisen jälkeen kuljetus lentokentälle, mistä lento kohti Istanbulia lähtee klo 22:15.

13. matkapäivä, Istanbul - Helsinki

Lento saapuu Istanbuliin klo 05:55. Jatkolento Helsinkiin lähtee klo 08:50, jonne saavutaan klo 11:35.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.