Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Kiertomatka

Lofootit

Lofootit

Lähtöpäivät:

27.6, 27.7., 24.8.

Matkan kesto:

7 päivää

Uusi kohde!

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

 Lähde nauttimaan huikeista maisemista Lofooteille!

Oletko aina haaveillut merentuoksuisesta rannikosta, kihelmöivän vaikuttavista vuorimaisemista ja lentovapaasta matkasta unelmiesi äärille? Tällä kiertomatkalla tutustumme Pohjois-Norjassa sijaitsevan Lofoottien saariryhmään. Saariston maisemaa hallitsevat korkealle nousevat vuorenhuiput, suojaisat lahdelmat ja sympaattisen näköiset kalastajakylät. Matkaan lähdetään suomalaisella bussilla Helsingistä, kuljettaja toimii matkanjohtajana. Tutustumme kiertomatkan aikana mm. satamakaupunki Narvikiin, saariryhmän pääkaupunki Svolværiin ja teemme veneretken Trollfjorden-vuonon (suomeksi Peikkovuori) jylhiin maisemiin. Käymme yhdessä myös Lofoten-katedraalissa, Rambergin valkoisilla rantahietikoilla ja vierailemme Borgin kylässä sijaitsevassa Viikinkimuseossa. Matkan aikana tutustutaan myös Mo I Ranaan, joka on Pohjois-Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee vuonojen ja tuntureiden välissä, mahtavan luonnon ympäröimänä. Matkalla puolihoito. Lähde nauttimaan huikeista maisemista Lofooteille.

Suomalainen bussi

Bussimatkat suomalaisella bussilla Helsingistä asti. Kuljettaja toimii matkanjohtajana.

Bussireitit
27.6.            Helsinki - Hämeenlinna - Tampere - Jyväskylä
27.7, 24.8.   Helsinki - Järvenpää - Mäntsälä - Lahti - Heinola- Jyväskylä.

Reitillä olevilta paikkakunnilta pääsee matkalle mukaan.


Matkareitti

Katso matkareitti kartalta tästä >>

Puolihoito

Matkalla puolihoito - Ateriat: 1 lounasta, 5 päivällistä

Peikkovuonon risteily

Teemme yhdessä veneretken M/S Hestøy aluksellaTrollfjordille eli Peikkovuonoon, Lofoottien suosituimmalle kohteelle.  Veneretki vie tutustumaan Trollfjorden-vuonon jylhiin maisemiin ja veneessä on mahdollisuus kokeilla kalastusta. Trollfjorden, suomeksi ”Peikkovuono”, on yksi Norjan tunnetuimmista vuonoista. Se on noin kaksi kilometriä pitkä ja kapeimmalta kohdalta vain 100 metriä leveä. Trollfjorden-vuonoa ympäröivät vuoriseinämät kohoavat 600 - 1100 metrin korkeuteen ja tarjoavat upeat puitteet veneretkellemme.

Pohjois-Norjan Lofootit

Lofootit koostuvat suurista vuonoista ja saarista, joita yhdistävät korkeat sillat ja merenalaiset tunnelit. Alue on yksi maailman kauneimmista saaristoista; maisemaa hallitsevat alppimaiset vuoret huippuineen, upea merenranta, kalastajakylät värikkäine puutaloineen sekä koskemattomat luonnonalueet. Ihasteltavaa riittää, mereltäkin käsin, sillä teemme matkaa myös lautalla! Alueen kaupungit ovat pieniä ja Lofoottien vetovoima onkin ehdottomasti luonto ja henkeäsalpaavat maisemat. Lofooteilla voit nähdä mm. valaita, merikotkia, merimetsoja ja värikkäitä lunneja. Lofoottien saariryhmä Pohjois-Norjassa on saanut elantonsa kapakalasta, mutta on nykyisin ennen kaikkea suosittu matkailukohde, jossa sesonki ajoittuu heinä-elokuulle.
Varaa matkasi ajoissa ja lähde mukaan huikealle retkelle Atlantin pohjoiselle reunalle!

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Osa kuvista: Visit NorwayKATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Hintaan sisältyy

  • Bussimatkat suomalaisella bussilla
  • Hotelliyöpymiset 2-hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 1 lounasta, 5 päivällistä
  • Peikkovuonon risteily
  • Oppaan palvelut risteilyllä ja kokopäiväretkellä
  • sisäänpääsy Viikinkimuseoon ja katedraaliin
  • lauttamatkat Lödinge-Bognes sekä Uumaja-Vaasa

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Illallinen Thon Hotel Lofoten

Meriaamiainen Uumaja-Vaasa laivalla

Matkaohjelma

1.matkapäivä, Helsinki-Haaparanta

Lähdemme aikataulun mukaisesti Helsingistä Lahden kautta ( 27.6. lähdöllä Tampereen kautta) kohti Haaparantaa.

Saavumme illansuussa Ruotsin puolelle Haaparantaan. Matkan aikana pidämme taukoja. Majoitumme ensimmäisen yön Tornionjoen läheisyydessä Haaparannan kaupunginhotellissa*. Hotelli on kunnostettu aikaisempaan loistoonsa vanhojen alkuperäisten Kaupunginhotellin tunnusmerkkien kera; punaista plyysiä, kristallikruunuja ja koristekuvioita.

Nautimme illallisen hotellin ravintolassa.


* 24.8. lähdöllä majoitus Torniossa Grand Hotel Mustaparrassa.

2.matkapäivä, Haaparanta-Narvik

Hotelliaamiaisen jälkeen matka jatkuu Haaparannasta Kiirunan kaivoskaupungin kautta Narvikiin. Alkumatkasta saamme ihailla komeaa tunturimaisemaa Torniojoen ympärillä.


Narvik on maailman pohjoisimpia kaupunkeja ja yksi Pohjois-Norjan tärkeimmistä satamakaupungeista. Meri reunustaakin kaupunkia kolmelta puolelta, tunturi neljänneltä.

Majoittuminen Quality Grand Royal –hotellissa, joka on kaupungin suurin hotelli ja kätkee paljon historiaa seiniensä sisäpuolelle *. Hotelli sijaitsee Narvikin sydämessä kävelyetäisyyden päässä tuntureista, vuonoista ja ostoskeskuksista.


Illallinen hotellissa.


* 24.8. lähdöllä majoitus Thon Partner hotel Narvik

3.matkapäivä, Narvik-Svolvaer

Nautimme aamiaisen hotellissa, jonka jälkeen matkamme jatkuu Narvikista Svolvaeriin. Alkumatkasta seurailemme Ofot-vuonon rantoja ja myöhemmin maisemaa koristavat vuorten teräväkärkiset huiput sekä saariston kirkasvetiset poukamat. 


Neljäntuhannen asukkaan Svolvær on saariryhmän pääkaupunki. Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevat Lofootit ovat useista saarista koostuva saariryhmä Norjassa. Saariston maisemaa hallitsevat korkealle nousevat vuorenhuiput, suojaisat lahdelmat ja sympaattisen näköiset kalastajakylät.

Svolvaerissa majoitumme laadukkaassa Thon Hotel Lofotenissa.

Hotelli sijaitsee idyllisellä paikalla Svolværin satamassa aivan Lofoottien sydämessä.       


Iltapäivällä lähdemme veneretkelle Peikkovuonoon (retken kesto n 4h).

Veneretki vie tutustumaan Trollfjorden-vuonon jylhiin maisemiin ja veneessä on mahdollisuus kokeilla kalastusta. Trollfjorden, suomeksi ”Peikkovuono”, on yksi Norjan tunnetuimmista vuonoista. Se on noin kaksi kilometriä pitkä ja kapeimmalta kohdalta vain 100 metriä leveä. Trollfjorden-vuonoa ympäröivät vuoriseinämät kohoavat 600 - 1100 metrin korkeuteen ja tarjoavat upeat puitteet veneretkellemme. Ihailemme näitä mahtavia maisemia ja nautimme luonnon kauneudesta.

Retken jälkeen palaamme hotellille, jossa illallinen.

4.matkapäivä, Lofootit

Heräämme toiseen aamuun Lofooteilla ja nautimme aamiaisen hotellissa.

Päivän aikana saamme ihailla Lofoottien saariryhmän kauneutta. Maisemat ovat kuin postikortista. Aikoinaan jo viikingit kutsuivat Lofootteja jumalten saariksi, maisemien kauneuden vuoksi.

Vierailemme mm. Lofoten-katedraalissa, Rambergin valkoisilla rantahietikoilla ja vierailemme Borgin kylässä sijaitsevassa Viikinkimuseossa. Se on arkeologisten löytöjen perusteella rakennettu muinainen päällikön talo. Matala, nurinpäin käännettyä venettä muistuttava muhkea rakennus on kiehtova kohde. Museossa eletään viikinkiaikaa: työnäytökset valaisevat, miten viikingit valmistivat tarvekaluja ja vaatteita, myös ruokaa valmistetaan ajan hengessä. Nautimme lounaan retken aikana.


Illaksi palaamme takaisin Svolvaeriin Thon Hotel Lofoteniin.

Illallinen hotellissa lisämaksusta 35 € / hlö.


5.matkapäivä, Svolvaer-Mo i Rana

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Lødingen kylää, josta matkustamme lautalla kohti Bognesia. Lauttamatka kestää noin tunnin. Matka jatkuu Fausken kautta Mo I Ranaan, joka on Pohjois-Norjan kolmanneksi suurin kaupunki ja sijaitsee vuonojen ja tuntureiden välissä, mahtavan luonnon ympäröimänä.


Majoittumme Mo I Ranassa Scandic Meyergårdeniin, joka sijaitsee keskeisellä paikalla. Illallinen hotelliin ravintolassa.

6.matkapäivä, Mo i Rana-Uumaja

Maittavan aamiaisen jälkeen lähdemme  Mo I Ranasta Sinistä tietä pitkin kohti Uumajaa, Pohjois-Ruotsin suurinta kaupunkia.


Uumajassa majoittumme Clarion Hotel Umeå -hotellissa, joka sijaitsee keskellä Uumajaa Uumajajoen maisemissa. Kävelykadun kaupat ja galleriat ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä.  Illallinen hotellissa.


Päivän ajomatka 475km.

7.matkapäivä, Uumaja-Vaasa-Helsinki

Varhainen aamiainen hotellissa ja siirtyminen satamaan.

WasaLinen uusi Aurora Botnia -alus lähtee Uumajasta klo 08.00 kohti Vaasaa.

( 27.6. lähdöllä klo 11.00, saapuminen Vaasaan klo 16.00)

Kuljemme läpi kauniin Merenkurkun saariston ja saavumme Vaasaan klo 13.00.


Saavuttuamme Vaasaan matka jatkuu kohti kotipaikkakuntia.

Hotellit

Laivan esittely

Aurora Botnia

Wasalinen M/S Aurora Botnia on moderni matkustaja-autolautta kahdella rahtikannella. Aluksen kuljetuskapasiteetti on 800 matkustajaa ja 1500 rahtimetriä.

À la carte

Kannelta 8 löydät à la Carte -ravintolan. Valitse esim. kolmen ruokalajin Kuukauden menu, joka tuo lautaselle kauden hienoimmat maut. Erikoisuutemme on laivalla itse raakakypsyttämämme dry aged -pihviliha. Siinäpä jotain sinulle, jolle maistuu pihveistä parhain!


Kahvila

Kahvilassa on tarjolla kotiruokaa, salaatteja ja voileipiä niin pieneen kuin suurempaankin nälkään. Listalta on myös perinteinen suosikki – mehevä katkarapuleipä!


Myymälä

Myymälä sijaitsee kannella 7. Myynnissä on juomia, hajuvesiä, makeisia, tupakkatuotteita, leluja, lahjaesineitä, paikallisia erikoisuuksia ja paljon muuta.


Lasten Wasaline

Pienimmät merikarhut viihtyvät kivassa leikkihuoneessamme, josta löytyy liukumäki, maja, telkkari, pöytä ja tuoleja sekä istumapaikkoja vanhemmille. Laivan infopisteestä voi lainata lautapelejä, kuten Kimblen tai Afrikan tähden, ajanvietteeksi matkalle.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.