Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
OP Elohopeakerho

Tankarin saari ja muut helmet

Tankarin saari ja muut helmet

Lähtöpäivät:

Ti 13.6.2023

Matkan kesto:

3 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 409€

Tankarin saari ja muut helmet

alk. 409 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lähde mukaan kahden yön matkalle Länsi-Suomeen!

Tankarin majakkasaari on täynnä syrjäisen ja karun saaren romantiikkaa. Aika pysähtyy, meri tuoksuu ja

vanhat harmaat puutalot nököttävät tuulen tuiverruksessa. Tankarin lisäksi käymme myös lukuisissa

muissa kohteissamme jotka kaikki on sisällytetty matkan hintaan.


Tankarin saari

Tankarin karu luoto Perämeren ulkosaaristossa, noin 15 kilometriä Kokkolan satamasta on vanha merenkulun etappipaikka. Kalastajat ja hylkeenpyytäjät ovat asuttivat saarta jo 1500-luvulla, minkä myötä saaren itärannalle muodostui pieni kylä. Parhaimmillaan saarella saattoi majailla kesäisin jopa 100 kalastajaa perheineen. Heidän kerrotaan pitäneen valoa yhdessä saaren taloista, jotta ulkomerellä olleet kalastajat osasivat takaisin kotiin pimeän tullen. Tankarilla huomattiin tarve valomajakalle, kun merenkulku lisääntyi Perämerellä 1800-luvulla. Metalliosista koottu punavalkea majakka rakennettiin vuonna 1889. Tankarin majakka on lähes 30 metriä korkea. Kun majakka sähköistettiin 1970-luvulla, valo kantoi jopa 50 kilometrin päähän. Pian sähköistämisen jälkeen majakka automatisoitiin. Majakanvartijoille ei enää ollut käyttöä ja kaikki virat lakkautettiin. Elämä idyllisellä saarella hiljeni.

Muut tutustumiskohteet

Wanha Markki® on Ylistarossa sijaitseva taiteilijakoti. Talon isäntäpari, taidemaalari Heikki Laaksonen ja keraamikko Liisa-Cristiina Laaksonen, ovat remontoineet pohjalaisen pihapiirin entisaikaiseen loistoonsa. Päätalossa toimii isäntäparin työtilojen lisäksi lahjatavaramyymälä. Piharakennukset ovat pääosin Eläinten vanhainkodin käytössä ja kesäisin siellä toimii myös kahvio ja myymälä.


Suomen ensimmäinen arktinen museo avattiin Pietarsaareen. Museon nimeksi valittiin Nanoq, joka on grönlantia ja tarkoittaa jääkarhua. Museossa esitellään arktisten alueiden kansoja, kulttuureita, ilmastoa ja ympäristöä. Nanoq on kunnianosoitus viimeisille arktisille luonnonkansoille ja heidän kulttuureilleen. Lisäksi museossa voi tutustua jännittäviin tarinoihin kuuluisista pohjois- ja etelänavalle suunnanneista retkikunnista. Arktinen museo Nanoq sijaitsee metsän keskellä, luonnon rauhassa. Alueella on useita pieniä tupia, joista jokaisella on oma tarina kerrottavanaan. Museon päärakennuksen esikuva on Pohjois-Grönlannissa sijaitseva turvemaja ja museorakennus sulautuu maisemaan täydellisesti.  Nanoq on vuosien varrella kasvanut huimasti ja siitä on kehittynyt vireä arktinen kulttuurikeskus, jossa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa.


Oravaisten taistelutantereella Suomen kohtalo sinetöitiin syyskuussa 1808.  Alueelta löytyy Lotta Svärdin kivi, museo ja Ädelbragdin ravintola jossa nautimme lounaan sekä kuulemme samalla hieman tarkemmin tästä historiallisesta paikasta.


Ostoskohteet

Lennolin tehtaanmyymälässä Jalasjärvellä on laaja valikoima sisustustuotteita, vaihtuvia erikoiseriä sekä -tarjouksia.

Tyynelän Tontut sijaitsee rannikolla, seitsemän sillan varrella Kokkolan ja Pietarsaaren välissä Luodon kunnassa. Tonttulan 1700-luvun pihapiirissä on nähtävillä eri teemoilla sisustettuja aittoja, jotka ovat kalustettu tyyliin kuuluvalla talonpoikaisella antiikilla. Unohtamatta tonttujen päärakennusta, joka itsessään on tonttujen päärakennus Tyynelä. Kaikki Tyynelän Tontut ovat käsityötä, aina rungosta vaatteisiin asti, joten jokainen tonttu on aivan uniikki! Jokaisen tonttulapsi saa syntyessään nimen, riippuen siitä, minkä näköinen veijari milloinkin on kyseessä. Kahta saman näköistä ei koskaan synny, sillä kasvot maalataan tietenkin käsin.

Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf.  Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet
  • 2 yötä Original Sokos hotels Kaarlessa
  • opastukset, tutustumiskohteet ja ateriat matkaohjelman mukaisesti

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

klo 08.00 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

klo 08.15 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

klo 08.45 Vanha Kirkko

klo 09.05 TSOP/Ylöjärven konttori

klo 09.30 TSOP/Hämeenkyrön konttori


Lähdemme aamusella ajelemaan kohti Pohjanmaata juoden matkalla Juustoportilla kahvit. Käymme myös Lennolin tehtaanmyymälässä Jalasjärvellä. Tehtaanmyymälässä on laaja valikoima sisustustuotteita, vaihtuvia erikoiseriä sekä -tarjouksia. Matkamme jatkuu edelleen Ylistaroon, Wanhaan Markkiin. Wanha Markki® on Ylistarossa sijaitseva taiteilijakoti. Talon isäntäpari, taidemaalari Heikki Laaksonen ja keraamikko Liisa-Cristiina Laaksonen, ovat remontoineet pohjalaisen pihapiirin entisaikaiseen loistoonsa. Päätalossa toimii isäntäparin työtilojen lisäksi lahjatavaramyymälä. Piharakennukset ovat pääosin Eläinten vanhainkodin käytössä ja kesäisin siellä toimii myös kahvio ja myymälä. Tutustumisen jälkeen matkamme jatkuu lounaalle Härmän Kylpylään.  Saavumme illaksi Kokkolaan jossa majoittuminen Original Sokos Hotels Kaarleen (osoite: Kauppatori 4, 67100 Kokkola. Puh: 020-7808920)

2. matkapäivä

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme kotisatama Meripuistoon josta hyppäämme aluksen kyytiin. Matkaamme noin 1,5h merimatkan Tankarin saarelle. Saarella meitä odottaa opas joka perehdyttää meidät saaren historiaan. Tankarin karu luoto Perämeren ulkosaaristossa, noin 15 kilometriä Kokkolan satamasta on vanha merenkulun etappipaikka. Kalastajat ja hylkeenpyytäjät ovat asuttivat saarta jo 1500-luvulla, minkä myötä saaren itärannalle muodostui pieni kylä. Parhaimmillaan saarella saattoi majailla kesäisin jopa 100 kalastajaa perheineen. Heidän kerrotaan pitäneen valoa yhdessä saaren taloista, jotta ulkomerellä olleet kalastajat osasivat takaisin kotiin pimeän tullen. Tankarilla huomattiin tarve valomajakalle, kun merenkulku lisääntyi Perämerellä 1800-luvulla. Metalliosista koottu punavalkea majakka rakennettiin vuonna 1889. Tankarin majakka on lähes 30 metriä korkea. Kun majakka sähköistettiin 1970-luvulla, valo kantoi jopa 50 kilometrin päähän. Pian sähköistämisen jälkeen majakka automatisoitiin. Majakanvartijoille ei enää ollut käyttöä ja kaikki virat lakkautettiin. Elämä idyllisellä saarella hiljeni. Opastetun kierroksen lomassa syömme keittolounaan. Paluu saarelta Kokkolaan ja tuttuun hotelliimme jossa yövymme toisen yön. Illallinen hotellissa.

3. matkapäivä

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ajelemme Kokkolasta ensin Tyynelän Tontut nimiseen paikkaan. Tyynelän Tontut sijaitsee rannikolla, seitsemän sillan varrella Kokkolan ja Pietarsaaren välissä Luodon kunnassa. Tonttulan 1700-luvun pihapiirissä on nähtävillä eri teemoilla sisustettuja aittoja, jotka ovat kalustettu tyyliin kuuluvalla talonpoikaisella antiikilla. Unohtamatta tonttujen päärakennusta, joka itsessään on tonttujen päärakennus Tyynelä. Kaikki Tyynelän Tontut ovat käsityötä, aina rungosta vaatteisiin asti, joten jokainen tonttu on aivan uniikki! Jokaisen tonttulapsi saa syntyessään nimen, riippuen siitä, minkä näköinen veijari milloinkin on kyseessä. Kahta saman näköistä ei koskaan synny, sillä kasvot maalataan tietenkin käsin. Tyynelästä ajelemme Pietarsaareen jossa tutustumme Suomen ensimmäiseen arktiseen museoon, Nanoqiin. Kesäkuussa 1991 Suomen ensimmäinen arktinen museo avattiin Pietarsaareen. Museon nimeksi valittiin Nanoq, joka on grönlantia ja tarkoittaa jääkarhua. Museossa esitellään arktisten alueiden kansoja, kulttuureita, ilmastoa ja ympäristöä. Nanoq on kunnianosoitus viimeisille arktisille luonnonkansoille ja heidän kulttuureilleen. Lisäksi museossa voi tutustua jännittäviin tarinoihin kuuluisista pohjois- ja etelänavalle suunnanneista retkikunnista. Arktinen museo Nanoq sijaitsee metsän keskellä, luonnon rauhassa. Alueella on useita pieniä tupia, joista jokaisella on oma tarina kerrottavanaan. Museon päärakennuksen esikuva on Pohjois-Grönlannissa sijaitseva turvemaja ja museorakennus sulautuu maisemaan täydellisesti.  Nanoq on vuosien varrella kasvanut huimasti ja siitä on kehittynyt vireä arktinen kulttuurikeskus, jossa vierailee vuosittain tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Pietarsaaresta matkamme jatkuu Oravaisiin. Oravaisten taistelutantereella Suomen kohtalo sinetöitiin syyskuussa 1808.  Alueelta löytyy Lotta Svärdin kivi, museo ja Ädelbragdin ravintola jossa nautimme lounaan sekä kuulemme samalla hieman tarkemmin tästä historiallisesta paikasta.


Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)


Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.