Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Sinikan terveiset Pertisausta 2022

Kokemuksia Itävallan patikkalomalta

Lue Sinikan kokemuksista Liikuntamatkojen patikkalomalta

SINIKAN MATKAKERTOMUS ITÄVALLAN PERTISAUN PATIKASTA 2022

 

Lensimme Finnairilla Kuopiosta Helsingin kautta Müncheniin. Perillä odotti vielä kahden tunnin bussimatka kohteeseen Pertisauhun. Ryhmämme koostui pariskunnista ja yksittäisitä matkustajista, joita Liikuntamatkojen Jouni Parkkali apunaan useita oppaita olivat vastassa.

 

Hotellimme St Georg Pertisaussa sijaitsee vuorten sylissä 1200 metrin korkeudessa. Puhdas luonto raikkaassa vuoristoilmassa. Rauhallinen siisti hotelli idyllisessä maaseutumiljöössä, keskellä paikallisia viljelyksiä ja karjanhoitoa. Ruoka oli hotellissa herkullisen hyvää, lihaa ja kalaa oli paljon - luomuruokaa parhaimmillaan.  Pieni kylpylä kolmine erilaisine saunoineen ja uima-allas helli patikoidessa rasittuneita raajoja iltaisin. Upeat vuoristomaisemat avautuivat aamulla ikkunoista sumuverhon hälvettyä. Aistini avautuivat ja mieleni kirkastui.  Joka päivä oli tarjolla uusi reitti, jokaisen kunnolle sopivana annoksena.

 

Ensimmäisenä päivänä oli Achensee järven vaellus 10 km.  Mikä sai minut vaeltamaan viikon jokaisena päivänä ryhmässä?  Mistä ammensin uskoa uuteen päivään jalkojen kipeytyessä aluksi? On vaellettu huippua kohti, kivien sinkoillessa jaloista ja kapeallakin polulla juurakoissa kompuroiden. Ala puolella olevan veden turkoosi valo ja tuuli, jonka lävitse näkee – se on koettava itse.


Kuljetaan matka, noustaan vuoren laelle, kuunnellaan kiven sointia, ikuista merta, joka kuohuu sen suonissa.  Mieleni viihtyi vuorten harmoniassa, jossa ikuisuus ja aika kohtasivat. Tuuli kuin käden kosketus otsalla.

Kiipeä portaita ja polkuja ylös vuorille, älä lankea. Kauniit asiat mielestäsi saattavat hävitä askelmille, saat kuin saatkin voimaa ja jaksat nousta perille. Harmajat pilvet maiseman yllä ja himmeä valo.

 

Vapaahetkenä osa vaeltajista piipahti ostoksilla Innsbruckissa junalla. Viimeisen päivän vaellus Rofan Spitz- vuorelle n. 2200 metriin, uskaliaimmille se oli kokemus vailla vertaa! Rohkeimmat liitivät paluumatkan Air Rofan- vaijeriliulla lisämaksusta. Osa tyytyi vaeltamaan helpomman maisemallisen kauniin panoraamareitin Dalfaz Almille.

 

Luonnosta ja liikunnasta pitävälle erinomainen kohde, jossa sielu ja mieli lepäävät. Metsän huminaa, tuulen viimaa vuoristossa tai veden solinaa vesiputouksissa. Haasta itseäsi ja lähde niittyjen peittämiin laaksoihin ja kauniisti kumpuileviin maisemiin yksin tai yhdessä - seuraa löytyy.  Hinta ja laatusuhde on näillä matkoilla hyvä. Reittejä on kaiken kuntoisille liikunnallisille ihmisille.  Suosittelen porraskävelyä ja liikettä jokaiseen päivään etenkin pari viikkoa ennen matkaa.  Liike on lääke kulunutta sanontaa mukaillen.

 

Terveisin,

Sinikka PiltoLiikuntamatkojen järjestämät patikkamatkat myy Matkapojat!

TUTUSTU PATIKKAMATKOIHIN >>Lisätietoja yllämainittujen patikkamatkojen ohjelmasisällöistä ja vaelluksista tarjoaa Jouni Parkkali,
puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fiVARAUKSET


Varaa patikkamatkasi Matkapoikien verkkosivustolta tai myyntipalvelusta!

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita Matkapoikien myyntipalveluun puh.
010 2323200 (ma-pe 10-16) tai jätä soittopyyntö tästä linkistä. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissäsi.


Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.