Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Kirsin ja Merjan terveiset Maurachista 2022

Kokemuksia Itävallan patikkalomalta

Lue kokemuksista Liikuntamatkojen patikkalomalta

KIRSIN JA MERJAN MATKAKERTOMUS ITÄVALLAN PATIKKAMATKASTA
30.9.-6.10.2022

 

Kolmas kerta todella toden sanoo ja pääsimme vihdoinkin syys-lokakuun vaihteessa matkaan kohti Itävaltaa ja Alppeja. Tarkemmin sanottuna Liikuntamatkojen järjestämälle reissulle Maurachin kylään Achensee-järven rannalle. Aiemmat yrityksemme tyssäsivät muun muassa koronaan ja muuttoon, mutta nyt vihdoin pitkäaikaiset unelmamme toteutuivat. Olimme kuulleet paljon hyvää aiemmista patikoinnin merkeissä tehdyistä aktiivilomista ja odotuksemme olivat korkealla. Jo vuosien ajan lähes sama ryhmä oli kiertänyt Euroopan vaellusreittejä yhdessä Liikuntamatkojen mukana.

Ryhmämme (n. 40 hlö) kokoontui Kuopion lentokentällä, jossa kaksi matkamme vetäjistä oli odottamassa meitä. Oli kiva nähdä iloisia jälleennäkemisiä, jotka kertoivat ryhmän pitkästä ja tiivistä historiasta. Kuopiosta matkamme jatkui Helsingin kautta Müncheniin, ja sieltä edelleen tilausajolla perille Maurachiin, jossa pääsimme suoraan nauttimaan illallispöydän herkullisista ja monipuolisista antimista. 


Olimme ryhmässä mukana ensikertalaisina, ja kyllä meitä jännittikin, kuinka mahtaisimme pärjätä. Tämä huoli oli kuitenkin turha, koska jokaiselle päivälle oli mietitty vaihteleva reitti huomioiden patikoijien kunto ja tarpeet. Iso kävelijäryhmämme jakaantui sujuvasti viiden eri asiantuntevan oppaan vetämille reiteille ja jokaiselle patikoijalle riitti varmasti haastetta ja nähtävää tarpeeksi. Oppaiden läsnäolo ja tuki patikointimatkoilla rauhoitti ja loi turvaa hankalissakin tilanteissa.


Matkan aikana huomasimme, että seurueemme koostui sinnikkäistä ja uskomattomista eri ikäisistä kävelijöistä. Patikkaretkiemme päivämatkat vaihtelivat sekä kilometrimääriltään että maaston vaatimuksiltaan. Ohjaajat valmistelivat meitä aina illallisen aikana seuraavan päivän retkeen antaen vinkkejä mm. säähän, vaatetukseen ja retkieväisiin. Opastus auttoi meitä valitsemaan kuhunkin päivään sopivat varusteet eikä edes muistutus aurinkosuojasta ollut todellakaan turhaa. Vuorten rinteillä aurinko porotti kuumasti ja paahtavasti. Kävelyssä korostui asun hengittävyys ja kenkien sopivuus. Ensi kerralla muistammekin pakata myös kevyemmät kengät mukaan. Hyvin kuitenkin selvisimme ilman rakkoja ja hankaumia. 


Kokonaisuudessaan matka sujui loistavasti. Maisemat olivat huikeita ja henkeäsalpaavia. Peruskuntoisina pärjäsimme ihan hyvin vuorilla mukana ja tehokkaan palautuksen päivän päätteeksi tarjosi hieno hotellimme saunoineen ja upeine illallisineen. Kaiken kaikkiaan matkamme oli hieno kokemus. Odottelemme jo innolla seuraavaa patikkareissua. 


Tapaamisiin ja kävelemisiin!

 

Terveisin,

Kirsi ja MerjaLiikuntamatkojen järjestämät patikkamatkat myy Matkapojat!

TUTUSTU PATIKKAMATKOIHIN >>Lisätietoja yllämainittujen patikkamatkojen ohjelmasisällöistä ja vaelluksista tarjoaa Jouni Parkkali,
puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fiVARAUKSET


Varaa patikkamatkasi Matkapoikien verkkosivustolta tai myyntipalvelusta!

Jos haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita Matkapoikien myyntipalveluun puh.
010 2323200 (ma-pe 10-16) tai jätä soittopyyntö tästä linkistä. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissäsi.


Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.