Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Kroatiaan

Patikointia upeissa maisemissa Kroatiassa

Lähtöpäivät:

29.9.2024 (otathan yhteyttä myyntipalveluumme)

Matkan kesto:

6 päivää

Kansallis- puistoja

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikointia ja upeita maisemia Kroatiassa

Lähde mukaan tutustumaan Kroatian upeisiin patikkareitteihin, mukana ohjelmassa myös Krkan ja Biokovon kansallispuistot. Majoitumme upealle paikalle Omišin pikkukylään (30 min Splitistä), kaikki peruspalvelut ovat käden ulottuvilla. Huikea sijainti rinteessä, meren ja Cetina-joen välissä – maisema, jossa mieli lepää. Suomalaiset patikkaoppaat asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa. Ennen paluulentoa vapaa-aikaa Splitin vanhassa kaupungissa. 


Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville tervejalkaisille matkalaisille. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Reitit eivät sovi liikuntarajoitteisille tai  henkilöille, joilla on vaikeuksia tulla rinnettä alas päin. Osalla rinteistä on pientä kiveä, joka voi vaikeuttaa alastuloa.


Varmista paikkasi tälle upealle maisemamatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Luontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan noin 30 hlön ryhmiä.


Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville ihmisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikoiden päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Liikuntamatkoilla on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkamatkojen järjestämisestä. Näillä patikkamatkoilla vaalitaan luottoreseptiä, johon kuuluu patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin. Nämä ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Patikkamatkoilla syntyvä yhteisöllinen ilmapiiri on myös hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikoille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi

KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

-------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatka Helsinki-Split-Helsinki Norwegianin tai Finnairin (29.9.) reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
 • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (4 kpl)
 • Ateriat: puolihoito (5 aamiaista ja 5 illallista)
 • Veneretki Cetina joella
 • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
 • Paluupäivän lounas hotellilla
 • Paikallisopas mukana retkillä ja patikoilla
 • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
 • Biokovon Skywalk (lasinen näköala terassi)

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 5.5. ja 26.5. lähdöillä

Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Norwegianilla.
Helsinki - Split 06:45 - 08:45

Split - Helsinki 20:25 - 00:20

Lentoaikataulu 29.9. lähdöllä

Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla
Helsinki - Split 07:20 - 09:20

Split - Helsinki 20:15 - 00:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huoneen lisä 160€

Yhden hengen huoneen lisä 170€/29.9

Matkaohjelma

1. matkapäivä Helsinki – Split - Omiš

Aamulento Helsingistä Splitiin.  Opas on vastassa ryhmää saapuvien aulassa ja ohjaa oikealle bussille. Jatkamme hotellille Villa Dvoriin. 

Huoneita odotellessa teemme yhteisen kävelyretken lähiympäristöön, vaihtoehtoina kevyempi kävely lähellä olevaan ”kivi” kirkkoon Leopold Bogdan Mandiciin (pituus 3,5km, kesto 1,5h, ei nousukorkeutta) tai mikäli on halukkaita, retki Naklice haustausmaalle (pituus 4km, kesto 2,5h, nousukorkeus 200m).  


Majoittuminen ja illallinen hotellissa. 


2. matkapäivä, jokiristeily ja merenrantavaellus

Aamiainen hotellissa omaan tahtiin. Lähtö hotellin viereiselle Cetina joelle. Jokiristeily vanhalle myllylle ja takaisin. Hyvällä tuurilla saatamme nähdä joella kilpikonnia. Kesto yhteensä n. 2h.

Omatoiminen lounas. 

Vaikka vaeltelu puistoissa ja vuorilla on mukavaa, herättää meren läheisyys toisenlaisia positiivisia tunteita, ne rauhoittavat ja lataavat akkuja.

Kävelemme merenrantatietä pitkin Pisakista Brelaan (n. 8 km). Matkasta puolet kuljemme polkuja pitkin ja puolet merenrantaa mukailevalla päällystetyllä kävelytiellä. Kuljetus Brelasta  takaisin hotellille.

Illallinen hotellissa.

3. matkapäivä, Krkan kansallispuisto

Aamiainen hotellissa.

Tilausajokuljetus Krkan kansallispuistoon, jonne matka kestää n. 1,5 tuntia. Perillä Skradissa meitä odottaa paikallisopas, joka tutustuttaa meitä reilun kolmen tunnin ajan alueeseen. Kuljemme osittain metsässä, osittain pitkospuita pitkin, ihaillen alueen vihreyttä, kasvistoa ja kuohuvia koskia. Kävelymatka on n. 2,5h ja reitti helppokulkuinen. Omakustanteinen lounas ennen paluuta veneelle.

Paluuvene Skradiin on varattu 14:30 ja laivamatka kestää 15 min ja josta jatkamme bussilla hotellille (perillä n.klo 16.30). Päivällinen klo 19.00


Krkan kansallispuisto sijaitsee noin 10 km sisämaassa Sibenikistä, Dalmatiassa. Krka-joen mukaan nimetty puisto kattaa hieman yli 142 neliökilometrin alueen ja kattaa kaksi kolmasosaa joesta. Puiston tärkein nähtävyys ovat sen upeat vesiputoukset, mukaan lukien kuuluisat Skradinski Buk -putoukset, jotka ovat yksi Kroatian kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Puistossa on runsas kasvisto ja eläimistö, tunnistettuja kasvilajeja on yli 800. Tunnistettuja lintulajeja on yli 200 ja lepakkolajejakin 18. 

4. matkapäivä, Lokva Rogoznica / Sv. Vid kirkko / (Kula)

Aamiainen hotellissa.

Lähtö hotellilta bussilla: 09.00


Ajo Lokva Rogoznica kylään 20min josta päävaellusreittimme alkaa. Kylästä patikoimme ensin ylös 450m Sv. Vid- kirkolle hyväpohjaista ja leveää kivipolkua pitkin. Sen jälkeen seuraamme upeaa harjannetta, josta on koko ajan näkymä merelle. Tämän jälkeen ryhmä voidaan jakaa kahtia joista toinen ryhmä lähtee kevennettyä reittiä alas ja toinen ryhmä voi  halutessaan valloittaa Imber majan tai jopa Kulan huipun (+tunti) kautta aina takaisin Omišin hotellille saakka. 

 

450m 6km 3,5h keskivaikea

600m 10km 4,5h  vaativa


Illallinen hotellissa.


 

5. matkapäivä, Biokovo luonnonpuisto, Skywalk ja Sveti Jure

Aamiainen hotellissa.

Lähtö hotellilta bussilla Biokovon luonnonpuistoon, matkan kesto 1,5h. 

Saavuttaessa pysähdymme Skywalkille, josta upeat näkymät merelle ja Makarskajaan. Halukkailla mahdollisuus kävelyyn lasilattialla, jonka alla jyrkkä näkymä alaspäin. Uskallatko kulkea Skywalkilla?


Luonnonpuiston patikkaosuudet: vaihtoehtoisesti helpompi reitti Vosacin ympäri, pituus 3,5km, kesto 2h, nousukorkeus 230m. Tai haastavampi Vosacista Juren vuoristomajalle, jolloin pituus 4,5km, kesto 2,5h ja nousukorkeus 400m. Kevyemmän reitin valinneet kuljetetaan autolla vuoristomajalle omatoimiselle lounastauolle. 

Halukkaat voivat jatkaa vielä majalta vajaan puolen tunnin matkan Juren huipulle, josta kuljetus takaisin hotellille. 


Illallinen hotellissa.

6. matkapäivä, Omiš – Split -Helsinki

Aamiainen hotellissa, rento aamupäivä. Huoneiden luovutus ja matkatavaroiden siirto säilytykseen. Lounas hotellilla. Iltapäivällä kuljetus Splitiin, jossa omatoimista aikaa vanhassa kaupungissa. Illansuussa kuljetus lentoasemalle, iltalento Helsinkiin. Pidätämme oikeuden muuttaa patikkareittejä ja päiviä johtuen mm. sääolosuhteista. 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt