Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Kroatiaan

Patikointia ja rentoa menoa Kroatiassa

Lähtöpäivät:

10.5.2023, 2.10.2023

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikointia ja rentoa menoa Kroatiassa

Lähde mukaan tutustumaan Kroatian upeisiin kansallispuistoihin. Menomatkalla ennen majoittumista hetki vapaa-aikaa Splitin vanhassa kaupungissa vaikkapa lounastaen. Majoitumme upealle paikalle Omišin pikkukylään (30 min Splitistä), kaikki peruspalvelut ovat käden ulottuvilla. Huikea sijainti rinteessä, meren ja Cetina-joen välissä – maisema, jossa mieli lepää. Suomalaiset patikkaoppaat asuvat samassa hotellissa ryhmän kanssa.


Matkan hintaan sisältyy puolihoito. Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville matkalaisille. Ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle maisemamatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

-------Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Split-Helsinki Norwegianin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (4 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (5 aamiaista ja 5 illallista)
  • Veneretki
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
  • Paikallisopas mukana retkillä ja patikoilla

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu toukokuu

Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Norwegianilla.
Helsinki - Split 08:10 - 10:10

Split - Helsinki 13:00 - 16:55

Lentoaikataulu lokakuu

Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Norwegianilla.
Helsinki - Split 10:20 - 12:20

Split - Helsinki 09:15 - 13:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huoneen lisä 150€

Matkaohjelma

1. matkapäivä Helsinki – Split - Omiš

Norwegianin aamulento Splitiin. Opas on vastassa kentällä ja johdattaa oikeaan autoon.

Kuljetus Splitin keskustaan, jossa on 1,5 tuntia vapaa-aikaa Splitin vanhassa kaupungissa ja vaikkapa lounastaa. Jatkamme bussilla hotellille Omišiin, majoittuminen hotelli Villa Dvoriin.

Yhteinen iltakävely Omišin vanhaan kaupunkiin. 

Illallinen hotellilla. 

2. matkapäivä, Krkan kansallispuisto

Aamiainen hotellissa.

Tilausajokuljetus Krkan kansallispuiston, jonne matka kestää n. 1,5 tuntia. Perillä meitä odottaa paikalisopas, joka tutustuttaa meitä neljän tunnin ajan alueeseen. Helpohkon patikoinnin jälkeen (3-4h) meillä on mahdollisuus lounaaseen jo puistossa tai matkalla hotellille (omakustanteinen).

Illallinen hotellilla. Krkan kansallispuisto sijaitsee noin 10 km sisämaassa Sibenikistä, Dalmatiassa. Krka-joen mukaan nimetty puisto kattaa hieman yli 142 neliökilometrin alueen ja kattaa kaksi kolmasosaa joesta. Puiston tärkein nähtävyys ovat sen upeat vesiputoukset, mukaan lukien kuuluisat Skradinski Buk -putoukset, jotka ovat yksi Kroatian kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Puistossa on runsas kasvisto ja eläimistö, tunnistettuja kasvilajeja on yli 800. Tunnistettuja lintulajeja on yli 200 ja lepakkolajejakin 18. 

3. matkapäivä, veneretki ja vapaahetki

Aamiainen hotellissa.

Aamupäivällä veneretki Cetina-joelle. Matkalla meillä on jälleen mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen. Retken kesto noin kolme tuntia.

Iltapäivä vapaata aikaa, rannalla loikoilua, pyöräilyä (polkupyörävuokraamo) tai rohkeimmat voivat innostua kokeilemaan uskomatonta zipline-vaijerilaskeutumista 

(https://zipline-dolinka.si ).  

Illallinen hotellissa.

4. matkapäivä, Biokovon luonnonpuisto

Aamiainen hotellissa.

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla luonnonpuisto Biokovoon. Bussimatka perille kestää noin 1,5 tuntia. Ensimmäinen pysähdys on Biokovo Skywalk, puiston uusin nähtävyys. Näköalatasanko on kooltaan 23 x 3 metriä, ja sieltä on upeat näkymät merelle ja saarille. Aurinkoisina ja tuulisina päivinä on mahdollista nähdä aina Italiaan asti. Kävelyllä kirkasta lasia pitkin kallion reunan yli tarjoaa lintuperspektiivin Biokovo-vuoren kallioiden reunalle. Skywalk-käynnin jälkeen meillä on noin kolmen tunnin ohjattu patikka. Sen jälkeen on meillä mahdollisuus lounastaa (omakustanteinen) paikan päällä tai matkalla hotellille. Patikan päätteeksi jälleen mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen puistossa tai paluumatkalla.

Paluu hotellille ennen kuutta. Illallinen hotellilla.

 


Biokovon luonnonpuisto on Etelä-Dalmatian rannikon hallitsevin luontopuisto. Tämä vuonna 1981 luonnonpuistoksi julistettu vuorivalli kohoaa runsaan 1 500 metrin korkeuteen Makarskan Rivieran ylle. Alue tarjoaa poikkeukselliset upeat näkymät merelle ja läheisille saarille. Se on yksi Kroatian suosituimmista retkeilijöiden kohteista. Siellä on lukemattomia polkuja, jotka kiemurtelevat oliivi-, viini- ja mäntymetsien ohitse kukkuloille. Biokovon vuoristo, joka ulottuu 36 kilometriä pitkin rannikkoa ja yhdeksän kilometriä sisämaahan

 

5. matkapäivä, Omišin patikka

Aamiainen hotellissa.

Aamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta kävellen lähialueelle patikoimaan paikallisoppaan johdattamana. Patikointi kestää kolmisen tuntia. Patikoinnin jälkeen lähdemme Adriameren kirkkaaseen veteen uiskentelemaan ja ottamaan aurinkoa.

Illallinen ja iltaohjelmaa hotellilla.n. 700m).

6. matkapäivä, Omiš – Split -Helsinki

Aamiainen hotellissa, huoneiden luovutus ja lähtö kohti Splitin lentoasemaa. Norwegianin päivälento Helsinkiin. 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.