Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat

Tekemistä ja tapahtumia Tallinnassa

Tekemistä ja tapahtumia Tallinnassa

Tallinna on yksi suomalaisten suosikkikohteista vuosi toisensa jälkeen. Yhä useammalle Tallinnan matka tarkoittaa ihanan pitkää viikonloppua kaupungista nautiskellen pikaisen päivämatkan sijaan. Suunnittele Tallinnan matkasi etukäteen ja nappaa tältä sivulta ajankohtaiset vinkit ja tutustu parhaisiin kohteisiin.
Tallinnassa on viime aikoina ovensa avannut peräti viisi uutta museota ja muuta nähtävyyttä! Joukkoon mahtuu kaksi kansainvälistä taidekeskusta, huipputeknologian saavutuksia esittelevä fantasiamaailma, Paksun Margareetan merimuseo sekä kaupungin ylle kohoava maailmanpyörä. Pian valmistuu myös Viron ensimmäinen yhteisömuseo.

Matkapoikien kautta matkalle Tallinnaan

* Viking XPRS päiväristeilyllä

* Tallink Shuttlen päiväristeilyllä

* Tallinnan kaupunkilomalla (Viking Line)

* Tallinnan kaupunkilomalla (Tallink)TULEVIA TAPAHTUMIA TALLINNASSA


Tallinnan joulumarkkinat 25.11.2022 - 08.01.2023

Tallinnan Raatihuoneentorilla järjestettävien joulumarkkinoiden sydän on Viron tärkein ja Euroopan ensimmäinen joulukuusi, jonka perinteet ulottuvat vuoteen 1441. Markkinoiden elävä joulumaa on koristeltu kuusin, joulukoristein ja valoin. Kauppiaat tarjoavat laajan valikoiman käsitöitä ja virolaisia jouluruokia, piparkakkuja ja lämmittäviä joulujuomia. Pienimpiä vierailijoita riemastuttaa karusellit ja sydäntä lämmittää monipuolinen jouluohjelma.

Avoinna: 25.11.2022 - 08.01.2023, 12:00 - 19:00. 

Paikka: Kesklinna linnaosa, Raekoja plats.


Joulujazz 25.11.2022 - 18.12.2022

Joulujazz kuuluu Jazzkaar-festivaalin sateenvarjon alle. Erityyppisiä konsertteja järjestetään monissa eri kohteissa, kuten kirkoissa, klubeilla ja konserttisaleissa.  Perinteistä joulun tunnelmaa luo tänäkin vuonna Joulujazz monipuolisella musiikkitarjonnallaan. Festivaalilla esiintyy lukuisia artisteja eri puolilta maailmaa. Ohjelmistossa on juuri joulun aikaan sopivaa musiikkia. 

Satupihat Tallinnan vanhassakaupungissa 02.12.2022 - 08.01.2023

Avoinna klo 10:00-20:00Toisesta adventtisunnuntaista alkaen rakkaat sadut herätetään henkiin valo- ja ääni-installaatioilla, jotka koristelevat seitsentä vanhankaupungin pihaa ja katua.Sadunomaisen koristeen saavat Hopnerin talon piha, Ranskan instituutin piha, Pyhän Katariinan kirkon piha, Raekoja-katu, Sõprus-elokuvateatterin edusta, Vihreän torin puisto Pikk-kadun varrella ja Saiakang-niminen kuja. Löytämistä odottavat seuraavat sadut: Prinsessa Ruusunen, Ritari Siniparta, Tuhkimo, Lumikki, Keisari ja satakieli, Aladdinin taikalamppu sekä Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi. Tule kokemaan sadunomaista vanhaakaupunkia!

Valofestivaali Ihmemaa 09.12.2022 - 15.01.2023

Käy sisään maailmaan, joka on täynnä illuusioita, värejä, musiikkia ja magiaa! Sinua lumoavat sadat isot käsin tehdyt veistokset, joihin on saatu innoitusta Lewis Carrollin kuuluisasta Liisa ihmemaassa -sadusta. Siellä näet Irvikissan, isoja hohtavia sieniä, maagisia metsäkukkia ja paljon muita satuhahmoja.Uskallatko siis käydä sisään salaperäiseen jäniksenluolaan ja sukeltaa maagiseen, kuvankauniiseen ja kummaan maailmaan? Ole rohkea!
09.12.2022 - 15.01.2023 17:00 - 20:00


Vuodenvaihde raatihuoneella

Franz Schubertin tunnetun laulun mukaan nimetty Forellikvintetto on yksi kamarimusiikin tähtiteoksista. Sen kauniit melodiat ja värikkäät ilmaisutavat muodostavat myös vauhdikkaan katsauksen päättyvään vuoteen. Pianokvinteton säveltämisen aikaan Schubert vietti kesän maalauksellisessa Steyrin pikkukaupungissa. Itävaltalaisen luonnon rikas väripaletti ja iloinen tunnelma ovat ikuistuneet jokaiseen Forellikvinteton tahtiin.
Esiintyjät: Triin Ruubel (viulu), Kaija Lukas (alttoviulu), Theodor Sink (sello), Siret Lust (kontrabasso), Sten Heinoja (piano)
Ohjelmassa: Schubert. Pianokvintetto A-duuri op. 114, D667 (Forellikvintetto)
31.12.2022 17:00 - 23:59
31.12.2022 15:00 - 23:59


Luistelukenttä 19.11.2022–01.03.2023

Historiallisen Nigulisten kirkon vieressä Harju-kadulla sijaitseva luistelukenttä on klassinen ulkokenttä, jonne kaikki kaupungin asukkaat ja matkailijat ovat odotettuja luistelemaan.

Tallinnan vanhakaupunki 19.11.2022–01.03.2023

Lue lisää >>PiparkakkuMania 01.12.2022 - 07.01.2023

PiparkakkuMania on taidenäyttely, jossa on vain yksi kriteeri – kaiken pitää olla valmistettu piparkakkutaikinasta. Myös piparkakkutyöpajoja järjestetään. 

Muotoilu- ja arkkitehtuurigalleria
Lue lisää >>* * * * *

UUDET RAVINTOLAT

Tallinnan ravintolavalikoima on monipuolinen ja jatkuvasti muuttuva. Tässä muutamia mielenkiintoisia ruokapaikkoja, jotka on hiljattain avattu Tallinnassa. Jokaiseen makuun löytyy jotakin: à la carte -ravintoloita, viihtyisiä kahviloita ja nopeaa mutta maistuvaa ruokaa tarjoavia ruokapaikkoja.


Ravintola Peet Ruut

laadukasta liha- ja kasvisruokaa paikallisista ja tuoreista ainesosista vanhassa kaupungissa. 
Rataskaevu tn 8, Tallinn Vanhakaupunki 

OlyBet Bar & Grill

Herkullinen, aidoilla hiilillä valmistunut grillimenu.
Harju tn 6, Tallinn Vanhakaupunki


Kanuti Ramen & Wine -baari

Käsin valmistettuja nuudeleita ja gyozaa. Ruokien valmistuksessa käytetään parhaita raaka-aineita ja japanilaisia ainesosia. 
Aia tn 7, Tallinn Vanhakaupunki


MICHELIN-tähden saaneet ravintolat

Seuraavat Tallinnan ravintolat saivat kukin yhden MICHELIN-tähden. Nämä ravintolat saavat tunnustusta laadukkaista raaka-aineista ja huolellisesti ja korkeatasoisesti valmistetuista ruoista.


NOA Chef's Hall  

Saavuttuasi NOA Chef's Halliin arki unohtuu ja alkaa matka vähän salaperäiseen mutta jännityksellä odotettuun maailmaan. Ilta maailmassa tunnustetun ruokaelämyksen, ainutlaatuisen viinivalikoiman ja vain huolehtivan asiakaspalvelun parissa. Tämä kokemus on jokaisen sekunnin arvoista! Michelin-tähdellä palkitussa NOA Chef's Hallissa tarjoamme monen ruokalajin maistiaismenua,  ravintola palvelee vain pöytävarauksella ja suosittelemme varaamaan aikaa suunnilleen 3 tuntia. 

Ranna tee 3, Pirita linnaosa, Tallinn
https://nch.ee/fi/  


180° by Matthias Diether

180° on Michelin-tähdellä palkitun Matthias Dietherin ja hänen omistautuneen henkilöstönsä luomus.
Historiallisessa Noblessnerin satamassa sijaitsevassa fine dining -ravintolassa on lumoava merinäköala, avokeittiö ja elegantti ruokalista. Ne tarjoavat makuelämyksen lisäksi myös visuaalisen nautinnon. 10-paikkaisessa yhteispöydässä tarjoillaan 6 ruokalajin ruokalista, jonka aikana pääsee näkemään läheltä myös ruoan valmistusta. Yksittäisissä pöydissä voit valita 4 tai 6 ruokalajin listan.

Sijaitsee nykyaikaisella satama-alueella parin kilometrin päässä keskustasta ja on saanut nimensä 180 asteen näkymästä, joka avautuu sen U-muotoisesta avokeittiöstä. Kunnianhimoiset näyttävät annokset ovat kokeneen saksalaisen kokin Matthias Dietherin tavaramerkki, ja hänen modernit luomuksensa esittelevät joukon sekä makujen että tekstuurien kontrasteja, unohtamatta pienimpiäkään yksityiskohtia.
Staapli tänav 4, Põhja-Tallinna linnaosa, Tallinn
https://www.180degrees.ee/restaurant  TALLINNNAN MUSEOIDEN UUDET NÄYTTELYT

Tallinnan museot, taidegalleriat ja muut nähtävyydet ilahduttavat hyvillä näyttelyillä. 
Mielenkiintoisinta Tallinnan museoissa on se, että ne kehittyvät jatkuvasti ja etsivät uusia ideoita ja näkökulmia. Tallinnan museot tyydyttävät klassikoista kiinnostuneiden janoa, esittelevät koti-maista ja kansainvälistä kulttuuria ja teknologiaa, tuovat raikkaita tuulahduksia kaupungin kulttuu-rielämään ja arvostavat itse kaupunkia, sen 800-vuotista historiaa, sen nykyisyyttä ja tulevaisuuden visioita.

Lentosatama – Etelämantereen järvien ekologian tutkija Enn Kaup 11.3.2022–15.1.2023.

Enn Kaup kiinnostui järvien ekologiasta saapuessaan meteorologina ensimmäisen kerran Etelänmantereelle maaliskuussa 1972. Vuonna 1981 hän väitteli järvien ekologiasta tieteiden kandidaatiksi. Tutkimukseen tarvittavan materiaalin ja tiedon keräämiseksi Kaup osallistui yhteensä yhdeksään eri tutkimusmatkaan Etelämantereelle. Näyttely on avoinna Lentosatamassa, jäänmurtajan Suuren Tõllin keulagalleriassa.

Fotografiska – Frank Ockenfels 3. Sisäänpäin katsoessa 17.6.–9.10.2022.

Näyttelyn teoksissa on käytetty erilaisia medioita, kuten valokuvaa, maalausta ja kollaasia. Tekemällä kokeiluja valolla, optiikalla ja eri kameratyypeillä Ockenfels pyrkii siirtämään valokuvan ja taideteosten välisiä rajoja. Välistä Ockenfels työstää teoksiaan esimerkiksi saksilla, musteella ja hiilellä, mikä muuttaa hänen maailmankuuluja näyttelijöitä ja muusikkoja esittävät muotokuvansa Ockenfelsin oman sisäisen maailman heijastuksiksi. Tuloksena on intiimejä ja provokatiivisia kuvia, jotka voivat alkuun jopa säikäyttää mutta joissa on kuitenkin sisäistä kauneutta.

Viron nykytaiteen museo – ”Valitut hitit” 18.6.–7.8.2022.

Osana Evelyn Raudseppin näyttelyprojektia kuusi virolaista kuraattoria on valinnut näyttelyyn kukin yhden taideteoksen, jonka he kaikkein eniten haluavat kokea uudelleen tai joka puhuttelee heitä todella paljon. Siten näyttelystä muodostuu nykytaiteen toivekonsertti, jossa on esillä usean suuresti arvostetun kansainvälisen taiteilijan tuotantoa. Henkilökohtaisuutta näyttelyyn tuovat kuraattorien kirjeet heidän valitsemiensa teosten luojille.

Pitkät iltapäivät Tallinnan museoissa

Terveysmuseo ja käyttötaide- ja designmuseo vanhassakaupungissa ovat avoinna torstaisin kello kahdeksaan asti illalla. Kadriorgin taidemuseossa ja Mikkelin museossa on mahdollista nauttia pitkistä keskiviikoista, jolloin molemmat museot ovat avoinna kello 20:een asti. Kumu puolestaan on avoinna kello 20:een asti torstaisin. Kalamajan museo on avoinna kello kahdeksaan asti illalla keskiviikkoisin ja torstaisin.TEKEMISTÄ TALLINNASSAOpastettu kävelykierros Tallinnan vanhassakaupungissa

Saavuttuasi Tallinnaan huomaat varmaan vanhankaupungin mukulakivikatuja käyskentelevät matkailijaryhmät, joissa kuunnellaan opasta vaihtelevalla mielenkiinnolla. Saatat jopa ajatella, että kaupungin katujen kiertäminen jonkun toisen ohjauksessa ja jatkuvassa infotulvassa ei ole kovin kiinnostavaa ja on sitäkin kalliimpaa – muttet voisi olla kauempana totuudesta! Kesto noin 2 tuntia.Tallinn Card

Tallinn Card on nähtävyyskortti, jolla saat ilmaisen sisäänpääsyn yli 40 huippukohteeseen ja museoon. Matkustat ilmaiseksi joukkoliikenteessäSaat alennuksia retkistä, vapaa-ajankohteista, kaupoista ja ravintoloistaTallinn Card PLUS -kortilla saat myös ilmaisen pääsyn Hop-on Hop-off -busseihin 1.4.2022 alkaen pe-su.


Fotografiska Tallinn Telliskiven luovassa keskuksessa.

Tukholmalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnustettu valokuvataiteen keskus Fotografiska on avannut ovensa Telliskiven luovassa keskuksessa. Tallinnan Fotografiskan tavoitteena on olla taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka. Keskukseen kuuluvat näyttely- ja tapahtumatilat, kahvila, ravintola ja designliike. Keittiömestari Peeter Pihelin johtamasta Fotografiskan ravintolasta avautuvat upeat näköalat yli Tallinnan. Fotografiska avoinna ma-pe klo 9-19, la-su 10-18.


Paksun Margareetan museo-vierailukeskus

Viron merimuseon uusi koko perheen vierailukeskus vie vieraansa merikaupan ja laivanrakennuksen kiehtovaan maailmaan. Ihailtavana on muun muassa yksi lähialueiden vanhimmista ja parhaimmin säilyneistä laivanhylyistä – 1300-luvun alusta peräisin oleva puurunkoinen koggi. Lisäksi esillä on upeita pienoismalleja ja monia kosketeltavaksi tarkoitettuja esineitä. Huomiota on kiinnitetty myös erityistarpeisten museovieraiden näyttelyelämykseen.  Avoinna kesäkaudella ma-su klo 10-19.
Liput 10 €/hlö (alle 8v ilmaiseksi)


Kattokahvila Maru

Paksun Margareetan katolle on myös avattu upeat näköalat tarjoava Kattokahvila Maru! Listalta löytyy raikkaita ja värikkäitä salaatteja, risottoa, pasta-aterioita, pihviannoksia ja mereneläviä kesäisinä annoksina.  Kattokahvila on avoinna su-to 10-22 ja pe-la 10-23. Upeasta näköalasta, drinkeistä ja ruoasta voi nauttia ilman museolippua.


Taidekeskus Kai

Noblessnerin satama-alueella Tallinnanlahden rannalla sijaitsevan Taidekeskus Kain tavoite on toimia taiteilijoiden, yleisön ja kulttuuriammattilaisten kohtaamispaikkana. Avarien näyttelytilojen lisäksi Kaissa on auditorio, jossa esitetään taide- ja laatuelokuvia. Taidekeskus Kain alakerrassa on erilaisia ruokapaikkoja: modernia virolaista keittiötä tarjoileva Lore Bistroo, japanilainen ravintola Kampai, cocktail-baari Kaif ja konditoria Suhkruingel.


Kalamajan museo 

1930-luvulla rakennettuun mekaniikan professorin funkkistyyliseen asuintaloon avattu Virossa ainutlaatuinen yhteisömuseo, jossa esitellään näyttelyiden ja yleisöohjelmien avulla Kalamajan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.


Telliskiven kirppis lauantaisin
Jokalauantainen kirpputori Kalamajan boheemissa Telliskivi-keskuksessa. Kalamajan asukkaiden lauantaipäivien kohtauspaikka. Torilla myydään käytettyjä tavaroita, vaatteita ja käsitöitä – useimmiten koruja, kirjoja, levyjä, pikku tavaraa. Kesällä pihalla, talvella sisätiloissa.

Katutaidekierros Telliskivi Loomalinnakissa

Telliskivi Loomelinnak on yksi Tallinnan iloisimmanvärisistä paikoista, jossa joka askeleella näkyy katutaidetta tai graffitia. Emme voisi kuvitellakaan Loomelinnakia harmaaseinäisenä emmekä rehellisesti sanottuna edes muista sitä sellaisena. Mutta miten kaikki nämä maalaukset syntyivät ja mikä tärkeintä, mistä ne kertovat? Telliskivi Loomelinnakin katutaidekierroksella tutkimme taideteoksia, pysähdymme teosten tekijöillä ja kerromme myös katutaiteen kehdosta - graffitista. Matkaa värittävät vanhat kuvat ajalta, kun alueella oli Baltian rautateiden päätehdas.Keksintötehdas PROTO

Tallinnan Kalamajan lähistöllä on koko perheen kohde keksintötehdas PROTO avastustehas! Noblessnerin entisen salaisen sukellusvenetehtaan valimoon valmistuva elämyskeskus esittelee kymmeniä esineitä ja ilmiöitä innovatiivisten teknologioiden avulla sekä tarjoaa tiloja tapahtumien järjestämiseen. Kävele maan sydämessä, ui valtameren pohjalla tai lähde kuumailmapallolennolle! Virtuaalitodellisuus on porttisi menneisyyteen ja ihmeelliseen fantasiamaailmaan! Näyttelyiden lisäksi keksintötehtaassa sijaitsee myös tilava kokoustila, jossa voi järjestää erilaisia tapahtumia. Avoinna ti-su 10-18, ma suljettu.Tanskan kuninkaan puutarha

Tanskan kuninkaan puutarha sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa Toompean Nigulisten puoleisella rinteellä. Tarina kertoo, että tanskalaisten ollessa valloitusretkellä vuonna 1219, putosi heille taivaasta lippu, joka toi kuningas Valdemar II:lle taisteluonnea. Lipusta tuli myöhemmin Tanskan kansallislippu ja veistos "Tuli lipp" kertookin tästä tarinasta. Tarinoita puutarhasta on muitakin, mutta tanskalaisten yli 100 vuotta kestänyt valta Tallinnassa ja Pohjois-Virossa on ilmeisesti jollain tavalla vaikuttanut puutarhan nimeen. Kolmen munkin veistoksia puutarhassa täydentää valoratkaisu ja tietotaulu linnanmuurilla.
Lühike jalg 1, Kesklinna linnaosa, Tallin.Elamus Spa

Tallinnan keskustan kupeessa, Männiparkin reunalla sijaitsee yksi Viron suurimmista kylpylä- ja saunakeskuksista. Elamus Spasta löytyy 21 erilaista saunaa, erilaisia saunarituaaleja, 25 metriä pitkä kuuden radan uima-allas sekä turvallinen alue lapsille. 


Avoinna: ma-to 6-23, pe 6-00, la-su 10-23

Tarkista hinnat ja aukioloajat Elamus Span kotisivuilta.


Perheille

Mitä tehdä lasten kanssa Tallinnassa? Kaupungissa on paljon vaihtoehtoja monipuoliseen perhelomailuun – on seikkailu- ja vesipuistoja sekä erilaisia leikki-, liikunta- ja pelikeskuksia.


Merikeskus Lentosatama tarjoaa puuhaa innokkaille osallistujille – taitojaan voi testata mm. sukellusveneen torpedohyökkäyksessä sekä liikkuvan kohteen tarkkuusammunnassa. Museossa voi vierailla aidossa sukellusveneessä ja nähdä useita muitakin aidossa koossa olevia näyttelyesineitä. Pihalla on vauhdikas leikkikenttä perheen pienimmille.


Energian oivalluskeskus on todellinen ”kokeile itse, niin tiedät” -museo, jossa lapset voivat itse tehdä sähköä, saada aikaan erilaisia ääniä ja jopa seikkailla avaruudessa. Maarjamäen kartanon suurnäyttelyllä ”Minun vapaa maani” on ikioma alueensa myös perheen pienimmille. Lasten tasavallassa valta on lapsilla, jotka oppivat leikin kautta valtiolle tärkeistä symboleista, esineistä ja vallanpitäjistä. 

Maarjamäen kartanon mailla sijaitsee myös Viron elokuvamuseo, minkä lisäksi vieraita odottavat kiinnostavat ulkonäyttelyt, lepoalat sekä lasten leikkipuisto.

Jos lapset pitävät keskiajasta, korkeista torneista ja jännittävistä tunneleista, Tallinnassa nämä on mahdollista yhdistää: Kiek in de Kökin linnoitusmuseo ja maanalaiset bastionien käytävät ovat erinomainen historiakohde. Kiek in de Kök kertoo Tallinnan linnoitusten historiasta. Torni ja tunnelit sopivat yli 7-vuotiaille. 

Rohkeimmat voivat kokeilla hermojaan Tallinnan TV-tornissa, missä pääsee kävelemään Pohjois-Euroopan korkeimmalla ulkotasanteella (175 metriä).

Lastenmuseo Miiamilla on lapsille ja perheille tarkoitettu leikkisä ympäristö, jossa voi kokea ja oppia. Museo toimii 1937 Kadriorgin lastenpuiston päärakennukseksi rakennetussa talossa, jossa on värikäs torni. "Lasten paratiisiksi" kutsuttu puisto viehättää Kadriorgiin sopivalla historiallisella rakennuksellaan ja kokonaisuudellaan.

Viron luonnontieteellinen museo esittelee virolaista luontoa. Täällä voi tutustua harvinaiseen liito-oravaan, katsoa silmiin Viron metsien suurinta nisäkästä eli hirveä, ottaa mittaa suurimmasta Viron vesiltä pyydystetystä kalasta sekä tunnustella, kuunnella, katsella ja haistella maailmaa niin kuin eläimet sen kokevat.

Nähtävyyksien väliseen liikkumiseen sopii mukava, kaksikerroksinen Hop-On Hop-Off -kiertoajelubussi, joka on lapsille jo elämys sinänsä. Kauniilla säällä bussi ajelee avokattoisena. Alle 7-vuotiaat pääsevät kiertoajelulle ilmaiseksi. Jos haluatte lyhyemmän kierroksen vanhaankaupunkiin keskittyen, kannattaa nousta Raatihuoneentorin tuntumasta Kaupunkijunan kyytiin. Noin 20 minuutin juna-ajelu on hauska seikkailu vanhassakaupungissa ja erityisesti pienten matkailijoiden mieleen.

Spot of Tallinn on ainutlaatuinen koko Euroopassa ja tarjoaa huipputasoisia mahdollisuuksia sekä ammattilaisurheilijoille että harrastelijoille. Sisähallissa on BMX-harjoittelurata, skeittipuistot, voimistelu- ja akrobatiaosat, trampoliinit, vaahtoaltaat, drop-in -kohteet ja paljon muuta. Tämä kaikki luo mahdollisuuden harrastaa, harjoitella tai kilpailla ympärivuotisesti säästä riippumatta. Spot sopii sekä perheille että kaikenikäisille kiinnostuneille - aloita pehmeämmistä ja pienemmistä kohteista ja liiku eteenpäin suurempiin ja vaikeampiin. Ohjaajat ja valmentajat ovat aina valmiita auttamaan keskuksen asiakkaita.

Tallinnan laulukentän talvikeskus on keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva talvinen liikuntakohde, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Keskuksessa on lumitilanteen mukaan avoinna kaksi snowtubing-rataa, luistelukenttä ja laskettelurinne. Vuokraamme myös kaiken tarvittavan talviriemujen nauttimiseen. Lähde ja vietä liikunnallinen päivä sekä laatuaikaa perheen ja ystäviesi kanssa. Osoite: Narva maantee 95, Kesklinna linnaosa, Tallinn.

Piritan ranta

Tallinna on suosittu kaupunkilomakohde, mutta Tallinnasta Piritan kaupunginosasta löytyy myös pitkä, vaaleahiekkainen uimaranta! Uimaranta sijaitsee meren äärellä, vain muutaman kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsee Tallinnasta helposti vaikka bussilla. Piritan kaupunginosassa sijaitseva Tallinnan suurin uimaranta on tallinnalaisten suosikkipaikka vapaa-ajanviettoon. Keskustasta rantaan pääsee busseilla. Rannalla on pukuhuoneet, säilytyslokerot, lasten leikkipaikat ja pallopelikentät. Kesäaikaan toimivat rantabaari, keilahallin baari ja kioskit. Mahdollisuus vuokrata rantatuoleja. Hyvä tietää: - rantavahti arkisin kello 9-20 ja viikonloppuisin kello 9-21 Vinkki! Piritan alueella löytyy myös Tallinnan televisiotorni ja kasvitieteellinen puutarha.
Merivälja tee 5, Pirita linnaosa, Tallinn 


Tallinnan parhaat nähtävyydet


VIRUN PORTTI

1300-luvulta peräisin olevat portit muodostaa sisäänkäynnin Tallinnan vanhaankaupunkiin ja tunnetaan nimeltä Virun portti. Tornipari on yksi Tallinnan suosituimpia maamerkkejä.
Osoite: Viru 26
Etäisyys satamasta: 1,9 km


KAUPUNGINMUURI

Kiipeä partioimaan kaupunginmuurille kuin keskiaikainen vartiosotilas konsanaan. Pääset kulkemaan koko Nunna-, Sauna- ja Kultajalan tornit yhdistävän osuuden. Tallinna voi hyvällä syyllä olla ylpeä koko Euroopassa parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksistaan. Alkuperäistä ympärysmuuria on jäljellä melkein kaksi kilometriä. Itse asiassa suurena tunnelmanluojana vanhassakaupungissa ovatkin sitä ympäröivät korkeat kivimuurit ja -tornit.
Osoite: Väike-Kloostri 1, Kesklinn
Etäisyys satamasta: 2 km


RAATIHUONEENTORI

Pittoreski Raatihuoneentori on ollut vanhankaupungin kiistaton keskus viimeiset 800 vuotta.
Näyttävien kauppiaantalojen ympäröimä ja kesäisin katukahviloiden kansoittama tori on matkailumagneetti aivan luonnostaan.

Osoite: Raekoja plats
Etäisyys satamasta: 2 km


KOHTUOTSAN NÄKÖALATASANNE

Yksi Tallinnan kuvatuimmista kohteista on Kohtuotsan näköalatasanne, jolta avautuu näkymä Olevisten kirkolle, moderniin keskustaan ja kaupunginmuurin torneille.

Osoite: Kohtuotsa vaateplats
Etäisyys satamasta: 2,4 km


TALLINNAN TELEVISIOTORNI

Huikeat näköalat tarjoava 314 metrin korkuinen Tallinnan tv-torni on elämyksellinen matkailu-, kulttuuri- ja vapaa-ajan keskus. Tämä Piritan kaupunginosassa sijaitseva torni on Tallinnan ja koko Viron korkein rakennus.
Osoite: Kloostrimetsa tee 58a
Etäisyys satamasta: 10,5 km
www


FOTOGRAFISKA

Tukholmalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnustettu valokuvataiteen keskus Fotografiska on avannut ovensa Telliskiven luovassa keskuksessa. Tallinnan Fotografiskan tavoitteena on olla taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka.
Osoite: Telliskivi 60a-8

Etäisyys satamasta: 3,3 km

www


TELLISKIVEN LUOVA KESKUS

Vanhan kaupungin, Kalamajan ja Pelgulinnan rajalla, entisessä teollisuusrakennuksessa sijaitseva Telliskivi Loomelinnak on Tallinnan luova keskus. Viron suurimmassa luovassa keskuksessa on studioita, luovia yrityksiä ja kansalaisjärjestöjen konttoreita. Loomelinnakissa sijaitsee useita pieniä designkauppoja ja studioita, 10 erilaista ruoka- ja juomapaikkaa, kuvagalleriat ja siellä näkee paljon katutaidetta.
Osoite: Telliskivi tänav 60a

Etäisyys satamasta: 3,3 km

www


MERIMUSEO LENTOSATAMA

Viron suosituimassa museossa on nähtävää ja tekemistä kaiken ikäisille. Pääset itse kokeilemaan merellisiä asioita ja tutustumaan näyttelyyn kolmessa tasossa: veden alla, merellä ja ilmassa.
Osoite: Vesilennuki 6
Etäisyys satamasta: 2,5 km

www


ATLANTIS H2O AQUAPARK

Suositussa sisävesipuistossa on liukumäkiä, aaltoallas, vastavirta-allas ja erilaisia saunoja. Voit majoittua viereisessä Viimsi Spa -hotellissa.
Osoite: Randvere tee 11
Etäisyys satamasta: 11 km
www


TALLINN ZOO

Tallinnan eläintarhassa asustelee yli 500 eri eläinlajia, erikoisuutena vuorikauriit ja villilampaat. Varaa vierailuasi varten runsaasti aikaa, sillä eläintarhassa vierähtää helposti kokonainen päivä.
Etäisyys satamasta: 6,8 km
www


TALLINNAN KIERTOAJELU

Suoraan satamasta voi hypätä City Tourin Hop On Hop Off-bussin kyytiin. Bussilla pääsee useisiin Tallinnan tärkeimpiin kohteisiin ja hinta sisältää sisäänpääsyn kahteen Top Stops -kohteeseen.
Etäisyys satamasta: 0 km
www


CITY JUNGLE ELÄMYSGOLF -KESKUS

On sadepäivä pelastaja. Pelaa 15 kolmitasoisella erikoistehoisten varustetulla minigolfradalla, viidakon siimeksessä.
Osoite: Vabaduse väljak 9
Etäisyys satamasta: 2,1 km
www


ALEKSANTERI NEVSKIN KATEDRAALI

Toompea-mäellä sijaitseva mahtava ja historiallinen ortodoksikirkko. Kirkossa kannattaa tutustua myös sen mosaiikeilla ja ikoneilla koristeltuihin sisätiloihin. Ilmainen sisäänpääsy.
Osoite: Lossi plats, Tallinna

Etäisyys satamasta: 2,3 km


OLEVISTEN KIRKKO JA TORNI

Tämän Tallinnalle symbolisen goottikirkon torniin kiipeäminen on ankaraa mutta palkitsevaa. Olevisten torni on joskus ollut maailman korkein rakennus. Olevisten torniin pääsee myös käymään (huhtikuusta lokakuuhun), ja urheille valloittajille on luvassa päätähuimaavat näkymät vanhaankaupunkiin, Toompealle ja satamaan.

Osoite: Lai tn 50, Tallinn

Etäisyys satamasta: 1,5 km


TALLINN LEGENDS

”Tallinnan legendat” yhdistelee jännittävällä tavalla kaupungin satoja vuosia vanhaa historiaa, elävää näyttelijäosaamista ja tekniikan viimeisimpien saavutusten mukaisia erikoistehosteita. Sijaitsee aivan Raatihuoneentorin laidalla.
Osoite: Kullaseppa tn 7
www


EXIT ROOM

Sateen sattuessa ja miksei muutenkin voi kokeilla pakoa eri teemaisista huoneista. Yli 16-vuotiaille.
Osoite: Weizenbergi 9, Tallinna
Etäisyys satamasta: 2,6 km

wwwRavintolat


NOK NOK

Tallinkin omassa, vanhassakaupungissa sijaitsevassa NOK NOK -ravintolassa tarjoillaan autenttista thaimaalaista ruokaa ja sen yhteydessä toimii myös thaimaalainen kokkikoulu ja aasialaisten ruokatuotteiden myymälä. Club One -etuna lisäksi 10 % alennus kaikista annoksista (toistaiseksi ei Club One -mobiilikortilla).
Osoite: Vana Posti 7
Etäisyys satamasta: 1,6 km
www


VÄIKE

Suositun sisarravintolansa Rataskaevu 16:n tapaan löydät täältä herkulliset, monipuoliset ja edulliset annokset.
Osoite: Niguliste 6
Etäisyys satamasta: 1,6 km
www


VEGAN RESTORAN V

Kattaa eteesi täysin vegaania annoksia ja jälkiruokia vanhankaupungin sydämessä.
Osoite: Rataskaevu 12
Etäisyys satamasta: 1,6 km
www


KAKS KOKKA

Tarjoilee huippukokkien annoksia rennossa ilmapiirissä. Jatkuvasti muuttuvan ja erilaisia yhdistelmiä kokeilevan ruokalistan perustana ovat laadukkaat, tuoreet ja pääosin virolaiset raaka-aineet.
Osoite: Mere pst. 6E
Etäisyys satamasta: 1,2 km
www


NOA

Sijaitsee upealla paikalla meren rannalla. Ravintolassa nautit hyvästä ruoasta ja kauniista esillepanosta. Kaupungin näyttäytymispaikka.
Osoite: Ranna tee 3
Etäisyys satamasta: 9 km

www


F-Hoone

Ravintola F-Hoone sijaitsee Tallinnan Telliskiven Luovassa Keskuksessa. 
Osoite: Telliskivi 60a
Etäisyys satamasta: 2 km

www


Osa tiedoista ja kuvista: Visit Tallinn, Visit Estonia