Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Nappaa vinkit Tallinnaan

Tallinnan tapahtumat

Tekemistä ja tapahtumia Tallinnassa

Tallinna on yksi suomalaisten suosikkikohteista vuosi toisensa jälkeen. Yhä useammalle Tallinnan matka tarkoittaa ihanan pitkää viikonloppua kaupungista nautiskellen pikaisen päivämatkan sijaan. Suunnittele Tallinnan matkasi etukäteen ja nappaa tältä sivulta ajankohtaiset vinkit ja tutustu parhaisiin kohteisiin.Tallinnassa on viime aikoina ovensa avannut peräti viisi uutta museota ja muuta nähtävyyttä! Joukkoon mahtuu kaksi kansainvälistä taidekeskusta, huipputeknologian saavutuksia esittelevä fantasiamaailma, Paksun Margareetan merimuseo sekä kaupungin ylle kohoava maailmanpyörä.

Matkapoikien kautta matkalle Tallinnaan

Viking XPRS päiväristeilyllä

Tallink Shuttlen päiväristeilyllä

Tallinnan kaupunkilomalla (Viking Line)

Tallinnan kaupunkilomalla (Tallink)


Katutaiteen supertähti Banksyn hittinäyttely Tallinnassa!

Banksyn näyttely avautuu Tallinnassa heinäkuussa Telliskivessä. Maailmankuulu mutta salaperäinen Banksy on Bristolissa syntynyt graffiti- ja maalaritaiteilija, joka toimii salaisuuden verhon alla. Hänet tunnetaan rajojen rikkomisesta, ja hänen työnsä ovat herättäneet jännitystä ja herättäneet julkista huomiota jo vuosia. "The Mystery of Banksy - A Genius Mind" on näyttely, joka esittelee kaikki Banksyn kuuluisat teokset, kertoo hänen mestaruudestaan ja kutsuu katsojan näkemään taiteen vaikuttamisen välineenä. Tässä ainutlaatuisessa näyttelyssä on esillä yli 200 teosta. Näyttely sijaitsee suositulla Telliskiven alueella.
Lue lisää >>The Mystery of Banksy - A Genius Mind 5.7.-27.10.

Näyttely on avoinna 5.7.2024 - 27.10.2024 klo 10:00-20:00 (viimeinen sisäänpääsy klo 19:00)

Näyttelyyn on mahdollista ostaa liput ennakkoon tietylle päivälle. Suosittelemme ostamaan liput ennakkoon, sillä näyttely on luultavasti useana päivänä loppuunmyyty.

Näyttely sijaitsee: Telliskivi M-rakennus, Telliskivi tn 60/3, 10412 Tallinna, Viro

Näyttelyn tekstit ovat viroksi ja englanniksi. Näyttelyyn voi tutustua myös pyörätuolilla.

Näyttely sijaitsee suositulla ja helposti saavutettavalla Telliskiven alueella.

Osta liput täältä >>Uudistunut Lentosatama on avattu!

Lentosatama uudistuneine näyttelyineen on avattu Tallinnassa. 12.5. alkaen kaikki ovat taas tervetulleita museoon tutustumaan uudistuneeseen pysyvään näyttelyyn. Uudistushankkeella oli kolme päätavoitetta – luoda uudet ja kiinnostavat teema-alueet, parantaa entisestään perheiden vierailukokemusta ja tehdä Lentosatamasta Viron helpoimmin saavutettava museo. Uudella perheradalla voi tutustua museon pääteemoihin ja -näyttelykohteisiin leikkisästi – siinä etsitään kissanmuotoisia ratamerkkejä ja vastataan kysymyksiin, jotta itse suunniteltu ajoneuvo voidaan lähettää Lentosataman kupolin alle. Esteettömyys oli yksi uudistustöiden tärkeimmistä prioriteeteista. 

Kesän tapahtumia Tallinnassa


Eläintarhan tiikerilaakso avattu

Tallinnan eläintarha kehittyy vuosi vuodelta modernimmaksi matkailukohteeksi. 19.6. eläintarhaan avataan uusi tiikereiden asuinalue, tiikerilaakso. Se sijaitsee viime vuonna avatun Kaakkois-Aasian sademetsätalon vieressä niin, että sademetsätalon kahvilasta voi tarkkailla myös tiikerilaakson elämää. 
Lue lisää >> 

Kurkataan kyökkiin! Kiek in de Kökin torni avattu

Yksi vanhankaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä, Kiek in de Kökin torni, avataan yleisölle 21.6. lähes vuoden kestäneen remontoinnin ja näyttelyn uudistuksen jälkeen. Tallinnan kaupunginmuseolle kuuluvassa tornissa aukeaa uusi perusnäyttely, joka kertoo miten Tallinnaa on historian eri aikakausina puolustettu vihollisten hyökkäyksiltä. Lue lisää >>


Tallinnan Keskiaikapäivät 5.-7.7.

5.–7. heinäkuuta, keskiaikapäivät valtaavat vanhankaupungin katuja, ja Tallinnan sydämestä tulee jälleen kerran kukoistava hansakaupunki. Neljän päivän aikana pääset osallistumaan mielenkiintoisiin työpajoihin, joissa opetetaan keskiaikaisia taitoja, kokeilemaan miekkailua ja muita taito- ja voimapelejä, osallistumaan keskiaikaiseen kulkueeseen ja nauttimaan monista kiinnostavista esityksistä ja konserteista.


The Tall Ships Races 11.-14.7.

Tallinnan tämän kesän huipputapahtuma on suurenmoinen merifestivaali The Tall Ships Races. Tallinnan satamissa nähdään 11.–14. heinäkuuta yli 60 uljasta purjelaivaa, jotka muuttavat koko kaupungin eloisaksi festivaalialueeksi. Kävijät pääsevät tutustumaan laivoihin tarkemmin ja nauttimaan tunnettujen virolaisten artistien esityksistä ja osallistumaan moniin oheistapahtumiin sekä maalla että merellä.


Birgitta-festivaali 2.-11.8.

Arvostettu kansainvälinen musiikkiteatteritapahtuma Birgitta-festivaali järjestetään joka elokuu Piritan luostarin raunioilla. Sijaintin meren rannalla ja historiallinen tunnelma tuovat erityistä taikaa festivaalien korkeatasoisiin esityksiin.Tallinna Fringe 18.8.-18.9.

Vuotuinen Tallinn Fringe-festivaali järjestetään 18. elokuuta – 18. syyskuuta useilla paikkakunnilla eri puolilla Tallinnaa. Se kokoaa yhteen suuren joukon sekä kotimaisia että kansainvälisiä artisteja. Seitsemättä kertaa järjestettävän avoimen festivaalin tavoite on tuoda yleisön ulottuville monipuolista ja valtavirrasta poikkeavaa taidetta.


Muinaistulien yö 31.8.

Maagisena Muinaistulien yönä tuhannet ihmiset kokoontuvat Viron rannikkoalueille sytyttämään kokkoja, jotka muistuttavat historiallisia meren rannan merkkitulia, jotka auttoivat merenkävijöitä löytämään kotiin. Nykyään useat rannikolla sijaitsevien alueiden nähtävyydet ja museot jatkavat tätä perinnettä ja ovat lisänneet oheen myös konserttiohjelmaa. Perinteiseen tapaan osallistujina ovat muun muassa Lentosatama, Viron ulkoilmamuseo ja Viimsin ulkoilmamuseo.

 


Tallinna on täynnä tapahtumia – musiikin ja teatterin viikkoja, festivaaleja, kansanjuhlia sekä kansainvälisiä artisteja. Tallinnassa on paljon mukavia vierailukohteita, esim. Noblessnerin alue, missä sijaitsee mm.Taidekeskus Kai, Põhjalan olutpanimo ja sisustusliike Shishi. Perheille suosittelemme uusittua Merikeskus Lentosatamaa, Keksintötehdas PROTOA ja Paksun Margareetan museo-vierailukeskusta. Rohkeimmat voivat kokeilla hermojaan Tallinnan TV-tornissa! Kulttuurinnälkäiset voivat käydä valokuvataiteen keskus Fotografiskassa tai nauttia oopperasta Kansallisooppera Estoniassa. Polskimaan pääset Tallinnassa Tallink Spa & Conference hotellissa, Atlantis H2O Aquaparkissa ja Kalev Spassa.


Kai -taidekeskus

Kai -taidekeskus on Noblessnerin satama-alueen kulttuurisydän meren rannalla, jossa alueen historia ja aikakauden arkkitehtuuri yhdistyvät jännittävästi nykytaiteen ja kulttuurin maailmaan. Lue lisää >>


Bistro Lore

Tästä yhteisöllisestä tapaamispaikasta Kalamajassa on muodostunut ystävien ja perheiden laatuajan viettopaikka. Bistro Lore tarjoaa houkuttelevan eklektisen ruokalistan, joka koostuu vanhoista hyvistä lohturuokaklassikoista mukavalla modernilla tavalla. Ruokavalikoima tarjoaa löytämisen iloa jakamiseen tarkoitetuilla ruoilla, joihin olemme keränneet inspiraatiota ruokamatkoilta. Löydät bistron Noblesssnerin huvivenesatamasta. Sijaitsemme historiallisessa telakkarakennuksessa, jossa sijaitsee myös taidekeskus Kai. Täällä voi yhdistää makuelämykset taiteeseen ja iloita sekä hyvästä ruoasta että toisistaan. 
Lue lisää >> 


Ruokavinkkejä Viron matkailijalle

Ruokavinkkejä saat korkeimmalta mahdolliselta tasolta, sillä Viron MICHELIN-opas vuodelle 2024 on juuri julkaistu. Tänä vuonna uusia tulokkaita MICHELIN-oppaassa ovat tallinnalaisravintolat ÂME, Nok Nok ja Radio sekä Lüllemäessa sijaitseva Kolm Sõsarat, jolle myönnettiin MICHELIN Vihreä tähti. Aikaisempina vuosina MICHELIN-tähtiä sekä Bib Gourmand -tunnustuksen saaneet ravintolat onnistuivat säilyttämään tasonsa tarkastajien silmissä. Katso koko MICHELIN-oppaan lista >>


-----Tallinnan aktiviteettikaupasta löydät helposti mukavaa tekemistä ja nähtävää lomaasi!

Uusi sivusto tarjoaa laajan valikoiman lipputuotteita, joiden avulla voit suunnitella unohtumattoman loman Viron pääkaupungissa. Oli mielessäsi sitten rentouttava kylpyläkokemus tai jännittävä seikkailu, meiltä löydät juuri sinulle sopivan aktiviteetin.  Aktiviteettikaupasta löydät pääsyliput mielenkiintoisiin käyntikohteisiin helposti ja vaivattomasti. Voit selailla valikoimaa, valita suosikkisi ja ostaa liput suoraan sivustomme kautta. Takaamme nopean ja turvallisen ostokokemuksen sekä ystävällisen asiakaspalvelun, joka auttaa sinua kaikissa kysymyksissäsi. Tule tutustumaan Matkapoikien aktiviteettikaupan tarjontaan ja varaa unohtumaton aktiviteetti Tallinnaan!

Klikkaa aktiviteettikauppaa tästä >>Estonia-oopperan uusi ohjelmisto

Suomalaisten rakastama kansallisooppera Estonia on julkistanut kauden ohjelmiston ja aloittanut lipunmyynnin. Löydä oma elämyksesi ja suunnittele upea kulttuurimatka etelänaapuriin!

Katso ohjelmisto >>
TEKEMISTÄ TALLINNASSAOpastettu kävelykierros Tallinnan vanhassakaupungissa

Saavuttuasi Tallinnaan huomaat varmaan vanhankaupungin mukulakivikatuja käyskentelevät matkailijaryhmät, joissa kuunnellaan opasta vaihtelevalla mielenkiinnolla. Saatat jopa ajatella, että kaupungin katujen kiertäminen jonkun toisen ohjauksessa ja jatkuvassa infotulvassa ei ole kovin kiinnostavaa ja on sitäkin kalliimpaa – muttet voisi olla kauempana totuudesta! Kesto noin 2 tuntia.Tallinn Card

Tallinn Card on nähtävyyskortti, jolla saat ilmaisen sisäänpääsyn yli 40 huippukohteeseen ja museoon. Saat alennuksia retkistä, vapaa-ajankohteista, kaupoista ja ravintoloista.


Fotografiska Tallinn Telliskiven luovassa keskuksessa.

Tukholmalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnustettu valokuvataiteen keskus Fotografiska on avannut ovensa Telliskiven luovassa keskuksessa. Tallinnan Fotografiskan tavoitteena on olla taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka. Keskukseen kuuluvat näyttely- ja tapahtumatilat, kahvila, ravintola ja designliike. Keittiömestari Peeter Pihelin johtamasta Fotografiskan ravintolasta avautuvat upeat näköalat yli Tallinnan. Fotografiska avoinna ma-pe klo 9-19, la-su 10-18.


Paksun Margareetan museo-vierailukeskus

Viron merimuseon uusi koko perheen vierailukeskus vie vieraansa merikaupan ja laivanrakennuksen kiehtovaan maailmaan. Ihailtavana on muun muassa yksi lähialueiden vanhimmista ja parhaimmin säilyneistä laivanhylyistä – 1300-luvun alusta peräisin oleva puurunkoinen koggi. Lisäksi esillä on upeita pienoismalleja ja monia kosketeltavaksi tarkoitettuja esineitä. 


Kattokahvila Maru

Paksun Margareetan katolle on myös avattu upeat näköalat tarjoava Kattokahvila Maru! Listalta löytyy raikkaita ja värikkäitä salaatteja, risottoa, pasta-aterioita, pihviannoksia ja mereneläviä kesäisinä annoksina. Upeasta näköalasta, drinkeistä ja ruoasta voi nauttia ilman museolippua.


Taidekeskus Kai

Noblessnerin satama-alueella Tallinnanlahden rannalla sijaitsevan Taidekeskus Kain tavoite on toimia taiteilijoiden, yleisön ja kulttuuriammattilaisten kohtaamispaikkana. Avarien näyttelytilojen lisäksi Kaissa on auditorio, jossa esitetään taide- ja laatuelokuvia. Taidekeskus Kain alakerrassa on erilaisia ruokapaikkoja: modernia virolaista keittiötä tarjoileva Lore Bistroo, japanilainen ravintola Kampai, cocktail-baari Kaif ja konditoria Suhkruingel.


Kalamajan museo 

1930-luvulla rakennettuun mekaniikan professorin funkkistyyliseen asuintaloon avattu Virossa ainutlaatuinen yhteisömuseo, jossa esitellään näyttelyiden ja yleisöohjelmien avulla Kalamajan historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.


Telliskiven kirppis lauantaisin
Jokalauantainen kirpputori Kalamajan boheemissa Telliskivi-keskuksessa. Kalamajan asukkaiden lauantaipäivien kohtauspaikka. Torilla myydään käytettyjä tavaroita, vaatteita ja käsitöitä – useimmiten koruja, kirjoja, levyjä, pikku tavaraa. Kesällä pihalla, talvella sisätiloissa.

Katutaidekierros Telliskivi Loomalinnakissa

Telliskivi Loomelinnak on yksi Tallinnan iloisimmanvärisistä paikoista, jossa joka askeleella näkyy katutaidetta tai graffitia. Emme voisi kuvitellakaan Loomelinnakia harmaaseinäisenä emmekä rehellisesti sanottuna edes muista sitä sellaisena. Mutta miten kaikki nämä maalaukset syntyivät ja mikä tärkeintä, mistä ne kertovat? Telliskivi Loomelinnakin katutaidekierroksella tutkimme taideteoksia, pysähdymme teosten tekijöillä ja kerromme myös katutaiteen kehdosta - graffitista. Matkaa värittävät vanhat kuvat ajalta, kun alueella oli Baltian rautateiden päätehdas.Keksintötehdas PROTO

Tallinnan Kalamajan lähistöllä on koko perheen kohde keksintötehdas PROTO avastustehas! Noblessnerin entisen salaisen sukellusvenetehtaan valimoon valmistuva elämyskeskus esittelee kymmeniä esineitä ja ilmiöitä innovatiivisten teknologioiden avulla sekä tarjoaa tiloja tapahtumien järjestämiseen. Kävele maan sydämessä, ui valtameren pohjalla tai lähde kuumailmapallolennolle! Virtuaalitodellisuus on porttisi menneisyyteen ja ihmeelliseen fantasiamaailmaan! Tanskan kuninkaan puutarha

Tanskan kuninkaan puutarha sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa Toompean Nigulisten puoleisella rinteellä. Tarina kertoo, että tanskalaisten ollessa valloitusretkellä vuonna 1219, putosi heille taivaasta lippu, joka toi kuningas Valdemar II:lle taisteluonnea. Lipusta tuli myöhemmin Tanskan kansallislippu ja veistos "Tuli lipp" kertookin tästä tarinasta. Tarinoita puutarhasta on muitakin, mutta tanskalaisten yli 100 vuotta kestänyt valta Tallinnassa ja Pohjois-Virossa on ilmeisesti jollain tavalla vaikuttanut puutarhan nimeen. Kolmen munkin veistoksia puutarhassa täydentää valoratkaisu ja tietotaulu linnanmuurilla.
Lühike jalg 1, Kesklinna linnaosa, Tallin.Elamus Spa

Tallinnan keskustan kupeessa, Männiparkin reunalla sijaitsee yksi Viron suurimmista kylpylä- ja saunakeskuksista. Elamus Spasta löytyy 21 erilaista saunaa, erilaisia saunarituaaleja, 25 metriä pitkä kuuden radan uima-allas sekä turvallinen alue lapsille.  Tarkista hinnat ja aukioloajat Elamus Span kotisivuilta.PERHEILLE

Mitä tehdä lasten kanssa Tallinnassa? Kaupungissa on paljon vaihtoehtoja monipuoliseen perhelomailuun – on seikkailu- ja vesipuistoja sekä erilaisia leikki-, liikunta- ja pelikeskuksia.


Merikeskus Lentosatama tarjoaa puuhaa innokkaille osallistujille – taitojaan voi testata mm. sukellusveneen torpedohyökkäyksessä sekä liikkuvan kohteen tarkkuusammunnassa. Museossa voi vierailla aidossa sukellusveneessä ja nähdä useita muitakin aidossa koossa olevia näyttelyesineitä. Pihalla on vauhdikas leikkikenttä perheen pienimmille. 


Energian oivalluskeskus on todellinen ”kokeile itse, niin tiedät” -museo, jossa lapset voivat itse tehdä sähköä, saada aikaan erilaisia ääniä ja jopa seikkailla avaruudessa. 
Maarjamäen kartanon suurnäyttelyllä ”Minun vapaa maani” on ikioma alueensa myös perheen pienimmille. Lasten tasavallassa valta on lapsilla, jotka oppivat leikin kautta valtiolle tärkeistä symboleista, esineistä ja vallanpitäjistä. 

Maarjamäen kartanon mailla sijaitsee myös Viron elokuvamuseo, minkä lisäksi vieraita odottavat kiinnostavat ulkonäyttelyt, lepoalat sekä lasten leikkipuisto.

Jos lapset pitävät keskiajasta, korkeista torneista ja jännittävistä tunneleista, Tallinnassa nämä on mahdollista yhdistää: Kiek in de Kökin linnoitusmuseo ja maanalaiset bastionien käytävät ovat erinomainen historiakohde. Kiek in de Kök kertoo Tallinnan linnoitusten historiasta. Torni ja tunnelit sopivat yli 7-vuotiaille. 

Rohkeimmat voivat kokeilla hermojaan Tallinnan TV-tornissa, missä pääsee kävelemään Pohjois-Euroopan korkeimmalla ulkotasanteella (175 metriä).

Lastenmuseo Miiamilla on lapsille ja perheille tarkoitettu leikkisä ympäristö, jossa voi kokea ja oppia. Museo toimii 1937 Kadriorgin lastenpuiston päärakennukseksi rakennetussa talossa, jossa on värikäs torni. "Lasten paratiisiksi" kutsuttu puisto viehättää Kadriorgiin sopivalla historiallisella rakennuksellaan ja kokonaisuudellaan.

Viron luonnontieteellinen museo esittelee virolaista luontoa. Täällä voi tutustua harvinaiseen liito-oravaan, katsoa silmiin Viron metsien suurinta nisäkästä eli hirveä, ottaa mittaa suurimmasta Viron vesiltä pyydystetystä kalasta sekä tunnustella, kuunnella, katsella ja haistella maailmaa niin kuin eläimet sen kokevat.


Spot of Tallinn on ainutlaatuinen koko Euroopassa ja tarjoaa huipputasoisia mahdollisuuksia sekä ammattilaisurheilijoille että harrastelijoille. Sisähallissa on BMX-harjoittelurata, skeittipuistot, voimistelu- ja akrobatiaosat, trampoliinit, vaahtoaltaat, drop-in -kohteet ja paljon muuta. Tämä kaikki luo mahdollisuuden harrastaa, harjoitella tai kilpailla ympärivuotisesti säästä riippumatta. Spot sopii sekä perheille että kaikenikäisille kiinnostuneille - aloita pehmeämmistä ja pienemmistä kohteista ja liiku eteenpäin suurempiin ja vaikeampiin. Ohjaajat ja valmentajat ovat aina valmiita auttamaan keskuksen asiakkaita.

Tallinnan laulukentän talvikeskus on keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva talvinen liikuntakohde, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Keskuksessa on lumitilanteen mukaan avoinna kaksi snowtubing-rataa, luistelukenttä ja laskettelurinne. Vuokraamme myös kaiken tarvittavan talviriemujen nauttimiseen. Lähde ja vietä liikunnallinen päivä sekä laatuaikaa perheen ja ystäviesi kanssa. Osoite: Narva maantee 95, Kesklinna linnaosa, Tallinn.

Piritan ranta

Tallinna on suosittu kaupunkilomakohde, mutta Tallinnasta Piritan kaupunginosasta löytyy myös pitkä, vaaleahiekkainen uimaranta! Uimaranta sijaitsee meren äärellä, vain muutaman kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsee Tallinnasta helposti vaikka bussilla. Piritan kaupunginosassa sijaitseva Tallinnan suurin uimaranta on tallinnalaisten suosikkipaikka vapaa-ajanviettoon. Keskustasta rantaan pääsee busseilla. Rannalla on pukuhuoneet, säilytyslokerot, lasten leikkipaikat ja pallopelikentät. Kesäaikaan toimivat rantabaari, keilahallin baari ja kioskit. Vinkki! Piritan alueella löytyy myös Tallinnan televisiotorni ja kasvitieteellinen puutarha. Merivälja tee 5, Pirita linnaosa, Tallinn 


TALLINNAN PARHAITA NÄHTÄVYYKSIÄVIRUN PORTTI

1300-luvulta peräisin olevat portit muodostaa sisäänkäynnin Tallinnan vanhaankaupunkiin ja tunnetaan nimeltä Virun portti. Tornipari on yksi Tallinnan suosituimpia maamerkkejä.
Osoite: Viru 26
Etäisyys satamasta: 1,9 km


KAUPUNGINMUURI

Kiipeä partioimaan kaupunginmuurille kuin keskiaikainen vartiosotilas konsanaan. Pääset kulkemaan koko Nunna-, Sauna- ja Kultajalan tornit yhdistävän osuuden. Tallinna voi hyvällä syyllä olla ylpeä koko Euroopassa parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksistaan. Alkuperäistä ympärysmuuria on jäljellä melkein kaksi kilometriä. Itse asiassa suurena tunnelmanluojana vanhassakaupungissa ovatkin sitä ympäröivät korkeat kivimuurit ja -tornit.
Osoite: Väike-Kloostri 1, Kesklinn
Etäisyys satamasta: 2 km


RAATIHUONEENTORI

Pittoreski Raatihuoneentori on ollut vanhankaupungin kiistaton keskus viimeiset 800 vuotta.
Näyttävien kauppiaantalojen ympäröimä ja kesäisin katukahviloiden kansoittama tori on matkailumagneetti aivan luonnostaan.

Osoite: Raekoja plats
Etäisyys satamasta: 2 km


KOHTUOTSAN NÄKÖALATASANNE

Yksi Tallinnan kuvatuimmista kohteista on Kohtuotsan näköalatasanne, jolta avautuu näkymä Olevisten kirkolle, moderniin keskustaan ja kaupunginmuurin torneille.

Osoite: Kohtuotsa vaateplats
Etäisyys satamasta: 2,4 km


TALLINNAN TELEVISIOTORNI

Huikeat näköalat tarjoava 314 metrin korkuinen Tallinnan tv-torni on elämyksellinen matkailu-, kulttuuri- ja vapaa-ajan keskus. Tämä Piritan kaupunginosassa sijaitseva torni on Tallinnan ja koko Viron korkein rakennus.
Osoite: Kloostrimetsa tee 58a
Etäisyys satamasta: 10,5 km
www


FOTOGRAFISKA

Tukholmalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnustettu valokuvataiteen keskus Fotografiska on avannut ovensa Telliskiven luovassa keskuksessa. Tallinnan Fotografiskan tavoitteena on olla taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka.
Osoite: Telliskivi 60a-8

Etäisyys satamasta: 3,3 km

www


TELLISKIVEN LUOVA KESKUS

Vanhan kaupungin, Kalamajan ja Pelgulinnan rajalla, entisessä teollisuusrakennuksessa sijaitseva Telliskivi Loomelinnak on Tallinnan luova keskus. Viron suurimmassa luovassa keskuksessa on studioita, luovia yrityksiä ja kansalaisjärjestöjen konttoreita. Loomelinnakissa sijaitsee useita pieniä designkauppoja ja studioita, 10 erilaista ruoka- ja juomapaikkaa, kuvagalleriat ja siellä näkee paljon katutaidetta.
Osoite: Telliskivi tänav 60a

Etäisyys satamasta: 3,3 km

www


MERIMUSEO LENTOSATAMA

Viron suosituimassa museossa on nähtävää ja tekemistä kaiken ikäisille. Pääset itse kokeilemaan merellisiä asioita ja tutustumaan näyttelyyn kolmessa tasossa: veden alla, merellä ja ilmassa. Huom. Lentosatama suljettu 12.5. asti näyttelyn pystyttämiseksi.
Osoite: Vesilennuki 6
Etäisyys satamasta: 2,5 km

www


ATLANTIS H2O AQUAPARK

Suositussa sisävesipuistossa on liukumäkiä, aaltoallas, vastavirta-allas ja erilaisia saunoja. Voit majoittua viereisessä Viimsi Spa -hotellissa.
Osoite: Randvere tee 11
Etäisyys satamasta: 11 km
www


TALLINN ZOO

Tallinnan eläintarhassa asustelee yli 500 eri eläinlajia, erikoisuutena vuorikauriit ja villilampaat. Varaa vierailuasi varten runsaasti aikaa, sillä eläintarhassa vierähtää helposti kokonainen päivä.
Etäisyys satamasta: 6,8 km
wwwCITY JUNGLE ELÄMYSGOLF -KESKUS

On sadepäivä pelastaja. Pelaa 15 kolmitasoisella erikoistehoisten varustetulla minigolfradalla, viidakon siimeksessä.
Osoite: Vabaduse väljak 9
Etäisyys satamasta: 2,1 km
www


ALEKSANTERI NEVSKIN KATEDRAALI

Toompea-mäellä sijaitseva mahtava ja historiallinen ortodoksikirkko. Kirkossa kannattaa tutustua myös sen mosaiikeilla ja ikoneilla koristeltuihin sisätiloihin. Ilmainen sisäänpääsy.
Osoite: Lossi plats, Tallinna

Etäisyys satamasta: 2,3 km


OLEVISTEN KIRKKO JA TORNI

Tämän Tallinnalle symbolisen goottikirkon torniin kiipeäminen on ankaraa mutta palkitsevaa. Olevisten torni on joskus ollut maailman korkein rakennus. Olevisten torniin pääsee myös käymään (huhtikuusta lokakuuhun), ja urheille valloittajille on luvassa päätähuimaavat näkymät vanhaankaupunkiin, Toompealle ja satamaan.

Osoite: Lai tn 50, Tallinn

Etäisyys satamasta: 1,5 km


TALLINN LEGENDS

”Tallinnan legendat” yhdistelee jännittävällä tavalla kaupungin satoja vuosia vanhaa historiaa, elävää näyttelijäosaamista ja tekniikan viimeisimpien saavutusten mukaisia erikoistehosteita. Sijaitsee aivan Raatihuoneentorin laidalla.
Osoite: Kullaseppa tn 7
www


EXIT ROOM

Sateen sattuessa ja miksei muutenkin voi kokeilla pakoa eri teemaisista huoneista. Yli 16-vuotiaille.
Osoite: Weizenbergi 9, Tallinna
Etäisyys satamasta: 2,6 km

wwwOsa kuvista ja osa tiedoista: Visit Tallinn ja tapahtumasivutEnsimmäinen kuva: Credit Näljane Nelik


Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt