Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje

Tekemistä ja tapahtumia Tukholmassa

Tekemistä ja tapahtumia Tukholmassa

Tukholma täynnä seikkailuja

Suunnittele Tukholman matkasi etukäteen ja nappaa tältä sivulta ajankohtaiset vinkit ja tutustu parhaisiin kohteisiin. Yhdistä lomalla saaristomaisemat, laivan herkut ja täynnä seikkailuja oleva Tukholma! Tukholmassa on monia tunnettuja ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä Skansenista, Vasamuseetista ja vanhastakaupungista uusiin nähtävyyksiin, kuten Abba-museoon ja modernin valokuvataiteen Fotografiska-museoon. Hurvittele Gröna Lundissa tai vietä huvintäyteinen päivä Astrid Lindgrenin hahmoille omistetussa Junibackenissa. Lähde matkassamme Päivä Tukholmassa risteilylle Helsingistä Viking Linellä tai Silja Linellä. Varaa risteily ja koe monipuolinen Tukholma parhaimmillaan!* * * * *


VARAA MATKA TUKHOLMAAN


Päivä Tukholmassa risteily Silja Linella >>


Päivä Tukholmassa risteily Viking Linella >>* * * * * *


VINKKEJÄ TUKHOLMAAN!

 

Tilausajolla Tukholman risteilyille 🚌

Bussi on mukana Tukholmassa ja tilausajokuljetuksen ostaneille asiakkaille hintaan sisältyy kuljetus Tukholman keskustaan ja Djurgårdenille.


Aamiainen Hotel Hasselbacken -hotellissa

Hasselbackenin perinteikäs ja suosittu ravintola Djurgårdenilla tarjoaa myös klassista ruokaa modernilla otteella. Täällä voit aloittaa päiväsi runsaalla buffetaamiaisella. Masthamnen-satamasta pääset luonnonkauniiseen Djurgårdeniin vaivattomasti ja mukavasti M/S Emelie -laivalla. Aamiaispaketti sopii asiakkaille, jotka saapuvat Tukholmaan aamulaivalla. 

Osoite: Hazeliusbacken 20, 115 20 Tukholma.


Aamiainen Scandic No. 53 -hotellissa

Aamuisen Tukholman heräämistä on ihana odottaa maittavan buffetaamiaisen ääressä viihtyisässä miljöössä. Scandic No. 53 sijaitsee keskustassa, kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Aamiainen on tarjolla maanantaista sunnuntaihin klo 7.00–10.00. Huom! Pöytiin ohjausta voi mahdollisesti joutua odottamaan.

Osoite: Kungsgatan 53, Tukholma


Chokladfabriken

Södermalmin trendikkään SOFOn sydämestä löydät Chokladfabrikenin kahvila-myymälän – herkkusuiden unelman. Täällä tarjotin toisensa jälkeen täyttyy tryffeleistä, konvehdeista ja puhtaista raaka-aineista valmistetuista suklaapaloista. Myymälästä voit ostaa tuliaisiksi kotiin näitä käsintehtyjä mestariteoksia, ihania kakkuja ja paljon muita herkkuja uunituoreina.


Fotografiska

Tukholman Fotografiska on maailmanluokan modernin valokuvataiteen keskus ja kansainvälinen kohtauspaikka. Fotografiskan 2500 m² isännöi vuosittain 4 päänäyttelyä ja 15–20 pienempää näyttelyä. Fotografiskan yhteydessä toimiva ravintola palkittiin vuoden 2017 parhaana museoravintolana maailmassa. Fotografiska sijaitsee Slussenilla, lähellä Viking Linen terminaalia.


Hop On Hop Off -kiertoajelut

Hop On Hop Off -kiertoajeluilla voit suunnitella reittisi ja aikataulusi itse. Voit hypätä kyydistä ja kyytiin niin usein kuin haluat. Kesto 24 h, voimassaolo alkaa ensimmäisestä kulkuneuvoon noususta.


Kuljetus kaupunkilaiva Emeliellä

Paikallisilla lautoilla matkustaminen on loistava tapa tutustua kaupunkiin, joka on rakennettu saarille. M/S Emelien kyydissä pääset nopeasti ja helposti eri laitureihin kauniissa maisemissa. Laituripaikka Masthamnen on Viking Linen terminaalin lähellä.

SkyView

SkyView-gondoli kuljettaa sinut Avicii Arenan huipulle. Maailman suurimman pallonmuotoisen rakennuksen 130 metriä merenpinnasta kohoavalta huipulta avautuu upeat näkymät koko Tukholmaan.


Nobel Prize Museum -museo

Alfred Nobel oli yrittäjä ja keksijä, jonka testamentti ja omaisuus loi pohjan Nobel-palkinnolle. Hänen elämäänsä tutustutaan kuvien ja esineiden avulla. Nobel Prize Museum -museo sijaitsee Tukholman entisessä pörssitalossa Börshusetissa, vanhankaupungin sydämessä. Museossa on esillä museolle lahjoitettuja uniikkeja Nobel-palkittujen esineitä. Inspiroivat filmit ja tekstit kertovat Nobel-palkinnon historiasta sekä palkinnon saajien elämästä ja saavutuksista.  Ajankohtaista tietoa museon näyttelyistä ja tapahtumista löydät museon omilta sivuilta.
****


SUOSITUT KÄYNTIKOHTEET TUKHOLMASSADJUGÅRDEN

Moni Tukholman suosituimmista museoista ja nähtävyyksistä sijaitsee Djurgårdenin kaupunginosassa kuten ABBA The Museum, Skansen ja VASA-museo. Tukholman sydämessä sijaitsevalle saarella on myös upeat maisemat vuodenajasta riippumatta.
Osoite: Djurgården, Östermalm


KUNINKAANLINNA

Kuninkaanlinna on yksi Euroopan suurimmista palatseista. Linnassa voit tutustua upeisiin juhlasaleihin, aarrekammioon ja siellä säilytettäviin kruununjalokiviin, Tre Kronor -museoon ja Kustaa III:n antiikkimuseoon. Lisäksi voit katsella päivittäistä vahdinvaihtoa. Linna on Ruotsin kuninkaan residenssi, mutta suuri osa linnasta on avoinna yleisölle ympärivuoden (pääsymaksullinen).
Katso aukioloajat museon nettisivuilta.

Osoite: Slottsbacken 1

www


ABBA THE MUSEUM

ABBA-museossa löytyy nimensä mukaisesti ABBA-muistoesineitä kuten lavapukuja, kultalevyjä, palkintoja ja paljon muuta (pääsymaksullinen).
Katso aukioloajat museon nettisivuilta.
Osoite: Djurgårdsvägen 68
www


SKANSEN

Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo, jossa esitellään Ruotsin taloja ja maatiloja pohjoisesta etelään.

Skansenin porteista sisään astuessa tuntuu kuin siirtyisi toiseen aikaan, sillä alueella esitellään elämää Ruotsissa useiden vuosisatojen ajan, rakennuksissa, jotka ovat peräisin eri puolilta maata. Se on maailman ainoa ulkoilmamuseo, jossa on nähtävillä villieläimiä. Siellä on mahdollisuus tutustua pohjoismaisiin eläimiin, maatilaiseläimiin, seuraeläimiin ja eksoottisiin eläimiin.

Osoite: Djurgårdsslätten 49-51
wwwVASA-MUSEO

Vasa-laiva on maailman ainoa jäljellä oleva 1600-luvulla rakennettu laiva. Yli 95 prosenttia sen alkuperäisosista on säilynyt, ja sitä koristavat sadat veistokset. Vasa on ainutlaatuinen taideaarre ja yksi maailman huomattavimmista turistinähtävyyksistä. Laiva on esillä Tukholmassa sitä varten rakennetussa museossa, jossa on myös yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä, hyvinvarustettu kauppa ja korkealuokkainen ravintola. Katso aukioloajat museon nettisivuilta (pääsymaksullinen).
Osoite: Galärvarvsvägen 14
wwwGAMLA STAN

Tukholman vanhakaupunki – Gamla Stan on yksi Euroopan suurimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa ja yksi Tukholman tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Tukholma perustettiin vuonna 1252.

Osoite: Gamla Stan, Katarina-Sofia


OSTOSKESKUKSET

Ruotsin suurin tavaratalo Åhléns City sijaitsee Sergelin torin laidalla. Sen valikoimiin kuuluu Pohjoismaiden suurin kosmetiikkaosasto, personal shopping sekä laaja valikoima ruotsalaista muotia ja designia. Hamngatanilla sijaitseva vuonna 1902 avattu NK on Tukholman ylellisin ja historiallisin tavaratalo. Kadun toisella puolella on Gallerian, Tukholman ensimmäinen ja suurin kauppakeskus, jossa sijaitsee muun muassa Hollisterin myymälä. Uusi tulokas keskustassa on Mood Stockholm, jossa on panostettu mielenkiintoiseen ympäristöön, yksilöllisiin myymälöihin ja ravintoloihin.


MODERNA MUSEET

Museossa on yksi Euroopan parhaista nykytaiteen kokoelmista sekä moderneja klassikoita, kuten Matissen, Derkertin, Dalín ja Picasson töitä. Lisäksi museossa järjestetään korkeatasoisia vaihtuvia näyttelyitä.

Osoite: Exercisplan 4
wwwKUNINKAANLINNA

Kuninkaanlinna on yksi Euroopan suurimmista palatseista. Linnassa voit tutustua upeisiin juhlasaleihin, aarrekammioon ja siellä säilytettäviin kruununjalokiviin, Tre Kronor -museoon ja Kustaa III:n antiikkimuseoon. Lisäksi voit katsella päivittäistä vahdinvaihtoa. Linna on Ruotsin kuninkaan residenssi, mutta suuri osa linnasta on avoinna yleisölle ympärivuoden (pääsymaksullinen).
Katso aukioloajat museon nettisivuilta.

Osoite: Slottsbacken 1

wwwGRÖNA LUND

Gröna Lund on Tukholman Djurgårdenilla sijaitseva monipuolinen huvipuisto.

Gröna Lund on Ruotsin vanhin, vuonna 1883 perustettu huvipuisto. Se sijaitsee Tukholman Djurgårdenilla monien muiden nähtävyyksien, kuten Skansenin ja Nordiska Museetin ohella.
Osoite: Lilla Allmänna Gränd 9
wwwJUNIBACKEN

Junibacken on Astrid Lingrenin teoksiin perustuva satumaailma Djurgårdenilla. Paikalta löytyy niin Peppi Pitkätossun asuintalo Huvikumpu, kuin vaikkapa rakennuksia sellaisista kirjoista, kuin “Katto Kassinen” ja “Melukylän lapset”. Vierailun kohokohta satujuna, joka kierrättää sadunomaisella vaunulla läpi Astrid Lingrenin huikeimpien tarinoiden. Katso aukioloajat museon nettisivuilta (pääsymaksullinen).
Osoite: Galärvarvsvägen 8
wwwAstu robottien ja pelien maailmaan 

Tukholman Teknillisessä museossa on nyt paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Interaktiivisessa Robots -näyttelyssä voit astua robottien kiehtovaan maailmaan. Play Beyond Play -näyttely on taas jokaisen pelaajan unelma, sieltä löytyy mm. yli tuhannen neliön pelimaailma.
* * * * *

VARAA MATKA TUKHOLMAAN


Päivä Tukholmassa risteily Silja Linella >>


Päivä Tukholmassa risteily Viking Linella >>


* * * * * *
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt