Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Tekemistä ja tapahtumia Riiassa

Tekemistä ja tapahtumia Riiassa

Riika on Latvian vilkas ja trendikäs pääkaupunki, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Se sijaitsee Itämeren rannalla Väinäjoen suulla. Kaupunki on tärkeä alueellinen satamakaupunki ja Baltian maiden väkiluvultaan suurin kaupunki. Riian historiallinen keskusta julistettiin vuonna 1997 Unescon maailmanperintökohteeksi. Kaupunki on erittäin merkittävä sen laajan jugend-arkkitehtuurin takia, jota Unesco pitää vertaansa vailla koko maailmassa.

Kun kaipaat tunnelmallisia hetkiä ja vilkasta kaupunkielämää, suosittelemme sinulle matkaa Riikaan. Riika on kauniiden puistojen, museoiden ja kirkkojen kaupunki, sekä koko Baltian yöelämän keskus. Riika on sekä historiallinen nähtävyys että moderni ja dynaaminen Latvian pääkaupunki. Upeat puistot, keskiaikaiset rakennukset, museot ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää.


Riikaan pääset Matkapoikien matkassa Päivä Riiassa -risteilylle Isabellella sekä Risteily-hotellimatkalle Isabellella.


Riian parhaat nähtävyydet


Vanha Riika

Vanha Riika on Riian historiallinen ja maantieteellinen keskus Daugava-joen oikealla rannalla. Täällä sijaitsevat asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset. Vanha Riika on arkkitehtuurin ja vanhojen aikojen mestariteos. Vanhankaupungin vanhanaikaisesta aurasta voi nauttia kapeilla kaduilla. Täällä sijaitsevat ainutlaatuiset asuintalokokonaisuudet ja sakraalirakennukset - Riian Tuomiokirkko, jota alettiin rakentaa 1200-luvulla, goottilainen Pyhän Pietarin kirkko, Pyhän Jaakobin katedraali, jossa sijaitsee Rooman katolilaisen kirkon kardinaalin istuin, Pyhän Georgin kirkko, jota kutsutaan Valkoiseksi kivilinnaksi, kaunis Vanhan Riian synagoga, Pyhän Hengen luostaripiha, Dannensternin talo, "Kolme veljeä"-asuintalokokonaisuus, Riian linna ym.


Riian keskustori

Maista suolakurkkuja, osta tuoreita vihanneksia, hemmottele itseäsi edellisenä yönä savustetulla ankeriaalla tai kiertele Riian keskustorilla muuten vain! Keskustorin symboli ovat 1920-luvulla rakennetut arkkitehtuuriltaan omaleimaiset paviljongit. Ne ovatkin alun perin rakennettu armeijan zeppeliinien hangaareiksi ja muutettiin vasta myöhemmin toripaviljongeiksi. Tori ei ole ainutlaatuinen vain paviljonkien takia, vaan myös vanhojen, torin alueella sijaitsevien varastorakennusten (ns. spikerit) ansiosta. Rakennuksissa toimii nykyään luovan teollisuuden kortteli. Vuonna 1998 koko Riian keskustorin alue liitettiin UNESCO:n maailmanperintökohteiden luetteloon.


Mustapäiden talo
Mustapäiden talo on historiallinen rakennus Riian vanhassakaupungissa. Gotiikan tyylisuuntaa edustava rakennus rakennettiin alun perin vuonna 1334 Riian suurelle killalle. Se toimi alkujaan ulkomaisten kauppiaiden järjestön eli Mustapäiden killan yhteisenä tilana.


Latvian tiedeakatemian rakennus
21-kerroksinen stalinistista arkkitehtuuria edustava pilvenpiirtäjä Latvian pääkaupungissa Riiassa. Kaupunkisiluettia hallitsevan 111 metriä korkean rakennuksen suunnitteli neuvostoliittolainen arkkitehti Lev Rudnev.


Kolmen veljeksen talot
Riian vanhimmat talot ovat vierekkäin sijaitsevat kolmen veljeksen talot. Kolme taloa on rakennettu 1400-, 1600- ja 1700-luvuilla ja ne sijaitsevat Maza Pils -kadulla, Riian vanhassakaupungissa.


Riian tuomiokirkko

Tuomiokirkko on Riian ja Latvian arkkipiispan katedraali sekä Tuomioseurakunnan kirkko. Riian tuomiokirkko on historiallisesti ollut Liivinmaan keskeinen katedraali, kunnes Liivinmaa sortui v. 1561. Riian tuomiokirkko on keskiajan isoin ja yksi Latvian ja Itämeren vanhimpia kirkkorakennuksia. Kirkko on pääkaupungin merkittävin kirkko, jonka ylpeys ovat koko maailman mitassa arvokkaat historialliset urut.


Kirkot

Pyhän Pietarin kirkko (Sv. Pētera baznīca) - vanhan kaupungin korkeimmalle kurkottava kirkontorni, jossa on näköalatasanne 72 metrin korkeudessa. Pyhän Katolinen Jaakobin katedraali (Jēkaba katoļu katedrāle) — täällä ja Pyhän Pietarin kirkossa luettiin vuonna 1522 Riian ensimmäiset saarnat, joista alkoi Latvian uskonpuhdistus. Ortodoksinen Kristuksen syntymän katedraali (Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāle) — Riian suurin ortodoksinen temppeli, jossa neuvostoaikana sijaitsivat Tiedetalo ja planetaario.


Vapaudenpatsas

Graniitilla ja kuparilla päällystetty patsas Riian keskustassa symbolisoi Latvian valtiollisuutta, kansan yhtenäisyyttä, itsenäisyyttä ja vapautta.  Patsas rakennettiin kansan lahjoituksilla Vapaustaistelussa menehtyneiden muistoksi, ja se avattiin vuoden 1935 18. marraskuuta Kārlis Zālen projektin "Säkenöi kuin tähti!" mukaisesti.  Obeliskin kärjessä sijaitsee 9 metriä korkea Vapaude kuva – nuori nainen, jolla on kolme kullattua tähteä käsissään, joka simboloi Latvian kolmen kulttuurillis-historiallisen seudun yhtenäisyyttä. Nykyään vapaudenpatsaan juuressa seisoo kunniavartio, joka symbolisesti vahvistaa kansallisen suvereniteetin.


Jugend-tyyli

Sata vuotta sitten Riikaa yhtä lailla kuin muita Euroopan kaupunkeja yllätti rohkea loiston innoittama arkkitehtuuri- ja elämäntyyli - jugendtyyli. Oppimalla luonnosta, iloitsemalla kukista, koristeista, taivutetuista linjoista, nauttimalla antiikkisesta kauneudesta, haaveilemalla sfinkseistä, gryphoneista sekä suojelevista koirista jugendtyyli teki Riiasta suurenmoisen, salaperäisemmän ja viehättävämmän. Nostakaa katseenne ylös ja löytäkää Euroopan kauneimpia jugendtyylisiä rakennuksia!


Riian radio- ja televisiotorni 

Riian radio- ja televisiotorni on 368,5 metriä korkea torni Riiassa Latviassa. Se on Euroopan unionin korkein ilman tukea pystyssä pysyvä rakennus ja Euroopan kolmanneksi korkein rakennus (Ostankinon televisiotornin ja Kiovan televisiotornin jälkeen).Latvian Kansallisooppera ja baletti

Latvian Kansallisooppera ja baletti (LNOB) tarjoaa katsojille menestyksekkäitä klassisia oopperaproduktioita, modernin oopperan ja baletin mestariteoksia, lasten oopperoita ja latvialaisia alkuperäisteoksia. Erityisen riemuissaan oopperan ystävät ovat silloin, kun lavalle astuvat maailmankuulut latvialaiset oopperatähdet.


Latvian kansallinen taidemuseo

Latvian kansallisen taidemuseon päärakennus Krišjāņa Valdemāra-kadulla, joka vuonna 1905 rakennettiin Baltian saksalaisen arkkitehdin Wilhelm Neumanin suunnitelman mukaan, on yksi vaikuttavimpia historismi-tyylisiä rakennuksia Riian puistokadulla. Tämä on ensimmäinen juuri museon tarpeisiin rakennettu talo Baltiassa.


Riian Eläintarha

Katsele eläimiä, unohda arkiset murheet ja antaudu elämyksiin Riian kansallisessa eläintarhassa, jossa lukuisat koko maailman eläimistöä edustavat lajit ovat asuneet jo yli 100 vuotta. Eräällä Riian kauneimmalla alueella, Mezaparksissa, Kisezers-järven rannalla suuren mäntymetsän katveessa elää yli 400 eläinlajin edustajaa. Eläintarhassa järjestetään kesäkaudella päivittäin eläinten ruokintaesityksiä, joiden aikana kuullaan myös eläintarhan eläimiin liittyviä mielenkiintoisia kertomuksia.


Latvian etnografinen ulkoilmamuseo Riiassa

Latvian etnografisessa ulkoilmamuseossa on mahdollista lähteä kiireettömälle kävelylle tai hiihtämään, kokeilla muinaislatvialaisten maanviljelijöiden tai kalastajien elämää, löytää taannoin käytettyjä saunoja, osallistua juhlintaan tai tehdä omia koruja! Latvian etnografinen ulkoilmamuseo on yksi Euroopan vanhimpia ja isoimpia ulkoilmamuseoita. Museon alueelle on viety, asennettu ja kunnostettu 118 vanhaa rakennusta kaikista Latvian historiallisista maakunnista – Kurzemesta, Vidzemesta, Zemgalesta ja Latgalesta 1600-luvun loppupuolelta 1930-luvun toiselle puolelle. Museo perustettiin vuonna 1924. Tästä syystä verrattuna muihin maailman museoihin sen näyttely on ainutlaatuinen - sitä alettiin kerätä jo silloin, kun monet esineet olivat säilyneitä eikä niitä vielä ollut tuhottu sodissa.  Ulkoilmamuseon pinta-ala on 87,66 ha. Se sijaitsee mäntymetsässä Riiassa, Jugla-järven rannalla.


Riian moottorimuseo

Riian moottorimuseo tarjoaa Baltian isoimman ja monipuolisimman vanhojen ajoneuvojen kokoelman sekä tarinoita niistä.  Museon näyttely on kuin tarina ainutlaatuisista ajoneuvoista, tärkeistä henkilöistä sekä automaailman merkittävistä historiallisista tapahtumista. Riian moottorimuseoon on sijoitettu lukemattomia interaktiivisia elementtejä, jotka eivät jätä lapsia välipitämättömiksi.


Riian linna
Riian linna on Latvian pääkaupungin Riian päälinna Väinäjoen varrella. Linnan on perustanut Saksalainen ritarikunta vuonna 1330, mutta sen rakennukset ovat lähinnä 1600-luvulta. Linnan omistajat ovat yleensä hallinneet koko maata. Historian saatossa Baltian omistuksesta ovat sotineet monet maat: ensin Puola, jolle linna kuului vuoteen 1621, jolloin Ruotsi valloitti Riian ja suuren osan Liivinmaata, kunnes vuonna 1710 Venäjän tsaari Pietari Suuren armeija sai sen haltuunsa suuren Pohjan sodan yhteydessä. Linna sijaitsee Riian Kaapelisillan kupeessa osoitteessa Pils laukums 3.


Riian historia- ja merenkulkumuseo

Riian historia- ja merenkulkumuseo on vanhin julkinen museo Latviassa ja Baltiassa sekä yksi vanhimpia Euroopassa. Museo sijaitsee Vanhassa Riiassa, merkittävässä 1200 - 1900-luvun arkkitehtuurin monumentissa - Riian tuomiokirkon kokonaisuudessa.


Riian ja Jurmalan uimarannat

Latvian pääkaupungin Riian sekä lomakaupunki Jurmalan valkohiekkaiset rannat ovat kesällä täynnä elämää ja energiaa. Jurmalan hiekkarannalla voit ottaa aurinkoa, uida, harrastaa urheilua tai sukeltaa rannan tuntumassa sijaitsevan kaupungin elämään. Nauti hienostuneita aterioita ravintoloissa, juhli tai kuuntele laadukasta taidemusiikkia Dzintarin konserttisalissa.


Bastionin mäki ja puisto
Kun katsot Vapauden muistomerkistä koilliseen, näet Bastionin mäen. Bastionin mäki sijaitsee Riian kanavan varrella, jossa yli tuhatta vuotta sitten virtasi Liivin joki ja mistä kaupungin kehitys alkoi.


Riian yöelämä

Kun valot syttyvät puistoissa, aukioilla ja silloilla ja vanhankaupungin pulssi kiihtyy, yöelämä levittäytyy koko Latvian pääkaupunkiin - öinen Riika on Euroopan viihdemetropoli, jonka verraton tunnelma kutsuu kaupungin vieraita palaamaan takaisin nauttimaan lisää.


Ostoksilla Riiassa

Riian pääostospaikat ovat Vecrigassa (vanha Riika), Terbataskadulla ja Kr Baronan kadulla. Lisäksi keskustassa ja asuinalueilla on useita isoja ostoskeskuksia, joissa on kauppoja, ravintoloita ja muita huvituksia.
VARAA MATKA RIIKAAN >>Tiedot ja osa kuvista: Visit Latvia, Latvia Travel