Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje

Tekemistä ja tapahtumia Haapsalussa

Tekemistä ja tapahtumia Haapsalussa

Haapsalu on viihtyisä ja rauhallinen, pitkät perinteet omaava kylpyläkaupunki alle 2 tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta. Aikoinaan se oli venäläisen aristokratian suosima kesänviettopaikka, nykyisin taas tunnettu monista kansainvälisistä festivaaleistaan ja houkuttelevista ravintoloistaan. Haapsalu on viehättävä pikkukaupunki, jonka kapeat kadut, romanttiset puutalot ja pikkuriikkinen kaupungintalo hurmaavat matkailijan. Romanttisen rantapromenadin varrella sijaitsee Viron kauneimpiin puurakennuksiin kuuluva Kuursaal. Haapsalulle antaa leimansa myös perinteikäs kylpyläkulttuuri.

Haapsalun ensimmäinen mutakylpylä avasi ovensa vuonna 1825, ja siitä lähtien Haapsalu on houkutellut kylpylävieraita kaikkialta maailmasta - myös Venäjän keisareita.  

Haapsalun levollista tunnelmaa arvostavat perheet ja kaikki, jotka nauttivat kävelemisestä, eväsretkistä, kylpylävierailuista ja purjehtimisesta.  Älä unohda Haapsalussa ollessasi hankkia itsellesi paikallista perinteistä käsin neulottua villaista pitsihuivia. Äärettömän kevyet Haapsalun pitsihuivit kilpailevat keskenään tyylikkyydessään.Nähtävyydet ja käyntikohteetHaapsalun vanhakaupunki

Kolmelta puolelta meren ympäröimä Haapsalu mahtuu 10,59 neliökilometrin kokoiselle maa-alueelle. Vanhakaupunki sijaitsee niemessä, jossa on kaksi harjannetta, ja jatkuu luoteessa mantereeseen yhdistyneenä luotojonona, saarekkeina. Saarekkeiden välissä on matalat vesialueet Suur ja Väike Viik (Suuri ja Pieni lahti).
Haapsalun miljööltään arvokas vanhakaupunki jakautuu keskiaikaiseen alueeseen ja 1900-luvun alun kylpyläalueeseen. Keskiaikaiseen osaan kuuluvat piispanlinnan alue sekä keskiaikainen Kooli-, Jaani-, Vee-, Linda-, Rüütli- ja Väike-Mere-katujen muodostama katuverkosto ja rakennukset. Sitä ympäröivätkylpyläelämän huippukaudelta peräisin olevien puupitsein koristeltujen talojen vyöhyke, Promenadi, Afrikan ranta ja puistot.

Karja tn, Haapsalu

Viron rautatie- ja viestintämuseo

Vuosina 1903–1905 Haapsalun lomakaupungin palveluun rakennetun rautatien entisen pääteaseman salaperäinen ja upea asemarakennus odottaa sinua tutustumaan Viron rautateiden melkein puolen vuosisadan pituiseen historiaan ja eläkkeellä oleviin juniin. Aikamatka vanhalla asemalla, jonka tavattoman pitkä katettu laituri ja keisarillinen odotushuone kantavat korviin höyryveturien äänet ja tutustuttaa sinut 1930-luvun kohteliaaseen asemapäällikköön.

Raudtee tänav 2, Haapsalu linn, Haapsalu


Haapsalun raatihuone

Museo perustettiin vuonna 1929. 1930-luvulla antiikkia esiteltiin vain kesäisin Haapsalun piispanlinnan vartiotornissa, koska museolla ei ollut omaa rakennusta. Vuonna 1946 museon käyttöön annettiin 1700-luvulta oleva raatihuone, ensimmäinen perusnäyttely avattiin vuonna 1950.

Vuodesta 2014 on avoinna uusi perusnäyttely "Kuurortlinna teejuht" ("Kylpyläkaupungin  opas").

Kooli tänav 2, Haapsalu linn, Haapsalu

Haapsalun Kuursaal

Meren rannan promenadille 1800-luvun lopussa rakennetut Kuursaal ja Kõlakoda-soittolava ovat ainoat rakennukset Virossa, joissa on säilynyt alkuperäiset puiset pitsikoristeet. Kuursaal oli 1900-luvun alkupuoliskolla ja on vielä nykyäänkin yksi Haapsalun kesänviettokulttuurin keskipisteitä. Mielenkiintoista tietää: vuonna 1898 rakennus seisoi alkujaan melkein kokonaan meressä, myöhemmin rakennuksen päädyissä olleet pienet lahdenpoukamat täytettiin ja rantapengerrys sai nykyisen muotonsa. Kuursaal soittolavoineen oli Venäjän keisarihuoneen ja Pietarin yläluokan suosimia paikkoja. Neuvostoaikana Kuursaalia käytettiin varastona.


Haapsalun tuomiokirkko

Ensimmäisen kerran vuonna 1279 mainittu Haapsalun tuomiokirkko on yksi suurimpia yksilaivaisia kirkkoja Pohjoismaissa ja Baltiassa. Kyseessä oli Saare-Läänen hiippakunnan pääkirkko. Kastekappelin ikkunalla saattaa elokuussa täyden kuun aikaan tavata ikuisen rakastajan - Valkoisen Daamin.

Hyvän akustiikkansa ansoista kirkko on mainio konserttipaikka. Kirkossa toimii Viron evankelis-luterilaisen Haapsalun Pyhän Johanneksen seurakunta. Jumalanpalvelukset ovat vierailijoille ilmaisia ja sisäänpääsy tapahtuu kirkon pääovesta. Muina aikoina kirkkoon pääsee Haapsalun linnan museon kautta, museolipulla.

Lossiplats-3, Haapsalu linn, Haapsalu

Haapsalun Johanneksen kirkko

1400-luvulla makasiinirakennuksen paikalle rakennettu Haapsalun Johanneksen kirkko erottuu muista pohjois-eteläsuuntaisen asentonsa johdosta. Kirkon sisustuksesta ehdottomasti mainitsemisen arvoisia yksityiskohtia ovat viisi metriä korkea kivialttari ja puinen saarnastuoli. Mielenkiintoista tietää: Johanneksen kirkko on toiminut virolaisen seurakunnan kirkkona, ja sen puistossa on tavallisten kaupunkilaisten hautoja. Johanneksen kirkon tornissa riippuva kello on yksi Viron vanhimmista ja Läänemaan vanhin. Johanneksen kirkkoon voi tutustua ulkoapäin vuoden ympäri. Kirkon sisätiloihin pääsee tutustumaan kirkkokalenterin mukaisina juhlapäivinä.

Kooli tänav 4, Haapsalu linn, Haapsalu

Kiltsin lentokenttä

Entisen Neuvostoliiton armeijan rakentama Kiltsin lentokenttä sijaitsee noin 800 ha suuruisella alueella. Betonipäällysteiset kiitoradat ovat 2500m pitkiä, ja lentokoneiden käytössä oli 28 hallia. Kentän rakentaminen aloitettiin vuonna 1939 ja sitä käytettiin alun perin vuoteen 1956. Vuonna 1969 lentokenttä kunnostettiin. Neuvostoarmeijan poistumisen jälkeen kenttä on päässyt ränsistymään, säilynyt on vanhoja lentokonehalleja, kasarmihuoneita ja kiitoratoja. Kiltsin lentokenttä kuuluu Kaitseliitin Läänen yksikölle.
Huom.! Lentokentän alueelle menemiseen tarvitaan lupa.
Lahe tänav 17, avoinna ma-pe klo 9-16.


Tšaikovskin penkki Haapsalussa

Maailmankuulu venäläinen säveltäjä Pjotr Tšaikovski vietti Haapsalussa lomaa vuonna 1867. Hänen kunniakseen pystytettiin muistopenkki Šokolaadi-promenadille, jossa maestrolla oli tapana ihailla auringonnousua ja joutsenia. Mielenkiintoista tietää: Tšaikovski jatkoi Haapsalussa Vojevoda-oopperan parissa työskentelyä ja kirjoitti pianosarjan Souvenir de Hapsal. Kuultuaan virolaisen kansanlaulun Kallis Mari, hän käytti samaa melodiaa myöhemmin kuuluisassa kuudennessa sinfoniassaan. Laulun alkunuotit on kaiverrettu dolomiitista hakattuun muistopenkkiin. Penkki on varustettu teknisellä laitteistolla, jonka avulla voi kuunnella musiikkia ja tietoa säveltäjästä.

P. Tshaikovski puiestee, Haapsalu

Aurinkokello Haapsalussa

Haapsalun merenpuoleisella kävelykadulla Promenadilla on taiteilija Roman Haavamäen tekemä aurinkokello. Kelloon on kuvattu ihmisen elämänkaari alkaen lapsuudesta ja päättyen keppiin nojaavaan vanhukseen. Promenadilla voit ihailla myös saman taiteilijan koristeellisia dolomiittirappusia ja koristepylväitä sekä mereen johtavia koristeportaita Kuursaal-paviljongin molemmin puolin. Mielenkiintoista tietää: Aurinkokello näyttää paikallista aurinkoaikaa, joka on noin puolitoista tuntia jäljessä kesäajasta. Käy tarkastamassa onko oma kellosi tarkasti ajassa.

Promenaadi tn, Haapsalu

Ernst Ennon patsas

Runoilija Ernst Enno (1875-1934) muutti Haapsaluun vuonna 1919, kun hänet valittiin Läänemaan kouluneuvokseksi. Haapsalun kausi ei kuulu runoilijan tuotannon huippukausiin, mutta nimenomaan täällä hän kirjoitti suurimman osan parhaista lastenlauluistaan. Jos osut kävelemään Haapsalun rantaa pitkin, ohitat Ernst Ennon puiston ja patsaan.  Mielenkiintoista tietää: Ernst Ennon hauta löytyy Haapsalun Vanhalta hautausmaalta, jonka aarniopuiden alla on useiden tunnettujen kulttuurihenkilöiden viimeinen lepopaikka. Patsaan tekijänä on Roman Haavamägi, jonka tuotannosta suurimman osan muodostavat kuvanveistokset, mm. patsaat pääasiassa Haapsalussa.

Kalda tn 28, Haapsalu


Ridalan kirkko

Taidehistoriallisesti Läänemaan merkittävin kirkko – Ridalan kirkko – on omistettu Maria Magdalenalle, jonka hahmo kirkossa on yksi Viron vanhimmista veistoshahmoista.
Ikivanhalla kirkolla ei ole korkeuksiin kohoavaa kellotornia. Kannattaa ehdottomasti tutustua keskiaikaisiin maalauksiin ja alttariin. Myös riemukaarien ryhmä ja saarnastuoli ovat huomionarvoisia. Kirkkomaan arvokkaimpia kohteita ovat 1200-luvulta peräisin olevat auringonpyörä- ja elämänpuumotiiveja sisältävät puolisuunnikkaan muotoiset hautamerkit. Hyvin vanhoja ovat myös kaksi massiivista kiviristiä lähellä kirkon pääsisäänkäyntiä. Mielenkiintoista tietää: Perimätiedon mukaan kirkkorakennuksen oli rakentanut eräs jättiläisneito itselleen asuintaloksi.

Kolila küla, Haapsalu

Ungrun linna

Ungrun rauniolinna on Viron vaikuttavimpia uusbarokkisia rakennuksia, vaikka se ei koskaan valmistunutkaan kokonaan. Linnan pohjapiirustus on monimutkainen, ja linnassa on lukuisia barokkisia voluuttapäätykolmioita. Hyvä tietää: Ungrun linna oli Saksassa sijaitsevan Merseburgin linnan lähes tarkka kopio. Toisen maailmansodan jälkeen linna sijaitsi neuvostoarmeijan sotilasalueella. Vuonna 1968 Kiltsin lentokentän komentaja päätti purkaa tarpeettomat rauniot kiitoradan täytteeksi. Noin kolmasosa linnasta purettiin, loppu on onneksi säilynyt. Voit verrata kunnostettuja linnanraunioita ja sotilaslentokentän rakennusten raunioita, jotka sijaitsevat rinnakkain.

Kiltsi küla, Haapsalu


Museot ja galleriat


Museo-galleria Haapsalun Pitsikeskus

Haapsalun huivi, ohut hienosta villasta valmistettu huivi, jonka voi vetää vihkisormuksen läpi, on ollut Haapsalun tunnusmerkki jo viime vuosisadalta. Daamit ovat pitäneet huivia arvokkaana jo silloin ja se on säilyttänyt arvokkuutensa tähän päivään. Perinteisen huivin kutojan tulee olla alan ammattilainen, taidot siirretään sukupolvelta toiselle. Huivimuseossa voit tutustua perusnäyttelyyn huivin historiasta ja nykypäivästä, katsella hienoja kaavoja ja ostaa tämän käsityön mestariteoksen.  Kesäisin pidetään työpajoja, joissa tämän käsityön valmistusta opettavat paikalliset huiviasiantuntijat. Haapsalun huivin ovat saaneet lahjaksi sekä Ruotsin hovin daamit että Viron presidentin kunniavieraat. Samassa rakennuksessa on myös

käsityömyymälä.
Pitsikeskus Karja tänav 25, Haapsalu

Haapsalun kaupungingalleria

Haapsalun kaupungingallerian tavoitteena on esitellä ja virkistää sekä Haapsalun että koko Viron taide-elämää. Haapsalun kulttuurikeskuksessa sijaitsevat, vuonna 2010 peruskorjatut tilat ovat avarat ja valoisat. Ne soveltuvat maalaus-, grafiikka-, valokuva- ja keramiikkataiteen sekä muiden taiteiden näyttelyjen järjestämiseen.

Posti tänav 3, Haapsalu linn, Haapsalu

Haeska Keraamika (Haeskan keramiikka)

Haeskan keraamiikka on keramiikkapaja Matsalun lahden rannalla Haeskan kylässä, jossa asuu ja työskentelee freelance-keraamikko Margit Mald. Taiteilijan toiminta keramiikan parissa alkoi vuonna 2004 ja taitelijan teokset ovat vaihdelleet vuosien saatossa. Ne heijastelevat hänen itsensä ja oman polkunsa etsintää keramiikan alalla. Yleensä Margitin työt ovat käytännön esineitä arkielämästä. Jokaisella luodulla esineellä on oma tarinansa - taiteilijaa inspiroivat ympäröivä luonto ja ihmiset, jotka yhdellä tai toisella tavalla näkyvät erilaisina koostumuksina hänen töissään.

METSA, Haeska küla, Haapsalu


Luonnonkohteet


Läänemaa Tervisetee (Läänemaan terveystie)

Läänemaan terveystie on Riisipere–Haapsalu–Rohuküla-radan ratapenkereelle rakennettu lähes 60 kilometrin pituinen tie jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Tie on merkitty kilometripylväin ja 100 metrin välein merkkikivin. Tutustu Haapsalun ja Rohukülan välillä tien lähellä sijaitseviin Ungrun linnan raunioihin ja Kiltsin vanhaan lentokenttään. Haapsalun ja Ristin välillä kannattaa tutustua Laikmaan ja Koelan museoihin ja Lääne-Nigulan kirkkoon sekä Ristin seudulla Marimetsan rämeeseen.
Hyvä tietää: Tiellä on kova päällyste, ajaminen on turvallista, ja tie on vähäliikenteinen.


Haeskan lintutorni

Matsalun lahden pohjoisrannalla sijaitsevassa Haeskan lintutornissa on paras havaittavuus Euroopassa - ympäristön rantaniityt ja matalavetinen lahti ovat muuttolintujen suosikkipaikkoja. Haeskan lintutornin lähialueella on rekisteröity monia lajeja ja suomalaiset lintubongarit ovat myös tehneet Euroopan ennätyksen yksipäiväisessä tornitähystyksessä - nähtiin 128 eri lintulajia. Lintutorni ja levähdysalue sijaitsevat yksityisalueella, joten liikkuminen ja oleskelu kohteessa on sallittu auringonnoususta auringonlaskuun.

TUULIKU, Haeska küla, Haapsalu

Paralepan metsäpolut

Haapsalun lähellä Paralepan puistometsän hiljaisuudessa kiemurtelevat Paralepan metsäpolut, joista toinen on kolmen ja toinen viiden kilometrin pituinen. Poluilla on useita voimisteluvälineitä, kuten nojapuut ja puomi. Lisäksi voit yrittää vetää leukaa tai harrastaa estejuoksua. Suunnistusta helpottaa maksuton kartta, jonka saat lähellä sijaitsevan Fra Mare -hotellin vastaanottovirkailijalta. Karttaan on merkitty kuntopolku ja latu, joka on merkitty myös maastoon. Lisäksi hotellista voi vuokrata kävelysauvoja, polkupyöriä ja talvisin suksia.

Ranna tee 2, Haapsalu linn, Haapsalu

Paralepan ranta

Paralepan ranta on aina ollut yksi lämminvetisimmistä hiekkarannoista Virossa.
Uimarannan välittömässä läheisyydessä Paralepan leirintäalueella tai Thalasso Spa Fra Mare hotellissa voi käyttää maksullista suihkua ja wc:tä. Rannassa on ulkovessat, pukukopit, lasten leikkikenttä, lentopallokenttä, venevuokraamo sekä myymälä, jossa myydään pikkusyötävää, jäätelöä ja virvoitusjuomia. Hyvä tietää: Virallinen rantakausi on 1.6.–31.8. Rantavalvonta päivittäin klo 10–22. Vihreä – uiminen turvallista ja veden lämpötila on yli 18 ºC, keltainen – uiminen vaarallista lapsille ja vanhuksille, punainen – vaarallinen kaikille, veden lämpötila alle 16 ºC.

Ranna tee 2, Haapsalu linn, Haapsalu

Uuemõisan kartanon puisto

Uuemõisan kartanon puisto on suojelukohdepuisto Uuemõisan taajamassa, Haapsalussa.
Erittäin suuri, kaksiosainen ja vapaamuotoinen puisto vaihtuu puistometsäksi. Kartanon päärakennuksen eteen jää yhdeltä puolelta puilla ja toiselta nurmikkoalueella ympäröity ja maantielle kulkeva tie.
Toisen puisto-osan muodostaa oletettavasti 1700–1800 -lukujen vaihteessa perustettu tiheä vapaamuotoinen puualue oletettavan vanhan päärakennuksen puolella, jossa rakennukselle avautuu kapea lampijärjestelmään ulottuva kenttä. Kartanon puisto on kunnostettu vuodelta 1936 olevan kartan mukaan.

Lossi tänav-4, Uuemõisa alevik, Haapsalu


Ostoskeskukset


Rannarootsi Keskus

Rannarootsi keskus tarjoaa vieraille turvallisen, viihtyisän ja monipuolisen ostos- ja vapaa-ajanviettoympäristön – ostoselämyksiä varmistavan tavaravalikoiman ja mukavan tapaamispaikan. 
Keskuksen visiona on olla suosituin ostos- ja vapaa-ajanviettokeskus länsimaalaisten keskuudessa.

Rannarootsi tee 1, Uuemõisa küla, Haapsalu


Tekemistä ja puuhaa


Retket höyryalus Kallis Marilla

Höyryalus "Kallis Mari" tekee huviajeluja Haapsalussa.
Tämä pieni, mukava laiva on rakennettu Ruotsissa vuonna 1955. Vuonna 2014 höyrylaiva sai uuden ilmeen ja kilpailun tuloksena myös uuden nimen. "Kallis Mari" on kaunis virolainen kansanlaulu, joka lumosi kylpyläkaupungissa lomailleen kuuluisan venäläissäveltäjä Tšaikovskin niin, että sen melodia hellii kuuntelijan korvia myös hänen 6. sinfoniassaan. Mukavaa meriretkeä ei haittaa edes kesäsade - laivalla on katos. Retket lähtevät venelaiturista, joka sijaitsee Ehte-kadun lopussa. Matka kestää n. 30 minuuttia. Laivalle mahtuu 10 henkeä. Tiedot puhelimitse +372 539 613 96. Maksullinen.

Suur-Lossi tänav 13, Haapsalu linn, Haapsalu

Huviajelujuna Peetrike

Peetrike vie seikkailemaan kauniiseen ja romanttiseen Haapsalun kaupunkiin.
Retki kestää 45 minuuttia. Lähtö/paluu: Haapsalun rautatieasema
Katso aikataulu tästä: http://www.jaam.ee/?lang=en

Raudtee tänav 2, Haapsalu linn, Haapsalu

Ilonin leikkihuone ja lasten leikkipuisto Haapsalussa

Läänen maakunnan keskuskirjaston lastenkirjaston rakennuksessa sijaitsevat Ilonin huoneet: lukuhuone ja kynttiläsali, joissa järjestetään kirjallisuustapahtumia ja musiikillisia lastentapahtumia. Yläkerroksen leikkihuoneessa on lastenkirjoja, videoelokuvia ja satulevyjä. Kirjaston sisäpihalla on lasten leikkipuisto Iloni Aed. Puiston laitteet ovat kestäviä ja turvallisia, ja niiden suunnittelussa on huomioitu pienempien lasten leikkitarpeet – jousikiikut, hiekkalaatikko, penkki, liukuränni, "Ronjan linna", jossa on lava, labyrintti, keinut ja kiipeilytikkaat.  Hyvä tietää: Iloni Aed sai nimen Ilon Wiklandin mukaan, joka oli kuuluisan lastenkirjailijan Astrid Lindgrenin kirjojen kuvittaja.

Ferdinand Johann Wiedemanni tänav 11, Haapsalu linn, Haapsalu

Ravintolat ja kahvilat


Tutustumiskierros ja oluenmaistajaiset Haapsalun olutpanimossa KOLK

KOLK on vuonna 2015 perustettu olutpanimo, jonka missiona on tuoda virolaisten ruokapöytään käsityöoluiden runsaat, jännittävät ja monipuoliset upeat maut. Käytämme vain parhaita ja tuoreimpia raaka-aineita, ja laadusta emme tingi. Tuotevalikoimamme on laaja ja monipuolinen, joten valikoimastamme löytää itselleen mieleisen oluen varmaan jokainen oluenharrastaja. Ei myöskään ole mitenkään harvinaista, että ihminen, joka muutoin ei arvosta olutta kovinkaan paljon, rupeaa meillä vierailtuaan todelliseksi oluen faniksi.  Tule porukan kanssa panimoon kierrokselle ja oluiden maisteluun.  Olehan hyvä ja tee varaus 7 päivää etukäteen. Maksullinen.

Ehitajate tee 6a, Uuemõisa alevik, Haapsalu

Ravintola Kärme Küülik (Nopea Jänis)

Aivan Haapsalun viehättävän vanhankaupungin ytimessä on White Guidessa kiitetty ravintola Kärme Küülik (Nopea Kani), jonka ruokalista henkii italialaista tunnelmaa. Pitsat paistetaan Italiasta tuodussa puulämmitteisessä uunissa. Asiakas pääsee paikan päällä todennäköisesti juttelemaan ravintolan omistajan kanssa ja kuulee hänen ruokasuosituksensa. Ravintola on varsinkin kesällä huippusuosittu, eikä ihme – vaikkapa käsin tehdyn pastan voi syödä viihtyisällä terassilla. Sijoitus White Guidessa: 60

Karja tänav 5, Haapsalu linn, Haapsalu


Pizza Grande Haapsalun vanhassakaupungissa

Pizza Grande sijaitsee Haapsalun vanhassakaupungissa Karja-kadulla ja tarjoaa erilaisten pizzojen lisäksi myös pastaa ja salaatteja. Pizza Grande tunnetaan erittäin maukkaista pannupizzoistaan. Kesällä on sisäpihalla avoinna mukava terassi, jossa voi nauttia makuelämyksiä. Erikokoisia pizzoja voi tilata myös mukaan. Hyvä tietää: suosituin pizza ruokalistalla on "Grande".

Karja tn 6, Haapsalu

Peetri Pizza Haapsalussa

Laajan pizzavalikoiman lisäksi kannattaa kokeilla myös erilaisia salaatteja, tuoreita pullia, keittoa, ranskanperunoita ja hampurilaisia. Sisätiloissa 20 paikkaa.
Hyvä tietää: Voit tilata pizzan puhelimitse, ja se tuodaan sinulle kotiin.

Tallinna maantee 1, Haapsalu linn, Haapsalu

Bergfeldt-ravintola

Ravintola Bergfeldt sijaitsee Thalasso Spa Fra Mare hotellissa, salista avautuu näkymä merelle ja Paralepan uimarannalle päin. Huolellisesti laadittu À la carte ruokalista tarjoaa elämyksiä välimerellisestä keittiöstä, rauhallinen paikka luo viihtyisän ilmapiirin. Hyvä tietää: kokeile meidän paikan päällä puristettuja mehuja. Haapsalun Eeslaht-lahden rannalle rakennettiin vuonna 1825 tohtori Hunniuksen aloitteesta ensimmäinen pieni mutahoitola, joka sai nimekseen Bergfeldt

Ranna tee 2, Haapsalu linn, Haapsalu

Ravintola Vutipesa
Ravintola Vutipesa on kodikas ja erittäin viihtyisä ruokapaikka Haapsalussa. Takapihalla on mukava terassi, jossa voi syödä ja nautiskella aurinkoisella säällä. Ravintola Vutipesassa tarjotaan sekä aamiaista että suomalaistyylistä buffetia, jonka hintaan kuuluu myös tee ja kahvi. Syö keittoa ja pääruokaa ja juo vettä ja kahvia niin paljon kuin haluat! Buffetvalikoima muuttuu päivittäin. Buffetin lisäksi voit halutessasi tilata ruoan À la carte -listalta.
Posti tänav 7, Haapsalu linn, Haapsalu

Roositurun kahvila
Roositurun kahvila sijaitsee Haapsalun vanhassa kaupungissa suihkulähteellä varustetun kehätien laidalla muiden viihtyisien ruokapaikkojen vieressä. Ruokalistalta löytyy maukkaita ja terveellisiä ruokia - käsityöhampurilaisia, tuoresalaatteja ja keittoja sekä kahvilassa paikan päällä valmistettuja kakkuja ja makeisia.
Karja tänav 3, Haapsalu linn, Haapsalu

Purtse Gastropubi

Purtse Gastropubi on sisustukseltaan viihtyisä gastropubi, jossa on mukava terassi ja jonka tähtiä ovat ensiluokkainen ruoka ja pokaaleissa tarjottava Purtsen käsityöolut, tarjolla on myös virkistäviä cocktaileja ja kuplivia kuohuviinejä. Ruokalista on runsas - jokainen löytää jotain makunsa mukaan. Purtse Gastropubi sijaitsee Haapsalun linnoituksen vieressä historiallisessa kreivin puutarhassa. Ehdottomasti mukavin terassi ruoan ja juoman nauttimiseen!

Jaani tänav-2/1, Haapsalu linn, Haapsalu


Tiedot ja osa kuvista: Visit Estonia