Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Päivä Tukholmassa -risteily Silja Line

Eläköön Elämä -risteily

EKL Eläköön Elämä -risteily Helsingistä

Lähtöpäivät:

28.11.2023

Matkan kesto:

3 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

EKL:n Eläköön Elämä -risteily Tukholmaan 28.–30.11.2023!

Tallink Siljan Silja Symphonylla odotetaan jälleen toista tuhatta jäsentä, jotka pääsevät nauttimaan laivayhtiön tasokkaan risteilyohjelman lisäksi liiton messuosaston esittelyistä.

Risteilyllä sekä meno- että paluumatkalla Ilmari Saarelaisen esitys: Parasta ennen

Superhauskassa yhden miehen komediassa kuulet ikääntymisestä kaiken. Kaksikymppisen elämässä tapahtuu paljon, eikö vain. Menet naimisiin, saat lapsia, teet uraa, saat potkut, eroat, menet uudestaan naimisiin, harkitset eteisen maalaamista mintunvihreäksi... Maali loppuu, elämä jatkuu. Täytät 40 vuotta, 60 vuotta. Kunnes heräät 80-vuotiaana, keität kahvit ja otat sokerittoman, lastulevyltä maistuvan pullan. Pureskelet sitä – ja äkkiä onkin jo ilta.


Maku muuttuu myös. Muoti, mitä se on? Jos pidät aina samoja vaatteita niin mitä sitten: Olet muodissa aina silloin tällöin. Farkkuja ei muutenkaan ole tehty miehille, joilla on... elintasoa.


Luvassa paljon, paljon muitakin osuvia faktoja eletystä elämästä!


Uudet KARAOKEMESTARIT haussa!

Liiton tämän vuoden karaoken mestaruuskilpailut järjestetään risteilyn yhteydessä. Kilpailussa on sekä naisten että miesten sarjat. Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa tulossa myöhemmin. Varaa paikka risteilylle ja lähde laulellen matkaan!

Risteilystä tiedotetaan EKL:n kotisivuilla, liiton uutiskirjeissä ja Eläkkeensaaja-lehden kevään numeroissa.


Kokouskannen Tapahtumatorilla:

• Ruotsin valtiopäiväedustaja Mirja Räihän alustus: Ikääntyminen Ruotsissa

• Tietoiskuja
• EKL ja yhteistyökumppanit esittäytyvät

• Vinkkiväylältä ideoita ja toimintavinkkejä yhdistyksille

• Seikkailuradalla testataan järjestötietämystä ja nokkeluutta


Helpot ja kattavat tilausajot EKL:n Eläköön Elämä -risteilylle!

Katso reitit ja aikataulut tästä >>

Ryhmävaraukset: erikoisryhmat@matkapojat.fi ja puh. 010 23 23 440

Yksittäisvaraukset puh. 010 23 23 200 / Matkapojat Oy.

RETKET

Lisämaksusta useita erilaisia retkiä Tukholmassa sekä meno-paluujuljetus satamasta keskustaan. Lue lisää sivun alalaidasta, tekemistä osiosta tai tästä linkistä >>

• Menopaluu kuljetus satama-keskusta

• Tukholman kaupungintalo ja Nobel

• Vanha ja uusi Tukholma

• Kuninkaallinen Tukholma

• Munkkien keskiaikainen Tukholma


Retkivarauksia voit tehdä vielä jälkikäteen matkavarauksen teon jälkeen !

Retket kannattaa varata etukäteen, jotta saat paikan haluamalle retkellesi.


Varaa paluumatkalle ruokailu Tavolata ravintolaan jossa tarjolla EKL Menu


*Tartar savustetusta ja graavatusta lohesta,  tillikermaa, kurkkua, fenkolia, lohenmätiä ja murustettua saaristolaisleipää

 

*Grillattua nieriää,  hummerikastiketta, höyrytettyä parsakaalia ja perinafondantti

 

tai

 

*Kokonaisena paistettua kevyesti savustettua häränfileettä, korvasienikastiketta ja murskattua yrttiperunaa

 

*Tiramisu

Hinta: 45 eur/hlö, hintaan sisältyy 3-ruokalajin menu, ei juomia.Lähde Promenadea pitkin suoraan Tukholmaan!

Päivä Tukholmassa -risteilyt Helsingistä Maarianhaminan kautta risteilevät nyt joka toinen päivä Silja Serenadella ja joka toinen päivä Silja Symphonylla. Voit lähteä Promenadea pitkin suoraan Tukholmaan!

Päivä Tukholmassa -risteily

Siljan Linen laivat tarjoavat upeita laivamatkaelämyksiä kaiken ikäisille. Pääset nauttimaan mm. Itämeren innostavimmista kävelykaduista, jotka löytyvät Silja Serenadelta ja Silja Symphonylta. Upea ja avara Promenade on molempien laivojen sydän; mahtavat ostosmahdollisuudet, monipuoliset ravintolat ja mukaansatempaavaa viihdettä – ja hytinkin voit valita kävelykatumaisemin!

Päivä Tukholmassa -risteilyllä ehdit kokea kaksi iltaa tyylikkäillä Valkoisilla laivoilla ja viettää tapahtumarikkaan päivän Tukholmassa. Joko muuten olet käynyt ABBA-museossa tai kierroksella kuninkaanlinnassa? Ehkä olet jo käynyt Östermalmin kaupunginosassa nauttimassa kahviloista ja ravintoloista? Tukholmassa riittää aina uutta nähtävää ja koettavaa jokaiseen vuodenaikaan!

NÄHTÄVÄÄ JA TAPAHTUMIA TUKHOLMASSA >>


Laivan täydeltä viihdettä

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn viihteestä vastaavat upeat bändit ja esiintyjät joka päivä. Alkuillasta voit nauttia Promenade-kävelykadulla trion tai pianistin live-musiikista tai suunnata laivan Sea pubiin kuuntelemaan trubaduurimme laulua ja kitarasointuja. Myöhemmin illalla onkin aika siirtyä Starlight-yökerhoon nauttimaan housebändin live-musiikista. Koe myös upea show (porrastettu kahteen eri kertaan)!


Herkullinen joulubuffet 17.11.-26.12.2023

Buffet-ravintolan pöydät notkuvat jouluherkkuja 17.11.-26.12. Jouluantimissa on reitistä riippuen huomioitu aina suomalaiset ja ruotsalaiset perinneruoat, kansainvälistä keittiötä unohtamatta.


Makujen meri

Tukholman laivoilta löydät monien makujen ravintoloita. Perinteinen Grande Buffet tarjoaa mahdollisuuden nauttia erilaisista mauista maailmalta. Tavolàta tarjoaa italialaismakuja tuoreista raaka-aineista ja merenantimia voit nauttia Happy Lobster -ravintolassa. Grill House puolestaan on erikoistunut grillissä kypsytettyihin liha- ja kasvisruokiin. Bon Vivant -ravintolassa nautitaan vaihtuvia pohjoismaalaisia ruokia. Fast Lane tarjoaa nopeita annoksia kuten burgereita, myös yön nälkäisille. Lisäksi voit nauttia kahviotuotteista ja juomista useammassa eri pisteessä laivalla ja testailla erikoisempia drinkkejä mm. Starlight-yökerhossa tai Sea View Loungessa. Tällä ravintolakattauksella ei meri-ilmassakaan pääse nälkä yllättämään.


TallinkSiljan laivoilla nautit Itämeren parhaista herkuista

Grande Buffetin valikoima uudistui 18.5.2022 ja valikoimassa on tarjolla yli 140 erilaista vaihtoehtoa. Kestosuosikkien lisäksi valikoimassa on paljon uusia makuja ja kesän teemapöydässä pääsee maistamaan ruotsalaisen smörgåsbordin parhaita paloja, kuten lukuisia kalaruokia, jotka on valmistettu kestävästi tuotetuista silakoista ja katkaravuista. Myös Grande Buffet -valikoiman lämpimät ruoat on uudistettu, ja valikoimasta löytyy maistiaisia myös laivan muiden ravintoloiden annoksista. Grande Buffet-valikoimaa kruunaa myös on entistä laajempi valikoima vegaanisia ruokia, jotka on sulavasti sijoiteltu buffet-pöytiin muiden ruokalajien viereen. Lisäksi kesän aikana on tarjolla Silja 65 -erikoismenu, jonka eri laivojen keittiötiimit ovat yhdessä suunnitelleet.


Myymälöiden edulliset ostokset

Silja Serenadella ja Silja Symphonylla ostat myymälöistä tuotteita aina vähintään 20 % edullisemmin maahintoihin verrattuna. Shoppaile edullisesti kosmetiikat, makeiset, juomat ja lelut - vaatteista ja asusteista puhumattakaan.

Merellistä kylpemistä

Kuinka ihanaa olisikaan päästä kylpemään laivan kannelle? Päivä Tukholmassa -risteilyllä pääset rentoutumaan upealla Sunflower Oasis -kylpyläosastolla kannella 12. Porealtaat ja sauna saavat hartiat laskeutumaan sekä mielen rauhoittumaan.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI RISTEILYT >


Tietoa Ruotsiin matkustaville

HUOM! Ajalla 28.3.2022 – 11.11.2023 Ruotsiin matkustettaessa edellytetään kaikkien 18 v. täyttäneiden matkustajien osoittavan todistavan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa. Tarkistus tehdään sataman lähtöselvityksessä matkustajan lähtiessä Suomesta ja tämän lisäksi on syytä varautua siihen, että myös Ruotsin rajaviranomaiset tarkistavat kaikkien maahan pyrkivien matkustusasiakirjat. Huomioi myös, että tänä aikana Ruotsi suosittelee kaikille passia tai EU-henkilökorttia matkustusasiakirjaksi. Pohjoismaissa myönnetty ajokortti saattaa riittää kansalaisuuden osoittamiseen Ruotsiin saavuttaessa. Matkustajan velvollisuutena on huolehtia itse siitä, että hän pystyy todistamaan kansalaisuutensa.


 

 

Hintaan sisältyy

  • Risteily Helsinki – Tukholma – Helsinki valitussa hyttiluokassa
  • Menomatkan Joulubuffet-ruokailu
  • Meriaamiaiset menopaluu
  • EKL ohjelma laivalla
  • Tervetuloa kahvipöytä menomatkalla
  • Laivayhtiön perimä polttoainelisän

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Eteläsatama
Tukholma, Värtan

Helsinki Tukholma
17:00 10:00
10:30 16:45

Lisämaksulliset palvelut

Meriaamiainen

Erikoisaamiainen

Illallinen

Ateriapaketti

Ostosraha

Kotimaan liityntäkuljetukset

Lisämaksulliset retket

Hinta 35 €/hlö

Kuva retkestä

Tukholman kaupungintalo ja Nobel

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä
Retken kesto noin 3h
Retken teema on Alfred Nobel ja Tukholman kaupungintalo.

Retken aikana vieraillaan 100-vuotisjuhlavuotta viettävässä Kaupungintalossa, jossa valmistaudutaan joka vuotiseen Nobel juhla banquetiin. Lisäksi kuullaan ja nähdään paljon Alfred Nobelin liittyvää, mm Nobelin kotitalo sekä Konserttitalo, missä Nobelin palkinnot jaetaan.


Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa.


Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.

Hinta 21 €/hlö

Kuva retkestä

Vanha ja uusi Tukholma

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä
Retken kesto noin 2h

Kahden tunnin kiertoajelun aikana kierretään vanhaa ja uuttaa Tukholmaa sekä kuullaan tunnetuista tukholmalaisista, niin fiktiivisistä kuin todellisistakin henkilöistä Katto Kassisesta ja komisario Beckistä, Astrid Lindgrenin ja ABBAn.


Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa.


Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.

Hinta 42 €/hlö

Kuva retkestä

Kuninkaallinen Tukholma

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä
Retken kesto noin 3h
Kiertoajelu starttaa satamasta ja opas kertoo matkalla Kuninkaan linnaan yleisesti Tukholmasta.

Vieraillaan Tukholman Kuninkaanlinnassa katsomassa juhlanäyttely kuninkaan 50 vuodesta kuninkaana sekä vieraillaan myös linnan juhlakerroksissa.


Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa.


Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.

Hinta 39 €/hlö

Kuva retkestä

Munkkien keskiaikainen Tukholma

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä
Retken kesto noin 3h

Kolmen tunnin retki munkkien keskiaikaiseen Tukholmaan sekä vierailu Tukholman keskiaikaisessa Riddarholmin kirkossa. Kirkko on vanha harmaamunkkien kirkko, joka on toiminut kuninkaallisena hautapaikkana suurimmalle osalle Ruotsin hallitsijoista sekä siellä on esillä Ruotsin korkearvoisimman ritarikunnan, serafiimisen ritarikunnan,  edesmenneiden jäsenten vaakunat.


Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa.


Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.

Hinta 16 €/hlö

Kuva retkestä

Menopaluu kuljetus satama-keskusta

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä
Kuljetus on menopaluu kuljetus joten bussi lähtee takaisin satamaan samasta paikasta mihin jättää matkustajat keskustaan saavuttaessa.Paluukuljetus lähtee klo 14:00.

Kuljetuksen toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa.


Kuljetus on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.

Asiakkaat suosittelevat

Onnistunut Risteily. Hienosti toimi kaikki Matkapojilla. Liput valmiina ja pöytävaraukset. Lähdemme uudestaan Matkapoikien matkalle kyllä. ”mimu77”

Risteilymatka liitäntäkuljetuksineen oli onnistunut pienten lasten kanssa. ”Noora”

Päivä Tukholmassa toimi hienosti. Aamulla Matkapoikien bussilla keskustaan ja Mall of Skandinaviaan. Aikaa oli riittävästi tutustua ”Misulikka”

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tukholma

klo 12:30 alkaa matkalippujen jako Eteläsatamassa, Olympiaterminaalissa Matkapoikien tiskillä. Siirtyminen laivaan alkaa klo 12:30. Matkatavarat voi jättää päivän ajaksi säilytykseen Starlight 7 kerros. Klo 13:00 – 15:00 kahvibuffet on tarjolla Grande Buffet- ravjntolassa, kansi 6. Kokousosasto kansi aukeaa klo 13:30, kansi 6. Hytit saatte käyttöönne klo 15:30. klo 16:45 / 19:30 Buffet-illallinen laivan Grande Buffet-ravintolassa, kansi 6. klo 17:00 Silja Serenade lähtee Helsingistä. Risteilyohjelman saatte laivalta.2. matkapäivä, Tukholma

Meriaamiainen on tarjolla 07:00-09:30. Laiva saapuu Tukholmaan klo 09:45 ja jää koko päiväksi satamaan. Klo 10:30 retkibussit lähtevät terminaalin edestä retkille. Varaathan retkesi etukäteen !  Päivän voit viettää myös omatoimisesti, vaikka kaupungilla kierrellen ja laivaan voit palata heti kun haluat. Hytti on käytössäsi koko risteilyn ajan

klo 12:00 Ruotsalainen kansanedustaja Mirja Räihä kertoo ruotsin terveydenhuollon tilasta.
HUOM! 

Kaikki ajata ovat paikallista aikaa. Eli Tukholmassa kello on -1h Suomen aikaan nähden !

 

3. matkapäivä, Tukholma – Helsinki

Meriaamiainen tarjoillaan klo 07:30-10:00. Silja Symphony saapuu Helsinkiin klo 10:30

Laivan esittely

Silja Serenade ja Silja Symphony

Grande Buffet

Grande Buffet (kansi 6) tarjoaa makuja ympäri maailman Skandinaviasta Aasiaan. Noutopöydät on jaettu erillisiksi toreiksi, joiden sadosta voit nauttia haluamassasi järjestyksessä. Valitse mieleisesi vihannestorin antimista ja italialaisen antipasto-torin herkuista. Kaikkiruokainen valitsee lautaselleen myös kalatorin ja tex mex -torin herkkuja. Makeannälkä lähtee, kun koukkaat jälkiruokatorin makeiden ja juustojen kautta. Lapsille on ravintolassa oma lastenpöytä lihapullineen, mutta pikku kulinaristit voivat nauttia myös buffetin eksoottisempia makuja. Grande Buffet -ravintolassa on tarjolla myös meriaamiainen, johon on tuotu mukaan uusimpina tuotteina mm. granolaa ja rahkaa.


TallinkSiljan laivoilla nautit Itämeren parhaista herkuista.

Grande Buffetin valikoima uudistui 18.5.2022 ja valikoimassa on tarjolla yli 140 erilaista vaihtoehtoa. Kestosuosikkien lisäksi valikoimassa on paljon uusia makuja ja kesän teemapöydässä pääsee maistamaan ruotsalaisen smörgåsbordin parhaita paloja, kuten lukuisia kalaruokia, jotka on valmistettu kestävästi tuotetuista silakoista ja katkaravuista. Myös Grande Buffet -valikoiman lämpimät ruoat on uudistettu, ja valikoimasta löytyy maistiaisia myös laivan muiden ravintoloiden annoksista. Grande Buffet-valikoimaa kruunaa myös on entistä laajempi valikoima vegaanisia ruokia, jotka on sulavasti sijoiteltu buffet-pöytiin muiden ruokalajien viereen. Lisäksi kesän aikana on tarjolla Silja 65 -erikoismenu, jonka eri laivojen keittiötiimit ovat yhdessä suunnitelleet.Ravintolat

Grande Buffetin lisäksi laivalla on erilaisia tasokkaita ravintoloita. Italialaisessa Tavolàta-ravintolassa maistelet ihania italialaisia herkku-annoksia, listalla mm. maukkaita pizzoja. Itämeren kuuluisimman kala- ja äyriäisravintolan Happy Lobsterissa antimet ovat taatusti tuoreita. Grill House ravintolan sydän on grilli, jossa kypsyvät mehevät liha-, lintu- ja kasvisherkut. Listalta löydät vaihtoehtoja niin suuren nälän selättämiseen kuin kevyeenkin herkutteluun. Silja Serenaden Grill House on erityisen ylpeä Dry Aged -lihoista. Bon Vivant -ravintolassa herkutellaan modernin pohjoismaalaisen keittiön antimilla. Ruokalistat muuttuvat vuodenaikojen mukaan ja raaka-aineet pyritään hankkimaan mahdollisimman läheltä. Lisäksi laivalla on muita tasokkaita ravintoloita.

Tax Free Shop

Tax Free Shopissa on laajat valikoimat juomia edullisin hinnoin. Myymälästämme löydät parhaat pohjoismaiset herkut, luonnonkosmetiikkaa ja mm. Estée Lauderin, Diorin, Chanelin, Givenchyn ja Shisheidon ihonhoitotuotteita sekä suuren valikoiman tuoksuja ja meikkejä. Luxury-myymälän valikoimassa on entistä laajempi valikoima kelloja, koruja, huiveja, aurinkolaseja sekä laukkuja ja lompakoita tunnetuilta luksustuotemerkeiltä. Lisäksi laivalla on Fashion-, Gifts-, Electronics- sekä Gift and Toys -myymälät.


Baarit

Silja Serenaden valoisa ja tyylikäs Sea Pub löytyy Promenade-kannen peräosasta. Oluen ja siiderin ystävä löytää itsensä pubista kuuntelemasta trubaduurin esittämiä klassikkokappaleita. Pubin laajasta valikoimasta löydät omien suosikkiesi lisäksi myös vaahtoavia uutuuksia ja harvinaisuuksia. Poikkea lepuuttamaan väsyneitä jalkoja ja katsele ihmisiä, nauti ystävällisestä palvelusta, mukavasta seurasta ja rennosta ilmapiiristä! Jos odottelet pöydän vapautumista Promenaden Happy Lobster tai Grill House -ravintoloihin tai haluat istua alas suunnittelemaan matkasi kulkua, voit tehdä sen ravintoloiden vieressä sijaitsevassa Promenade Barissa (kansi 7). Täällä istuessasi, voit seurata kävelykadun ihmisiä ja nauttia samalla virkistävän juoman.


Yökerhot

Entinen Atlantis-yökerho uudistettiin kokonaan upouudeksi Starlight-yökerhoksi. Täällä sinua viihdyttävät kansainväliset tanssiorkesterit sekä baarimestarimme, jotka loihtivat toinen toistaan upeampia drinkkejä, myös erityistoivomustesi mukaan! Täällä näet myös näyttävä iltashow't pukuloistoineen, tanssijoineen kaikkineen. Starlight sijaitsee laivan keulassa kansilla 7 ja 8.

Lapsille

Uudistuneessa Silja Land -leikkihuoneessa on 290 m² tilaa temmeltää! Leikkimaailmasta löydät mm. pallomeret sekä pienille että vähän isommille lapsille, kiipeilypuun, maalausseinän, leikkitalon, Lego-työpajan ja hullunkurisia koristeita ja rakenteita.

Hyvän olon palvelut

Laivalta löytyy kylpyläosasto, jonka altaissa ja saunojen lempeissä löylyissä koko perhe voi rentoutua merimaisemasta nauttien. Käyttö lisämaksusta.

Sunflower Oasis -kylpyläosasto

Kannattaa nauttia kylpemisestä ja saunomisesta uudistetulla, valoisalla Sunflower Oasis -kylpyläosastolla. Kallio, viherkasvit ja turkkilaisen saunan höyryt luovat eksoottista tunnelmaa. Ikkunoista voit katsella ulkona vallitsevaa säätilaa – poreissa ei pakkanen pauku eikä sade haittaa. Symphonyn spa-alue tarjoaa perheen pienimmille ilakointiin hieman Serenadea isomman lastenaltaan ja vesiliukumäen. Baaritiskiltä voit hakea virvokkeita löylyttelyn lomaan. Halutessasi yksityisempää kylpyläkokemusta voit myös vuokrata tilaussaunan. 

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tapahtumat

Kuva

MENOPALUU KULJETUS SATAMA-KESKUSTA

Kuljetus on menopaluu kuljetus joten bussi lähtee takaisin satamaan samasta paikasta mihin jättää matkustajat keskustaan saavuttaessa. Kuljetuksen toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa. Kuljetus on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.


Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä.  Paluukuljetus lähtee klo 14:00. 


Hinta 16 €/hlö

Kuva

TUKHOLMAN KAUPUNGINTALO JA NOBEL

Retken teema on Alfred Nobel ja Tukholman kaupungintalo. Retken aikana vieraillaan 100-vuotisjuhlavuotta viettävässä Kaupungintalossa, jossa valmistaudutaan joka vuotiseen Nobel juhla banquetiin. Lisäksi kuullaan ja nähdään paljon Alfred Nobelin liittyvää, mm Nobelin kotitalo sekä Konserttitalo, missä Nobelin palkinnot jaetaan. Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa.  Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä. Retken kesto noin 3h. 

Hinta 35 €/hlö

Kuva

VANHA JA UUSI TUKHOLMA

Kahden tunnin kiertoajelun aikana kierretään vanhaa ja uuttaa Tukholmaa sekä kuullaan tunnetuista tukholmalaisista, niin fiktiivisistä kuin todellisistakin henkilöistä Katto Kassisesta ja komisario Beckistä, Astrid Lindgrenin ja ABBAn. Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa. Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme. 

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä. Retken kesto noin 2h. 

Hinta 21 €/hlö

Kuva

KUNINKAALLINEN TUKHOLMA

Kiertoajelu starttaa satamasta ja opas kertoo matkalla Kuninkaan linnaan yleisesti Tukholmasta. Vieraillaan Tukholman Kuninkaanlinnassa katsomassa juhlanäyttely kuninkaan 50 vuodesta kuninkaana sekä vieraillaan myös linnan juhlakerroksissa. Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa. Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.

Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä. Retken kesto noin 3h.

Hinta 42 €/hlö

Kuva

MUNKKIEN KESKIAIKAINEN TUKHOLMA

Kolmen tunnin retki munkkien keskiaikaiseen Tukholmaan sekä vierailu Tukholman keskiaikaisessa Riddarholmin kirkossa. Kirkko on vanha harmaamunkkien kirkko, joka on toiminut kuninkaallisena hautapaikkana suurimmalle osalle Ruotsin hallitsijoista sekä siellä on esillä Ruotsin korkearvoisimman ritarikunnan, serafiimisen ritarikunnan, edesmenneiden jäsenten vaakunat. Retki toteutuminen edellyttää vähintään 30 matkustajaa. Retki on hyvä varata etukäteen jotta tiedämme voimmeko toteuttaa retken vai emme.


Retkelle lähtö klo 10:30 terminaalin edestä. Retken kesto noin 3h

Hinta 39 €/hlö

Paikat ja tapahtumat

GAMLA STAN

Tukholman vanhakaupunki – Gamla Stan on yksi Euroopan suurimmista ja parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa ja yksi Tukholman tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Tukholma perustettiin vuonna 1252.

Osoite: Gamla Stan, Katarina-Sofia


OSTOSKESKUKSET

Ruotsin suurin tavaratalo Åhléns City sijaitsee Sergelin torin laidalla. Sen valikoimiin kuuluu Pohjoismaiden suurin kosmetiikkaosasto, personal shopping sekä laaja valikoima ruotsalaista muotia ja designia. Hamngatanilla sijaitseva vuonna 1902 avattu NK on Tukholman ylellisin ja historiallisin tavaratalo. Kadun toisella puolella on Gallerian, Tukholman ensimmäinen ja suurin kauppakeskus, jossa sijaitsee muun muassa Hollisterin myymälä. Uusi tulokas keskustassa on Mood Stockholm, jossa on panostettu mielenkiintoiseen ympäristöön, yksilöllisiin myymälöihin ja ravintoloihin.


MODERNA MUSEET

Museossa on yksi Euroopan parhaista nykytaiteen kokoelmista sekä moderneja klassikoita, kuten Matissen, Derkertin, Dalín ja Picasson töitä. Lisäksi museossa järjestetään korkeatasoisia vaihtuvia näyttelyitä.

Osoite: Exercisplan 4
www


DJUGÅRDEN

Moni Tukholman suosituimmista museoista ja nähtävyyksistä sijaitsee Djurgårdenin kaupunginosassa kuten ABBA The Museum, Skansen, VASA-museo sekä huvipuisto Gröna Lund. Tukholman sydämessä sijaitsevalle saarella on myös upeat maisemat vuodenajasta riippumatta.
Osoite: Djurgården, Östermalm


KUNINKAANLINNA

Kuninkaanlinna on yksi Euroopan suurimmista palatseista. Linnassa voit tutustua upeisiin juhlasaleihin, aarrekammioon ja siellä säilytettäviin kruununjalokiviin, Tre Kronor -museoon ja Kustaa III:n antiikkimuseoon. Lisäksi voit katsella päivittäistä vahdinvaihtoa. Linna on Ruotsin kuninkaan residenssi, mutta suuri osa linnasta on avoinna yleisölle ympärivuoden (pääsymaksullinen).
Katso aukioloajat museon nettisivuilta.

Osoite: Slottsbacken 1

www

ABBA THE MUSEUM

ABBA-museossa löytyy nimensä mukaisesti ABBA-muistoesineitä kuten lavapukuja, kultalevyjä, palkintoja ja paljon muuta (pääsymaksullinen).
Katso aukioloajat museon nettisivuilta.
Osoite: Djurgårdsvägen 68
www


SKANSEN

Skansen on maailman vanhin ulkoilmamuseo, jossa esitellään Ruotsin taloja ja maatiloja pohjoisesta etelään.

Skansenin porteista sisään astuessa tuntuu kuin siirtyisi toiseen aikaan, sillä alueella esitellään elämää Ruotsissa useiden vuosisatojen ajan, rakennuksissa, jotka ovat peräisin eri puolilta maata.Se on maailman ainoa ulkoilmamuseo, jossa on nähtävillä villieläimiä. Siellä on mahdollisuus tutustua pohjoismaisiin eläimiin, maatilaiseläimiin, seuraeläimiin ja eksoottisiin eläimiin.

Osoite: Djurgårdsslätten 49-51
www


VASA-MUSEO

Vasa-laiva on maailman ainoa jäljellä oleva 1600-luvulla rakennettu laiva. Yli 95 prosenttia sen alkuperäisosista on säilynyt, ja sitä koristavat sadat veistokset. Vasa on ainutlaatuinen taideaarre ja yksi maailman huomattavimmista turistinähtävyyksistä. Laiva on esillä Tukholmassa sitä varten rakennetussa museossa, jossa on myös yhdeksän siihen liittyvää näyttelyä, hyvinvarustettu kauppa ja korkealuokkainen ravintola. Katso aukioloajat museon nettisivuilta (pääsymaksullinen).
Osoite: Galärvarvsvägen 14
www


JUNIBACKEN

Junibacken on Astrid Lingrenin teoksiin perustuva satumaailma Djurgårdenilla. Paikalta löytyy niin Peppi Pitkätossun asuintalo Huvikumpu, kuin vaikkapa rakennuksia sellaisista kirjoista, kuin “Katto Kassinen” ja “Melukylän lapset”. Vierailun kohokohta satujuna, joka kierrättää sadunomaisella vaunulla läpi Astrid Lingrenin huikeimpien tarinoiden. Katso aukioloajat museon nettisivuilta (pääsymaksullinen).
Osoite: Galärvarvsvägen 8
www


GRÖNA LUND

Gröna Lund on Tukholman Djurgårdenilla sijaitseva monipuolinen huvipuisto.

Gröna Lund on Ruotsin vanhin, vuonna 1883 perustettu huvipuisto. Se sijaitsee Tukholman Djurgårdenilla monien muiden nähtävyyksien, kuten Skansenin ja Nordiska Museetin ohella.
Osoite: Lilla Allmänna Gränd 9
www

Tärkeää tietää

Lataa (pdf-esite)

Hyvä tietää risteilystä

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.