Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Kansallinen Senioriliitto ry

Kiertomatka Espanjan Andalusiaan

Andalusian kiertomatka

Lähtöpäivät:

30.3.2023, LOPPUUNMYYTY

Matkan kesto:

8 päivää

PUOLI HOITO

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa mukaan Kansallisen Senioriliiton ikimuistoiselle matkalle hyvässä ja iloisessa seurassa!

Matkalla mukana myös Senioriliiton edustaja.

Lennot mukavasti Tampereelta suoraan Malagaan.


Andalusian kiertomatka

Monipuolinen kiertomatkamme vie Espanjan aurinkoisimpaan maakuntaan. Matkalla näet monta upeaa kaupunkia, niiden upeaa historiaa, vaihtelevaa arkkitehtuuria ja ylväitä maisemia.


Granada 

Granadan kaunis kaupunki sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston juurella.Sitä ei turhaan mainosteta yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista ja kaikkialla näkyvät arabivaikutteet tuovat ripauksen eksotiikkaa tähän historialliseen kaupunkiin. Vierailemme maailman kahdeksanneksi ihmeeksikin mainitussa Alhambran palatsissa, joka on Unescon maailmanperintökohde ja tunnelma kuin tuhannen ja yön sadussa.


Cordoba

Córdoba oli tärkeä kaupunki jo roomalaisajalla, ja maurit valitsivat sen ensimmäiseksi pääkaupungikseen saavuttuaan Andalusiaan. Valokuvauksellisen vanhankaupungin sokkeloiset kujat ja  huikean suuri moskeija-katedraali, ovat koko Espanjan näyttävimpiä kohteita ja osa Unescon maailmanperintöluetteloa.


Sevilla

Sevillan sanotaan olevan espanjalaiskaupungeista espanjalaisin: täältä ovat kotoisin niin tulinen flamenco kuin härkätaistelutkin. Tutustumme maailman suurinpaan, Unescon suojelemaan goottilaiseen katedraaliin ja näemme juutalaiskorttelit, jotka ovat yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista vanhoista kaupungeista.


Cadiz

Cadiz sijaitsee kapealla Atlantin valtamereen työntyvällä niemekkeellä ja on Länsi-Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti asuttu kaupunki. Täältä lähti Kolumbus matkalleen kohti uutta mannerta ja Amerikkaa.


Ronda

Henkeäsalpaavan kauniissa vuoristomaisemassa sijaitseva Rondan valkoinen kylä kohoaa 750 m merenpinnan yläpuolelle. Yli sata metriä syvä rotko jakaa kaupungin kahteen osaan, jotka on yhdistetty sillalla, mistä avautuu huikeat nähöalat. Rondassa sijaitsee myös Espanjan vanhin härkätaisteluareena


El Torcal

Vuoristossa sijaitseva muinainen merenpohja ja kivipatsaat ovat luonnon miljoonia vuosia muovaamia taideteoksia, jotka tekevät maisemasta mystisen ja luovat lähes aavemaisen tunnelman


Jerez de la Frontera

Jerez on kuuluisa viineistä, hevosistaan ja flamencosta. Kaupunki tunnetaan maailmalla myös Sherry-viineistään.

Málaga

Málaga tunnetaan taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina, missä moderni arkkitehtuuri kohtaa tunnelmallisen vanhankaupungin kapeat kujat ja kirkkaanväriset rakennukset.


Gibraltar

Mahdollisuus lähteä lisämaksullisille retkelle Brittien hallitsemaan Gibraltariin, joka erottaa Euroopan ja Afrikan. Lue lisää retkestä sivun alaosasta.


Lennot Air Balticilla Tampereelta (vuoden 2023 lähdöt)

Tämän matkan lennot lennetään AirBalticilla Tampereelta. Tampere-Pirkkalan lentokentälle on erinomaiset kulkuyhtedet läheltä ja kaukaa. Omalla autolla saapuville löytyy edullinen pysäköintialue. Julkisilla kulkuvälineillä saapuvia palvelee suora bussiyhteys suoraan Tampereen keskustasta. Kun lähdet lennolle Pirkkalasta, vältät pääkaupunkiseudun liikenneruuhkat ja lentokentän pitkät lähtöselvitysjonot.


Myyntipalvelumme auttaa!

Soita 010 2323200Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Tampere – Malaga – Tampere reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: seitsemän illallista ja yksi lounas
 • Sherry- maistiaiset viinitilalla
 • Sisäänpääsymaksut Alhambran palatsiin, Cordoban moskeijaan ja Sevillan katedraaliin
 • Opastetut kaupunkikierrokset Granadassa, Cordobassa ja Sevillassa
 • Opastetut kaupunkikierrokset Rondassa, Cadizissa ja Malagassa
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaisesti
 • Matkalla mukana myös Senioriliiton edustaja

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 2023

Lennot Air Balticilla Tampereelta Malagaan.
Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Tampere - Malaga 14:30 - 18:15

Malaga - Tampere 18:55 - 00:30

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 240 €

Gibraltar 90€

Lisämaksulliset retket

Hinta 90 € /hlö

Kuva retkestä

Gibraltar

Kokopäiväretki Brittien hallitsemaan Gibraltariin. Gibraltarin salmi Euroopan ja Afrikan välillä on strategisesti tärkeä, sillä täällä voi valvoa kaikkea Atlantin ja Välimeren välistä laivaliikennettä. Gibraltarin tunnetuin paikka lienee 426 metriä korkea rantakallio, missä asustaa Euroopan ainoa luonnonvarainen apinayhteisö ja kirkkaalla säällä sieltä näkee Afrikkaan asti. Täältä löytyy myös runsaasti luolia, joista tutustumme tunnetuimpaan eli San Miguelin tippukiviluolaan. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle tässä ”perinteisessä englantilaisessa pikkukaupungissa” ja tehdä vaikkapa verovapaita ostoksia. Gibraltarin kierros tehdään minibusseilla paikallisen kuljettajan englanniksi opastamana, mutta oppaaltamme saat tietoa kohteesta ennen Gibraltarille saapumista.  Retken toteutuminen edellyttää min. 15 osallistujaa. Retki tehdään 7. matkapäivänä. Retken hinta 90 €/hlö. Retkeä ei voi varata enää kohteessa. Gibraltarille matkustettaessa tulee olla mukana voimassaoleva passi.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Tampere - Malaga - Benalmadena

Air Balticin lento iltapäivällä Tampereelta Malagaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kuljetus lentokentältä Espanjan Aurinkorannikolla sijaitsevaan Benalmadenan kaupunkiin. Majoituminen hotelliin ja yhteinen illallinen hotellissa.  Hotelli sijaitsee vain sata metriä meren rannasta ja venesatamasta. Päivän ajomatka noin 12 km.

2. matkapäivä, Benalmadena- Malaga - El Torcal - Granada

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Ajamme oppaan johdolla läheiseen Malagan kaupunkiin, joka tunnetaan varsinkin taiteilija Pablo Picasson kotikaupunkina. Malaga on vastakohtien kaupunki, jossa moderni arkkitehtuuri kohtaa tunnelmallisen vanhan kaupungin kapeine kujineen ja kirkkaanvärisine vanhoine rakennuksineen. Kiertoajelun aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja aikaa jää hieman myös omalle ohjelmalle. Seuraava kohteemme on El Torcal, yksi Euroopan vaikuttavimmista luonnonpuistoista, jonka kivimuodostelmat ovat muodostuneet satojen miljoonien vuosien aikana. Vuoristossa sijaitseva muinainen merenpohja ja kivipatsaat, jotka ovat luonnon muovaamia taideteoksia, tekevät maisemasta mystisen ja luovat lähes aavemaisen tunnelman. Iltapäivällä jatkamme matkaa tarunomaiseen Granadan kaupunkiin, joka sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston juurella. Tutustumme kävelykierroksella Albaicin maurilaiskortteleihin, jotka ovat osa Unescon maailmanperintökohteita. Sen mutkittelevat kujat johdattavat meidät upealle näköalapaikalle ylhäälle kukkulalle, josta avautuvat hienot näkymät Alhambran palatsiin. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 210 km.

3. matkapäivä, Granada

Aamiainen hotellissa. Heti aamiaisen jälkeen vierailemme maailman kahdeksanneksi ihmeeksikin mainitussa Alhambran palatsissa, joka on Andalusian historiallisia helmiä ja Unescon maailmanperintökohde. Hienostunutta islamilaisarkkitehtuuria edustava palatsi upeine puutarhoineen oli maurilaisten kuninkaallisten asuinpaikka, kunnes kuningas Ferdinand ja kuningatar Isabella valloittivat Granadan 1400-luvulla ja valta siirtyi kristityille. Tunnelma palatsissa on kuin tuhannen ja yhden yön sadusta. Granadaa ei turhaan mainosteta yhtenä Espanjan kauneimmista kaupungeista ja kaikkialla näkyvät arabivaikutteet tuovat ripauksen eksotiikkaa tähän historialliseen kaupunkiin. Aamupäivän aikana näemme monia kaupungin nähtävyyksiä, mm. upean katedraalin, jonka rakennustyöt aloitettiin vuonna 1521 ja saatettiin loppuun vuonna 1714. Granadan vuonna 1532 perustettu yliopisto on yksi Espanjan suurimmista ja vanhimmista. Kaupungista löytyy myös useita goottilaisia temppeleitä ja luostareita. Illalla yhteinen illallinen hotellissa.

4. matkapäivä, Granada - Cordoba - Sevilla

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Cordoban kaupunkiin ja ajamme läpi maailman suurimman oliiviviljelysalueen. Córdoba oli tärkeä kaupunki jo roomalaisajalla, ja maurit valitsivat sen ensimmäiseksi pääkaupungikseen saavuttuaan Andalusiaan 700-luvun alkupuolella. Kaupungin tärkein muistomerkki, jossa myös vierailemme, onkin alun perin moskeijaksi rakennettu ja myöhemmin kristittyjen noustua valtaan, kirkoksi muunnettu moskeija-katedraali, joka symboloi hyvin Andalusian kaksijakoista kulttuuriperintöä. Sieltä löytyy tuhat pylvästä, jotka muodostavat ikään kuin tiheän puna-valkoraidallisen metsän. Keskiajalla kaupunki oli merkittävä sekä tieteen että sivistyksen keskus, ja Unescon suojeleman vanhan kaupungin valokuvauksellisilla kujilla kulkiessamme, voimmekin edelleen aistia tuon ajan loiston. Córdobasta jatkamme matkaa Andalusian kauniiseen pääkaupunkiin Sevillaan. Majoittuminen hotelliin illansuussa ja illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 340 km.

5. matkapäivä, Sevilla - Jerez

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Sevilla on ollut jo vuosisatojen ajan merkittävä kaupunki, jonka historialliseen kulttuuriperintöön ovat vaikuttaneet niin roomalaiset, länsigootit kuin arabitkin. Harvat kaupungit maailmassa voivat ylpeillä samasta määrästä historiaa, monu-mentteja, vehreitä puistoja ja eloisia aukioita kuin Sevilla. Aloitamme päivän kävely-kierroksella Sevillan historiallisessa keskustassa. Näemme sokkeloisten katujen ja kauniiden rakennusten muodostamat entiset juutalaiskorttelit ovat yksi Euroopan suurimmista keski-aikaisista vanhoista kaupungeista. Puolen päivän jälkeen tutustumme maailman suurimpaan goottilaiseen katedraaliin, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sieltä löytyy mm. Kolumbuksen hautakammio ja katedraalin lähes sata metriä korkeaa Giralda-tornia pidetään kaupungin symbolina. Vapaata aikaa omakustanteiselle lounaalle ennen kuin lähdemme ilta-päivällä ajamaan Jerez de la Fronteran kaupunkiin, missä vierailemme viinitilalla ja maistelemme maineikkaita sherry-viinejä. Päivän päätteeksi majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 120 km.    

6. matkapäivä, Jerez - Cadiz - Ronda - Benalmadena

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Päivän ensimmäinen kohteemme on Cadizin kaupunki, joka sijaitsee kapealla Atlantin valtamereen työntyvällä niemekkeellä. Se on Länsi-Euroopan vanhin yhtäjaksoisesti asuttu kaupunki, jonka foinikialaiset kauppiaat perustivat jo 1100-luvulla eKr. Sittemmin siellä ovat vaikuttaneet niin karthagolaiset, roomalaiset kuin mauritkin, ja se toimi Kolumbuksen lähtösatamana matkalla Amerikkaan. Seuraava kohteemme on Rondan historiallinen kaupunki, josta aukeavat henkeäsalpaavan kauniit näkymät. Se sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sisämaan vuoristossa reilun 700 metrin korkeudessa, jossa se on levittäytynyt Tajo-joen muodostaman rotkon molemmin puolin. Rotkon ylittävät kolme siltaa yhdistävät uuden kaupungin sekä maurilaisajalta olevan sokkeloisen vanhan kaupungin. Silloista kaunein on jo 1700-luvun lopulla rakennettu Puente Nuevo (Uusi silta). Kaupunki on tunnettu myös Espanjan vanhimmasta härkätaisteluareenasta. Illaksi ajamme vuoden 2022 lähdöillä Aurinkorannikolla sijaitsevaan Torremolinoksen kaupunkiin ja vuoden 2023 lähdöillä Aurinkorannikolla sijaitsevaan Benalmadenan kaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen. Päivän ajomatka noin 285 km.

7. matkapäivä, Benalmadena (lisämaksusta Gibraltar)

Aamiainen hotellissa. Voit viettää päivän oman ohjelman mukaan, rentoutua ja nauttia Aurinkorannikon monipuolisista palveluista. Vaihtoehtoisesti voit osallistua lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Brittien hallitsemaan Gibraltariin. Salmi Euroopan ja Afrikan välillä on strategisesti tärkeä, sillä täällä voi valvoa kaikkea Atlantin ja Välimeren välistä laivaliikennettä. Gibraltarin tunnetuin paikka lienee 426 metriä korkea rantakallio, missä asustaa Euroopan ainoa luonnonvarainen apinayhteisö ja kirkkaalla säällä sieltä näkee Afrikkaan asti. Täältä löytyy myös runsaasti luolia, joista tutustumme tunnetuimpaan eli San Miguelin tippukiviluolaan. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle tässä ”perinteisessä englantilaisessa pikkukaupungissa” ja tehdä vaikkapa verovapaita ostoksia. Gibraltarin kierros tehdään minibusseilla paikallisen kuljettajan englanniksi opastamana, mutta oppaaltamme saat tietoa kohteesta ennen Gibraltarille saapumista. Retki tulee varata etukäteen. Illalla yhteinen illallinen hotellissa. Retken ajomatka noin 250 km.

8. matkapäivä, Benalmadena - Tampere

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Vielä on päivä aikaa tuustua omatoimisesti Benalmadenaan. Iltapäivällä kuljetus hotellista Malagan lentokentälle, mistä Air Balticin iltalento Tampereelle.


Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.