Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Aktiivista lomaa

Patikkamatka Grindelwald Sveitsi

Patikkamatka Sveitsiin Grindelwaldiin

Lähtöpäivät:

10.9.2023

Matkan kesto:

6 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1459€

PUOLI HOITO

Patikkamatka Sveitsiin

alk. 1459 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Patikkamatka Sveitsiin

Lähde mukaan Sveitsin kiehtoviin maisemiin. Matkan hintaan sisältyy puolihoito ja kokeneet oppaamme ovat mukana koko matkan ajan. Kaikilla ohjatuilla patikoilla mukana kaksi suomenkielistä patikkaopasta.  Matka soveltuu kaikenikäisille hyvän peruskunnon omaaville, tervejalkaisille henkilölle. Osalla patikkareiteistä on kivikkoisia lyhyitä nousuja ja laskuja. Patikoidessa suosittelemme kovapohjaisia vaelluskenkiä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Varmista paikkasi tälle upealle vaellusmatkalle ja ilmoittaudu pian mukaan!


Luontoon suuntautuville matkoille keräämme maksimissaan noin 30 hlön ryhmiä.

Grindelwald,  Sveitsi

Lähde mukaan Matkapoikien ja Liikuntamatkojen yhteiselle vaellusmatkalle Sveitsin Bernin alueelle Grindelwaldiin. Ohjelmassa on patikointia ja yhdessä oloa.

Grindelwaldin korkeimmat vuoret ovat mm Mönch  (4 107 m) ja Fiescherhörner (4 049 m). 

Odotettavissa on uskomattomia maisemia ja mahdollisuus myös piipahtaa yhdellä 

Euroopan korkeimmalla vuorella (lisämaksullinen retki) Jungfraujoch.  Koko viikko mukavaa 

yhdessäoloa kahden suomalaisen ohjaajan ja mukavan ryhmän kanssa. 

Hotellin sauna on matkalaisten käytössä joka ilta.Patikointiloma tekee hyvää!

Hyvinvoinnin ja yhdessäolon täyteiset patikkalomat vievät nauttimaan Keski-Euroopan upeisiin maisemiin. Näillä matkoilla taivalletaan rennosti oman vauhdin mukaan ja siirretään arjen kiireet sivuun. Matkakohteet on valikoitu huolella ja niissä tehtävät patikat soveltuvat hyvin kaikenikäisille tervejalkaisille ja hyvän peruskunnon omaaville ihmisille. Matkapäivien lomassa on monesti tarjolla myös rentoa oheisohjelmaa.

Matkaan yksin, kaksin tai osana seuruetta

Näille patikkalomille olet tervetullut yksin, kaksin tai osana seuruetta. Jokainen matkalainen huomioidaan ja kukaan ei jää yksin. Matkaan ovat tervetulleita myös ei-liikunnalliset matkaseuralaiset - kun sinä patikoit, seuralaisesi pääsee nauttimaan alueen muista nähtävyyksistä - molemmat nauttivat!

Patikat ja fyysinen kunto

Jokaisella patikkamatkalla löytyy eri kuntotasoisille patikoijille soveltuvia reittejä. Patikat tehdään yhdessä oppaiden kanssa ja apu on aina lähellä. Päiväpatikat ovat kestoltaan noin 3-6 tunnin mittaisia, joista aktiivista kävelyä noin 2,5-5 tuntia. Jos huoli omasta jaksamisesta yllättää, on aina mahdollista pitää huilipäivä ja nauttia kohteen muista nähtävyyksistä. 

Varusteet ja hotellipalvelut

Saat ennen matkaa kattavan varusteluettelon, jossa kerrotaan miten varustautua matkaan. Isossa roolissa ovat oikeanlaiset patikointiin soveltuvat kengät ja vaatetus. Oppaat ohjeistavat myös mikäli matkakohteessa on saatavilla lisävarusteita, kuten patikointisauvoja. Patikat alkavat pääsääntöisesti hotellialueen lähistöltä, jolloin pitkiä bussimatkoja ei ole. Päivän patikkativaellusten päätteeksi onkin mukava palata hotellille virkistäytymään ja illastamaan. Kaikkiin patikkalomiin sisältyy puolihoito ja hintaan sisältyvät ruokailut ovat hyvätasoisia. Mahdollisen erikoisruokavalion saatavuus on kuitenkin tärkeää varmistaa etukäteen ennen matkaa.

Jounin patikkamatkoille on turvallista lähteä!

Matkapoikien patikkamatkat toteutetaan yhteistyössä Liikuntamatkojen kanssa. Patikkamatkojen perustajalla, Liikuntamatkojen Jouni Parkkalilla, on vuosikymmenten rautainen kokemus onnistuneiden patikkalomien toteuttamisesta. Jokainen Matkapoikien patikkamatka onkin tuotettu Jounin reseptiä vaalien. Patikoinnista nautiskelu, vauhdin mitoitus oman kunnon mukaan, suomenkieliset kokeneet patikkaoppaat ja koko ryhmän majoittuminen samaan hotelliin, ovat asioita, jotka keräävät kiitosta vielä pitkään matkan jälkeenkin. Jounin patikkamatkoilla yhteisöllinen ilmapiiri onkin hurmannut jo tuhansia suomalaisia ja useat heistä palaavat uskollisesti uusille patikkalomille ja ainutlaatuisten hetkien äärelle.  

Tule mukaan patikkaperheeseen!

Anna sinäkin hyvinvointilupaus itsellesi ja lähde nautiskelemaan patikoinnista mukavassa porukassa ja kokeneiden oppaiden seurassa. Upeat maisemat kruunaavat loman!Lisätietoja ohjelmasisällöstä ja vaelluksista

Jouni Parkkali, puh. 0400 409 837, jouni.parkkali@liikuntamatkat.fi


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.
KATSO KAIKKI PATIKKAMATKAT >>

-------Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan!

Onko sinulla oma ryhmä - pieni tai iso - jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Zürich-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Suomeksi opastetut patikat matkaohjelman mukaan (4 kpl)
  • Ateriat: puolihoito (5 aamiaista ja 5 illallista)
  • Kokeneiden suomenkielisten vaellusoppaiden palvelut kohteessa (2 opasta)
  • Iltasauna hotellissa
  • Matkaohjelman mukaiset retket ja kuljetukset

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Sveitsissä kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Zürich 07:55 - 09:45

Zürich - Helsinki 10:50 - 14:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 220€

Retki Jungfrauhjochiin n. 170€

Kabiinimaksut max 50€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Zürich – Grindelwald

Aloitamme matkamme Finnairin aamulennolla Helsingistä Zürichiin. Patikkaopas on vastassa saapuvien aulassa ja lentokentällä meitä odottaa bussi, jolla jatkamme matkaa hotellille Grindelwaldiin. Matkaa on 160 km ja matkan kesto n. 2,5h. Majoittuminen hotelliin ja hetki vapaa-aikaa.

Iltapäivällä tutustuminen lähialueeseen oppaan johdolla

Yhteinen illallinen ja infoa viikon ohjelmasta.

2. matkapäivä, Milchbach

Aamiainen hotellissa.

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellilta kävellen kylän läpi metsäreitille kohti Milchbachin ravintolaa. Reilun tunnin patikoimisen jälkeen omakustanteinen kahvitauko Wettern Hornilla. Paussin jälkeen matka jatkuu ylämäkeen ravintolalle, sen jälkeen patikoimme samalla tasolla kabiinille saakka.

Valinnainen paluumatka hissillä (1,5 h) tai jalkapatikassa noin parin tunnin matkan. Kokonaismatka 11 km / 15 km .

Hotellilla sauna, Illallinen ja lyhyt yhteinen ohjelma oppaiden vetämänä.

3. matkapäivä, Eiger vuori

Aamiainen hotellilla.

Aamiaisen jälkeen lähtö hotellilta kävellen Eiger vuorta kohti Trychelegg reitiltä metsän kautta poiketen. Vuoroin nouseva ja laskeva reitti metsän halki kestää 1,5 h. Sen jälkeen, jyrkkä tunnin nousu mökille Lägerliin, 1500 metrin korkeuteen. Evästauko mökillä, patikointi jatkuu Eiger vuoren kyljessä aina 1800 metrin korkeuteen saakka. Patikointi mökiltä juna-asemalle kestää pari tuntia. Patikan kokonaispituus on n.10 km. Paluumatka tehdään hammasratajunalla (14 CHF), joka pysähtyy aivan hotellin eteen.

Ohjattua venyttelyä, sauna.  

Illallinen hotellilla.

4. matkapäivä, Wetterhornin maisemat

Aamiainen hotellilla.

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla 20 minuutin matka ravintola Wetterhorniin. Sieltä patikoiden etelärinnettä ylös, kahden ja puolen tunnin nousu. Eväät nautimme rinteellä, josta upeat näkymät jäätikölle asti. Vielä viimeinen rutistus ja pieni nousu ja sitten käännymme paluumatkalle. Palata voi patikoiden tunnin ajan tai lisämaksullisella kabiinilla (16 CHF) alas.

Nousukorkeus 650 m, matkan pituus on noin 7 km

Illallinen hotellilla.

5. matkapäivä, Jungfraujoch jäätikkö / Grindelwald patikka

Aamiainen hotellissa.

 

Vaihtoehto 1

Halukkailla mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, hinta n. 170 euroa, maksu paikan päällä. Lähtö junalla klo 09.47 Jungfrauhjochiin lähelle ikuista jäätikköä.  

https://www.jungfrau.ch/en-gb/

 

Vaihtoehto 2 First - Hagelsee - Fleesch: kaksi järveä  

Lähtö hotellilta klo 10:00 hissille. Noustaan hissillä Firstin yläasemalle yli kahden kilometrin korkeuteen, jossa ihaillaan hetki maisemia näköalapaikalta, ennen vaellukselle lähtöä.

Ensin suunnataan kohti Bachalpsee-järveä, jonne teemme matkaa vajaan tunnin verran.   

Sieltä loivaa nousua kohti Hagelsee-järveä, korkein kohta 2400 metriä, matkaan kuluu n. 45 minuuttia. Hagelseeltä voidaan vielä jatkaa matkaa kolmannellekin järvelle, jos intoa ja voimia riittää tai kääntyä takaisin kohti Spizeniä. Paluureitti alaspäin huikeaa kivikkoista avaraa maisemaa kohti Fleeschiä, josta 30min matka bussipysäkille. Bussilla 1h 20min Bortin hissille, tai suoraan alas rankkaa patikkareittiä 2h.

Koko vaelluksen kesto 4-5h tai kävellen alas saakka reilut 6h. Lisämaksulliset hissiliput 18-32 CHF.


Vaihtoehto 3 Interlake

Voit myös piipahtaa omatoimisesti junalla 30 minuutissa  (lippu n.5€) kuvan kauniiseen Interlaken kaupunkiin. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Interlaken  

Päätösillallinen hotellissa. 

6. matkapäivä, Grindelwald – Zürich – Helsinki

Aamuyöllä huoneiden luovutus ja lähtö paluumatkalle kohti Zürichiä. Aamiaisen saamme hotellista eväspaketteina mukaan bussiin.

Finnairin aamulento, Helsinkiin saavutaan iltapäivällä.

 

HUOM! Pidätämme oikeuden patikkareitti muutoksiin mm. sääolosuhteiden vuoksi.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.