Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
OP Elohopeakerho

Lapuan Kankurit ja Vanha Paukku

Lapuan Kankurit, Vanha Paukku ja Koskenkorvamuseo

Lähtöpäivät:

Pe 16.2.2024

Matkan kesto:

1 päivä

Hinta:

Hinta alkaen 109€

Lapuan Kankurit ja Vanha Paukku

alk. 109 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lapuan Kankureiden tehdaskierros

Lapuan Kankurit on pellava- ja villakutomo, jonka kudonta- ja materiaalitaitoja on hiottu huippuunsa vuosikymmeniä. Menestystuotteiden takana ovat huippusuunnittelijat, ammattitaitoinen henkilökunta, huipputeknologia sekä vastuullinen asenne ympäristöön ja ihmisiin, luontoa ja perinteitä kunnioittaen. Meille on tärkeää, että tunnemme jokaisen työvaiheen langasta tuotteeksi. Näin syntyy lopputulos, josta voimme olla ylpeitä. Tunnustuksena tästä työstä Lapuan Kankureille on myönnetty TAITO-FINLANDIA sekä useita design-palkintoja. Kutomokierros jo neljännen polven kankureiden luotsaamassa kutomossa. Kutomolla pääset yritysesittelyn lisäksi tutustumaan tuotannon eri osastoihin; loimaamoon, kutomoon, viimeistelyyn ja ompelimoon. Kutomo valmistaa kaikkiaan vuosittain yli 300.000 metriä kangasta. Kierroksen jälkeen siirtyminen Lapuan Kankurit tehtaanmyymälään Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun, (alle 2 km), jossa tarjotaan kahvit ja mahdollisuus tutustua omatoimisesti laajaan tuotevalikoimaan. Tehtaanmyymälässä myös poisto- ja II-laadun tuotteita -50 % hintaan. Lisäksi ryhmälle 10 %:n lisäalennus normaalihintaisista tuotteista uniikissa ja upeassa tehtaanmyymälässä.

Vanha Paukku

Kulttuurikeskuksen opastetulla kierroksella kuullaan alueen mielenkiintoisesta ja vaiherikkaasta historiasta sekä nykypäivästä. Kierroksen aikana tutustutaan mm. Lapuan Patruunatehtaan museoon, Pyhälahden Valokuvaamomuseoon, näyttelyihin Patruunagalleriassa ja Pohjamaan valokuvakeskuksessa, kirjastoon, Lapuanliikkeen museoon ja Pajakappeliin (räjähdysonnettomuuden muistokappeli). Käynti myös Lapuan Taidemuseossa.

Koskenkorvamuseo

Koskenkorva Museo sekä Könnimuseo sijaitsevat Ilmajoella Koskenkorvan kylässä kuuluisan viinatehtaan juurella. Museot ovat Koskenkorvan tilalla sijaitsevia yksityisiä museoita, joita ylläpitää Koskenkorvan perhe. Seremoniamestari Jaakko kertoo viinan historiaa sekä nykypäivää ja vanha isäntä, Mestari Könni Martti, taas elävöittää Könnin kellomestarien kiehtovaa tarinaa!Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!


Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet
  • Kahvit
  • Lounas

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

klo 07.40 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki                                                

klo 07.55 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

klo 08.25 Vanha Kirkko

klo 08.45 TSOP/Ylöjärven konttori

 

Matkaamme kohti Etelä-Pohjanmaata ja juomme aamukahvit. Matka jatkuu Lapualle jossa tutustumme Lapuan kankureiden tehtaalle. Lapuan Kankurit on pellava- ja villakutomo, jonka kudonta- ja materiaalitaitoja on hiottu huippuunsa vuosikymmeniä. Menestystuotteiden takana ovat huippusuunnittelijat, ammattitaitoinen henkilökunta, huipputeknologia sekä vastuullinen asenne ympäristöön ja ihmisiin, luontoa ja perinteitä kunnioittaen. Meille on tärkeää, että tunnemme jokaisen työvaiheen langasta tuotteeksi. Näin syntyy lopputulos, josta voimme olla ylpeitä. Tunnustuksena tästä työstä Lapuan Kankureille on myönnetty TAITO-FINLANDIA sekä useita design-palkintoja. Kutomokierros jo neljännen polven kankureiden luotsaamassa kutomossa. Kutomolla pääset yritysesittelyn lisäksi tutustumaan tuotannon eri osastoihin; loimaamoon, kutomoon, viimeistelyyn ja ompelimoon. Kutomo valmistaa kaikkiaan vuosittain yli 300.000 metriä kangasta. Kierroksen jälkeen siirtyminen Lapuan Kankurit tehtaanmyymälään Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun, (alle 2 km), jossa tarjotaan kahvit ja mahdollisuus tutustua omatoimisesti laajaan tuotevalikoimaan. Tehtaanmyymälässä myös poisto- ja II-laadun tuotteita -50 % hintaan. Lisäksi ryhmälle 10 %:n lisäalennus normaalihintaisista tuotteista uniikissa ja upeassa tehtaanmyymälässä. Ostoshetken jälkeen tehdään Lapuan Vanhan Paukun kierros. Kulttuurikeskuksen opastetulla kierroksella kuullaan alueen mielenkiintoisesta ja vaiherikkaasta historiasta sekä nykypäivästä. Kierroksen aikana tutustutaan mm. Lapuan Patruunatehtaan museoon, Pyhälahden Valokuvaamomuseoon, näyttelyihin Patruunagalleriassa ja Pohjamaan valokuvakeskuksessa, kirjastoon, Lapuanliikkeen museoon ja Pajakappeliin (räjähdysonnettomuuden muistokappeli). Käynti myös Lapuan Taidemuseossa. Lounas kierroksen jälkeen Vanhassa Paukussa, ravintola Iso Prässissä. Lapualta ajelemme Koskenkorvalle jossa tutustumme Koskenkorva museoon. Koskenkorva Museo sekä Könnimuseo sijaitsevat Ilmajoella Koskenkorvan kylässä kuuluisan viinatehtaan juurella. Museot ovat Koskenkorvan tilalla sijaitsevia yksityisiä museoita, joita ylläpitää Koskenkorvan perhe. Seremoniamestari Jaakko kertoo viinan historiaa sekä nykypäivää ja vanha isäntä, Mestari Könni Martti, taas elävöittää Könnin kellomestarien kiehtovaa tarinaa!


Paluu Tampereelle, Vanhalle Kirkolle noin klo 20:00.

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.