Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
OP Elohopeakerho

Sarka, Wanha Kanala ja Ateljé Heljä

Maatalousmuseo Sarka, Wanha Kanala ja Ateljé Heljä

Lähtöpäivät:

Ke 18.10.2023

Matkan kesto:

Päivämatka

Hinta:

Hinta alkaen 119€

Sarka, Wanha Kanala ja Ateljé Heljä

alk. 119 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Suomen maatalousmuseo Sarka

Keskellä maalaismaisemaa aukeaa näkymiä suomalaisen maatalouden ja ruuan historiaan ja nykypäivään kolmessa perusnäyttelyssä ja vaihtuvissa näyttelyissä. Maatalouden aika on 3000 vuoden tarina alati muuttuvasta ja ympäristöään muuttavasta ruuantuotannosta. Kuulutko sinä niihin, jotka unohtuvat 1940-luvun mallikeittiöön vai niihin, joita ei saa lähtemään leikkuupuimurin hytistä? Ennen koneita -näyttelyn runsas esineistö kertoo talonpoikaistalouden viljelystä, karjanhoidosta, ruokataloudesta ja käsitöistä - miten lähes kaiken onkin voinut tehdä puusta. Koneista voimaa! esittelee suomalaisen maatalouden koneistumisen vaiheita.

Wanha Kanala

Wanha Kanala on viihtyisän kodikas juhlatila Loimaan Niinijoella. Sisustus on harmoninen ja siinä on vivahteita sekä maalaisromantiikasta että Lapista.


Ateljé Heljä

Vuonna 2002 keramiikkataiteilija Heljä Liukko-Sundström tuli eläkeikään, mutta ajatteli, että ei koskaan halua jäädä eläkkeelle. Silloin syntyi ajatus ateljeesta, joka oli ollut Heljän ja hänen ystävänsä, taiteilija Olli Vasan pitkäaikainen unelma. Heljän ateljeessa on kuin ikuinen pääsiäinen. Hänen jänisteoksistaan ja -mukeistaan on tullut tunnettuja ja monen keräilijän intohimo.

Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • kahvit
  • Lounas
  • opastukset ja sisäänpääsymaksut maatalousmuseo Sarkassa ja Ateljé Heljässä

Matkaohjelma

Päivämatka

Bussiaikataulu:

klo 07.10 TSOP/Hämeenkyrön konttori

klo 07.35 TSOP/Ylöjärven konttori

klo 07.55 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki                                           

klo 08.10 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

klo 08.40 Vanha Kirkko

klo 09.30 TSOP/Lempäälä kirkko -tarvittaessa Viialan SEO


Ajelemme ensin Suomen maatalousmuseo Sarkaan missä juomme aamukahvit ennen opastettua kierrostamme. Keskellä maalaismaisemaa aukeaa näkymiä suomalaisen maatalouden ja ruuan historiaan ja nykypäivään kolmessa perusnäyttelyssä ja vaihtuvissa näyttelyissä. Maatalouden aika on 3000 vuoden tarina alati muuttuvasta ja ympäristöään muuttavasta ruuantuotannosta. Kuulutko sinä niihin, jotka unohtuvat 1940-luvun mallikeittiöön vai niihin, joita ei saa lähtemään leikkuupuimurin hytistä? Ennen koneita -näyttelyn runsas esineistö kertoo talonpoikaistalouden viljelystä, karjanhoidosta, ruokataloudesta ja käsitöistä - miten lähes kaiken onkin voinut tehdä puusta. Koneista voimaa! esittelee suomalaisen maatalouden koneistumisen vaiheita. Sarkalta matkaamme lähistöllä sijaitsevaan Wanhaan Kanalaan. Wanha Kanala on viihtyisän kodikas juhlatila Loimaan Niinijoella. Sisustus on harmoninen ja siinä on vivahteita sekä maalaisromantiikasta että Lapista. Kuulemme paikan historiasta sekä syömme lounaan. Tilapuodista ja kotileipomosta voi ostaa tuliaisia mukaan.  Paluumatkalla käymme vielä Humppilassa, Ateljé Heljässä. Vuonna 2002 keramiikkataiteilija Heljä Liukko-Sundström tuli eläkeikään, mutta ajatteli, että ei koskaan halua jäädä eläkkeelle. Silloin syntyi ajatus ateljeesta, joka oli ollut Heljän ja hänen ystävänsä, taiteilija Olli Vasan pitkäaikainen unelma. Heljän ateljeessa on kuin ikuinen pääsiäinen. Hänen jänisteoksistaan ja -mukeistaan on tullut tunnettuja ja monen keräilijän intohimo. Vierailullamme Heljä esittelee Olli Vasan suunnitteleman ateljén ja kertoo elämästään ja töistään.


Paluu Tampereelle, Vanhalle Kirkolle noin klo 19:00.

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.