Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Maisemien aarteita

Sveitsin, Ranskan ja Italian Alpit

Sveitsin, Ranskan ja Italian Alpit

Lähtöpäivät:

25.10.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1478€

Sveitsin, Ranskan ja Italian Alpit

alk. 1478 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Unohtumaton matka Sveitsin, Ranskan ja Italian upeimpiin alppimaisemiin. Matkamme vie Sveitsistä turkoosin väriseltä Genevejärveltä Ranskaan Chamonix’iin, jossa kohoavat Euroopan korkeimmat huiput lähes viiden kilometrin korkeuteen. Sieltä laskeudumme edelleen Italian puolelle ihastuttavaan Aostan laaksoon. Näemme tunnettuja Olympiakaupunkeja, Euroopan korkeimman Mont Blanc vuoren sekä kuuluisan pyramidin muotoisen Matterhornin. Voit myös halutessasi nousta Euroopan katolle lähes neljän kilometrin korkeuteen.


Chamonix ja Mont Blanc (Ranska)

Sydän-Alpeilla sijaitseva Chamonixin olympiakaupunki on yksi Alppien tunnetuimmista ja klassisimmista kohteista, jonka vieressä kohoavat Mont Blanc -vuoren lumipeitteiset huiput lähes viiden kilometrin korkeuteen. Ainutlaatuinen mahdollisuus nousta nousta ihailemaan unohtumattomia maisemia Euroopan katolle 3842 metrin korkeuteen. 


Cervinia ja Matterhon (Italia)

Pieni ja viehättävä Cervinian kaupunki on Italian korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus noin kahden tuhannen metrin korkeudessa. Kaupunki sijaitsee 4478 metriä korkean Sveitsin puolella sijaitsevan Matterhorn -vuoren juurella. Matterhornin pyramidia muistuttava muoto on ikuistettu Toblerone -suklaan kolmionmuotoisiin paloihin.


Lausanne (Sveitsi)

Lausannen kaupunki sijaitsee kuunsirpin muotoisen Genevejärven rannalla kulisseinaan turkoosi vesi ja Ranskan etelärannikolta nousevat Alpit. Rinteeseen rakennettu keskiaikainen vanhakaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja sen goottilaista Notre Damen katedraalia pidetään Sveitsin kauneimpana.


Grenoble ja Chamberry (Ranska)

Grenoblen olympiakaupunki sijaitsee keskellä kauniita alppimaisemia Isere -joen varrella. Les Bulles köysiradalla voi nousta ihailemaan huikeita maisemia kaupungin kattojen ylle. Chamberryn historiallinen kaupunki toimi aikoinaan Savoijin ruhtinaskunnan pääkaupunkina.


Geneve (Sveitsi)

Sveitsin kansainvälisin kaupunki sijaitsee Genevejärven rannalla Jura-vuoriston ja Alppien ympäröimänä.

Sieltä löytyvät useiden kansainvälisten järjestöjen Euroopan päämajat, kuten Punainen Risti ja YK.


Annecy (Ranska)

Annecyn kaupunki on valittu useaan otteeseen maan kauneimmaksi kaupungiksi ja on yksi Ranskan todellisista helmistä. Kanavien halkoma kaupunki sijaitsee Alppien syleilyssä Ranskan kolmanneksi suurimman järven rannalla.


Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
 


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki–Zürich ja Milano-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa
  • Aamiainen hotellissa päivittäin
  • Kaksi illallista ruokajuomineen ja yksi picnic lounas
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Kiertoajelut ja kävelykierrokset matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa, Sveitsissä, Ranskassa ja Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa
Helsinki - Geneve 08:05 - 10:05

Milano - Helsinki 19:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk.220€

Mont Blac köysirata alk. 75€

Lisämaksulliset retket

Hinta 75 € /hlö

Kuva retkestä

Mont Blanc, varaus/maksu kohteessa

Ainutlaatuinen mahdollisuus nousta ihailemaan unohtumattomia maisemia Euroopan katolle 3842 metrin korkeuteen. Tämän korkeammalle et pääse koko Euroopassa! Ylhäällä on ravintolapalvelut ja kirkkaalla säällä näkymät Ranskaan, Sveitsiin ja Italiaan. Huom! Säävaraus. Retki varataan ja maksetaan kohteessa. 

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Geneve-Annecy

Finnairin aamulento Helsingistä Geneveen. Tämä Sveitsin kansainvälisin kaupunki sijaitsee Genevejärven rannalla Jura-vuoriston ja Alppien ympäröimänä. Kaupungista löytyvät useiden kansainvälisten järjestöjen Euroopan päämajat, kuten YK ja Punainen Risti. Kaupungin tunnus on Jet d`eau- suihkulähde, joka suihkuttaa vettä 140-metrin korkeuteen järven yläpuolelle. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat viehättävän vanhankaupungin Saint-Pierre katedraali sekä Jardin Anglais –puistossa sijaitseva vuodenaikojen mukaan väriä vaihtava kukkakello. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja aikaa jää myös omalle ohjelmalle. Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Ranskaa ja unohtumattomia alppimaisemia. Majoitumme hotelliin idyllisessä Annecyn kaupungissa, joka on valittu useaan otteeseen maan kauneimmaksi kaupungiksi ja on yksi Ranskan todellisista helmistä. Keskustan kävelykaduilta löytyy kauppoja, viihtyisiä kahviloita ja tasokkaita ravintoloita. Annecyssa viihtyvät myös monet kuuluisuudet. Yhteinen illallinen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 80 km.

2. matkapäivä, Annecy-Lausanne-Evian-Annecy

Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on omistettu kuunsirpin muotoisen Genevejärven lumoavan kauniisiin maisemiin. Järven pohjoisranta kuuluu Sveitsille ja eteläranta Ranskalle. Noin tunnin bussimatkan jälkeen saavumme Lausannen kaupunkiin, kulisseina turkoosi Genevejärvi ja Ranskan etelärannikolta nousevat Alpit. Rinteeseen rakennetun kaupungin keskiaikainen vanhakaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja sen 1200-luvulta peräisin olevaa goottilaista katedraalia pidetään Sveitsin kauneimpana. Päivällä on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Vierailun arvoinen kohde on vaikkapa Olympia-museo, sillä onhan Lausanne kansainvälisen olympiakomitean kotikaupunki. Seuraava kohteemme on järven vastarannlla Ranskan puolella sijaitseva pieni kaupunki, Evian les Bains, jonne matkaamme laivalla. Tässä arvostetussa kylpyläkaupungissa kuninkaalliset ovat vierailleet jo yli kahdensadan vuoden ajan. Evianin lähteistä on valmistettu kuuluisaa kivennäisvettä jo vuodesta 1823.  Palaamme illansuussa hotelliin, jonka jälkeen illan ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 300 km.

3. matkapäivä, Annecy-Grenoble-Chambery-Annecy

Aamiainen hotellissa. Aloitamme matkan Grenoblen kaupungista, joka sijaitsee keskellä kauniita alppimaisemia Isere -joen varrella. Aamupäivällä on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Vierailun arvoinen kohde on vaikkapa vanha romanttinen kauppahalli ja idyllisen vanhankaupungin kävelykaduilta löytyy viehättäviä kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Pienellä lisämaksulla voit myös nousta Les Bulles köysiradalla ihailemaan huikeita maisemia kaupungin kattojen ylle (säävaraus ja noin 10 € maksu kohteessa). Grenoblesta jatkamme matkaa Chartreusen vuoristossa sijaitsevaan historialliseen Chamberyn kaupunkiin. Se perustettiin jo 1200-luvulla ja toimi aikoinaan Savoijin ruhtinaskunnan pääkaupunkina. Kaupungissa on aistittavissa edelleen italialainen tunnelma, sillä se liitettiin Ranskaan vasta vuonna 1860. Paluu hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa omalle ohjelmalle. Päivän ajomatka noin 190 km.

4. matkapäivä, Annecy-Chamonix-Mont Blanc-Aosta

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Tänään on varmasti yksi matkan kohokohdista kun näemme Alppien korkeimman vuoren, legendaarisen Mont Blancin, jonka lumipeitteiset huiput kohoavat kohti taivasta lähes viiden kilometrin korkeudessa. Ensimmäinen kohteemme on Sydän-Alpeilla Mont Blancin juurella sijaitseva Chamonix, joka on yksi Alppien tunnetuimmista ja klassisimmista kohteista. Mahdollisuus nousta köysiradalla ihailemaan unohtumattomia maisemia Euroopan katolle 3842 metrin korkeuteen (säävaraus ja noin 75 € maksu kohteessa). Tämän korkeammalle et pääse koko Euroopassa! Päivää voi viettää vaihtoehtoisesti myös olympiakaupungin kauniissa ja alppityylisesti rakennetussa keskustassa, josta löytyy sekä ranskalaisia että kansainvälisiä ravintoloita ja kahviloita. Iltapäivällä hyvästelemme Ranskan ja ajamme San Bernardon solan kautta Italian puolella sijaitsevaan kuvankauniiseen Aostan laaksoon. Pysähdymme hetkeksi Aostan pittoreskiin ja historialliseen kaupunkiin, joka on perustettu jo ennen ajan laskun alkua. Majoittuminen hotelliin illansuussa ja yhteinen illallinen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 240 km.

5. matkapäivä, Aosta-Cervinia-Matterhorn-Milano-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jatkamme matkaa heti aamulla viehättävään ja pieneen Cervinian kaupunkiin, joka on Italian korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus noin 2000 metrin korkeudessa. Kaupunki sijaitsee 4478 metriä korkean Sveitsin puolella sijaitsevan Matterhorn -vuoren juurella. Matterhorn on yksi maailman kuuluisimpia ja kiipeilijöille vaarallisimpia vuoria. Sen jylhä kartiomainen ja pyramidia muistuttava muoto on ikuistettu myös Toblerone –suklaan kolmiomuotoisiin paloihin. Jotta saamme parhaan näkymän vuorelle, teemme kevyen vaelluksen vuoriniityille (säävaraus) ja nautimme picnic-lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Aostan laaksoon ja ajamme Milanon lentokentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin lähtee klo 19:00 ja Helsinkiin saavutaan klo 22:55. Päivän ajomatka noin 220 km

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.