Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Maisemien aarteita

Sveitsin, Ranskan ja Italian Alpit

Sveitsin, Ranskan ja Italian Alpit

Lähtöpäivät:

17.4. ja 24.10.2023

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1499€

Uutuus 2023

Sveitsin, Ranskan ja Italian Alpit

alk. 1499 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Unohtumaton matka Sveitsin, Ranskan ja Italian upeimpiin alppimaisemiin. Matkamme vie Sveitsistä turkoosin väriseltä Genevejärveltä Ranskaan Chamonix’iin, jossa kohoavat Euroopan korkeimmat huiput lähes viiden kilometrin korkeuteen. Sieltä laskeudumme edelleen Italian puolelle ihastuttavaan Aostan laakson. Näet tunnettuja Olympiakaupunkeja, Euroopan korkeimman Mont Blanc vuoren sekä kuuluisan pyramidin muotoisen Matterhornin. Voit myös halutessasi nousta Euroopan katolle lähes neljän kilometrin korkeuteen.


Chamonix ja Mont Blac (Ranska)

Sydän-Alpeilla sijaitseva Chamonixin olympiakaupunki on yksi Alppien tunnetuimmista ja klassisimmista kohteista, jonka vieressä kohoavat Mont Blac -vuoren lumipeitteiset huiput lähes viiden kilometrin korkeuteen. Ainutlaatuinen mahdollisuus nousta nousta ihailemaan unohtumattomia maisemia Euroopan katolle 3842 metrin korkeuteen (retki varattava etukäteen etukäteen).


Cervinia ja Matterhon (Italia)

Pieni ja viehättävä Cervinian kaupunki on Italian korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus noin kahden tuhannen metrin korkeudessa. Kaupunki sijaitsee 4478 metrin korkeuteen Sveitsin puolella kurottavan Matterhorn vuoren juurella, jonka pyramidia muistuttava muoto on ikuistettu Toblerone -suklaan kolmionmuotoisiin paloihin.


Lausanne (Sveitsi)

Lausannen kaupunki sijaitsee kuunsirpin muotoisen Genevejärven rannalla kulisseina turkoosi vesi ja Ranskan etelärannikolta nousevat Alpit. Rinteeseen rakennettu keskiaikainen vanhakaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja sen goottilaista Notre Damen katedraalia pidetään Sveitsin kauneimpana.


Grenoble - Chartreuse - Chamberry (Ranska)

Grenoblen olympiakaupunki sijaitsee keskellä kauniita alppimaisemia Isere -joen varrella ja Les Bulles köysiradalla voi nousta ihailemaan huikeita maisemia kaupungin kattojen ylle. Chartreusen vuoristo on tunnettu upeiden maisemien lisäksi samannimisestä munkkien valmistamasta likööristä, ja Chamberryn historiallinen kaupunki toimi aikoinaan Savoijin ruhtinaskunnan pääkaupunkina.


Geneve (Sveitsi)

Sveitsin kansainvälisin kaupunki sijaitsee Genevejärven rannalla Jura-vuoriston ja Alppien ympäröimänä.

Sieltä löytyvät useiden kansainvälisten järjestöjen Euroopan päämajat, kuten Punainen Risti ja YK, jonka päämajassa myös vierailemme.


Annecy (Ranska)

Annecyn kaupunki on valittu useaan otteeseen maan kauneimmaksi kaupungiksi ja on yksi Ranskan todellisista helmistä. Kanavien halkoma kaupunki sijaitsee Alppien syleilyssä Ranskan kolmanneksi suurimman järven rannalla


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >
 


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki–Zürich ja Milano-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa
  • Aamiainen hotellissa päivittäin
  • Kaksi illallista yksi picnic lounas
  • Suomenkielisen oppaan palvelut
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Kiertoajelut ja kävelykierrokset matkaohjelman mukaisesti
  • Vierailu YK:n päämajassa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa, Sveitsissä, Ranskassa ja Italiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa
Helsinki - Geneve 08:05 - 10:05

Milano - Helsinki 19:00 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk.220€

Mont Blac köysirata alk. 75€

Lisämaksulliset retket

Hinta 75 € /hlö

Kuva retkestä

Mont Blac köysirata

Ainutlaatuinen mahdollisuus nousta ihailemaan unohtumattomia maisemia Euroopan katolle 3842 metrin korkeuteen. Tämän korkeammalle et pääse koko Euroopassa! Ylhäällä on ravintolapalvelut ja kirkkaalla säällä näkymät Ranskaan, Sveitsiin ja Italiaan. Retki on varattava etukäteen, eikä sitä voi varata enää kohteessa. Huom! Säävaraus. Mikäli retki ei toteudu, palautamme maksut. 

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Geneve-Annecy

Finnairin aamulento Helsingistä Geneveen. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Tämä Sveitsin kansainvälisin kaupunki sijaitsee Genevejärven rannalla Jura-vuoriston ja Alppien ympäröimänä. Sieltä löytyvät useiden kansainvälisten järjestöjen Euroopan päämajat, kuten YK ja Punainen Risti. Kaupungin tunnus on Jet d`eau- suihkulähde, joka suihkuttaa vettä 140-metrin korkeuteen järven yläpuolelle. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat viehättävän vanhankaupungin Saint-Pierre katedraali sekä Jardin Anglais –puistossa sijaitseva vuodenaikojen mukaan väriä vaihtava kukkakello. Tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin sekä vierailemme YK päämajassa, jossa teemme opastetun kierroksen. Aikaa jää myös omatoimiseen tutustumiseen. Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Ranskaa ja unohtumattomia alppimaisemia. Majoitumme hotelliin idyllisessä Annecyn kaupungissa, joka on valittu useaan otteeseen maan kauneimmaksi kaupungiksi ja on yksi Ranskan todellisista helmistä. Täällä viihtyvät myös monet kuuluisuudet ja keskustan kävelykaduilta löytyy kauppoja, viihtyisiä kahviloita ja tasokkaita ravintoloita. Nautimme yhteisen illallisen ruokajuomineen, jonka jälkeen on ohjelma vapaa. Päivän ajomatka noin 80 km.

2. matkapäivä, Annecy-Lausanne-Evian-Annecy

Aamiainen hotellissa. Tämä päivä on omistettu kuunsirpin muotoisen Genevejärven lumoavan kauniisiin maisemiin, jonka pohjoisranta kuuluu Sveitsille ja eteläranta Ranskalle. Noin tunnin bussimatkan jälkeen saavumme Lausannen kaupunkiin, kulisseina turkoosi Genevejärvi ja Ranskan etelärannikolta nousevat Alpit. Rinteeseen rakennetun kaupungin keskiaikainen vanhakaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja sen goottilaista katedraalia 1200-luvulta pidetään Sveitsin kauneimpana. Päivällä on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja vierailun arvoinen kohde on vaikkapa Olympia-museo, sillä onhan Lausanne kansainvälisen olympiakomitean kotikaupunki. Seuraava kohteemme on järven vastarannlla Ranskan puolella sijaitseva pieni Evian les Bains kaupunki, jonne matkaamme laivalla. Tässä arvostetussa kylpyläkaupungissa ovat kuninkaalliset vierailleet jo yli kahdensadan vuoden ajan, ja sen lähteistä on valmistettu Evian kivennäisvettä jo vuodesta 1823.  Palaamme illansuussa hotelliin, jonka jälkeen on illan ohjelma vapaa. Päivän ajomatka noin 300 km.

3. matkapäivä, Annecy-Grenoble-Chartreuse-Chambery-Annecy

Aamiainen hotellissa. Aloitamme matkan Grenoblen kaupungista, joka sijaitsee keskellä kauniita alppimaisemia Isere -joen varrella. Aamupäivällä on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Vierailun arvoinen kohde on vaikkapa vanha romanttinen kauppahalli ja idyllisen vanhankaupungin kävelykaduilta löytyy viehättäviä kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja. Pienellä lisämaksulla voit myös nousta Les Bulles köysiradalla ihailemaan huikeita maisemia kaupungin kattojen ylle (säävaraus ja noin 10 € maksu kohteessa). Jatkamme matkaa Chartreusen vuoristoon, joka on tunnettu varsinkin samannimisestä likööristä, jota kartusaanimunkit ovat valmistaneet 1600-luvulta asti. Tutustumme tuotteen mielenkiintoiseen historiaan sekä tietysti maistelemme tätä likööriä, jonka tarkka resepti on edelleenkin salainen. Iltapäivällä näemme myös historiallisen 1200-luvulla perustetun Chamberyn kaupunkin, joka toimi aikoinaan Savoijin ruhtinaskunnan pääkaupunkina. Kaupungissa on aistittavissa italialainen tunnelma, sillä se liitettiin Ranskaan vasta 1860. Palaamme illansuussa hotelliin. Päivän ajomatka noin 220 km.

4. matkapäivä, Annecy-Chamonix-Mont Blanc-Aosta

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Tänään on varmasti yksi matkan kohokohdista, eli näemme Alppien korkeimman vuoren, legendaarisen Mont Blancin, jonka lumipeitteiset huiput kohoavat kohti taivasta lähes viiden kilometrin korkeudessa. Ensimmäinen kohteemme on Sydän-Alpeilla, Mont Blancin juurella sijaitseva Chamonix, joka on yksi Alppien tunnetuimmista ja klassisimmista kohteista. Mikäli haluat nousta ihailemaan unohtumattomia maisemia Euroopan katolle 3842 metrin korkeuteen, varaathan tämän lisämaksullisen retken jo matkavarauksen yhteydessä (säävaraus). Tämän korkeammalle et pääse koko Euroopassa! Päivää voi viettää vaihtoehtoisesti myös olympiakaupungin kauniissa ja alppityylisesti rakennetussa keskustassa, josta löytyy niin ranskalaisia kuin kansainvälisiä ravintoloita ja kahviloita. Iltapäivällä hyvästelemme Ranskan ja ajamme yli kymmenen kilometriä pitkän tunnelin läpi Italian puolella sijaitsevaan kuvankauniiseen Aostan laakson. Pysähdymme hetkeksi Aostan pittoreskiin ja historialliseen kaupunkiin, joka on perustettu jo ennen ajan laskun alkua. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen ruokajuomineen. Päivän ajomatka noin 160 km.

5. matkapäivä, Aosta-Cervinia-Matterhorn-Milano-Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Jatkamme matkaa aamulla viehättävään ja pieneen Cervinian kaupunkiin, joka on Italian korkeimmalla sijaitseva hiihtokeskus noin 2000 metrin korkeudessa. Kaupunki sijaitsee 4478 metrin korkeuteen Sveitsin puolella kurottavan Matterhorn vuoren juurella, joka on yksi maailman kuuluisimpia ja kiipeilijöille vaarallisimpia vuoria. Sen jylhä kartiomainen ja pyramidia muistuttava muoto on ikuistettu myös Toblerone –suklaan kolmiomuotoisiin paloihin. Jotta saamme parhaan näkymän vuorelle, teemme kevyen vaelluksen vuoriniityille (säävaraus) ja nautimme picnic-lounaan. Iltapäivällä palaamme takaisin Aostan laaksoon ja ajamme Milanon lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 220 km

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.