Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Kansallisen Senioriliiton

Kiertomatka Islantiin

Islannin kiertomatka

Lähtöpäivät:

6.9.2023

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kansallisen Senioriliiton matka Islantiin

Tervetuloa mukaan Kansallisen Senioriliiton ikimuistoiselle matkalle kiehtovaan Islantiin. Matkalla mukana Suomenkielinen paikallisopas sekä Senioriliiton järjestöpäällikkö Pia Nyman.


MATKA ON LOPPUUNMYYTY !


Reykjavik

Luonnonvoimien muokkaama kiehtova Islanti sekä sen pääkaupunki Reykjavik tarjoaa matkailijalle ennenkokemattomia elämyksiä. Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa asuu kaksi kolmasosaa koko Islannin väestöstä. Islannin luonto on ainutlaatuinen; jäätiköitä ja kuumavesilähteitä. Reykjavikilla on paljon tarjottavaa myös kulttuurinnälkäisille, historiaa, museoita ja taidenäyttelyitä.

Blue Lagoon

Blue Lagoon on ehkä yksi Islannin tunnetuimmista käyntikohteista. Täällä kuumien lähteiden ulkoilmakylpylässä viihtyvät niin turistit kuin paikallisetkin. Lämpimällä, maitomaisella vedellä on todettu olevan terveysvaikutteita mm. ihonhoitoon. Matkapoikien Islannin matkalla pääset nauttimaan tästä rentouttavasta elämyksestä heti loman alkajaiseksi.


Kultainen kolmio

Kultaiseen kolmioon kuuluu ehkä Islannin tunnetuimmat luonnonnähtävyydet. Näemme kuuluisat geysirit eli kuumat lähteet, joista purkautuu säännöllisin väliajoin kuumaa vettä ja höyryä. Kultaiseen kolmioon kuuluu myös henkeä salpaavan upea Gullfossin vesiputous sekä Thingvellirin kansallispuisto. Puistossa on oma erityinen maaperä erikoisine muotoineen.

Etelärannikko

Islannin etelärannikolta löytyy upeat Seljalandfossin ja Skógafossin vesiputoukset. Seljanlandfoss on pitkä ja kapea satumainen putous, jonka taakse pääsee kävelemään. Skógafoss taas on yksi näyttävimmistä putouksista kauniin luonnon keskellä. Tämän putouksen pudotus on 60m. Etelärannikolla sijaitsevat upeat, mustat Reynisfjaran rantakalliot, joita vasten upeat Atlantin aallokot pauhaavat.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200
Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki Icelandairin reittivuoroilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussimatkat kohteessa
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 3 x lounas
  • Kaupunkikierros Reykjavikissa
  • Retket: Blue Lagoon ulkoilmakylpylä, Kultainen Kolmio sekä Etelärannikko
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu/Icelandair
Ajat ovat paikallista aikaa. Islannissa kello on 3h (talvisin 2h) vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Reykjavik 15:10 - 15:45

Reykjavik - Helsinki 07:30 - 14:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone, alk. 350€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Reykjavik

Icelandairin lento lähtee Helsingistä klo 15:10 kohti Reykjanvikia, jonne saavumme klo 15:45 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas ja bussi ovat vastassa kentällä. Heti lento- kentältä suuntaamme kohti Reykjavikin keskustaa, jossa majoitumme hotelliin. Ajoaika lentokentältä hotellille on noin 50min.

2. matkapäivä, Reykjavik - Blue Lagoon - Reykjavik

Aamiainen hotellissa. Aloitamme aamun tutustumalla ja rentoutumalla Blue Lagoonin ulkoilmakylpylään. Tämä mustan laavan ympäröimän kylpylän 37-39 °C vesi lämpenee maan sisältä tulevan lämmön avulla. Rikkipitoisessa vedessä kylpeminen tekee iholle hyvää ja saa mielen rauhoittumaan. Kylpemisen jälkeen nautimme lounaan, jonka jälkeen lähdemme

tutustumaan suomenkielisen paikallisoppaan johdolla Islannin pääkaupunkiin, Reykjavikiin. Teemme kaupunkikierroksen bussilla ja kävellen. Näemme mm. Reykjavikin päänähtävyydet, Perlan, Hallgrimurin kirkon sekä Harpan musiikkitalon. Paluu hotellille tai mahdollisuus jääda Reykjavikin keskustaan, jossa loppupäivä omaa aikaa vaikkapa ostosten tekoon. Islanti on tunnettu käsityöstään, mm. lämpimät villatuotteet ovat suosittuja tuliaisia.

3. matkapäivä, Reykjavik - Kultainen kolmio - Reykjavik

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Kultainen Kolmio –retkelle. Kultaiseen Kolmioon kuuluvat Islannin tunnetuimmat luonnonnähtävyydet. Ensimmäinen käyntikohteemme on Unescon maailmanperintökohteeksi valittu Tingvellirin kansallispuisto, jossa viikinkiparlamentti kokoontui jo 900-luvulla. Tingvelliristä jatkamme matkaa geotermiselle alueelle jossa sijaitsevat kuumat lähteet Geysir ja Strokkur.  Islanti on kuuluisa geysireistä eli maasta pulppuavista kuumista lähteistä, jotka purkautuvat tasaisin väliajoin. Lyhyen ajomatkan jälkeen näemme myös Gullfossin henkeä salpaavan vesiputouksen. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Paluu takaisin Reykjavikiin, jossa ilta on omatoiminen.

4. matkapäivä, Reykjavik - Etelärannikko - Reykjavik

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan saaren etelärannikkoon. Pysähdymme katsomaan Seljalandsfossin ja Skogarfossin upeita vesiputouksia. Seljanlandfoss on pitkä ja kapea satumainen putous, jonka taakse pääsee myös kävelemään. Skogarfoss taas on yksi näyttävimmistä putouksista kauniin luonnon keskellä. Putouksilta jatkamme matkaa Vikin kylään. Näemme hauskasti muotoutuneet Reynisfjaran rantakalliot ja upeat Atlantin aallokot. Päivä on pitkä, mutta täynnä upeita maisemia ja luonnonihmeitä. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Paluu Reykjavikiin, jossa ilta on omatoiminen. 

5. matkapäivä, Reykjavik - Helsinki

Aikaisen lähtö hotellilta kohti lentokenttää. Icelandairin lento lähtee klo 07:30 kohti Helsinkiä, jonne saavumme kello 14:00.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.