Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Hehkuvat suosikit

Kiertomatka Ranskaan Alsacen pikkukyliin

Alsacen pikkukylät

Lähtöpäivät:

15.9. ja 20.10.2022

Matkan kesto:

4 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1259€

PUOLI HOITO

Alsacen pikkukylät

alk. 1259 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Alsace

Ranskan Alsace on tunnettu satukirjamaisista pikkukaupungeista ja –kylistään, erinomaisista viineistään sekä hyvästä ruoasta. Alsace sijaitsee Ranskan koillisimmassa kulmassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan myös idyllisistä kylistään ja värikkäästä arkkitehtuurista. Alueella on paljon vaikutteita myös saksalaisesta ruokakulttuurista. Matkan aikana majoitumme kahdeksi yöksi kauniiseen Ribeauvillen viinikylään Ranskan maaseudulla ja viimeisen yön vietämme Strasbourgissa. Näemme kauniita maisemia, tunnelmallisia kyliä, kaupunkien historiaa ja nykyaikaa sekä viininviljelyksiä.


Ribeauvillé

Alsacen viinireitillä sijaitseva Ribeauvillén kylä on yksi Alsacen alueen vanhimmista keskiaikaisista kaupungeista. Ribeauvillen katuja reunustavat kauniit puuristikkotalot, pikkuiset kujat ja kauniit kukkaistutukset luovat sympaattisen miljöön lomailulle. Ribeauvillen kylää vartioivat kolmen keskiaikaisen linnan rauniot, ja Alsacen viiniviljelykset kumpuilevat vehreinä kylän ympärillä. Alueen viinejä onkin mahdollista maistella lukuisissa Ribeauvillen viinipuodeiss.

Riquewihr

Riquewihrin kaupunki sijaisee vihreässä leudossa laaksossa Vogesen vuoriston suojassa. Sijainti on mahdollistanut yhden parhaiden viinialueen syntymisen jo keskiajalla. Tunnetuimmat alsacelaiset viinit tulevat edelleen juuri näistä upeista laaksoista. Riquewihr on Alsacen viinialueen helmi, joka sijaitsee 170 km pitkän "Alsacen viinitien - La route des vins d’Alsace“ varrella. Kaupunki säästyi suurten sotien tuhoilta ja kuuluu ehdottamasti Ranskan kauneimpiin kyliin. Vuosittainen "Kaunein ranskalainen kylä - Plus Beaux Villages de France" - kilpailuun osallistuminen on kaupunkilaisten ylpeys ja se innostaa heitä pitämään kaupunkin viehättävänä läpi vuoden. Kukkasin koristellut renesanssiajan käsityöläistalot, vanha kaupungin 1200-luvulla rakennettu muuri, varkaiden torni, pienet kujat ja sievät sisäpihat sekä kaupunkia ympäröivät viinitarhat antavat tälle historialliselle kaupungille uskomattoman viihtyisän ja kotoisan tunnelman. Näihin käsityöläistaitojen ja renesanssin helmiin tutustumme kävelykierroksella.

Colmar

Colmar on kaupunki Alsacessa lähellä Saksan rajaa. Se sijaitsee keskellä Alsacen viinitietä ja tunnetaan alsacelaisten viinien "pääkaupunkina". Colmar on ennen kaikkea kuuluisa maalauksellisesta Vanhastakaupungistaan; vieri viereen rakennetut idylliset rakennukset puukoristeineen, ”Pikku-Venetsiaksi” kutsuttu suloinen alue, kaupunkia halkova joki, rakennusten välissä kiemurtelevat mukulakivikadut luovat jo itsessään maiseman, joka on kuin suoraan sadusta. Colmar on todellakin Alsacen viinien ja ruokaherkkujen pääkaupunki kauniine renesanssitaloineen. Seitsemän tunnettua viiniryläpelelajiketta takaavat jokaiselle maistuvan viinin ja pistäytyminen kauppahallissa nostaa heti veden kielelle. Alsacelaisen keittiön herkuihin kuuluu mm. tarte flambée – pizzamainen piirakka sisältäen kermaa, sipulia ja kinkkua. Pâté de foie gras eli hanhenmaksa on herkullista ja pala aitoa Alsacea, unohtamatta voimakasmakuista Munster-juustoa. Jälkiruoaksi tarjotaan monesti metsämarjaleivoksia, kuten meillekin tuttua mustikkapiirakkaa a la Alsace tai maukasta kuivakakkua Kugelhopfia.


Strasbourg

Strasbourg on Euroopan pääkaupunki, jossa myös Euroopan parlamentti kokoontuu. Matkan aikana  saamme hyvän yleiskuvan 2000 vuotta vanhasta kaupungista. Näemme mm. modernin Euroopan parlamenttialueen ja maalauksellisen Petit France alueen, yli 1000-vuotisen tuomiokirkon "Strassburger Münster“ sekä vanhan kaupungin nähtävyydet kuten maailman kuulun uusgootilaisen Kammerzellin talon. Kaupunki on todellakin sekoitus uutta ja vanhaa, historiaa ja nykyaikaa.

 

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

 


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Frankfurt-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Puolihoito: 3 lounasta, 3 illallista
  • Kaupunkikierrokset: Ribeauville, Riquewihr, Colmar ja Strasbourg
  • Viinitilavierailu ja viininmaistajaiset
  • Kanaaliristeily Strasbourgissa
  • Königsburgin linnavierailu
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa ja Ranskassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Frankfurt 07:40 - 09:20

Frankfurt - Helsinki 19:25 - 22:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone, alk. 150€

Asiakkaat suosittelevat

Erinomainen opas. Suuret kiitokset hänelle. Opas otti huomioon jokaisen, kertoi mielenkiintoisella tavalla kohteista ja oli muutenkin ystävällinen.

Kiitoksia jälleen kerran hyvin valitusta matkakohteesta ja sujuvasti järjestetystä matkasta!

Meillä oli aivan loistava opas. Kiitokset hänelle!

Hieno matka, erityisesti Riquewihr oli ihana paikka, viinitilaan tutustuminen oli tosi mielenkiintoista, ja myös Strasborough oli upea paikka! Koko matkan kuitenkin kruunasi meidän opas :)

Matka oli hyvin suunniteltu ja opas oli aivan mahtava, kiitos Tuulalle. Hotellit valittu huolella ja matkan anti vastasi odotuksia.

Hyvin järjestetty ja ohjelma elävä tilanteen mukaan. Miellyttävä matka ja ohjelma. Suosittelen!

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Frankfurt - Ribeauville

Finnairin aamulento Helsingistä Frankfurtiin. Bussi ja suomenkielinen opas ovat ryhmää vastassa lentokentällä. Kentältä lähdemme kohti Ribeauvillea. Ribeauville on yksi vanhimpia Alsacen alueen keskiaikaisia kaupunkeja. Kaupunki sijaitsee ns. viinireitin varrella, vuorten ja viininviljelysten välissä, upeiden maisemien ympäröimänä. Tämä 5000 asukkaan kaupunki huokuu historiaa ja kaduilla kävellessä voit vain aistia keskiajan hevoskärryjen kolinan. Nautimme matkalla yhteisen lounaan. Muutaman tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Ribeauvilleen, jossa majoittuminen ja tutustuminen kaupunkiin oppaan johdolla. Hetki omaa aikaa, jonka jälkeen yhteinen illallinen.

Yöpyminen: Hôtel de la Tour

2. matkapäivä, Riquewihr

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Königsburgin linnaan. Linnaan mennään osittain kävellen (hyvät kengät mukaan). Orschwillerin kylässä sijaitseva Königsburgin linna on alueen mahtavin linna. Se sijaitsee korkealla kalliolla, josta hyvällä säällä upeat näkymät Saksan rajalle. Noin tunnin linnakierroksen jälkeen jatkamme matkaa Riquewihriin. Riquewihr on viehättävä viininviljelykaupunki, joka kuuluu Ranskan kauneimpien kylien tarkasti valittuun joukkoon. Tämä keskiaikainen kaupunki, joka on sekoitus historiaa, kulttuuria, maisemia sekä ruokaa ja viiniä. Kaupunki näyttää lähestulkoon samalta kuin 1700-luvulla. Tutustumme kaupungin historiaan ja nykyaikaan, jonka jälkeen omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Päivän päätteeksi viininmaistajaiset, jonka jälkeen yhteinen illallinen viinitilalla. Illaksi takaisin hotellille.
Yöpyminen: Hôtel de la Tour

3. matkapäivä, Colmar - Strasbourg

Hotelliaamiainen, jonka jälkeen lähdemme kohti Colmaria. Colmar on ihana pikkukaupunki värikkäine taloineen ja kujineen. Tutustumme oppaan johdolla tähän viinitilojen välissä sijaitsevaan Alsacen vanhimpaan kaupunkiin. Tutustumisen jälkeen hetki omaa aikaa, jonka jälkeen nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Strasbourgiin. Strasbourg on Alsacen alueen pääkaupunki ja sitä voidaan kutsua myös Euroopan symboliseksi pääkaupungiksi, sillä siellä kokoontuvat useat Euroopan unionin instituutiot ja kaupungissa sijaitsee mm. Euroopan parlamentin virallinen päämaja. Strasbourgin historiallinen keskusta, Grande Île (”suuri saari”), on kuulunut Unescon maailmanperintöluetteloon vuodesta 1988. Tämä erinomaisesti säilynyt, Ill-joen kanavien ympäröimä vanha keskiaikainen keskusta on henkeäsalpaavan kaunis. Kaupunginosan merkittävin nähtävyys on Strasbourgin goottilainen katedraali, jonka ympärille avautuvaa aukiota reunustavat viehättävät puukoristeiset ristikkotalot. Majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen teemme kanaaliristeilyn ja nautimme yhteisen illallinen. Yöpyminen: Hotel Beaucour

4. matkapäivä, Strasbourg - Frankfurt - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Teemme kaupunkikierroksen Strasbourgin vanhassa kaupungissa (Petite France). Tämä historialliseen keskustaan kuuluva ”Pikku Ranska” on tunnettu idyllisistä rakennuksistaan ja katetuista pikku silloistaan. Kierros päättyy Katedraalin aukiolle. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen lähdemme kohti Frankfurtia. Finnairin iltalento takaisin Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.