Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje

Retket Tukholmassa ja Tukholman ympäristössä

Retket Tukholmassa ja Tukholman ympäristössä

RETKIEHDOTELMIA RYHMILLE

KUNINKAALLINEN TUKHOLMA JA VIERAILU KUNINKAANLINNASSA, KESTO 3 TUNTIA

Kuninkaallinen kiertoajelu, joka huipentuu vierailuun Tukholman Kuninkaanlinnassa, kuningasperheen työpaikalla. Arkkitehti Nicodemus Tessinin 1600-luvun lopun barokkilinnan reilusta 600 huoneesta löytyy todella paljon historiaa ja katsomista kaikille. Linna on harvinaisuus tänä päivänä, vieraillaan kerroksissa, joita kuningasperhe käyttää virallisina edustustiloina.

KUNINKAALLINEN TUKHOLMA JA VIERAILU DROTTNINGHOLMIN LINNASSA, KESTO 3-4 TUNTIA

Linna sijaitsee Lovön saarella, Mälaren rannalla, vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholman keskustasta, kuningasparin nykyinen kotilinna. Kaikki linnan kuninkaalliset ja aateliset omistajat sekä asukkaat kuningatar Hedvig Eleonoorasta 1600-luvulta tähän päivään, ovat jättäneet Drottningholmiin oman jälkensä mm erilaisina taideaarteina, maalauksina, tekstiileinä ja huonekaluina. Linnan vieressä on myös ainutlaatuinen 1700-luvun teatteri, jonne on mahdollista tilata käynti.
Neljän tunnin retkeen mahtuu ruotsalainen fika-paussi eli kahvihetki kanelipullan tai prinsessatortun kera.

GRIPSHOLMIN 1500-LUVUN LINNA JA MARIEFRED, 5 TUNNIN RETKI

Vajaan tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta on viehättävä Mariefredin pikkukaupunki, jossa vieraillaan Kustaa Vaasan rakennuttamassa Gripsholmin linnassa. Erik XIV ja Juhana Herttua istuivat molemmat vankina tässä linnassa 1500-luvulla, täältä löytyy valtion muotokuvakokoelma sekä Kustaa III:n rakennuttama pieni 1700-luvun teatteri.Tähän retkeen sisällytetään aina myös päiväkahvit, kahvipaikka riippuen matka-ajankohdasta, yleensä kakkulinnana tunnetussa Taxingessa.

KAUPUNKIKIERROS TUKHOLMASSA, KESTO 2-3 TUNTIA

Kattavan kaupunkikierroksen aikana tulee Tukholma tutuksi. On kerrassaan uskomatonta, kuinka paljon kaupungilla on tarjottavanaan. Kuulemme kaupunkikiertoajelumme aikana niin maan mielenkiintoisesta historiasta, kuten suurvallan ajasta, ja tämän päivän Ruotsista kuin mielenkiintoisista naapurimaamme perinteistäkin. Myös kaupungin merkittävimmät rakennukset tulevat päivän aikana tutuiksi, samoin kuin boheemi Södermalm, kuninkaallinen Djurgården ja viehättävä Kungsholmen, joka on yksi Tukholman 14 saaresta. Kiertoajelun kesto 2-3 tuntia, 3 tunnin kierrokseen mahtuu mukaan myös opastettu kävely esim. Vanhassa kaupungissa.

MUNKKIEN & RITAREIDEN RIDDARHOLM YHDISTETTYNÄ KIERTOAJELUUN, KESTO 3 TUNTIA

Riddarholmenin saari on osa vanhaa kaupunkia ja siellä asustelivat aikoinaan fransiskaanimunkit. Saarella sijaitseva kirkko on Tukholman vanhin rakennus, jonne on haudattu kuninkaallisia aina 1600-luvulta lähtien. Riddarholmenia koristavat myös upeat 1600-luvun palatsit. Retken aikana kuulemme myös Ruotsin arvostetuimmasta ritarikunnasta, serafiimiritarikunnasta.

TUKHOLMAN KAUPUNGINTALO SEKÄ ALFRED NOBEL, KESTO 2 – 4 TUNTIA

Tukholman Kaupungintalo on tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ympäri maailmaa. Tällä retkellä tutustumme niin kaupungintalon arkkitehtuuriin kuin Nobelin maailmaankin. Nobel-juhlallisuuksia vietetään kaupungintalossa joka vuoden joulukuussa. Näemme muun muassa Sinisen salin, jossa Nobel-juhlan vieraat yhdessä kuninkaallisten kanssa nauttivat illallisen ja Kultaisen salin, jossa ilta jatkuu upeiden tanssiaisten merkeissä. Kaupungintalon mykistävästä arkkitehtuurista saamme kiittää Ragnar Östbergiä, yhtä Ruotsin kuuluisimmista arkkitehdeista. Retken kesto kiertoajelun kanssa 3 tuntia. Lisänä tähän retkeen voi hyvin yhdistää kierroksen Nobel-museossa Vanhassa Kaupungissa, jossa kuullaan enemmän Alfred Nobelista ja siitä mihin hänen kuuluisa testamenttinsa johti. Retken kesto 4 tuntia.

VASA-MUSEO – AINUTLAATUINEN TAIDEAARRE, KESTO 3 TUNTIA

Kuningas Kustaa II Adolfin lippulaiva, Vasa, lähti neitsytmatkalleen 1628 tunnetuin seurauksin. Reilut 300 vuotta laiva oli meren pohjassa ennen kuin se löydettiin ja ryhdyttiin mittavaan nosto-operaatioon, jonka tulosta voimme tänä päivän ihailla Ruotsin tunnetuimmassa museossa, VasaMuseossa. Tällä retkellä kuullaan mielenkiintoisia tarinoita Vasa laivasta, sen rakentajista ja miehistöstä sekä 1600-luvun Ruotsista ja Tukholmasta.

TAITEILIJAPARI CARL JA OLGA MILLESIN MILLESGÅRDEN, KESTO 3 TUNTIA

Kiertoajelun jatkeena vieraillaan Tukholman naapurikunnassa, Lidingössä, jossa tunnetun kuvanveistäjän, Carl Millesin, päätyöt ovat esillä. Millegården on aika monelle vähän tuntemattomampi paikka, mutta taatusti mieleenpainuva käyntikohde. Carl Millesin ja hänen taiteilijavaimonsa koti valmistui tälle upealle paikalle 1900-luvun alussa. Täällä teemme kierroksen kotitalossa, tutustumme pengerrettyyn patsaspuistoon sekä taidehalliin, jossa tilapäisiä näyttelyitä.

THE VIKING MUSEUM - VILLEJÄ VIIKINKEJÄ KESKELLÄ TUKHOLMAA

Taidokkaasti tehdyssä Viikinkimuseossa on mielenkiintoista tutustua viikinkien elämään. Eloisassa näyttelyssä
tavataan sekä taruista tunnettuja vahvoja ja rohkeita viikinkejä että myyttien takana olevia todellisia ihmisiä.
Museovierailu huipentuu juna-ajeluun, jonka aikana kuulemme erään viikinkiperheen mielenkiintoisen tarinan.

VÄRIKÄS ABBA THE MUSEUM, KESTO 3 TUNTIA

Abba The Museum tarjoaa toinen toistaan upeampia elämyksiä! Miltä tuntuisi laulaa Abban viidentenä jäsenenä? Museosta löytyy abbalaisten alkuperäisiä esiintymisvaatteita, kultalevyjä ja muita jännittäviä ”Abba-esineitä”. Museokäynnin jälkeen et ole enää ainoastaan Abba-fani, vaan Abba-asiantuntija. Hyppää siis lavalle Abban jäsenten kanssa – and you’ll be having the time of your life!

UPPSALA JA SIGTUNA, KESTO 5-7 TUNTIA

Retki Pohjolan vanhimpaan yliopistokaupunkiin, Uppsalaan sekä Ruotsin vanhaan pääkaupunkiin, Sigtunaan, jonne on matkaa vajaa tunti Tukholmasta. Sigtunassa tehdään pieni kävelykierros ja Uppsalassa tutustutaan mm kaupungin tunnetuimpaan nähtävyyteen, Tuomiokirkkoon sekä tehdään pieni kävely Pekka Töpöhännän tassun jäljillä yliopistorakennusten ympärillä. Päivän aikana tulee myös tutuksi kasvitieteilijä Carl von Linne sekä Kasvitieteellinen puutarha ja Vanhan Uppsalan hautakummut. Päivän aikana nautitaan kahvit suolaisen tai makean kahvileivän kera tai lounas.

MÄLAREN LINNOJA, KOKO PÄIVÄN RETKI TURUN LAIVALTA TAI YÖPYMISEN KANSSA

Tukholman ja Mälaren ympäristössä on valtavasti erilaisia linnoja, joissa voi vierailla, osa on yksityisinä koteina, osa museokäytössä. Linnoihin voi sopivana vuodenaikana yhdistää vaikka puutarhoja kuten Enköpingin puutarhakaupungin, Grönsön linnan puutarhan ja Drottningholmin linnan barokkipuutarhan.

TAALAINMAAN KIERROS YHDELLÄ TAI KAHDELLA YÖPYMISELLÄ

Taalainmaalla riittää katsomista, taiteilija Carl Larssonin Sundborn, Anders Zornin Zorngården, tunnetut Taalainmaan puuhevoset, Falunin kuparikaivos ja paljon muuta. Yksi tai kaksi yötä esim Borlängessä, josta on hyvä tehdä retkiä Siljan järven ympäristöön.


JOULUMARKKINARETKIÄ TUKHOLMASSA


TAXINGE NÄSBYN LINNAN MARKKINAT - Ruotsin suurimmat joulumarkkinat 17.-19.11. (pe-su) / 23.-26.11. (to-su)

Taxingen linnan joulumyyjäiset ovat juuri niin taianomaiset kuin miltä ne kuulostavatkin. Myyjäisissä voi kierrellä yli sadan myyjän luona ja maistella herkkuja, kuten kinkkua ja juustoa. Myöskään makean ystävät eivät pety – Taxingen linnan päivittäin tarjoamassa, laajassa kakkuvalikoimassa on vähintään 65 erilaista kakkua, pikkuleipää ja piirakkaa.

HOVITALLIN JOULUMARKKINAT 8.-10.12. (pe-su)

Ehkäpä Tukholman hienoimmat joulumarkkinat järjestetään tiilirakennuksessa Kuninkaallisilla Hovitalleilla. Tarjolla on runsaasti erilaisia ruotsalaiseen jouluperinteeseen kuuluvia herkkuja, lahjaideoita sekä käsitöitä, paikalla on esimerkiksi seppä, joka valmistaa korkealaatuisia taottuja tuotteita. Lumoava miljöö luo ainutlaatuisen tunnelman ja ostosten ohjella pääset tutustumaan myös kuninkaallisen perheen hevosiin, vaunuihin ja muihin paraatiajoneuvoihin. Voit yhdistää tähän pienen jouluisen kiertoajelun sekä vierailun Vanhan Kaupungin perinteisillä joulumarkkinoilla.

SIGTUNAN TUNNELMALLISET JOULUMARKKINAT su 26.11., 3.12., 10.12., 17.12.

Sigtunan klassiset joulumarkkinat neljänä adventtisunnuntaina. Perinteisiä käsitöitä myyviä kojuja, aitoja ruokaperinteitä ja tapahtuma täynnä joulumusiikkia. Lucia-juna ja joulupukin vierailut tuovat markkinoille joulutunnelmaa. Sigtunan jälkeen ajo Tukholman keskustan kautta ihastelemaan NK tavaratalon jouluikkunaa ja kaupungin jouluvaloja.

STENINGEN LINNAN JOULUMARKKINAT päivittäin 11.11.-23.12.

Noin 12 kilometrin päässä Sigtunasta järjestetään Steningen linnan joulumarkkinat. Joulumarkkinoiden aikaan linnan ulkoalueella sekä tallirakennuksen ylä- ja alakerrassa on myymälöitä, joissa myydään paljon jouluaiheisia koristeita ja tavaroita sekä käsitöitä. Kuuset valaisevat tien sisäänkäynnille. Täältä löydät ihania joulukoristeita, joulukahvia, joulukukkia, seppeleitä ja joululahjoja.

SKANSENIN PERINTEISET JOULUMARKKINAT 24.-26.11. / 1.-3.12 / 8.-10.12 / 15.-17.12 (pe-su)

Skansenin joulumarkkinoilla vallitsee ainutlaatuinen vanhanajan joulutunnelma. Skansenin perinteinen, mutta
eläväinen joulutori on yksi Tukholman vanhimmista, juuret juontavat kauas 1903-luvulle saakka. Tarjolla on joululahjoja, herkkuja ja koristeita. Osa ulkoilmamuseon rakennuksista on auki joulumarkkinoiden aikaan ja niissä pääsee tutustumaan kuinka joulua menneinä aikoina vietettiin.


Lataa Tukholman joulumarkkinat esite


Retkien hinta vaihtelee ryhmän koon ja lopullisen ohjelman mukaan. Retket voidaan toteuttaa ryhmän
omalla mukana olevalla bussilla tai paikallisella tilausajobussilla.


Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 440 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.