Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Retket Tukholmassa ja Tukholman ympäristössä

Retket Tukholmassa ja Tukholman ympäristössä

RETKIEHDOTELMIA RYHMILLE


1. Tukholman kaupunkikierros bussilla

Kierroksen aikana tutustumme laajasti Tukholmaan. Saamme tietopaketin Ruotsin historiasta ja nykypäivästä, näemme bussista käsin tärkeimmät nähtävyydet ja teemme lyhyen kävelykierroksen Vanhassa kaupungissa. Retki voi päättyä kaupungille tai satamaan. Retken kesto 3 tuntia.

2. Abba-museo Djurgårdenilla ja makujen Tukholma sekä Kistan ostoskeskus

Retken aikana tutustumme opastetusti Djurgårdenilla sijaitsevaan ABBA-museoon, jossa voimme seurata ABBA-yhtyeen vaiheita. Museon interaktiivisessa osuudessa voi laulaa heidän laulujaan ja kuvauttaa itsensä. Museokäynnin jälkeen teemme lyhyen kiertoajelun, joka päättyy Hötorgetin halliin. Opas jää kyydistä tässä kohtaa ja matka jatkuu halutessanne vielä Kistan ostoskeskukseen/Barkabyn Outlet -kauppa-alueelle tai Solnaan uuteen Skandinavian suurimpaan kauppakeskus Mall of Scandinaviaan (riippuen laivan aikatauluista). Retken kesto 3-6 tuntia (opas mukana 3 tuntia).

Vinkki! Tutustu myös muihin Djurgårdenin nähtävyyksiin kuten Skansen, Vasamuseo, Akvaario ja Waldemarsudde.

3. Vesibussikierros –Tukholma mereltä

Koe monipuolinen siltojen Tukholma vesibussilla mereltä käsin. 2 tunnin venekierroksen aikana näemme, koemme ja kuulemme Tukholmasta paljon. Veneen ja oppaan voi tilata hakemaan suoraan laivasatamasta, tai voitte aloittaa risteilynkeskustasta. Vesibussiin voi tilata myös etukäteen tarjoilua. Tämä esimerkkihinta sisältää vajaan 2 tunnin risteilyn alkaen keskustasta sisältäen opastuksen suomeksi. Retken kesto n. 2 tuntia.

4. Päiväretki Uppsalaan (Helsingin laivalta) tai päiväretki Uppsalaan ja Sigtunaan sekä ostoksille Mall of Scandinaviaan (Turun laivalta)

Opas on vastassa satamassa, josta lähdemme kohti Pohjolan vanhinta yliopistokaupunkia Uppsalaa, jonne bussimatka kestää noin tunnin. Uppsalassa ovat vaikuttaneet useat historian merkkihenkilöt kuten kasvitieteilija Carl von Linné ja Anders Celsius. Tutustumme Tuomiokirkkoon, jossa on mm. Kustaa Vaasan ja Carl von Linnén hauta. Ohjelmaan kuuluu myös opastettu kävely kirkon ja yliopistorakennuksien ympärillä. Retken kesto Turun laivalta n. 7-8 tuntia, Helsingin laivalta n. 5 tuntia. Turun laivalla tulijat nauttivat ensin hotelliaamiaisen ja käyvät Ruotsin vanhassa pääkaupungissa Sigtunassa. Päivän päätteeeksi
ostosmatka Mall of Scandinaviaan. Huom! Retken voi toteuttaa joka päivä 2.5.-31.8., muulloin viikonloppuisin.

5. Drottningholmin linna

Ajamme noin 30 min satamasta Lovön saarelle, jossa sijaitsee Drottningholmin linna. Linna on yksi UNESCON maailmanperintökohde ja osa linnasta toimii edelleen kuningasperheen kotina. Kuulemme tarinoita 1660-1700 -luvun hovin elämästä ja tutustumme itse linnaan ja sen barokkipuutarhaan. Lisämaksusta kahvit ja vohvelit Kiinalinnassa. Retken kesto n. 3 tuntia. Huom! Retken voi toteuttaa joka päivä touko-syyskuussa, kysy myös muut ajankohdat.

Vinkki! Toiseen suuntaan Drottningholmiin voi mennä myös laivalla.

6. Puutarhat ja linnat Tukholman ympäristössä (laivamatkat joko Helsingistä tai Turusta)

Päivän teemana on puutarhat ja linnat. Opas on vastassa satamassa. Ajamme n. 20 minuutin matkan Tukholman pohjoispuolelle ja tutustumme 1600-luvulla rakennettuun Ulriksdalin linnaan. Teemme opastetun kierroksen linnassa ja sen puutarhassa, jossa on mm. 1700-luvun teatteri. Tutustumme myös Ulriksdalin kauppapuutarhaan, jossa hintaan sisältyvät kahvit ja makea kahvileipä. Käymme myös Hagapuistossa, jossa on prinsessa Victorian koti, Hagalinna sekä Kustaa III paviljonki ja Kaikutemppeli. Turun laivalta tullessa käydään myös kasvitieteellisessä puutarhassa Bergianska Trädgårdenissa. Retken kesto Helsingin laivalta n. 5 tuntia, Turun laivalta n. 7 tuntia

7. Mariefred ja Gripsholmin linna

Kustaa Vaasan 1500-luvun linna sijaitsee Mälaren rannalla Mariefredin kaupungissa vajaan tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta. Kierroksen aikana kuulemme mielenkiintoisesta linnan 450-vuotisesta historiasta, näemme mm. Kaarle Herttuan kamarin, Kustaa III teatterin ja osanvaltion muotokuvakokoelmasta. Paluumatkalla pysähdymme kakkukahville Taxingen linnaan, joka on tunnettu herkullisista kakuistaan. Retken kesto n. 4,5 tuntia. Huom! Retken voi tehdä 15.5.-30.9. päivittäin, kysy myös muut ajankohdat.

8. Kreivi Pietari Brahen Bogesundin linna, Gustavsbergin porsliinia, ostoksia ja Tukholman saaristoa (laivamatkat joko Helsingistä tai Turusta)

Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta, lähellä Vaxholmin saaristokaupunkia, on Pietari Brahen Bogesundin linna, jonka Suomen kenraalikuvernööri Brahe rakennutti 1600-luvulla. Päivän ensimmäinen tutustumiskohde on tämä linna, jossa on säilytetty ainutlaatuinen 1600-1800 -lukujen ilmapiiri kolmessa kerroksessa. (kohde ei sovellu liikuntaesteisille). Bogesundin jälkeen matka jatkuu Vaxholmin pikkukaupungin halki, kahden lossimatkan päähän Rindön sotilassaarelle ja sieltä Gustavsbergin rantakaupunkiin, jossa vieraillaan porsliinimuseossa. Ostosmahdollisuus museon vieressä tehtaan
myymälöissä (Kosta Boda, Iittala). Paluu laivarantaan. Turun laivalta tuleville on aluksi hotelliaamiainen ja kierroksen lopuksi käynti Solnassa skandinavian suurimmassa ostoskeskuksessa Mall of Scandinaviassa.
Retken kesto Helsingin laivalta noin 5 tuntia, Turun laivalta noin 9 tuntia.


Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 9-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.