Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Israelia ja Raamattua Raamatun maassa

Israelia ja Raamattua Raamatun maassa

Lähtöpäivät:

13.10.2021

Matkan kesto:

8 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1695€

Uutuus 2021

Israelia ja Raamattua Raamatun maassa

alk. 1695 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Israelia ja Raamattua Raamatun maassa

"Israelissa realisti on se, joka uskoo ihmeisiin." Näin totesi Israelin ensimmäinen pääministeri David Ben Gurion vuonna 1956. Israel on ihme, oli sitten kysymys toistuvasti vainotun kansan elossa säilymisestä, autioituneen maan muuttumisesta hedelmätarhaksi sen saatua asukkaansa takaisin tai heprean kielen uudestisyntymisestä. Matka näiden ihmeiden äärellä alkaa Israelin sydämestä, Jerusalemista. Juudean vuoristosta ja Jerusalemin sykkeestä siirrymme Galilean kauniin luonnon keskelle, Jeesuksen kotimaisemiin Genesaretinjärven rantamille. Sieltä matka jatkuu Jisreelin laakson ja Sharonin tasangon kautta Välimeren rantakaupunkiin Tel Aviv-Jaffoon, jonka lähistöllä lomailemme ja retkeilemme viimeisen runsaan vuorokauden. Matkaohjelmaan sisältyy myös Riitan luentosarja yhä ajankohtaisemmasta Sakarjan kirjasta. 3000 vuoden takaa kuuluu huudahdus: "Minä iloitsin, kun kuulin sanan: Me lähdemme – Jerusalemiin!" Tervetuloa mukaan erilaiselle elämysmatkalle mukavassa seurassa.


Jerusalem

Jerusalemin sanotaan olevan maailman vanhimpia kaupunkeja ja siellä voikin aistia vaiherikkaan historian. Kaupunki vetää puoleensa etenkin uskonnosta ja historiasta kiinnostuneita matkailijoita, mutta tarjoaa myös hyviä ostosmahdollisuuksia, tasokkaita ravintoloita ja nykyajan vilskettä. Tämä kerroksittain rakentunut kaupunki on ainutlaatuisuudessaan ihastuttava. Jokainen kaupunkia hallinnut uskontokunta on jättänyt oman leimansa kaupungin rakennuksiin ja kulttuuriin.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.

Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Lisätietoja ohjelmasisällöstä

Matkaopas: Pentti Holi p. 040 721 3939

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.


Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.

 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki - Tel Aviv - Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Ateriat: puolihoito
 • Jerusalemin kaupunkikierros
 • Retkikohteet: Öljyvuori, Getsemanen puutarha, Israel-museo, Paimenten keto
 • Retkikohteet: Kuollutmeri, Golanin tasanko, Autuuksien vuori, Beitsaida
 • Retkikohteet: Nasaret, Tel Aviv-Jaffa
 • Vierailu Ahavan tehtailla
 • Sakarjan kirjan luennot
 • Suomenkielisen oppaan ja matkanjohtajien palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Israelissa on sama kellonaika kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Tel Aviv 13:00 - 17:25

Tel Aviv - Helsinki 18:15 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 495€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Tel Aviv

Lento Helsingistä Tel Aviviin, jonne saavumme alkuillasta. Kentältä on vajaan tunnin bussimatka Juudean vuorille Jerusalemiin, jossa majoittuminen Jerusalem Tower -hotelliin kaupungin sydämessä.

2. matkapäivä, Jerusalem

Aamiainen hotellissa. Päivän aluksi vierailemme Israelin parlamenttitalossa, Knessetissä ja holokaust-keskuksessa, Jad Vashemissa. Sieltä lähdemme näköalakierrokselle Juudean vuorimaahan: Tammilaakson ja Sorekin viinitarhojen kautta Bet Shemeksen maisemiin. Käväisemme mahdollisesti myös Jad Hashmonassa. Kertaamme Raamatun tapahtumia, ihastelemme Juudean ja Jerusalemin kauneutta sekä rauhoitumme kaupungin erityisessä ilmapiirissä. Tutustumis- ja orientoitumisilta hotellilla päivällisen jälkeen.                                                                                                                                             

3. matkapäivä, Jerusalem

Sakarjan kirjan luento I hotellissa.
Siirrymme Jaffa-portille, josta aloitamme kävelyn muurilla / muurin vieruskadulla Siion-vuorelle. Juutalaiskorttelin ja Kultaisen menoran kautta laskeudumme Länsimuurille. Temppelin läntisen sokkelin viereistä tunnelia pitkin kuljemme Via dolorosalle, Betesdan lammikolle ja Leijonaportille, josta bussilla hotellille. Päivällisen jälkeen Jerusalem by Night –bussiajelu Jerusalemia ympäröivillä vuorilla (poikkeaminen mm. Vanhalla rautatieasemalla (ilta-ajelu ei sisälly matkapaketin hintaan).                                                                                                                                                        

4. matkapäivä, Jerusalem

Sakarjan kirjan luento II hotellissa.
Aloitamme päivän retkiohjelman Puutarhahaudalla, jonka jälkeen nousemme Öljyvuorelle. Sieltä laskeudumme Kanaemon kirkon kautta Getsemanen puutarhaan. Jatkamme Israel-museoon ja tutustumme siellä Jerusalemin pienoismalliin ja Kirjan pyhäkköön. Sieltä ajamme Betlehemin Paimenten kedolle, suuren ilosanoman ensiesityksen näyttämölle. Päivällisen jälkeen iltakävely (Pyhän haudan kirkko / Montefiore-puisto).                                                                                                                                                                 

5. matkapäivä, Genesaretinjärvi - Galilea

Jerusalemista ajamme Jerikon tietä Kuolleellemerelle. Nousemme En Gedin kenttäkoulun näköalapaikalle, josta katsoen autiomaan keskellä sijaitseva keidas on kuin tarjottimella. Ahavan tehtailla tutustumme Kuolleenmeren terveys- ja kosmetiikkateollisuuteen. Pysähdymme uimaan maailman alimmassa paikassa, Kuolleessameressä. Sieltä jatkamme Jordaninlaakson tietä Galileaan. Illalla saavumme Kfar Kinneretin lomakylään Genesaretin rannalla. Majoittuminen ja illallinen. Päivällisen jälkeen Sakarjan kirjan luento III hotellissa.                                                                                                                                             

6. matkapäivä, Golan - Beitsaida

Sakarjan kirjan luento IV hotellissa.
Retken aluksi nousemme eteläiselle Golanin tasangolle, joka on ollut lukuisten sotien taistelutanner. Käymme Gamlassa, jossa roomalaiset ja juutalaiset ottivat yhteen 67 jKr. Siellä voi kiikaroida myös läheisissä luolissa pesiviä kotkia.  Pysähdymme Golanin taistelujen muistomerkillä Mizpe Gadotissa. Sieltä laskeudumme viiden opetuslapsen kotikaupunkiin, Beitsaidaan, josta jatkamme Autuuksien vuoren, Tabghan, Kapernaumin ja Tiberiaksen kautta Kinneretin mauste- ja herkkukauppaan ostoksille. Päivällisen jälkeen hotellilla musiikkipitoinen illanvietto.                                                                                                                                                  

7. matkapäivä, Nasaret - Tel Aviv-Jaffa

Sakarjan kirjan luento V hotellissa. 
Galileasta suuntaamme kohti Välimeren rannikkoa. Nasaretissa pysähdymme Alassyöksemisen eli Rauhannäköalan vuorelle. Jisreelin tasangolta nousemme Karmelille Muhrakan uhripaikalle, jossa pidämme lounastauon. Sieltä laskeudumme Sharonin tasangolle ja edelleen Kesarean Akveduktille. Pujottelemme Tel Avivin pilvenpiirtäjien seassa ja asetumme Välimeren rantahotelliin Tel Aviv-Jaffassa. Illalla on mahdollisuus ihastella merta ja katsella elämää meren rannalla.                                                                                                                                                          

8. matkapäivä, Tel Aviv-Jaffa - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Pakkaamme laukut ja luovutamme hotellihuoneet. Teemme näköalakierroksen Tel Aviv-Jaffassa ja sen lähialueilla. Iltapäivään on varattu aikaa myös omiin ohjelmiin sykkivän kaupungin sydämessä. Vanhassa Jaffassa nautimme läksiäisaterian ja läpäisemme ”lopputentin”. Pienen kierroksen jälkeen saavumme Ben Gurionin lentoasemalle, Lyddaan, josta lähtöselvittelyjen jälkeen alkaa kotimatka. Finnairin paluulento Tel Avivista lähtee klo 18:15, Helsinkiin saavumme klo 22:55.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.