Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Unohtumattomia elämyksiä

Safarimatka Tansaniaan

Safarimatka Tansaniaan

Lähtöpäivät:

6.3.2024

Matkan kesto:

11 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 3988€

Safarimatka Tansaniaan

alk. 3988 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Tervetuloa Tansaniaan

Koe kanssamme safarilla Afrikan villi luonto ja eläimet. Tansanian on kuuluisa Afrikan parhaimmista luonnonpuistoista, kiehtovasta maasai-kulttuurista  ja ystävällisistä ihmisistä. Matkamme on yhdistelmä erilaisia kokemuksia ja elämyksiä viehättävässä Tansaniassa sekä kehon hyvinvointia unohtamatta. Matkan kohokohtia ovat safarit Afrikan upeimmissa luontokohteissa sekä vierailu aitoon maasai-kylään. Safarijeepeissä on avautuva kattoluukku ja kaikilla ikkunapaikka. Maisevat ovat suoraan kuin "Minun Afrikkani"-elokuvasta ja savannilla vaeltavien villieläimien näkeminen läheltä on ainutlaatuinen kokemus, jota ei voi koskaan unohtaa. Tämä on todellinen seikkailu vailla vertaa!


Ateriat ja kokenut suomalainen opas

Matkan hintaan sisältyy kahdeksan illallista, kahdeksan lounasta, sekä aamiaiset. Matkanjohtaja on kokenut suomalainen matkanjohtaja Anniina Sandberg, joka on koulutukseltaan Afrikan-tutkija (Filosofian maisteri) ja swahilin kielen tulkki. Anniina on asunut Tansaniassa, jossa hän on tutkinut maasai-kulttuuria asuen maasaiden parissa vuoden. Anniina toimii matkalla asiantuntija-oppaana ja tulkkina. Anniinan omakohtainen ja syvällinen kokemus Tansaniasta vie meidät tutustumaan maasai-kulttuuriin ja Afrikan luontoon pintaa syvemmältä.

 

Toisena matkanjohtajana toimii Liisa Pietarinen, joka on koulutukseltaan jooga-ohjaaja (RYT 200), laillistettu urheiluhieroja sekä Personal Trainer (FAF). Hän ohjaa matkaohjelmassa mainitut kehonhuoltoharjoitukset, jotka perustuvat joogaan, venyttelyyn ja Taijin. Harjoitukset (15-30 min.) ovat helppoja kehoa rentouttavia sekä kireyksiä poistavia eivätkä edellytä aikaisempaa kokemusta em. lajeista. Harjoitukset tehdään seisten.


Ngorongoron suojelualue

Ngorongoron suojelualue on yksi maailman ainutlaatuisimmista luonnonsuojelualueista. Ngorongoron kraatteria pidetään yhtenä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä - se on myös

UNESCO:n maailman perintökohde. Ngorongoro tarjoaa ainutlaatuiset mahdollisuudet nähdä niin upeita tulivuoriperäisiä maisemia, erilaisia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Ngorongoron valtavassa kraatterissa elää pysyvästi kymmeniä tuhansia villieläimiä. Ngorongorossa on hyvät mahdollisuudet nähdä kuuluisa Afrikan Big Five eli norsu, sarvikuono, puhveli, leijona ja leopardi. Ngorongoro on yksi harvoja paikkoja, jossa voi nähdä vielä uhanalaisen sarvikuonon luonnossa. Ei ihme, että paikkaa kutsutaan Eedenin puutarhaksi!


Tarangiren kansallispuisto

Tarangiren kansallispuisto tunnetaan erityisesti puistonvartijoiden onnistuneesta työstä kitkeä norsujen salametsästystä, jonka johdosta puistossa on nykyään Tansanian suurin norsupopulaatio. Tarangire on kuuluisa erityisesti kolmesta asiasta: Baobab – eli apinanleipäpuista, elefanttilaumoista ja puihin kiipeilevistä leijonistaan. Suurten nisäkkäiden, kuten norsujen, leijonien, seeprojen, gnu- antilooppien, kirahvien ja vesiantilooppien lisäksi Tarangire on erityisesti lintuharrastajien paratiisi. Siellä on lähes 600 lintulajia. Tarangire on upea helmi, jossa villieläimiä voi tarkkailla lähietäisyydeltä niiden tullessa juomaan puiston läpi virtaavan Tarangire-joen äärelle. Tämä klassinen safarielämys on suoraan kuin Avara Luonto dokumenttisarjasta!


Lake Manyaran kansallispuisto

Lake Manyara on kooltaan pieni, mutta metsäiseltä maisemaltaan täysin erilainen kansallispuisto. Puistossa voi nähdä norsuja, virtahepoja, afrikanpuhveleita, seeproja, gnuuantilooppeja, impaloita, paviaaneja, sinimarakatteja sekä joskus myös suuria kissaeläimiä. Kirjailija Ernest Hemingway kutsui Lake Manyaraa Afrikan kauneimmaksi järveksi, eikä se ole mikään ihme! Me pääsemme ihastelemaan tätä suolajärveä safariajon lisäksi myös ohjatulla melontaretkellä mitä kauneimmissa maisemissa. Järveltä käsin maisemat ovat täysin erilaisia ja se antaa kattavan kuvan luonnon moninaisuudesta. Yhteen kanoottiin mahtuu kaksi melojaa. Retki sopii hyvin vasta-alkajille eikä vaadi erityistaitoja.


Maasai-kulttuuri

Maasait ovat yksi Afrikan tunnetuin etninen ryhmä. Maasait ovat paimentolaisia, jotka paimentavat karjaa Tansanian ja Kenian savanneilla. Maasaiden perinteisiä laidunmaita ovat olleet kansallispuistot koko pohjoisen aluueella Serengetistä Tarangireen asti, jossa maasait ovat aina eläneet villieläinten kanssa suhteellisessa sovussa. Maasait rakentavat yhä perinteiset ympyränmuoiset asumuksensa oksista, jotka päällystetään lehmänlannalla. Saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden vierailla oikeassa maasai-kylässä


Itsekasvatettua lähiruokaa

Matkalla tarjoillaan terveellistä ja paikallisesti tuotettua lähiruokaa. Lodge-tyylinen hotellimme Baghayo Garden Suites on kahvitila jossa kahvin lisäksi viljellään papuja, viljaa, yrttejä ja vihanneksia. Läheiseltä luomutilalta hankitaan taas kananmunat, maito ja hunaja. Hotellin ruokafilosofia pohjautuu ennen kaikkea luonnonmukaisuuteen ja omalla tilalla kasvatettuihin raaka-aineisiin. Aterioiden valmistuksessa käytetään runsaasti kasviksia ja yrttejä. Aloita aamusi tuorepuristetulla mehulla, eksoottisilla hedelmillä, granolalla, leivällä ja hillolla tai kokin toivomustesi mukaan valmistamalla munakkaalla. Retkipäivinä nautimme retkilounaan upeassa Afrikan luonnossa ja illalla meitä hemmotellaan kolmen ruokalajin illallisella, joka tarjoillaan pöytiin. Hotellin viinilistalla on hyviä EteläAfrikkalaisia viinejä ja tunnelmallisessa lounge baarissa voit nauttia aperitiiviksi vaikkapa safariklassikko gin & tonic - cocktailin tai kupin yrttiteetä.

Viisumi

Tansaniaan vaaditaan viisumi. Lue lisää "tärkeää tietää" osiosta.

Tämä matka ei sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille. Normaali liikuntakyky riittää.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki–Kilimanjaro-Helsinki (Istanbulin kautta) reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaisesti
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Kolme safaria ja kansallispuistomaksut
 • Vierailu aidossa Maasai-kylässä
 • Kahdeksan illallista ja yhdeksän lounasta
 • Afrikkalaisen taiteen kurssi
 • Polkupyöräretki maaseudulle ja vierailu banaaniolutpanimossa
 • Kahden suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan aikana
 • Ohjatut kehonhuoltotunnit matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Tansaniassa kello on 1 t enemmän kuin Suomessa.
Lennot Turkish Airlines. Paluulennolla välilasku Sansibarissa.
Helsinki - Istanbul 12:25 - 16:55
Istanbul - Kilimanjaro 19:25 - 02:40 +1

Kilimanjaro - Istanbul 03:35 - 12:50
Istanbul - Helsinki 15:05 - 17:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone xxx €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Istanbul - Kilimanjaro

Turkish Airlinesin lento lähtee Helsingistä klo 12:25 ja saapuu Istanbuliin klo 16:55. Jatkolento Istanbulista lähtee klo 19:25 kohti Kilimanjaroa.

2. matkapäivä, Arusha - Karatu

Lento saapuu Kilimanjaroon klo 02:40. Kuljetus lentokentän lähellä sijaitsevaan hotelliin Arushassa ja majoittuminen. Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aamupäivällä ajamme noin neljän tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Karatun kylään. Majoittaudumme koko matkan ajaksi tasokkaaseen Baghayo Garden Suites lodge-tyyliseen hotelliin, joka on myös luonnonmukainen kahvitila. Hotelli on matkan ajan vain meidän käyttössä. lltapäivä on varattu rentoutumiselle ja lentomatkasta palautumiselle. Hotellissa on uima-allas, trooppinen puutarha, ravintola, baari ja lisämaksullisia spa-palveluita. Lounas ja illallinen hotellissa. Illalla mahdollisuus osallistua kehonhuoltoharjoitukseen.

3. matkapäivä, safari - Tarangiren kansallispuisto

Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Tarangiren kansallispuistoa. Tarangire tunnetaan erityisesti puistonvartijoiden onnistuneesta työstä kitkeä norsujen salametsästystä, jonka johdosta puistossa on nykyään Tansanian suurin norsupopulaatio. Puisto on kuuluisa erityisesti kolmesta asiasta. Baobab – eli apinanleipäpuista, elefanttilaumoista ja puihin kiipeilevistä leijonistaan. Suurten nisäkkäiden, kuten norsujen, leijonien, seeprojen, gnu-antilooppien, kirahvien ja vesiantilooppien lisäksi Tarangire on lintuharrastajien paratiisi. Siellä on lähes 600 lintulajia. Nautimme puistossa picnic-lounaan ja illallisen hotelissa. Illalla mahdollisuus osallistua kehonhuoltoharjoitukseen.

4. matkapäivä, tinga tinga taidetta

Tämän päivän omistamme afrikkalaiselle taideperinteelle. Lounaan jälkeen matkaamme Mto Wa Mbun kylään, jossa tutustumme Tansanian nykytaiteeseen. Osallistumme paikallisen taiteilijan taidepajaan, jossa perehdymme tansanialaiseen tinga tinga- taiteeseen. Pääsemme myös itse maalaamaan ja käyttämään luovuuttamme, sillä maalaamme jokainen oman taulun taiteilijan opastamana työpajassa. Nautimme picnic-lounaan Mto wa Mbussa ja palaamme iltapäiväksi hotelliin, jossa on aikaa rentoutua. Illallinen ja afrikkalainen tanssiesitys hotellissa. Aamulla ja illalla ennen illallista mahdollisuus osallistua kehohuoltoharjoitukseen.


5. matkapäivä, vierailu aitoon maasai-kylään

Aamiaisen jälkeen lähdemme lähdemme savannille maasai-kylään eli bomaan. Maasait ovat yksi Afrikan tunnetuin etninen ryhmä. Vietämme aikaa maasaiden kanssa ja tutustumme heidän ainutlaatuiseen paimentolaiskulttuuriin. Yleensä matkailijat vierailevat maasai-kylissä (cultural boma), jotka ovat rakennettu varta vasten turisteille. Me saamme ainutlaatuisen mahdollisuuden vierailla aidossa maasai-bomassa, jossa Anniina on asunut kenttätöitä tehdessään. Täällä emme ole turisteja vaan vieraita, joita jo odotetaan kylään. Vierailumme tukee paikallista Oltukain kylää, joka vaikuttaa myönteisesti etenkin naisten ja lasten hyvinvointiin. Palaamme illalliselle hotelliin, jossa jaamme päivän kokemuksia. Aamulla ja illalla ennen illallista mahdollisuus osallistua kehonhuoltoharjoitukseen.

6. matkapäiva, melontasafari - Lake Manyaran kansallispuisto

Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Lake Manyaran kansallispuistoa. Kirjailija Ernest Hemingway kutsui Lake Manyaraa Afrikan kauneimmaksi järveksi, eikä se ole mikään ihme! Me pääsemme ihastelemaan tätä järveä ohjatulla melontaretkellä mitä kauneimmissa maisemissa. Järven asukkaisiin lukeutuvat mm. virtahevot, lukemattomat lintulajit, pelikaanit ja suuret flamingoparvet. Yhteen kanoottiin mahtuu kaksi melojaa. Retki sopii hyvin vasta-alkajille. Nautimme picnic-lounaan puistossa ja palaamme iltapäiväksi hotelliin, jossa voit rentoutua ja viettää vapaa-aikaa. Illallinen hotellissa. Aamulla ja illalla ennen illallista mahdollisuus osallistua kehonhuoltoharjoitukseen.

7. matkapäivä, vapaata ohjelmaa

Aamiainen hotellissa. Tänään ei ole kiire minnekään. Rentouttavaa päivää voi viettää vaikkapa lukien kirjaa uima-altaalla tai omalla terassilla. Mieli lepää myös vaikkapa vain nauttien hotellista aukeavista upeissta maisemista. Lodgen Coffee Garden Spa:ssa on saatavilla rentouttavia spa-hoitoja lisähintaan. Nautimme lounaan ja illallisen yhdessä hotellissa. Aamulla ja illalla ennen illallista mahdollisuus osallistua kehonhuoltoharjoitukseen.

8. matkapäivä, safari - Ngorongoron kansallispuisto

Heti aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Ngorongoron suojelualuetta, on yksi maailman ainutlaatuisimmista luonnonsuojelualueista. Ngorongoron kraatteria pidetään yhtenä Afrikan seitsemästä luonnonihmeestä - se on myös UNESCO:n maailman perintökohde. Ngorongoro tarjoaa mahtavat mahdollisuudet nähdä niin upeita tulivuoriperäisiä maisemia, kuin erilaisia villieläimiä sarvikuonoista, gepardeista, norsuista, leijonista, afrikanpuhveleista ja hyeenoista lähtien. Nautimme picnic-lounaan kraaterin pohjalla ja palaamme iltapäivälle hotelliin, jossa illallinen. Illalla ennen illallista mahdollisuus osallistua kehonhuoltoharjoitukseen

9. matkapäivä, polkupyöräretki ja banaaniolutpanimo

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan paikalliseen Mto Wa Mbun kylään, jossa jatkamme matkaa maastopyörillä. Pyöräsafarilla ajetaan kylänraitilla ja pitkin lähiteitä, joka antaa meille mahdollisuuden nähdä aitoa Tansanialaisen kylän arkea. Täällä on normaalia jutella vieraille ja tervehtiä vastaantulijoita iloisesti sanomalla "jambo"! Reittimme vie meidät läpi baaniviljelmien, jossa matkan varrella pääsemme tutustumaan myös paikan erikoisuuteen - pieneen afrikkalaiseen banaaniolutpanimoon! Nautimme retkilounaan matkalla ja palaamme hotelliin iltapäivällä rentouttavia harjoituksia ja jäähyväisillallista varten.

10. matkapäivä, Arusha Cultural Heritage Center

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aamupäivällä hyvästelemme meitä palvelleen ihanan henkilökunnan ja lähdemme ajamaan kohti Kilimanjaron lentokenttää. Matkalla lentokentälle pysähdymme Arusha Cultural Heritage Centeriin, jossa voit tehdä viime hetken ostoksia ja viedä kotiin vaikkapa Kilimanjaron korkeilla rinteillä kasvatettua kahvia. Voit myös vierailla taidegalleriassa ihailemassa afrikkalaista nykytaidetta. Nautimme picnic-lounaan matkalla. Illaksi ajamme Kilimanjaron kansainväliselle lentokentälle.

11. matkapäivä, Kilimanjaro - Helsinki

Turkish Airlinesin lento lähtee Kilimanjarosta klo 03:35 ja saapuu Istanbuliin klo 12:50 (välilasku Sansibarissa). Jatkolento Istanbulista lähtee klo 15:05 ja saapuu Helsinkiin 17:50.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietääSafarimatka Tansaniaan

Hyvä tietää, Tansania


Viisumi

Tansaniaan vaaditaan Suomen kansalaisilta viisumi. Viisumi haetaan saavuttaessa Kilimanjaron lentokentälle ja sen hinta on noin 50 US dollaria (maksu käteisellä). Matkanjohtajat avustavat asiassa tarvittaessa. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja siinä tulee olla vähintään kaksi tyhjää sivua.
Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.