Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Amerikka

Kuuba

Kuuban kiertomatka

Lähtöpäivät:

28.2. ja 21.3.2023

Matkan kesto:

13 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 3189€

Kuuban kiertomatka

alk. 3189 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kuuban kiertomatka

Kuuba tarjoaa matkailijalle monipuolisia elämyksiä. Kuuban värikäs kulttuuri, kiehtova historia ja silmiä hivelevät maisemat pitävät huolen, että voit kokea lomallasi ainutlaatuisia kokemuksia. Monien mielestä Kuuba on parasta kokea viimeistään nyt – ennen kuin omaleimainen maa ehtii muuttua. Tällä matkalla tutustumme pääkaupunki Havanaan, Viñalesin laaksoon, Unescon suojelemaan kauniiseen Trinidadiin ja vierailemme Santa Claran vallankumouskaupungissa Che Guevaran mausoleumissa ja muistomerkillä. Jatkamme matkaa Cienfuegosiin, jota pidetään yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista vaikuttavan arkkitehtuurinsa ja Karibianmeren rantojen vuoksi. Matkan lopuksi suuntamme lomailemaan Varaderon kuuluisille valkoisille hiekkarannoille, jossa saamme nautimme merestä, rannasta ja kiireettömistä lomapäivistä All inclusive -hotellissa. Matkalla on mukana kokenut suomenkielinen matkanjohtaja.

Havanna

Kuuban pääkaupungin Havannan Vanhankaupungin, la Havana Viejan ainutlaatuinen tunnelma syntyy viehättävästi rapistuneista siirtomaatyylisistä rakennuksista, kapeista kaduista, 50-luvun värikkäistä amerikanraudoista, rumban ja salsa rytmeistä ja paikallisten iloisesta elämänasenteesta. Unescon suojelukohteeksi valittu Vanhakaupunki edustaa juuri sitä mielikuvaa, mikä monella vierailijalla on Havannasta. Teemme Havannan kiertoajelun klassisilla jenkkiraudoilla, ja näemme tärkeimmät nähtävyydet, mm. Maleconin rantakadun, ja ajamme Vedadon leveillä puistokaduilla sekä Miramarin kaupunginosassa. Paras tapa tutustua la Havana Viejan tunnelmaan on ottaa jalat alle, joten tutustumme Havannan Vanhaankaupunkiin vielä tarkemmin opastetulla kävelykierroksella.

Hemingwayn jalanjäljillä

Kirjailija Ernest Hemingway rakasti Kuubaa ja asui yli 20 vuotta maaseudulla Havannan lähellä.  Hemingwayta pidetään Kuubassa liki kansallissankarina, koska hän amerikkalaisena jäi Kuubaan vielä vallankumouksen jälkeenkin. Monissa Havannan baareista ja ravintoloista löytyy seinällä viittaus Hemingwayhin. Matkan aikana näemme Hemingwayn komean kotikartanon, Finca Vigiaan Santa Paulan kylässä n. 15 km Havannasta, ja vierailemme Cojimarin kalastajakylässä, jonka tunnelmista syntyi Nobel-palkittu romaani Vanhus ja Meri. Vierailemme myös Hemingwayn suosikkipaikkoissa, kuten Cojimarin La Terraza-ravintolassa ja Havannan La Bodequita del Mediossa.

Viñalesin laakso

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Viñalesin laakso sijaitsee Kuuban luoteisosassa. Laakson pohjalla kasvatetaan tupakka- ja muita viljelytuotteita perinteisin keinoin. Kaunista Viñalesin laaksoa hallitsevat karstikalliot, jotka syntyivät 160 miljoonaa vuotta sitten mannerlaattojen voimakkaassa törmäyksessä. Saamme tutustua laakson tupakkaviljelmiin.

Cienfuegos

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Cienfuegos on hieman elegantimpi kaupunki Kuuban etelärannikolla. Cienfuegos tunnetaan kauniista 1800-luvun arkkitehtuuristaan ja eri tyylien sekoituksestaan. Kun näkee keskustan valkoiset ja pastellinväriset rakennukset sinistä taivasta ja merta vasten, on helppo ymmärtää, miksi kaupunki on saanut lempinimen la Perla del Sur (Etelän helmi).

 

Trinidad - Kuuban kaunotar

Trinidadin kaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin. Trinidad on yksi Karibian parhaiten säilyneitä kaupunkeja ajalta, jolloin sokerintuotanto oli alueen tärkein elinkeino. Trinidadin vuonna 1514 perustettu kaupunki on kaunis historiallinen helmi pastellinsävyisine taloineen, mukulakivikatuineen ja hienoine yksityiskohtineen. Yksi Trinidadin merkittävimmistä nähtävyyksistä on Plaza Mayor-aukio, joka on hienosti säilyttänyt siirtomaa-ajan asunsa.

Santa Clara

Santa Clara on Che Guevaran kaupunki. "Che" oli yksi Kuuban vallankumouksen avainhenkilöistä, kun Kuuban vallankumouksen viimeinen taistelu käytiin Santa Clarassa. Santa Claran Plaza de la Revolución -aukiolla sijaitsee Chen massiivinen muistomerkki, jonka alla on Chen hautamausoleumi. Pieni junanvaunuihin tehty museo, Tren Blindado, sijaitsee paikalla, jossa Che ja hänen nuorten taistelijoiden pieni joukko kaappasi panssaroidun junan Batistan sotilailta käyttäen puskutraktoria, jolla kiskot työnnettiin syrjään, ja juna saatiin suistettua kiskoilta. Taistelun kuuluisa keltainen Caterpillar-puskutraktori on nostettu viisisakaraisen tähden päälle, ja paikasta on tullut vallankumouksen sankareiden muistomerkki ja monelle kuubalaiselle erityinen paikka.

Varadero

Varaderon rantakaupunki ja sen 20 kilometrin pituiset upeat hiekkarannat sijaitsevat Kuuban pohjoisrannikolla. Varaderossa hiekka on hienoa ja hohtavan valkoista. Varaderossa nautimme matkan lopuksi lomapäivistä auringossa ja ihanan kiireettömästä rantaelämästä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki – Havanna - Helsinki (vaihto Istanbulissa) reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Majoitus 2 hh ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
  • Puolihoito (aamiaiset, 6 x lounas, 5 x illallinen)
  • Hotellin all inclusive -ateriat Varaderossa (paikalliset juomat sis.)
  • Bussikuljetukset ja retket pääsymaksuineen matkaohjelman mukaan
  • Kuuban turistikortti
  • Suomenkielisen paikallisoppaan ja paikallisoppaiden palvelut ohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 28.2.2023 lähdölle

Ajat ovat paikallista aikaa. Kuubassa kello on 7 tuntia vähemmän kuin Suomessa. Lennot Turkish Airlines.
Helsinki - Istanbul 18:40 - 23:20
Istanbul - Havanna 02:30 - 07:35

Havanna - Istanbul 09:00 - 09:30
Istanbul - Helsinki 15:05 - 17:50

Lentoaikataulu 21.3.2023 lähdölle

Ajat ovat paikallista aikaa. Kuubassa kello on 7 tuntia vähemmän kuin Suomessa. Lennot Turkish Airlines.
Helsinki - Istanbul 18:40 - 23:20
Istanbul - Havanna 02:15 - 08:20

Havanna - Istanbul 09:10 - 08:30
Istanbul - Helsinki 15:00 - 18:50

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 330 €

Matkaohjelma

Lähtöpäivät:

Matkaohjelma 28.2.-12.3.2023

Matkaohjelma 21.3.-2.4.2023

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.