Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Biskajanlahden helmet

Baskimaan kiertomatka

Baskimaan kiertomatka

Lähtöpäivät:

8.9. ja 6.10.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1778€

Bilbao, San Sebastian ja Biarritz kiertomatka

alk. 1778 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Baskimaan kiertomatka

Kaunista luontoa, merimaisemia, arkkitehtuuria, kulttuuria ja kulinarismia! Tutustumme San Sebastianiin, Biarritziin, Guernicaan ja Bilbaoon. Matkaan sisältyy myös päivän retki La Riojan viinialueelle.


San Sebastian

San Sebastian on hätkähdyttävän kaunis, pieni rantakaupunki Pohjois-Espanjassa, Atlantin rannalla.   Upean arkkitehtuurin kruunaavat komeat hiekkarannat, La Concha sekä Ondarreta. Rannalla kulkiessa rantabulevardia reunustava talorivistö hurmaa kauneudellaan: on kulmatorneja, ornamentteja, takorautaisia parvekkeita, pylväikköjä sekä veistoksia. San Sebastianin vanhakaupunki eli Parte Vieja on nähtävyys sinänsä, ja istuskelu kahviloissa ja terasseilla tarjoaa tilaisuuden tarkkailla paikallista elämänmenoa.


Biarritz

Atlantin rannalla, 18 km:n päässä Espanjan rajalta, sijaitseva Biarritz hurmaa valkoisilla hiekkarannoillaan ja rennolla tunnelmalla. Biarritzin omaperäinen ja boheemi tunnelma houkuttelee lomailijoita filmitähdistä muihin kuuluisuuksiin. Baskikulttuuri antaa alueelle oman erityisen tunnelmansa, erityisesti ruokakulttuuriin. Rantaelämän ohella Biarritzissa kannattaa tutustua myös vanhaan pittoreskiin kalastajasatamaan sekä mielenkiintoisiin museoihin (mm. merimuseo ja suklaamuseo) tai hoitaa hyvinvointiaan thalassoterapiaa tarjoavissa hoitoloissa.

Guernica

Guernica (Gernika) on pieni kaupunki pohjois-Espanjassa Biskajan maakunnassa. Guernican alueen luolista on löydetty maalauksia ja jälkiä ihmisistä jo esihistorialliselta ajalta. Guernican tunnetuin nähtävyys on ikivanha tammi Gernikako Arbola. Tammen ympäristöä  baskit ovat pitäneet kokoontumispaikkana. Puu on samalla myös baskien vapauden symboli. Guernica tuhoutui pahoin Espanjan sisällissodassa kun sitä pommitettiin saksalaisten ja italialaisten koneilla 26. huhtikuuta 1937. Pommituksissa kuoli kaupungin 9 000 asukkaasta noin 1 600 ja rakennuksista tuhoutui noin 70 prosenttia. Pablo Picasso on maalannut Guernican pommituksista yhden tunnetuimmista maalauksistaan, jonka nimi on kaupungin mukaan Guernica. Maalaus on nähtävillä Reina Sofia -taidemuseossa Madridissa.

Laguardia ja Riojan viinialue 

Laguardia perustettiin 1200-luvulla alunperin linnoituskaupungiksi. Toinen tunnusomainen piirre kaupungille on tunnelit, jotka kaivettiin turvaksi kaupungin asukkaille taisteluiden aikana. Tunnelit johtivat kaupungista läheisille kukkoloille. Kun kaupunkia ei enää tarvittu puolustusta varten, asukkaat huomasivat että tunneleita voisi käyttää viinin säilyttämiseen. Ne ovat edelleen tässä samassa käytössä.

La Riojan viinialue on maailmankuulu ja alueella sijaitseekin yli 500 viiniviljelmää. Jos viinintuotanto tällä alueella loppuisi heti, viiniä riittäisi silti vuosiksi eteenpäin. Viljelmät tuottavat niin hyvin uutta satoa ja viljelijöillä on tunneleiden ansiosta suuret varastot kypsymässä olevaa viiniä. 


Bilbao

Vuonna 1300 perustettu Bilbao sijaitsee pohjois-Espanjan rannikolla ja se on Baskimaan itsehallintoalueen suurin kaupunki. Kaupunkia ympäröivät vehreät vuoret ja Atlantin valtameri. Bilbao on kulttuurikaupunki, joka on tunnettu erityisesti Guggenheim-taidemuseostaan sekä erinomaisesta ruuastaan.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Amsterdam-Bilbao-Amsterdam-Helsinki KLM reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoila
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Turistivero hotelleissa
  • Ateriat: 3 lounasta ja 1 pintxos-ateria sis. ruokajuomat
  • Kaupunkikierrokset: San Sebastian, Saint-Jean-de-Luz, Biarritz ja Bilbao
  • Vierailu Guernican kaupungissa ja Biscay Bridgella
  • Vierailu La Riojan viinialueella ja kahdella viinitilalla (perinteinen ja moderni)
  • Paikallisen suomenkielisen oppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Ranskassa ja Espanjassa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot KLM:lla.
Helsinki - Amsterdam 07:00 - 08:35
Amsterdam - Bilbao 09:15 - 11:15

Bilbao - Amsterdam 17:15 - 19:20
Amsterdam - Helsinki 20:50 - 00:15

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Guggenheim-museo

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki-Amsterdam-Bilbao-San Sebastian

Air Balticin lento lähtee Helsingistä klo 07:00 kohti Amsterdamia, josta jatketaan koneen vaihdon jälkeen kohti Bilbaoa, jonne saavumme klo 11:15 paikallista aikaa. Suomenkielinen paikallisopas on vastassa Bilbaon lentokentällä. Bussikuljetus San Sebastianiin jossa majoittuminen hotelliin. Tämän jälkeen lähdemme kaupungille pintxos-kierrokselle. Pintxos on Baskimaan vastine tapaksille ja San Sebastianin kuuluisassa Vanhassa kaupungissa tarjontaa riittää. Pitää vain tietää mistä löytyvät ne parhaat pintxoset.                                 Päiväajo noin 105 km. 

2. matkapäivä, San Sebastian-St. Jean de Luz-Biarriz

Aamiaisen jälkeen lähdemme San Sebastianista päivän retkelle kohti Ranskan puoleista Baskimaata. Ensimmäinen kohteemme on Saint-Jean-de-Luz, joka sijaitsee Nivellejoen suulla ja Pyreneiden juurilla. Kaupunki on yksi Ranskan vilkkaimmista kalastussatamista, jossa värikkäät veneet kulkevat edestakaisin joka aamu ja ilta. Teemme lyhyen kävelykierroksen tässä viehättävässä merenrantakaupungissa ennen kuin jatkamme matkaa Biarritziin. Biarritzin vetovoima on säilynyt läpi vuosisatojen. Upeiden rantojen ja maisemien lisäksi myös kaupungin kulttuuritarjonta on runsas. Teemme kävelykierroksen jonka jälkeen nautimme lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme kaupunkikierrosta. Kierroksen jälkeen on hieman vapaata aikaa. Takaisin San Sebastianissa olemme alkuillasta, joten illalla on aikaa tutustua omatoimisesti tähän kauniiseen rantalomakohteeseen. Vuosina 1880–1950 San Sebastian oli kuninkaallisten ja aateliston kesänviettokohde, jossa mm. kuningattaret María Cristina ja Victoria Eugenia, kuningas Alfonso XIII ja Alban herttuatar viettivät kesiä. Tältä ajalta on peräisin kaupungissa vieläkin havaittava aristokraattinen ilmapiiri.      La Conchan ja Ondarretan rannat keskellä kaupunkia kutsuvat kylpyläelämään ja Zurriolan ranta on suosittu surffaajien keskuudessa. Viehättävät rantabulevardit taas täyttyvät kävelijöistä. Päivän ajomatka noin 120 km. 

3. matkapäivä, San Sebastian-Gernika-Bilbao

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme kohti Gernikaa (esp. Guernicaa) joka on pieni kaupunki pohjois-Espanjassa Biskajan maakunnassa. Gernikan alueen luolista on löydetty maalauksia ja jälkiä ihmisistä jo esihistorialliselta ajalta. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on ikivanha tammi Gernikako Arbola. Tammen ympäristöä  baskit ovat pitäneet kokoontumispaikana. Puu on samalla myös baskien vapauden symboli.  Gernika tuhoutui pahoin Espanjan sisällissodassa kun sitä pommitettiin saksalaisten ja italialaisten koneilla 26. huhtikuuta 1937.  Pablo Picasso on maalannut kaupungin pommituksista yhden tunnetuimmista maalauksistaan, jonka nimi on kaupungin mukaan Guernica. Maalaus on nähtävillä Reina Sofia -taidemuseossa Madridissa. Gernikasta suuntaamme kohti Bilbaoa joka on tunnettu ennen kaikkea v. 1997 avatusta Guggenheim -museosta. 20. vuosisadan taiteelle omistettu museo on Frank O. Gehryn suunnittelema mm titaanista ja lasista rakennettu monumentti, joka jo rakennuksena on mielenkiintoinen ja Bilbaon ja koko Baskimaan uuden arkkitehtuurin helmiä. Bilbaossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen on loppupäivä vapaa jolloin esimerkiksi modernista taiteesta kiinnostuneet voivat vierailla omatoimisesti Guggenheim-museossa (lisämaksullinen). Majoittuminen hotelliin ja ilta vapaata aikaa tutustua Bilbaon kaupunkiin. Päivän ajomatka on noin 130 km. 

4. matkapäivä, Bilbao - La Rioja

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti La Riojan viinialueella sijaitsevaa Laguardian kaupunkia. Se perustettiin 1200-luvulla alunperin linnoituskaupungiksi. Toinen tunnusomainen piirre tälle kaupungille on tunnelit, jotka kaivettiin turvaksi kaupungin asukkaille taisteluiden aikana. Tunnelit johtivat kaupungista läheisille kukkoloille. Kun kaupunkia ei enää tarvittu puolustusta varten, asukkaat huomasivat että tunneleita voisi käyttää viinin säilyttämiseen. Ne ovat edelleen tässä samassa käytössä. La Riojan viinialue on maailmankuulu ja alueella sijaitseekin yli 500 viiniviljelmää. Jos viinintuotanto tällä alueella loppuisi heti, viiniä riittäisi silti vuosiksi eteenpäin. Viljelmät tuottavat niin hyvin uutta satoa ja viljelijöillä on tunneleiden ansiosta suuret varastot kypsymässä olevaa viiniä. Vierailemme kahdella eri viinitilalla (perinteinen ja moderni) jotta voimme nähdä ja vertailla eroja näiden tilojen välillä. Nautimme lounaan perinteisellä viinitilalla. Lounaan jälkeen vierailemme vielä Laguardian kaupungissa, jossa on hieman vapaata aikaa ennen kuin lähdemme takaisin Bilbaoon. Ilta on vapaata aikaa. Päivän ajomatka on noin 230 km. Y

5. matkapäivä, Bilbao-Riika-Helsinki

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja pakkaamme matkatavarat bussiin. Matkalla lentokentälle käymme vielä katsomassa Getxo Old Portin ja teemme kävelykierroksen Old Portin luona. Käymme katsomassa myös Bilbaon kuuluisimman sillan, Vizcay Bridgen. Se on maailman vanhin kuljetussilta jonka on suunnitellut Alberto de Palacio. Silta vihittiin käyttöön 1893 ja se on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Tämän jälkeen ajamme Bilbaon lentokentälle, josta KLM lento kohti Amsterdamia lähtee klo 17:15. Amsterdamissa on koneen vaihto ja Helsinkiin saavumme seuraavan päivän puolella klo 00:15.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.