Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Hehkuvat suosikit

Kiertomatka Madrid - Lissabon

Kiertomatka Madrid - Lissabon

Lähtöpäivät:

13.5.2020, tulossa lokakuu 2020

Matkan kesto:

8 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1499€

Uusi kohde!

Madrid-Lissabon

alk. 1499 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Kiertomatka Madrid - Lissabon

Uutuuskiertomatkamme vie sinut Madridista Espanjan sydänmaille ja edelleen Portugaliin Atlantin rannalle. Matkan varrella tutustumme kahdeksaan historialliseen kaupunkiin ja näemme eri kulttuurien ja aikakausien arkkitehtuuria,  upeaa kulttuuriperintöä sekä kauniita maisemia.

 

Madrid

Upea Madrid on täynnä histroriallisia nähtävyyksiä, kauniita puistoja, aukioita ja ennen kaikkea vilkasta espanjalaista elämänmenoa. Kaupungin sydän on Puerta del Sol -keskusaukio, kun taas Plaza Mayor -aukio on vanhaa Madridia kauneimmillaan. Retiron vehreästä puistosta löytyy puistokatuja, kauniita patsaita, terasseja ja upean värikkäitä kukkaistutuksia. Tutustumme Madridiin mukavasti kiertoajelulla ja tutustumme tarkemmin vielä kävelykierroksella. Lisämaksullisena retkenä tarjoamme mahdollisuuden lähteä suomeksi opastettulle kierrokselle kuuluisaan Pradon taidemuseon.


Toledo

Espanjan entinen pääkaupunki sijaitsee Tajo-joen varrella, noin 70 km Madridista etelään. Kukkulalle rakennettu kaunis pieni kaupunki vanhoineen rakennuksineen ja kujineen hurmaa vierailijan.
Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Alcázarin linna ja goottilainen katedraali, jonka suojissa on suuri määrä arvokasta kirkkotaidetta, mm. Toledossa vaikuttaneen taidemaalari El Grecon maalauksia.


Caceres

Caceresin kaupunki sijaitsee Espanjan länsiosassa. Kaupungin historia liittyy pitkälti sen sijaintiin Via de la Platan eli hopeatien varrella. Tietä käyttivät mm. pyhiinvaeltajat matkallaan Santiago de Compostelaan.

Caceresin Vanhakaupunki muodostaa kaupunkikuvaltaan yhtenäisen keskiaikaisen maiseman, jonka rauhallisessa keskiaikaisessa tunnelmassa voi ihailla aatelishuviloita, kirkkoja ja luostareita eri vuosisadoilta. Vanhakaupunki on ollut suosittu elokuvien kuvauspaikka ja siellä on kuvattu myös Game of Thrones TV-sarjaa. Caceresin Vanhakaupunki kuuluu myös Unescon maailmaperintökohteisiin.


Evora

Evoran historiallinen pikkukaupunki sijaitsee Portugalin puolella. Evorasta löytyy kaupunginmuurien lisäksi roomalaisia raunioita, keskiaikaisia palatseja ja luostareita sekä 1400-1500 luvun tyylisuunnan kauniita rakennuksia. Kaupunki on kuulu myös yllätyksellisen kauniista luukappelistaan. Evoran kapeat kadut ja keltaisella reunustetut valkoiseksi kalkitut talot luovat kaupunkiin mukavan tunnelman, ja katujen varsilla näkee myös tyypillisiä portugalilaisia keramiikkalaattoja, joita on käytetty kaupungin koristeluun.


Setúbal ja Sesimbra

Sympaattisen Setúbalin kalastajakaupunki sekä Sesimbran rantakaupunki sijaitsevat Lissabonin eteläpuolella. Setúbal tunnetaan sardiineista, Moscatel-viinistä ja satamassa kelluvista kalastusveneistään. Sesimbra puolestaan on vielä monelle tuntematon rantakaupunki. Rannikko Sesimbran ja Setúbalin välillä on täynnä toinen toistaan upeampia rantoja ja merimaisemia. Upeat viinimaisemat avautuvat matkan varrella kun kuljemme upeiden viininviljelyalueiden läpi.Pääsemme vierailemaan paikallisella viinitilalla maistelemassa paikallisia viinejä.

Lissabon

Lissabon on mukavan pieni pääkaupunki, johon on helppo tutustua kävellen. Paljon ihania kapeita katuja pieniä aukioita, pikkukylätunnelmaa ja kulttuurikaupunkia. Lissabon tunnetaan myös hyvästä ruoasta ja välittömästä ilmapiiristään, ja osa kaupungin viehätyksestä tulee sen toisistaan poikkeavista kaupunginosista; kuten mm. ydinkeskustan Baixasta, sokkeloisesta vanhastakaupungista Alfamasta ja elegantista Chiadosta.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki – Madrid ja Lissabon – Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 5 lounasta ruokajuomineen sekä tapas-illallinen Madridissa
  • Viinitilavierailu sis. viininmaistiaiset
  • Sisäänpääsyt Toledon katedraaliin, Santo Tomen kappelliin sekä Evoran luukappeliin
  • Opastetut kaupunkikierrokset Madridissa, Toledossa, Trujillossa, Caceresissa ja Lissabonissa
  • Tutustuminen Evoran ja Setubalin kaupunkeihin sekä Sesimbraan
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Espanjassa kello on 1 h vähemmän ja Portugalissa 2 h vähemmän kuin Suomessa. Lennot Finnairilla.
Helsinki - Madrid 16:50 - 20:15

Lissabon - Helsinki 07:20 - 14:00

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 350€

Pradon taidemuseo Madridissa

Lisämaksulliset retket

Hinta 50 € /hlö

Kuva retkestä

Pradon taidemuseo Madridissa

Madridin Museo del Prado on Espanjan tärkein museo ja taidegalleria, jossa on esillä tunnettujen espanjalaisten taitelijoiden kuten El Grecon, Velázquezin ja Goyan merkkiteosten lisäksi eurooppalaista taidetta 1100-1800-luvuilta. Itse museorakennus edustaa uusklassista tyyliä, jonka arkkitehti Juan de Villanueva suunnitteli v. 1785 alun perin Luonnontieteen museoksi. Retken hinta sisältää sisäänpääsynmaksun sekä suomeksi opastetun kierroksen museossa suomenkielisen oppaan johdolla. Retki toteutetaan matkan 2. päivänä lounaan jälkeen. Museoon siirrytään kävellen oppaan johdolla, paluu omatoimisesti. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 4 osallistujaa. Retken kesto yhteensä 2 h.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Madrid

Lähtö Helsingistä Finnairin iltapäivälennolla, ja saapuminen Madridiin noin klo 20:15.

Bussi ja suomenkielinen opas ovat lentokentällä vastassa Matkapojat-kyltin kanssa. Kentältä jatkamme matkaa kohti Madridin keskustaa, jossa majoitumme hotelliin. Majoittautumisen jälkeen lähtö kevyelle iltakävelylle oppaan kanssa kävelymatkan päässä sijaitsevaan ravintolaan, jossa nautimme perinteisen tapas-illallisen paikallisien juomien kera. Illallisen jälkeen opas ohjaa ryhmän takaisin hotellille. Yöpyminen: Hotel Sterling, Madrid.

2. matkapäivä, Madrid

Hotelliaamiaisen jälkeen tutustumme Madridin nähtävyyksiin. Bussilla ja osin jalkaisin toteutettavan kierroksen aikana näemme Madridin museoalueen, jossa sijaitsevat kuuluisat Reina Sofían, Pradon ja Thyssen Bornemiszan taidemuseot. Museoiden läheisyydessä sijaitsee Retiron puisto, joka suunniteltiin aikanaan kuninkaiden ”takapihaksi”. Puistosta löytyy puistokatuja, kauniita patsaita, terasseja ja värikkäitä kukkaistutuksia. Museoiden lähellä sijaitsee Cibelesin aukio, jonka keskellä seisoo Antiikin Rooman maan- ja hedelmällisyyden jumalatarta Cibelestä esittävä patsas ja suikulähde. Näemme Puerta del Solin aukion ja kauniin Plaza Mayorin aukion, joka historiansa varrella on toiminut torina, härkätaisteluareenana ja jopa julkisena teloituspaikkana. Kierroksella näemme myös Real Madridin jalkapallostadionin sekä Madridin historiallisten kortteleiden lisäksi modernimpaa Madridia, mm. Cuatro Torres Business Arean ja sen neljä upeaa pilvenpiirtäjää. Kierroksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen on vapaa iltapäivä tutustua kaupunkiin omien mieltymysten mukaan. Voit myös osallistua lisämaksulliselle retkelle Pradon taidemuseoon. (Retki tulee varata etukäteen.) Yöpyminen: Hotel Sterling, Madrid.

3. matkapäivä, Madrid - Toledo - Trujillo

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Trujillon kylää. Matkalla Espanjan entiseen pääkaupunkiin, Toledoon, joka sijaitsee 70 kilometrin päässä Madridista graniittikalliolla, Tajo-joen ympäröimänä, nousten upeasti keskelle tasankoa. Kaupunki on äärimmäisen rikas historialtaan, taiteiltaan ja arkkitehtuuriltaan. Jokaisella kadunkulmalla on tarina kerrottavanaan Espanjan historiasta, jolloin idän ja lännen kulttuurit sekoittuivat. Muurien suojaama Toledo kapeine katuineen kuuluu nykyisin Unescon maailmanperintökohteisiin. Teemme kävelykierroksen historiallisessa keskustassa ja vierailemme Toledon katedraalissa sekä Santo Tomén kappelissa, jossa on yksi taidemaalari El Grecon kuuluisimmista töistä; Herra Orgazin hautajaiset. Toledosta matka jatkuu Trujillon kaupunkiin, jossa majoitumme seuraavan yön. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Päivän ajomatka noin 280 km.
4. matkapäivä, Trujillo - Caceres

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen tutustumme tarkemmin Trujillon kylään. Trujillon kävijämäärä on historiallisen merkityksensä, ympäristönsä ja gastronomiansa takia
noussut tärkeään asemaan Espanjassa. Kylä sijaitsee maantieteellisesti keskeisellä paikalla Länsi-Espanjassa ollen matkan varrella moniin historiallisiin kaupunkeihin. Sijaintinsa vuoksi kylässä ovat asuneet niin antiikin roomalaiset kuin arabialaiset maurit. Trujillon monumentteihin, joista osa on suojattu, kuuluvat entinen arabien linnoitus, Santa Marian kirkko ja kylän keskusaukion palatsit. Trujillo on myös kuuluisa 1500-luvun löytöretkeilijöistään; Trujillossa syntynyt Francisco Pizarro löysi inkavaltakunnan ja perusti Liman kaupungin, ja Francisco de Orellana puolestaan oli Amazon-jokea pitkin purjehtinyt eurooppalainen. Kävelykierroksen jälkeen kuljetus Caceresin kaupunkiin, jonka kauneuden ja historiallisen tärkeyden on tunnustanut myös Unesco. Caceresin Vanhakaupunki muodostaa kaupunkikuvaltaan yhtenäisen keskiaikaisen maiseman, jonka rauhallisessa tunnelmassa voi ihailla aatelishuviloita, kirkkoja ja luostareita eri vuosisadoilta. Hieman kaupungin ulkopuolella kukkulalla sijaitsee Santuario de la Virgen de Montana,
kaupungin suojeluspyhimyksen pyhäkkö, jonne vuosittain joka toukokuun ensimäisenä
sunnuntaina kannetaan suojeluspyhimys koko kaupungin osallistuessa saattokulkueeseen.
Pyhäköltä avautuvat näkymät pitkälle ympäröivään maastoon. Vietämme yön Caceresissa, jossa voimme nauttia Caceresin illan taianomaisesta tunnelmasta. Päivän aikana omatoimiset ruokailut. Päivän ajomatka noin 50 km.

5. matkapäivä, Caceres - Evora

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme kohti Portugalia ja teemme opastetun kaupunkikierroksen Alentejon maakunnan suurimmassa kaupungissa Evorassa. Evora tarjoaa monipuolista historiaa ja on ollut UNESCON maailmanperintölistalla jo vuodesta 1986. Kaupungin muurien lisäksi kaupungista löytyy roomalaisia raunioita, keskiaikaisia palatseja ja luostareita sekä 1400-1500 luvun tyylisuunnan kauniita rakennuksia. Kaupunki on kuulu myös yllätyksellisen kauniista luukappelista, jonka päärakennusaineena käytettiin ihmisen luita. Alentejon viinit ovat laadukkaita ja alueella on myös marmorin tuotantoa, jonka vuoksi sitä on käytetty paljon Alentejon alueen kylien ja kaupunkien rakennusaineena. Evoran kapeat kadut ja keltaisella reunustetut valkoiseksi kalkitut talot luovat kaupunkiin mukavan tunnelman, ja katujen varsilla näkee myös tyypillisiä portugalilaisia keramiikkalaattoja, joita on käytetty kaupungin koristeluun. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Päivän ajomatka 230 km. Yöpyminen: Hotel Vila Gale, Evora.

6. matkapäivä, Evora - Setubal - Sesimbra- Lissabon

 Hotelliaamiaisen jälkeen matka jatkuu Lissabonin eteläpuolelle kohti Setubalin kaupunkia ja Sesimbraa. Tänään matkaamme Lissabonin eteläpuolelle Setúbalin kaupunkiin, joka on 1900-luvun alusta asti ollut yksi tärkeimmistä kalastajakaupungeista Portugalissa. Tutustumme oppaan johdolla Setubaliin, jossa vierailemme mm. paikallisessa kauppahallissa. Paikallisten tuotteiden monipuolisuus ja tuoreus vievät meidät mukanaan ja saatamme löytää kassista mukavia tuliaisia Suomeen vietäväksi. Setubalista jatkamme Arrabidan vuoren yli upeassa merimaisemassa viehättävään Sesimbran kalastajakylään, joka tunnetaan kalaravintoloistaan ja kauniista rannoistaan. Sesimbra sijaitsee Costa Azulilla, sinisellä rannikolla, Arrábidan luonnonpuiston rinteiden eteläpuolella. Sesimbra on vilkas ja eloisa, ja sen maalaukselliset, kauppojen, baarien ja ravintoloiden reunustamat kujat nousevat rantabulevardilta vuorenrinnettä ylös. Ajomatkan aikana saamme nauttia upeista viinimaisemista, kun kuljemme upeiden viininviljelyalueiden läpi. Azeitaon alue on kuulu viineistään ja pysähdymme paikallisella viinitilalla tutustumassa viinintuotantoon ja maistelemme myös tilan tuotteita. Viinitilavierailun jälkeen kuljetus Lissaboniin, jossa majoittuminen ja vapaata aikaa levätä tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan.Päivän ajomatka noin 180 km.

7. matkapäivä, Lissabon

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähtö kaupunkikierrokselle oppaan kanssa. Portugalin hyväntuulinen pääkaupunki on valloittava yhdistelmä pikkukylätunnelmaa, kulttuurikaupunkia, historiaa ja auringonpaistetta. Tejo- joen varrelle usealle kukkulalle levittäytyvässä Lissabonissa on käyty kauppaa jo tuhansia vuosia sitten ja menneiden aikojen tuntua voi käydä aistimassa esimerkiksi vaikuttavan jylhässä Sé-katedraalissa, jonka rakennustyöt aloitettiin jo 1000-luvun alussa. Belémin kaupunginosa on kuulu löytöretkeilyn ajoista, ja sieltä sieltä löytöretkeilijät lähtivät jo 1400-luvun lopulla kohti tuntemattomia vesiä. Löytöretkien myötä koottujen rikkauksien turvin rakennettiin Belémin kaunis Hieronymusten luostari. Belem on myös kuuluisa myös omaa nimeään kantavista leivonnaisista, joiden salainen 1800- luvulta peräisin oleva resepti on alunperin viereisen Hieronymuksen luostarin munkeilta. Teemme kaupunkikierroksen oppaan johdolla sekä bussilla ja jalkaisin ja pysähdymme välillä ihailemaan kaupungin tunnetuimpia monumentteja. Kierroksella tulevat tutuksi mm. Lissabonin aukiot,  Alfama kaupunginosa, San Roquen kirkko ja Santa Justan hissi. Näemme myös löytöretkeilijöille omistetun Belemin tornin sekä Hieronymoksen luostarin. Kaupunkikierroksen jälkeen nautimme yhdessä lounaan, jonka jälkeen kuljetus hotellille, ja loppupäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin esim. kaupungin kuuluisan raitiovaunun kyydissä, joka kuljettaa vierailijaa pysähdellen ympäri kaupunkia.

8. matkapäivä, Lissabon - Helsinki

Varhainen kuljetus lentokentälle oppaan kanssa, josta Finnairin paluulento lähtee klo 07:20. Saapuminen Helsinkiin klo 14:00.


Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.