Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Uutuus Game of Thrones -faneille!

Belfast ja Game of Thrones

Belfast ja Game of Thrones

Lähtöpäivät:

23.4. ja 10.9.2023

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1499€

Belfast ja Game of Thrones

alk. 1499 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Pohjois-Irlanti

Pohjois-Irlanti valloittaa matkailijan vieraanvaraisuudellaan ja vaihtelevalla luonnollaan. Koe Giant's Causewayn rannikko jyrkkine kallioineen ja Belfastin mielenkiintoinen kaupunki, Titanic-näyttelyä unohtamatta! Tällä matkalla Game of Thrones -sarjaa seuranneet pääsevät tutustumaan sarjan kuvauspaikkoihin.


Giant's Causeway

Nautimme Pohjois-Irlannin kauniin Antrimin rannikon maisemista ja käymme mahtavalla Giant’s Causewaylla, joka on luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Tarun mukaan nämä erikoiset basalttipylväät ovat peräisin Finn McCool -nimisen jättiläisen rakentamasta Skotlantiin vievästä tiestä. Täällä pääsemme ihailemaan maisemia sekä tutustumaan erikoisiin kiviin ja luontoon. Giant’s Causewaylta siirrymme henkeäsalpaavan kauniille Carrick-a-Rede -riippusillalle. Siltaa pitkin voi kulkea pienelle saarelle, jonne kalastajatkin aikoinaan kulkivat. Noin 20 metrin pituinen riippusilta sijaitsee 30 metrin korkeudessa meren pinnasta. Täällä uskaliaat voivat kulkea sillan yli ja nauttia upeista merimaisemista.

Game of Thrones-sarjan kuvauspaikkoja


Game of Thrones -studio

Vierailun aikana päästään näkemään kulissien taakse ja tutustumaan sarjan eri vaiheiden kuvaamiseen, uskomattomiin lavasteisiin ja asusteisiin. Näemme henkeäsalpaavia visuaalisia tehosteita ja interaktiivisia kokemuksia, jotka herättävät Westerosin tarinan henkiin.

 

Rautasaaret & Jättiläisen portaat 

Koko päivän kestävä retki vie meidät Pohjois-Irlannin dramaattiselle Pohjoisrannikolle ja sen laaksoihin. Päivän aikana pysähdytään useilla Game of Thrones-sarjan kuvauspaikoilla. Suomenkielisen oppaan lisäksi retkellä on mukana Game of Thrones -sarjoissa olleita avustajia, jotka kertovat omista huikeista kokemuksistaan sarjan kuvauksissa. Bussimatkan aikana katsotaan  Game of Thrones -sarjaa ja opas kertoo eri kohtauksien kuvausvaiheita hetki hetkeltä. Retken aikana näemme salaperäisen Dark Hedge -kuninkaantien,  pysähdymme Ballintoyn satamaan sekä tutustumme Dragonstone-rantaan. Näemme myös Cushendin Caves -luolan, jossa Melisandre synnytti pimeän hengen. Pysähdymme myös Carnloughissa,  joka on tuttu Braavosin kanaalista. 


Talvivaara-Winterfell

Talvi on tulossa! -kierros vierailee paikoissa, jotka yhdistetään Starkin sukuun sarjan ensimmäisissä kausissa. Vierailemme Inch Abbeylla, raunioituvalla 1300-luvun luostarilla, jossa Catelyn ja Robb kuulevat kauheita uutisia Kuninkaansatamasta. Täällä Robb Starkin miehet vannovat hännelle uskollisuutta Pohjoisen kuninkaana.  Kohteena on myös  Old Castle Ward, 1700-luvun tornitalo ja tallipiha, joka on alkuperäinen Talvivaara ensimmäisellä tuotantokaudella. Lähettyvillä on Strangford Lough -järven metsäset rannat, jossa on 1600-luvun vanha torni.  Se toimi yhtenä Walder Freyn kaksosena sekä Robbin leirinä Jokimailla. Vaellamme myös Tollymore Forest -metsän hurmaavissa syvyyksissä. Ne ovat tuttuja Muurin pohjoisella puolella sijaitsevista metsistä sekä Wolfswoods -metsästä, josta Starkit löysivät kuolleen hurjasuden ja sen pennut.


Belfast ja Titanic-näyttely

Noin 270 000 asukkaan Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki, jonka läpi virtaa Lagan-joki. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina, myös Titanic rakennettiin aikanaan täällä. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, Laganside-rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta. Tutustumme Titanic-näyttelyyn, joka avattiin Belfastiin tasan 100 vuotta laivan traagisen uppoamisen jälkeen. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, maailman kuuluisimman aluksen rakentaminen, neitsytmatka ja uppoaminen.


Dublin

Dublinin kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green puisto muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen aikana nähdään myös kuuluisa Grafton Street -kävelykatu ja Temple Barin alue.

Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Dublin-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • 5 lounasta (ruokajuomat lisämaksusta)
  • Matkatavarat lennoilla
  • Vierailut: Game of Thrones-studio, Titanic Belfast-näyttely
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierrokset: Belfast ja Dublin
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Teemaretket: Rautasaaret ja Jättiläisen portaat (Giant's Causeway), Talvivaara (Winterfell)-kierros
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Aikataulu / Finnair.
Ajat ovat paikallista aikaa. Irlannissa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Dublin 08:15 - 09:30

Dublin - Helsinki 18:05 - 23:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180 €

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Dublin - Dundalk - Belfast

Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 08:15 kohti Dublinia, jonne saavumme klo 09:30 paikallista aikaa. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa Dublinin lentokentällä. Lähdemme kohti Pohjois-Irlannin pääkaupunkia Belfastia, jonne on matkaa vajaa pari tuntia. Matkan varrella vierailemme Game of Thrones-sarjan studiolla jossa nautimme myös lounaan. Studiovierailun aikana näemme  kulissien taakse ja tutustumme sarjan eri vaiheiden kuvaamiseen, uskomattomiin lavasteisiin ja asusteisiin. Näemme henkeäsalpaavia visuaalisia tehosteita ja interaktiivisia kokemuksia, jotka herättävät Westerosin tarinan henkiin. Studiovierailun jälkeen matka jatkuu Belfastiin jossa majoittuminen hotelliin. Loppupäivä on vapaa. Päivän ajomatka n. 170 km.

2. matkapäivä, Belfast

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoihin.

Tämä koko päivän kestävä retki vie meidät Pohjois-Irlannin dramaattiselle Pohjoisrannikolle ja sen laaksoihin. Päivän aikana pysähdymme useilla sarjan kuvauspaikoilla. Suomenkielisen oppaan lisäksi mukana on tv-sarjan kuvauksissa mukana olleita avustajia, jotka kertovat omista huikeista kokemuksistaan. Bussimatkan aikana katsotaan tietysti Game of Thrones -sarjaa ja opas kertoo eri kohtausten kuvausvaiheista hetki hetkeltä. Halukkaat voivat myös pukeutua Pyken saari-kohtausten rooliasusteisiin. Kuollut ei koskaan kuole!

 

Ensimmäisena aamulla näemme salaperäisen Dark Hedge -kuninkaantien, jota pitkin Arya ja Gendry pakenivat Kuninkaansatamasta. Pysähdymme myös Ballintoyn satamassa. Täällä Theon tuli maihin Pyke Island -saarikohtauksessa. Tällä paikalla Theon ja Euron myös uudestisyntyvät Hukkuneen Jumalan uskoon. Tutustumme Dragonstone-rantaan, jossa Ser Davos pyytää Salladhor Saanin apua Blackwater Bayn taisteluun. Tältä rannalta Gendry lähtee soutuveneellä pakomatkalle Dragonstonesta.

 

Yhteinen lounas nautitaan viehättävässä Fullerton Arms pubissa.

 

Lounaan jälkeen matka jatkuu mahtaville Giant’s Causeway- Jättiläisen portaille Antrimin rannikolla. Jättiläisen portaat ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan merenalaisen tulivuoren purkauksessa. Tarun mukaan paikka on Fionn mac Cumhaill nimisen jättiläisen rakentama. Iltapäivän aikana pysädymme Cushendin Caves -luolassa,  jossa Melisandre synnytti pimeän hengen ja Carnloughissa, joka on tuttu Braavosin kanaalista. Tätä kanaalia pitkin Arya pakeni Waif:n hyökkäystä. Belfastiin palataan noin klo 17:30.  Ilta on pitkän retkipäivän jälkeen vapaa.

 


3. matkapäivä, Belfast

Aamiaisen jälkeen lähdemme jälleen tutustumaan Game of Thrones -sarjan kuvauspaikkoihin. Retkellä on mukana suomenkielinen opas. Talvi on tulossa! -kierros vierailee paikoissa, jotka yhdistetään Starkin sukuun sarjan ensimmäisissä kausissa. Päivän ensimmäinen käyntikohde on Inch Abbey, raunioituva 1300-luvun luostari, jossa Catelyn ja Robb kuulevat kauheita uutisia  Kuninkaansatamasta. Täällä Robb Starkin miehet vannovat hännelle uskollisuutta Pohjoisen kuninkaana. Jos haluaa virittäytyä Pohjoisen tunnelmaan, voi hyödyntää bussin tavaratilasta löytyviä Pohjoisen viittoja, miekkoja sekä Starkin perheen lippuja.

 

Lähistöllä on Old Castle Ward, 1700-luvun tornitalo ja tallipiha, joka on alkuperäinen Talvivaara Game of Thronesin ensimmäisellä tuotantokaudella. Strangford Lough -järven metsäisellä rannalla on 1600-luvun vanha torni,  joka toimi yhtenä Walder Freyn kaksosena sekä Robbin leirinä Jokimailla. Täällä teemme aamulla 3 kilometrin mittaisen vaelluksen ja tutustumme tuttuihin maisemiin.


Päivän aikana nautitaan yhteinen lounas.

 

Lounaan jälkeen vaelletaan Tollymore Forest -metsän hurmaavissa syvyyksissä. Tämä metsä on tuttu Muurin pohjoisen puolen metsänä sekä Wolfswoods -metsänä, josta Starkit löytävät kuolleen hurjasuden ja sen pennut. Takaisin Belfastiin saavutaan noin klo 17:30 ja ilta on jälleen vapaa.


 4. matkapäivä, Belfast

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Belfastiin kaupunkierroksen aikana ja vierailemme kuuluisassa Titanic Belfast -näyttelyssä.

 

Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi Béal Feirste on iiriä ja tarkoittaa suomeksi "tulvajoen suu satamassa meren äärellä". Kaupungin läpi virtaa Lagan- joki. Belfastissa on n. 288 000 asukasta. Belfast on tunnettu mm. laivanrakennus-kaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin täällä.  Kaupunkierroksen aikana tutustumme Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin sekä  H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titannic-alus.  Näemme Laganside -rannan sekä Länsi-Belfastin katoliset ja protestanttiset alueet, joiden kesken elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueiden vaikeista ajoista ja historiasta. Lisäksi  näemme monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown baarin, The Waterfront teatterin, Stormontin ja Belfastin oopperatalon. Tutustumme myös  ns. Titanic Quarter -kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff -laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa.

  

Kaikenkaikkiaan Belfast on, surullisesta maineestaan huolimatta, ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kaupungissa vierailu voi herättää vierailijassa ristiriitaisia ajatuksia, mutta myös elämyksiä, joita vain Belfast voi tarjota.

 

Kaupunkierroksen aikana tutustumme maailman suurimpaan Titanic -näyttelyyn.

 

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen v.2012 Belfastiin avattiin  maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu, neitsytmatka ja traaginen uppoaminen. Titanic Belfast -näyttely sijaitsee kuudessa eri kerroksessa ja gallerioissa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic-aluksen malliin rakennetusta näyttelystä on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Lagan-joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Keskuksessa on ravintoloita ja myymälä, josta voi ostaa Titanic aiheisia matkamuistoja. 

 

Titanic-keskuksen jälkeen nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen loppupäivä on vapaa kaupunkiin tutustumiselle.

 


5. matkapäivä, Belfast - Dublin - Helsinki

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet, pakkaamme matkatavarat bussiin ja lähdemme kohti Dublinia.

 

Dubliniin saavuttuamme teemme kaupunkikierroksen jonka aikana tutustumme kaupungin mielenkiintoiseen historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään mm. pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on Spire of Dublin monumentti sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kaupunkikierroksen jälkeen nautitaan yhteinen lounas jonka jälkeen hetki aikaa tutustua Dubliniin omatoimisesti ja tehdä ostoksia.

 

Iltapäivällä kuljetus Dublinin lentokentälle, josta Finnairin paluulento Helsinkiin lähtee klo 18:05. Helsinkiin saavutaan klo 23:05.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.