Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Hehkuvat suosikit

Kiertomatka Ranskan Normandiaan

Normandian kiertomatka

Lähtöpäivät:

9.4., 14.5.2022, tulossa 11.6., 3.9. ja 1.10.2022

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1499€

Normandian kiertomatka

alk. 1499 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Normandia

Ranskan Normandia on viehkeä yhdistelmä kalastajakyliä, merta, jylhiä kallioita, vehreää maaseutua ja gastronomiaa. Tällä matkalla vierailemme maihinnousurannikon keskeisillä tapahtumapaikoilla, maistelemme alueen herkkuja juusto- ja Calvados-tiloilla ja tutustumme Normandian historiaan ja nykypäivään. Vierailemme myös idyllisessä Givernyn kylässä Claude Monet'n sadunomaisessa kotitalossa ja sen puutarhassa.


Caen

Keskiaikainen Caen monine pienine katuineen ja monumentteineen on upeasti säilyttänyt historiallisen viehätyksensä. Vanhankaupungin kadut itsessään ovat Caenin suosituimpia nähtävyyksiä. Katujen varsilla sijaitsevat kivitalot ovat peräisin keskiajalta, ja tunnelmaa täydentävät mukulakivikadut, aukiot, vanhat puuristikkotalot ja upeat julkisivuveistokset, joista upeimmat löytyvät Rue Saint Pierre, Rue de Geôle ja  Rue Froide - kaduilta. Kaupungin rakennutti normannikuningas Vilhelm Valloittaja jo 1000-luvulla, ja eräät Caenin tunnetuimmat monumentit, kuten Château de Caen'n linna, Abbaye aux Hommes-luostarikirkko ja Abbaye des Dames’n luostari ovat hänen rakennuttamiaan. Abbaye aux Hommes’n luostarikirkossa sijaitsee Vilhelm Valloittajan viimeinen leposija.


Honfleur (2021 lähdöillä)

Honfleur on viehättävä, pieni rantakaupunki. Tämän enstisen kalastajakylän pittoreskit kujat, kuvankauniit vanhat rakennukset ja tunnelmallinen satama-alue lumosivat aikanaan impressionismin mestarin Claude Monet’n. Honfleur ei ole menettänyt viehätysvoimaansa ajan saatossa, ja se lasketaan vieläkin yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä. Honfleur on erityisen tunnettu kauniista vanhasta satamastaan. Kaupungissa sijaitsee myös Ranskan suurin puusta tehty kirkko Sainte-Catherine.


Trouville-Sur-Mer (2022 lähdöillä)

Viehättävä Trouville-Sur-Merin kalastajakylä nousi kukoistukseen 1800-luvun aikana. Maisemamaalari Charles Mouzin rakastui palavasti kylään ja sitä ympäröivään luontoon, mikä johti Trouvillen kehittymiseen kuuluisientaiteilijoiden ja Pariisin ”kerman” suosimaksi kylpylä- ja lomakohteeksi. Ihastuttavassa kalasatamassa on vielä entisajan tunnelmaa, hienohiekkaisia rantoja koristavat värikkäät uimakopit ja keskusta muodostuu kauniista arkkitehtuurista upeine casinoineen, huviloineen ja pikkupalatseineen. Trouvillestä pääsee myös helposti tutustumaan kanaalin toisella puolella sijaitsevaan eleganttiin Deauvillen kaupunkiin, joka puolestaan tunnetaan parhaiten kansainvälisestä filmifestivaalistaan, laukkakilpailuistaan ja merenrantakaduistaan.


Normandian maihinnousurannikko

Matkan aikana tutustumme myös toiseen maailmansotaan liittyviin merkittäviin kohteisiin Normandian Maihinnousurannikolla. Vierailemme Arromanches'n sotahistoriallisessa museossa sekä Colleville-sur-Mer'n amerikkalaissotilaiden hautausmaalla, joka sijaitsee Omaha Beachin yläpuolella. Vierailemme myös Pointe du Hocissa, jonne amerikkalaiset sotilaat kiipesivät 30 metriä korkeita kallioita pitkin tuhotakseen vihollisten tykkiaseman. Nähtävissä on bunkkereita, pommituskuoppia, ranger -muistomerkki ja huikeat maisemat Omaha- ja Utah-rannoille. Vierailemme myös Caen'n rauhanmuseossa.


Normandian herkut

Normandian maakunta tunnetaan tietysti gastronomiastaan.  Alueen omenat ovat maailmankuuluja ja niitä käytetään paljon tyypillisissä leivonnaisissa kuten ”Tarte  Normande”, ja niistä tuotetaan  siideriä ja Calvadosta sekä Pommeauta, joka on Calvadoksen ja omenamehun sekoitus. Kermainen Camembert-valkohomejuusto puolestaan on ehdottomasti tunnetuin alueen herkullisista juustoista. Tällä matkalla vierailemme paikallisella juustotilalla sekä siideritilalla, joissa pääsemme maistelemaan näitä Normandian erikoisuuksia autenttisessa ympäristössään.


Monet'n kotitalo ja puutarha Givernyssä

Givernyn kylä tunnetaan maailmanlaajuisesti siitä, että taidemaalari Claude Monet asui siellä vuosina 1883-1926. Monet loi vuosien varrella Givernyyn unelmiensa paratiisin, jonka rehevässä väriloistossa mestarin maalaukset heräävät eloon., ja juuri täällä hän maalasi kaikkein kuuluisimpia maalauksiaan kuten Vesililjat-sarjan ja Silta-maalauksen, joihin hän on käyttänyt mallina omaa puutarhaansa. Taiteilijan sadunomaisen viehättävä kotitalo ja sen upeat puutarhat toimivat nykyisin museona, ja niihin tutustumme matkan viimeisenä päivänä.Näillä matkoilla on mukana kokenut suomalainen matkanjohtaja!Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä. 


Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki – Pariisi – Helsinki Finnairin reittilennolla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Hotellien perimät kaupunkiverot
 • 5 lounasta ruokajuomineen
 • Kaupunkikierrokset Caenissa ja Honfleurissa (v. 2021 lähdöillä)
 • Kaupunkikierrokset Caenissa ja Trouville-Sur-Merissä (v. 2022 lähdöillä)
 • Vierailu Calvados-tilalla ja viinitasting
 • Vierailu juustotilalla ja maistiaiset
 • Opastettu kierros Givernyssä Monet’n kotitalossa ja puutarhassa
 • Opastetut kierrokset Caenin rauhanmuseossa ja Arromanches’n maihinnousumuseossa
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa matkaohjelman mukaan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair (ajat ovat paikallista aikaa, Ranskassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa)
Helsinki - Pariisi 07:35 - 09:40

Pariisi - Helsinki 19:00 - 22:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 240 €

Matkaohjelma

Lähtöpäivät:

Matkaohjelma vuoden 2021 lähdöillä

Matkaohjelma vuoden 2022 lähdöillä

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.