Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Hehkuvat suosikit

Kiertomatka Kroatian Dalmatiaan

Dalmatia - kauneinta Kroatiaa

Lähtöpäivät:

8.10.2019

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Dalmatian alue

Tunnelmaltaan Italiaa suuresti muistuttava, mutta hinnoiltaan edullisempi Dalmatia on uskomattoman kaunis alue, joka sijaitsee kirkkaan ja puhtaan Adrianmeren rannalla Kroatiassa. Lähde mukaan matkaan ja näe Dalmatian parhaat palat!


Primosten

Primosten sijaitsee Kroatiassa 60 km Splitistä Zadarin suuntaan Adrianmeren rannalla. Alunperin saarella sijainnut Primosten liitettiin mantereeseen 1400-luvulla. Kaupungin perustuvat turkkilaisia paenneet bosnialaiset, sitten venetsialaisten myötä rakennettiin myös muurit vanhan kaupungin ympärille. Pikkuruinen kaupunki on kuin vanhanaikainen kalastajakylä, jonka avoin ja rento tunnelma takaa lomailijan viihtyvyyden.

 

Trogir

Omalla saarellansa sijaitsevalle Trogiriin kaupunkiin kulku käy siltaa pitkin. Kaupungissa aika on pysähtynyt. Muurien ympäröimä vanhakaupunki on entisöity pieteetillä. Unescon suojelukohde on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja keskiaikaista tunnelmaa.

 

Split

Kroatian toiseksi suurin kaupunki Split pursuaa Dalmatian historiaa. Rooman keisarin Diokletianuksen rakennuttama palatsi on yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Vilkkaasta satamasta ja telakkateollisuudesta huolimatta vanhan kaupungin kapeilla kujilla on oma viehättävä tunnelmansa. Suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitseva Split henkii voimakasta omaa dalmatialaista identiteettiä. Se tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet ostoksien tekoon ja paikallisen ruuan nauttimiseen.--------------------------------------------------


Matkusta nyt – maksa myöhemmin!

AIKAPOIKA-maksuvaihtoehdolla korotonta maksuaikaa. Lue lisää.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Split-Helsinki Norwegianin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Puolihoito (4 illallista, ei sis. juomia)
  • Trogirin, Sibenikin ja Splitin kaupunkikierrokset
  • Tutustuminen Krkan kansallispuistoon
  • Viinitilavierailu (sis. maistajaiset)
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Norwegian
Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Split 08:30 - 10:30

Split - Helsinki 09:15 - 13:10

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Päiväretki Zadarin kaupunkiin

Juomat illallisilla

Lisämaksulliset retket

Hinta 75 /hlö

Kuva retkestä

Zadarin kaupunki

Zadar sijaitsee Kroatian rannikon keskellä, Adrianmeren rannalla, ja on yksi suosituimmista matkailukohteista alueella. Kaupungilla on rikas historia ja paljon vanhoja sekä uusia nähtävyyksiä, kuten Pyhän Donatin kirkko, Forum, kaupunginportti, Meriurut sekä Auringon tervehdys.Zadarissa teemme kaupunkikierroksen, jonka jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti sekä nauttia lounasta. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 hlöä.

Asiakkaat suosittelevat

Pidin erityisesti luonnonpuistosta ja vierailusta viinitilalla. Kiitos erinomaisesta matkasta!

Oppaamme oli erinomainen, perillä maan historiasta ja retkikohteista.

Erityisesti oppaan palvelut, ystävällisyys ja huolehtivaisuus ansaitsevat suuren kiitoksen.

Zadarin retki oli mielenkiintoinen ja tutustuimme moniin kiinnostaviin kohteisiin todella pätevän oppaan johdolla.

Matka oli sopivan pituinen ja opas sekä linja-autoreissut tekivät matkasta laadukkaan ja turvallisen.

Mielenkiintoinen kohde. Oppaamme huippuluokkaa, uskomaton tietomäärä!

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Split - Trogir - Primosten

Norwegianin lento lähtee klo 08:30 kohti Splitiä, jonne saavumme klo 10:30. Suomenkielinen opas ja bussi ovat lentokentällä vastassa. Matkalla Primosteniin pysähdymme Trogirin vanhassa kaupungissa, jossa teemme kaupunikierroksen oppaan johdolla. Trogirissa aika on pysähtynyt. Muurien ympäröimä vanhakaupunki on entisöity pieteetillä. Unescon suojelukohde on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja keskiaikaista tunnelmaa. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa esim. lounaaseen. Trogirin lukuisat kahvilat, baarit ja ravintolat tarjoavat aitoa dalmatialaista ruokaa ja hyviä paikallisia viinejä. Iltapäivällä jatkamme matkaa Primosteniin, jossa majoittuminen hotelliin. Yhteisen illallisen nautimme hotellin ravintolassa. (Päiväajo n. 40 km)

2. matkapäivä, Krkan kansallispuisto - Sibenik

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Krkan kansallispuistoon. Ajamme kivisen Rivieran kautta kansallispuiston kuuluisille vesiputouksille. Kauniissa maisemassa Krka-joki muodostaa upean kokonaisuuden luonnon ystäville. Täällä on aikaa rauhassa kävellä, ihailla maisemaa ja luontoa, ottaa valokuvia.Täältä matkamme jatkuu Sibenikiin kaupunkiin, jossa teemme kaupunkikierroksen. Noin 50 000 asukkaan kaupunki on täynnä upeita kivitaloja ja kapeita kujia, jotka tuovat keskustaan pikkukaupungin tunnelmaa. Pyhän Jaakobin goottilainen katedraali on Unescon maailmanperintökohde, ja se onkin yksi kaupungin tunnetuimpia vierailukohteita. Kaupunkikierroksen jälkeen vapaata aikaa lounaaseen kaupunkiin tutustumiseen. Illaksi palaamme takaisin Primosteniin ja nautimme yhteisen illallisen hotelli ravintolassa. (Päiväajo n. 80 km)

3. matkapäivä, Split

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Splitin kaupunkiin, jossa teemme kaupunkikierroksen. Dalmatian rannikolla sijaitseva Split tarjoaa vierailijoilleen kulttuuri- ja historiallisten nähtävyyksien lisäksi paljon muutakin; kauppoja, ravintoloita sekä elegantteja rantabulevardin kahviloita. Kaupungin jokapäiväisessä elämässä on esillä 1700-vuotinen historia, joka sekoittuu sykkivään ja nuorekkaaseen nykypäivään, sekä Välimeren viehätysvoimaan. Näemme mm. roomalaisajan rauniot sekä ainutlaatuisen Diokletianuksen palatsin, jok on UNESCOn maailman kulttuuriperintölistalla. Kaupunkikierroksen jälkeen vapaata aikaa lounaaseen ja ostoksille. Matkamme jatkuu viinin- ja oliivikasvatusalueiden ohi Primosteniin, jossa koemme Dalmatian sisämaan maalaiselämää. Vain muutaman kilometrin päässä rannikolta piileskelee noin kahdestakymmenestä idyllisestä kivisestä pikkukylästä koostuva Primostenin alue. Pienten kivikylien jokapäiväiseen elämään kuuluu aaseja ja muuleja, viinin- ja oliivinkasvatus. Vierailemme maatilamatkailuun erikoistuneella viinitilalla, jossa pääsemme maistelemaan kuuluisien babic-viinien lisäksi myös paikallista kinkkua, lampaanjuustoa ja oliiviöljyä. Illaksi paluu takaisin hotellille, jossa yhteinen illallinen. (Päiväajo n. 120 km)

4. matkapäivä, Primosten / Zadar

Aamiainen hotellissa. Vietä omatoiminen päivä Primostenissa tai lähde lisämaksulliselle kokopäiväretkelle Zadarin kaupunkiin. Zadar sijaitsee Kroatian rannikon keskellä, Adrianmeren rannalla, ja on yksi suosituimmista matkailukohteista alueella. Kaupungilla on rikas historia ja paljon vanhoja sekä uusia nähtävyyksiä, kuten Pyhän Donatin kirkko, Forum, kaupunginportti, Meriurut sekä Auringon tervehdys. Zadarissa teemme kaupunkikierroksen, jonka jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti sekä nauttia lounasta. Iltapäivällä paluu takaisin Primosteniin. Retken hinta 75,-/hlö. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 henkilöä. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa. (Päiväajo Zadarin retkellä n. 225 km)

5. matkapäivä, Primosten - Split - Helsinki

Aikaisen hotelliaamiaisen jälkeen bussikuljetus Splitin lentokentälle, josta Norwegianin lento kohti Helsinkiä lähtee klo 09:15. Helsinkiin saavumme klo 13:10. (Päiväajo n. 40 km)

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.