Matkapojat logo Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hehkuvat suosikit

Bracin saari ja Dalmatian rannikko

Bracin saari ja Dalmatian rannikko

Lähtöpäivät:

22.10.2022

Matkan kesto:

6 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Bracin saari ja Dalmatian rannikko

Tunnelmaltaan Italiaa suuresti muistuttava Dalmatia on uskomattoman kaunis alue Adrianmeren rannalla Kroatiassa. Bracin saarella viehätyt mutkattomasta paikallistunnelmasta. Lähde mukaan matkaan ja näe Kroatian parhaat palat!


Split ja Kastela

Kroatian toiseksi suurin kaupunki Split pursuaa Dalmatian historiaa. Rooman keisarin Diokletianuksen rakennuttama palatsi on yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Vilkkaasta satamasta ja telakkateollisuudesta huolimatta vanhan kaupungin kapeilla kujilla on oma viehättävä tunnelmansa. Suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitseva Split henkii voimakasta omaa dalmatialaista identiteettiä. Se tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet ostoksien tekoon ja paikallisen ruuan nauttimiseen. Dalmatian rannikolla majoitumme Kastelan rantakaupungissa, noin 20km päässä Splitistä. Kastelan vanha kaupunki muodostuu seitsemästä kylästä, jotka ovat rakentuneet seitsemän pikkulinnan ympärille.


Bracin saari

Brac on suurin saari Dalmatian saariryhmässä ja kolmanneksi suurin koko Adrianmeren saarista. Asukkaita Bracin saarella on noin 14.000. Saari on muodostunut kalkkikivestä, jota on käytetty rakennusaineena jo vuosisatojen ajan. Roomalaiset arvostivat paikallista kiveä ja rakensivat siitä kaupunkeja, temppeleitä, palatseja ja hautoja kaikkialle Dalmatian alueella. Saari on tunnettu myös  vientituotteistaan kuten oliiviöljystä, viinistä, hapankirsikoista ja manteleista. 


Voit myös osallistua lisämaksulliselle Bracin saarikierrokselle, jonka aikana tutustumme tähän viehättävään saareen perinpohjin. Puciscan pikkukaupungissa tutustumme kalkkikiven veistokouluun. Bolin kaupunkikuva koostuu pienistä kivitaloista mutkaisten katujen ja kujiien keskellä. Bol on myös tunnettu ”kultaisen sarven” muotoisesta hiekkarannastaan. Vierailemme myös Stinan viinitarhalla, jossa maistelemme paikallisia Bracin viinejä. Teemme pysähdyksen myös saaren korkeimmalla kohdalla, Vidova Goralla, joka kohoaa 778 metriä meren pinnan yläpuolelle. Täältä on upeat näköalat koko saaristoon aina Hvaria, Korculaa ja Peljesacin niemimaata myöden.


Trogir

Trogir sijaitsee pienellä saarella, jonka vanha keskusta on UNESCOn suojeluksen alla. Renessanssi- ja barokkirakennukset sekä romaaniset kirkot ovat oikeita aarteita, jotka lumoavat tunnelmallaan. Näkemisen arvoisia ovat mm. katedraali 1200-luvulta sekä tuhat vuotta vanha Pyhän Nikolauksen luostari, jossa säilytetään Kairoksen relieffi 400-luvulta e.K.


Krkan kansallispuisto

Matkan päätteeksi vierailemme Krkan kansallispuistossa. Krka-joen putoukset muodostavat upean kokonaisuuden ja ovat osa kansallispuistoa, jossa on Dalmatian rannikon laajin linnusto ja kasvikunta. 17 luonnonmuodostamaa putousta ovat upea näky ja unohtumaton elämys. Luonnonpuiston alueelta löytyy myös historiallisia muistomerkkejä, vanhoja myllyjä ja vesivoimala.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


KATSO KAIKKI KIERTOMATKAT >>

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

 • Lentomatkat Helsinki-Split-Helsinki Finnairin reittilennoilla
 • Matkatavarat lennoilla
 • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaan
 • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
 • Splitin, Trogirin ja Sibenikin kaupunkikierrokset
 • Tutustuminen Krkan kansallispuistoon ja Dolin kylään
 • Vierailut Diocletianuksen palatsin kellareissa ja Pyhän Laurentiuksen katedraalissa
 • Ateriat: 4 illallista
 • Vierailu paikalliselle viinitarhalle ja maistiaiset
 • Kroatian turistivero
 • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Kroatiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Split 09:10 - 11:10

Split - Helsinki 21:30 - 01:25

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 180€

Bracin saarikierros

Lisämaksulliset retket

Hinta 100 /hlö

Kuva retkestä

Bracin saarikierros

Saarikierroksen aikana tutustumme Bracin viehättävään saareen perin pohjin. Puciscan pikkukaupungissa tutustumme kalkkikiven veistokouluun. Bolin kaupunkikuva koostuu pienistä kivitaloista mutkaisten katujen ja kujiien keskellä. Bol on myös tunnettu ”kultaisen sarven” muotoisesta hiekkarannastaan. Vierailemme myös Stinan viinitarhalla, jossa maistelemme paikallisia Bracin viinejä. Teemme pysähdyksen myös saaren korkeimmalla kohdalla, Vidova Goralla, joka kohoaa 778 metriä meren pinnan yläpuolelle. Täältä on upeat näköalat koko saaristoon aina Hvaria, Korculaa ja Peljesacin niemimaata myöden. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Split - Bracin saari

Finnairin aamulento Splitiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat lentokentällä vastassa. Suuntaamme Splitin keskustaan, joka on Dalmatian suurin kaupunki ja tarjoaa vierailijoille kulttuuri- ja historiallisten nähtävyyksien lisäksi kauppoja, ravintoloita sekä elegantteja rantabulevardin kahviloita. Kaupungin jokapäiväisessä elämässä on esillä 1700-vuotinen historia, joka sekoittuu sykkivään ja nuorekkaaseen nykypäivään, sekä Välimeren viehätysvoimaan. Roomalaisajan rauniot, ainutlaatuinen Diocletianuksen palatsi ja muut upeat rakennukset ovat osa tätä mahtavaa kokonaisuutta. Aikaa omatoimiseen lounaaseen.


Iltapäivällä jatkamme laivalla Bracin saarelle, laivamatkan kesto on noin 50 minuuttia.

Brac on suurin saari Dalmatian saariryhmässä ja kolmanneksi suurin koko Adrianmeren saarista. Asukkaita saarella on noin 14 000. Saari on muodostunut kalkkikivestä, jota on käytetty rakennusaineena jo vuosisatojen ajan. Roomalaiset arvostivat paikallista kiveä ja rakensivat siitä kaupunkeja, temppeleitä, palatseja ja hautoja kaikkialle Dalmatian alueella. Saari on myös tunnettu oliiviöljystä, viinistä, hapankirsikoista ja manteleista.

 

Majoittuminen hotelliin Supetarissa ja yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

2. matkapäivä, Bracin saari

Aamiainen hotellissa ja omatoiminen päivä Supetarissa. Voit myös osallistua lisämaksulliselle Bracin saarikierrokselle, jonka aikana pääset tutustumaan saareen paremmin. Aloitamme Puciscan pikkukaupungista, jossa tutustumme kalkkikiven veistokouluun. Täältä jatkamme Boliin, jonka kaupunkikuva koostuu pienistä kivitaloista mutkaisten katujen ja kujiien keskellä. Bol on tunnettu myös ”kultaisen sarven” muotoisesta hiekkarannastaan. Vierailemme myös Stinan viinitarhalla, jossa maistelemme paikallisia Bracin viinejä. Kierroksen lopuksi teemme vielä pysähdyksen saaren korkeimmalla kohdalla, Vidova Goralla, joka kohoaa 778 metriä meren pinnan yläpuolelle. Täältä on upeat näköalat koko saaristoon aina Hvaria, Korculaa ja Peljesacin niemimaata myöden. Retken toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa. Retken hinta 95€/hlö. Iltapäivällä paluu takaisin hotellille. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

3. matkapäivä, Brac - Dol - Kastela

Hotelliaamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja vierailemme Etno-ekokylä Dolissa. Tässä noin 100 asukkaan kylässä tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt menneille vuosisadoille, elämä täällä on edelleen hyvin aitoa ja alkuperäistä. Teemme opastetun kävelyn halki kylän ja kuulemme paikallisia tarinoita. Lopuksi päädymme emäntämme 400-vuotta vanhaan kotiin, jossa nautimme Dalmatian kinkkua, juustoa ja paikallista viiniä.

 

Täältä matkamme jatkuu kohti laivarantaa ja laivalla edelleen Splitin satamaan. Ennen laivalle menoa on aikaa omatoimiseen lounaaseen. Splitin satamasta jatkamme matkaa noin 20 kilometrin päässä sijaitsevaan Kastelan rantakaupunkiin. Kastelan vanha kaupunki muodostuu seitsemästä kylästä, jotka ovat rakentuneet seitsemän pikkulinnan ympärille. Majoittuminen rantahotelliin ja loppupäivä vapaa.

4. matkapäivä, Trogir

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme puolipäiväretkelle Trogirin kaupunkiin, jossa teemme kaupunkikierroksen ja vierailemme Crkva sv. Lovren katedraalissa. Trogir sijaitsee pienellä saarella, jonka vanha keskusta on UNESCOn suojeluksen alla. Renessanssi- ja barokkirakennukset, romaaniset kirkot ovat oikeita aarteita, jotka lumoavat tunnelmallaan. Näkemisen arvoisia ovat mm. katedraali 1200-luvulta sekä tuhat vuotta vanha Pyhän Nikolauksen luostari, jossa säilytetään Kairoksen relieffi 400-luvulta e.K. Iltapäivälla palaamme takaisin Kastelaan. Yhteinen illallinen hotellin ravintolassa.

5. matkapäivä, Krkan kansallispuisto ja Sibenik

Hotelliaamiainen jälkeen lähdemme kohti Krkan kansallispuistoa. Krka-joen putoukset muodostavat upean kokonaisuuden ja ovat osa kansallispuistoa, jossa on Dalmatian rannikon laajin linnusto ja kasvikunta. 17 luonnonmuodostamaa putousta ovat upea näky ja unohtumaton elämys. Luonnonpuiston alueelta löytyy myös historiallisia muistomerkkejä, vanhoja myllyjä ja vesivoimala. Vapaa-aikaa myös kävelemiseen ja valokuvaamiseen. Täältä matkamme jatkuu Šibenikin kaupunkiin, joka on yksi vanhimmista kaupungeista Kroatiassa. Šibenikissä sijaitsee Pyhän Jaakobin katedraali, joka on myös lisätty UNESCOn maailmanperintölistalle. Katedraali on peräisin 1400- ja 1500-luvuilta, ja sitä koristaa 72 kivistä päätä. Šibenikissä aikaa myös omatoimiseen lounaaseen. Illaksi paluu takaisin hotellille Kastelaan, jossa nautimme yhteisen illallisen.

6. matkapäivä, Kastela - Split - Helsinki

Aamiainen hotellissa. Puolen päivän aikaan suuntaamme Splitin vanhaan kaupunkiin, jossa teemme opastetun kierroksen ja vierailemme Diocletianuksen palatsin kellareissa, jotka ovat säilyneet hyvin. Kaupunkikierroksen jälkeen aikaa omatoimiseen lounaaseen, kaupungilla kiertelyyn ja viime hetken ostoksille. Alkuillasta kuljetus Splitin lentokentälle, josta Finnairin iltalento takaisin Helsinkiin, jonne saavumme puolen yön jälkeen. 

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.