Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Kiertomatka Kuopion ja Pielisen seudulle

Kiertomatka Kuopion ja Pielisen seudulle

Lähtöpäivät:

Ma 23.5.2022

Matkan kesto:

4 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lähde mukaan kolmen yön matkalle Itä-Suomeen!

Tervetuloa mukaan kolmen yön matkalle Itä-Suomeen. Tutustumiskohteita on lukuisia ja olemme sisällyttäneet tuttuun tapaan kattavasti ruokailut, joten matkan sisältö on runsas.

Kuopio

Itä-Suomessa sijaitseva Kuopio tunnetaan rennosta elämänmenosta, korkeasta Puijon tornista, Kuopion torista sekä tietysti maankuuluista kalakukoista.

Nurmes

Pohjois-Karjalassa, Pielisen rannalla, kolmen kansallispuiston keskellä on Bomba, jossa hiljaisuus,
mielenrauha ja luonto tulevat lähelle. Bomballa kokemista riittää ainutlaatuisesta karjalaisesta
kylpylästä henkeäsalpaaviin luontopolkuihin. Koskematon luonto, kansallinen kulttuuriperintö ja
aidot, kiireettömät kohtaamiset ovat matkailua, jota ei voi monistaa. Se on koettava siellä, missä se on totta.

Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf.  Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet
  • 1 yö Kuopiossa Original Sokos Hotelli Puijonsarvessa
  • 2 yötä Break By Sokos Hotel Bombassa

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 07.45 TSOP/Ylöjärven konttori     

Klo 08.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 08.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 09.00 Vanha Kirkko

Klo 09.35 Orivesi, Oritupa ABC

Klo 10.40 Jämsä, Shell

Klo 11.20 Jyväskylä, Harjukadun tilausajolaituri


Matka Jyväskylän kautta Kuopioon taittuu iloisessa seurassa ja lounaan tauottaessa matkan tekoa. Saavumme iltapäivällä Kuopioon, jossa menemme ensin tutustumaan Lignell & Piispasen vierailukeskukseen. Kokoonnumme ensin heidän kokoustilaan, jossa kerrotaan Gustaf Raninista, Raninin kauppahuoneen perustajasta v. 1852. Oy Gust. Ranin on Suomen 3. vanhin edelleen toimiva perheyritys. Yhtiön nimi se on edelleen ja Lignell & Piispanen on aputoiminimi. Historiaesittelyn jälkeen tehdaskierros, jonka jälkeen palataan vielä kokoustilaan ja silloin kerrotaan tuotteista. Lisäksi saamme maistiaisen jostakin sesongin tuotteestaan. Lopuksi ostosmahdollisuus. Tämän jälkeen siirrymme Original Sokos hotelli Puijonsarveen (Minna Canthin katu 16, 70100 Kuopio. Puh. 010-7629 500) jossa majoittuminen huoneisiin. Illallinen hotellissa.

2. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen nappaamme matkatavarat mukaamme ja lähdemme tutustumaan tarkemmin Kuopioon. Käymme ensin Riisassa joka on yksi Euroopan huomattavista ortodoksisista museoista. Museo tallentaa, säilyttää, tutkii ja pitää näytteillä Suomen ortodoksisen kirkon historiaan liittyvää ainutlaatuista kulttuuriperintöä sekä hyödyntää sitä kasvatus -ja opetustarkoituksiin. Tutustumisen jälkeen tutustumme paikallisoppaan johdolla Kuopioon. Kuulemme kaupungin historiasta ja nykypäivästä sekä eri kaupunginosista ja niiden tarinoista. Kierroksemme ei olisi mitään jollemme kävisi myös Puijon alueella.  Puijo on Pohjois-Savon tunnetuin maisemallinen symboli. Puijo tunnetaan parhaiten Puijon tornista avautuvasta kansallismaisemasta, jota on käyty ihastelemassa jo yli 150 vuoden ajan. Puijon mäen etelärinteellä sijaitseva vanha luonnonsuojelualue rauhoitettiin jo vuonna 1928 yhtenä maamme ensimmäisistä luonnonsuojelualueista. uijon torni on maamerkki, joka Kuopioon saavuttaessa erottuu jo kaukaa. Se sijaitsee Puijon mäen laella parin kilometrin päässä Kuopion torilta. Ensimmäinen puusta rakennettu näkötorni valmistui Puijolle jo vuonna 1856. Nykyinen, ikoniseksi nähtävyydeksi muodostunut 75 metriä korkea betonitorni valmistui 1963. Mäen harjalla seisovasta tornista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät suomalaiseen metsä- ja järvimaisemaan sekä Kuopion kaupunkiin. Maisemia käy vuosittain ihailemassa yli 80 000 vierailijaa niin Suomesta kuin maailmalta. Kierroksen jälkeen on lounaan aika ja se onkin meille varattu kesäravintola Wanhasta satamasta. Tarjolla on perinteinen Wanhan Sataman kalavene joka sisältää monenlaisia maistuvia herkkuja (allergiset toki huomioidaan omalla menulla). Kuopiosta matkamme jatkuu Nurmekseen, Bomballe. Ennen majoittumistamme Break By Sokos Hotel Bombaan (Tuulentie 10, 75500 Nurmes. Puh. 010-7830 450) teemme opastetun kierroksen Bomban alueella. Kierroksen jälkeen on majoittumisen aika sekä mahdollisuus tutustua hotellimme Spa-osastoon (hintaan on sisällytetty sisäänpääsy). Illallinen hotellissa.

3. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme Pielisen kierrokselle oppaan johdolla. Ajelemme ensin Vuonisjärvelle, Paateriin.  Kuvanveistäjä Eva Ryynäsen taitelijakoti ja Paaterin kirkko kuuluvat Pielisen museon kohteisiin. Ateljee, asuinrakennus, galleriakahvila ja kirkko muodostavat vaikuttavan kokonaisuuden, jossa taiteilijan kädenjälki näkyy vahvana. Tutustumme Paateriin oppaamme johdolla. Matka jatkuu tämän jälkeen Luontokeskus Ukkoon, jossa juomme kahvit. Iltapäivällä tutustumme tarkemmin Kolin kansallispuiston korkeimmille näköalapaikoille Ukko- , Akka- ja Paha-Kolille. Opas kertoo retken aikana tarinoita Kolin historiasta, luonnosta ja kulttuurista, sisältäen tarinoita taiteilijakareliaaneista tämän päivän taiteilijoihin. Aikaa on myös valokuvaamiseen, reitillä on monta kaunista maisemapaikkaa. Kävelymatka reilu kilometri helppokulkuista leveää polkua. Sään mukainen vaatetus ja kengät. Kierroksen jälkeen omatoimista ostosten tekoa tai tutustumista luontokeskukseen. Ajamme illaksi takaisin Bomballe. Illalla nautimme Karjalaisen juhlabuffetin Bomban karjalaistalossa, kävelymatkan päässä hotellista. Toinen yö Break By Sokos Hotel Bombassa.

 


4. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen jätämme hyvästit Nurmekselle ja lähdemme kotimatkalle. Paluumatkalla käymme Jyväskylässä, Savutuvan Apajalla jossa kuulemme paikan historiikin sekä syömme maittavan lounaan. Matkalla on myös tarpeen pysähtyä Pandan tehtaanmyymälässä hakemassa makeat tuliaiset kotiin.


Paluu Vanhalle kirkolle noin klo 18.00.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)


Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.