Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tampereen OP Elohopeakerho

Rosalan viikinkikylä & Bengtskärin majakka

Rosalan viikinkikylä ja Bengtskärin majakka

Lähtöpäivät:

Ti 18.6.2024

Matkan kesto:

Päivämatka

Hinta:

Hinta alkaen 189€

Rosalan viikinkikylä ja Bengtskärin majakk

alk. 189 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Rosalan viikinkitaloissa siirryt hetkeksi menneisyyteen. Vahva tervan tuoksu, hämäryys ja katossa leijuva savu herättävät aistisi kun astut ovesta sisään. Bengtskär on karu kallioluoto avomeren äärellä. Sen dramaattinen ja kiehtova historia ja uljas majakka kiehtovat.Rosalan viikinkikylä

Rosalan saari kuuluu Hiittisten saaristoon ja se sijaitsee Hangon ja Kemiön välissä. Oppaamme kertoo saaren historiasta ja siitä kuinka Hiittisten saaristo ja niiden välissä oleva Kyrksundet oli aikoinaan merkittävä merenkulkureitti. Tutustumme Rosalassa Viikinkikeskukseen joka on saariston viikinkimenneisyydestä kertova vierailukohde. Paikan viikinkihistoriaa todistavat useat arkeologiset löydät. Paikka on rekonstruoitu viikinkikylä asumuksineen, kappeleineen ja päällikön taloineen. Keskuksessa on muinaispolku, näyttelyitä ja  multivisioesityksiä.

Bengtskärin majakka

Suomenlahden edustalla, 25km Hangosta lounaaseen, kohoaa Pohjoismaiden korkein majakka 52 metriä merenpinnan yläpuolelle. Majakka sijaitsee Saaristomeren uloimmalla luodolla Pohjoisen Itämeren itäosassa. Saari kuuluu Turunmaan saaristoon ja sen Suomen eteläisin asuttu paikka.

Huom! Bengtskärin retkellä säävaraus.


Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


Osa kuvista: Riihimäen teatteri

 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • matkaohjelman mukaiset tutustumiset
  • kahvit x 2
  • soppalounas

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 05.20 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 05.40 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 05.55 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 06.30 Vanha Kirkko

Klo 06.45 Lempäälä, kirkon pysäkki -tarvittaessa Viialan SEO


Huom! Bengtskärin retkellä säävaraus.


Matkaamme aamuvarhain kahvien saattelemina Kasnäsin vierasvenesatamaan. Hyppäämme alukseen jolla matkataan Rosalaan. Rosalan saari kuuluu Hiittisten saaristoon ja se sijaitsee Hangon ja Kemiön välissä. Oppaamme kertoo saaren historiasta ja siitä kuinka Hiittisten saaristo ja niiden välissä oleva Kyrksundet oli aikoinaan merkittävä merenkulkureitti. Tutustumme Rosalassa Viikinkikeskukseen joka on saariston viikinkimenneisyydestä kertova vierailukohde. Paikan viikinkihistoriaa todistavat useat arkeologiset löydät. Paikka on rekonstruoitu viikinkikylä asumuksineen, kappeleineen ja päällikön taloineen. Keskuksessa on muinaispolku, näyttelyitä ja  multivisioesityksiä. Syömme soppalounaan Viikinkien tapaan (perinteinen kalakeitto saaristolaislimpun kera). Matka jatkuu Rosalasta Bengtskäriin. Saavumme Bengtskärin majakkasaarelle jossa tutustumme oppaan johdolla saareen sekä käymme saaren näyttelyssä. Suomenlahden edustalla, 25km Hangosta lounaaseen, kohoaa Pohjoismaiden korkein majakka 52 metriä merenpinnan yläpuolelle. Majakka sijaitsee Saaristomeren uloimmalla luodolla Pohjoisen Itämeren itäosassa. Saari kuuluu Turunmaan saaristoon ja sen Suomen eteläisin asuttu paikka. Jätämme jäähyväiset saarelle ja siirrymme alukseen joka vie meidät Kasnäsiin. Juomme kahvit ennen kotimatkaa.


Paluu Tampereelle, Vanhalle Kirkolle noin klo 21:00.

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)

Hyvä tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.