Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje

Näe ja koe Kanarialla!

Näe ja koe Kanarialla

Monipuolinen  Cran Canaria

Matkapoikien matkassa voit lähteä nyt rantalomalle Kanariansaarille, Gran Canarialle. Valitse joko matkapaketti kauniiseen Playa Del Inglésiin tai pelkät lennot Las Palmasiin. Löydä monta hyvää syytä lähteä Kanarian aurinkoon! Monipuolinen Cran Canaria on suomalaisten klassikkolomakohde vuodesta toiseen. Kanariansaarten kolmanneksi suurin saari, Gran Canaria on Espanjalle kuuluva saari Atlantin valtamerellä. Gran Canarialla voit viettää rentouttavaa rantalomaa palmujen katveessa, mutta saari tarjoaa myös kattavan valikoiman muuta tekemistä ja kokemista. Gran Canaria tarjoaa monipuolisesti rantalomaa palmujen katveessa mutta myös shoppailua, yöelämää, kulttuuria ja aktiivilomaa!

Pääkaupunki Las Palmas

Aitoa espanjalaisen suurkaupungin vilinää, ihania ravintoloita, saaren parhaat shoppailupaikat, museoita, kulttuuria ja upea Las Canterasin hiekkaranta - siitä on Cran Canarian pääkaupunki Las Palmas tehty. Suurkaupunki on ilmapiiriltään kansainvälinen. Turisteja näkyy katukuvassa yhtä paljon kuin muissa suurissa eurooppalaisissa kaupungeissa, eli vähemmän kuin saaren etelärannikolla. Las Palmasista pääsee bussilla päiväretkelle kaikkiin Gran Canarian kolkkiin ja satamasta kätevästi myös muille saarille.

Museoista suosittelemme piipahtamaan vähintään Casa De Colonissa. Vuonna 1492 Kolumbus yöpyi siellä ensimmäisellä Amerikan matkallaan. Veguetan kaupunginosa on muutenkin hurmaava, joten sinne kannattaa unohtua vaikkapa pitkälle terassilounaalle.


Eläväinen Playa Del Inglés

Playa Del Ingles säilyttää suosionsa sukupolvelta toiselle, koska se on mainettaan monipuolisempi ja osaa hurmata aina uudestaan. Alueelta löytyy uusia trendikkäitä hotelleja sekä yhä ihanan retroja muuttumattomia apartamentos-hotelleja. Tarjolla on lapsiystävällisiä resortteja sekä vain aikuisille tarkoitettuja putiikkihotelleja. Lomailu on Playa del Inglésissä ihanan helppoa. Viisi kilometriä pitkää hiekkarantaa pitkin voit kävellä Maspalomasiin saakka tai toiseen suuntaan San Agustiniin. Yöelämä on saaren vilkkainta ja tänne ajavat paikalliset Las Palmasista saakka bailaamaan.

Maspalomasin hiekkadyynit

Maspalomasin kuuluisat hiekkadyynit sijaisevat Playa Del Inglésin ja Meloneraksen välissä. Voit tutustua kauniisiin dyyneihin kävellen.

Ylellinen Meloneras

Jos tykkäät hienoista hotelleista, golfaamisesta ja kylpylöistä, Costa Meloneras on oikea lomakohde sinulle. Rantakatu, ostoskeskus ja hiekkaranta ovat kaikki kävelymatkan päässä.

Costa Meloneras on uusi lomakohde heti Maspalomasin länsipuolella. Isot hotellit ja kaikki ravintolat ovat kaikki uusia sekä korkeatasoisia. Jos jonain iltana menojalka vipattaa, niin Playa Del Inglesiin pääsee täältä taksilla alle kympillä.


Rauhallinen Maspalomas

Maspalomas on monipuolinen kohde, josta löytyy lapsiystävällisiä hotelleja vesiliukumäkineen sekä hiljaisia aikuisten bungalow-kyliä. Maspalomasista Aqualand-vesipuistoon taksi vie noin kympillä.

Maspalomas sijaitsee tasangolla Playa de Maspalomasin ja Playa del Inglésin hiekkarantojen välissä. Holiday World-huvipuisto on helpon kävelymatkan päässä ja sen yläkerrassa suosittelen Gastro Market -ravintolamaailmaa, jonne pääsee ilman huvipuistolippuakin. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös yksi Gran Canarian suosituimmista golfkentistä.


Puerto Rico, Gran Canaria

Miksi suomalaiset rakastavat Puerto Ricoa erityisen paljon? Ehkäpä syynä on saaren paras lomasää. Myös ranta on suojainen. Hiekkarannan lisäksi täällä on myös kaksi merivesiallasta. Päivämatkalaisille suosittelemme tutustumista juuri rakennettuun uuteen ostokeskukseen Mogan Mall, joka on moderni eikä sisällä yhtään turistibasaaria. Viikonloppuiltaisin tarjolla on myös hieno suihkulähde-show.


Surffaajien ja purjelautailijoiden paratiisi

Gran Canarian turismi ei näy suoraan surffirannoille. Purjelauta- ja surffirannat ovat paikallisten pelikenttä ja täältä löytyy tyhjinä rullaavia aaltoja. Varmimmin aaltoja löytyy saaren pohjoisrannikolta, mutta talvisin swellit kasvavat erittäin voimakkaiksi, jolloin suojaa pystyy hakemaan saaren muilta rannikoilta. Pohjoisesta etelään on matkaa vain 60 kilometriä, joten halutessaan koko saaren pystyy ajelemaan ympäri aaltojen perässä.


Pyöräily, patikointi ja kiipeily

Kun astuu etelän turistialueiden ulkopuolelle, löydät eläviä, paikallisia kyliä, ihmisiä, kulttuuria ja turmeltumattomia maisemia. Hyppää bussiin, pyöräile tai vuokraa auto. Sitten pysähdy nauttimaan.

Gran Canarialla on pyöräilijöille loputtomasti päällystettyä teitä, kiipeilijöille eri tasoisia jyrkänteitä ja kävelijöille opastettuja polkuja. Kaikille näiden lajien harrastajille on tarjolla vaihtelevia maisemia, mahtipontisia vuoria ja rotkoja sekä näkymiä merelle. Tässä muutamia suosikkikohteistani.

Gran Canarialla on hyvä valikoima erilaisia reittejä maantiepyöräilyyn. Päällystetyt tiet nousevat ja laskevat, kulkevat viehättävien satamien läpi ja tarjoavat haasteita kaikentasoisille pyöräilijöille. Lämpötilat ovat tasaiset ympäri vuoden ja vettä sataa harvoin. Vahva suositus Free Motionlle, jossa henkilökunta on mahtava! Saat täältä parhaat vinkit, ja he vuokraavat ja myyvät pyöriä. Käveleminen Gran Canarialla on parasta. Kävele vaikkapa rantoja pitkin naapurikaupunkiin, pysähdy välillä kahville ja lounaalle, ja tule bussilla takaisin. Bussilla tai vuokra-autolla pääset myös vuorille, missä on opastettujen vaellusreittien verkosto. Nämä muinaiset polut, aikoinaan ainoa tapa kulkea ympäri saaren keskiosaa, keskittyvät Cruz de Tejedaan ja levittäytyvät sieltä kattamaan suurta osaa saarta.


Viihtyisä San Agustin

Tervetuloa San Agustiniin, jonka kannattajat kehuvat aina kohteen vieraanvaraisuutta, tasokkaita ravintoloita ja upeaa laavahiekkaista rantaa. San Agustinissa on yhä aistittavissa 60-luvun luksusta, jolloin alueen loistokkaimmat hotellit rakennettiin. Puutarhat ovat vehmaita ja aina hyvin hoidettuja. Rantakatua voi kävellä Playa del Inglesin puolelle, missä on tarjolla ostoskeskuksia ja vilkkaampaa yöelämää. Jos jyrkät portaat eivät pelota, Balcon-niemen länsipuolella on vain paikallisten suosima hiekkaranta Playa Del Pirates.


Kiipeily

Urheilukiipeilyn suosikkipaikka Gran Canarialla on maalauksellisen Fatagan kylän notko. Palmujen laaksossa vihreä kasvusto muodostaa upean vastakohdan kiviseinämien punertavalle basaltille. Kiipeilijät voivat valita eri vaikeusasteista.


Golf

Saarella on paljon erilaisia golfkenttiä, joista löytyy sopiva kaikentasoisille golfaajille. Lisäksi sää on täydellinen ympäri vuoden. Etelärannikolla sataa talvisinkin harvoin ja kesät eivät ole liian paahtavia. Monella kentällä luonto on iso elämys.


Lopesan Meloneras Golf on uusi ja kaunis 18-reikäinen kenttä heti Maspalomasin majakan länsipuolella. Kentän on piirtänyt arkkitehti Ron Kirby. Taustalla kohoavat vuoret ja toisella puolella avautuvat upeat merinäköalat. Kentän nettisivuilta voit myös varata greenfee-aikoja.

Anfi Tauro Golfissa voit pelata 18-reikäisellä mestaruustason kentällä, sekä myös erillisellä 9-reikäisellä kentällä. Golfkenttä sijaitsee mahtipontisen luonnon keskellä vulkaanisten kallioiden ympäröimänä. Kentän ovat suunnitelleet amerikkalaiset kenttäarkkitehdit von Hagge, Smelek ja Baril. Virallisilta sivuilta voit varata greenfee-aikoja.

Salobre Golf & Resort on upea kenttä vuoristossa! Näköalat merelle ovat majesteettiset. Korkeuserot tekevät pelaamisesta jännittävää. Resortin hotelli on upea ja tarjoaa erilaisen loman Gran Canarialla. Kylpylä ja allas-alue ovat saaren kauneimpia. Katso upeat kuvat ja varaa kierroksesi Salobren sivuilta.

Maspalomas Golfin sijainti on kätevä hiekkadyynien ja bungalow-hotellien välissä. Kaikki muu on lähellä: ranta, ravintolat, huvipuistot ja baarit. Valitse majoitus lähiseudun laajasta tarjonnasta ja matka viheriölle on lyhyt. Lue lisää: maspalomasgolf.net
VARAA LOMA KANARIANSAARILLE >>


Matkapaketit Playa Del Inglesiin >>


Pelkät lennot Las Palmasiin >>
Osa kuvista ja teksteistä:
© Mikko Silvennoinen, La Loma Travel
© www.grancanaria.com