Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Havila

Havila-risteilyt

Havila Norjan vuonoristeilyt

Matkan kesto:

8 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Havila-varustamon risteilyt Kirkkoniemestä Bergeniin

Risteily Kirkkoniemestä Bergeniin on hieno tapa tutustua Norjan pitkään ja mahtavaan rannikkoon. Tällä matkalla tunnet olevasi lähellä luontoa. Mahtavien maisemien ja raikkaan, puhtaan meri-ilman yhdistelmä saa aikaan ihmeitä. Rannikon monet erityispiirteet tulevat selvästi esiin keväällä tai syksyllä – vuodenaikoina, jotka tarjoavat eniten vaihtelua. Laivamatkan aikana voit varata retkiä, joilla saat lähikontaktin paikalliseen elämänmuotoon, jossa pääosaa näyttelevät perinteet, kulttuuri ja luonto – jättäen matkailijalle unohtumattomia kokemuksia. Lähde laivamatkalle uusilla upeilla laivoilla Norjan rannikolle ja koe henkeäsalpaavat maisemat!

Vuonojen Norja

Havila -varustamon laivat ovat uusia, valmistuneet v. 2021-2022. Laivat on rakennettu mahdollisimman ympäristöystävällisesti hyödyntäen uusinta laivanrakennustekniikkaa.  Ne on tehty palvelemaan risteilyasiakkaita jotka haluavat saada matkasta irti mahdollisimman paljon. Laivojen sisustusta ovat inspiroineet meri, taivas, vuoret ja jäätiköt. Laivojen ravintoloissa tarjoillaan perinteisiä ruokia joihin raaka-aineet saadaan reitin varrella olevista kaupungeista ja kylistä.

Suomalainen matkanjohtaja

Näillä matkoilla on mukana kokenut suomalainen matkanjohtaja koko matkan ajan!

Hintaan sisältyy täysihoito risteilyllä

Täysihoito Havila-risteilyllä (aamiainen, lounas ja illallinen, ei sis. juomia)

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.Hintaan sisältyy

  • Lentomatka Helsinki-Ivalo Finnairin reittilennolla
  • Lentomatka Bergen-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset Ivalossa ja Bergenissä matkaohjelman mukaan
  • Hotelliyöpymiset Ivalossa ja Bergenissä 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • 5 yön Havila-risteily 2 hengen ikkunallisessa hytissä
  • Täysihoito Havila-risteilyllä (aamiainen, lounas ja illallinen, ei sis. ruokajuomia)
  • Illallinen hotellissa Bergenissä (ei sis. ruokajuomia)
  • Matkapoikien suomalaisen matkanjohtajan palvelut koko matkan ajan

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 26.6., 12.7., 11.8. ja 8.9.2023

Lentoaikataulu / Finnair ja SAS
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Ivalo 16:25 - 17:55

Bergen - Helsinki 11:55 - 15:10

Lentoaikataulu 5.10.2023

Lentoaikataulu / Finnair ja SAS
Ajat ovat paikallista aikaa. Norjassa kello 1 tunti vähemmäin kuin Suomessa.
Helsinki - Ivalo 09:55 - 11:30

Bergen - Helsinki 11:55 - 15:10

Lisämaksulliset palvelut

1 hengen hytti/huone

Retket vierailukohteissa

Juomat risteilyllä

Juomat hotelleissa

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ivalo

Finnairin lento Helsingistä Ivaloon. Kuljetus lentokentältä hotelli Ivaloon, jossa majoittuminen ja loppupäivä vapaata. Hotelli sijaitsee aivan Ivalojoen varrella ja iltaa voi viettää saunomalla ja uimalla hotellin uima-altaalla, illastamalla hotellin ravintolassa tai tekemällä iltakävelyn Ivalon keskustassa.

 

2. matkapäivä, Ivalo-Kirkkoniemi–Vardø–Båtsfjord–Berlevåg

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Kirkkoniemeä. Reittimme kulkee Sevettijärven ja Näätämön kautta pohjoisen Lapin karun kauniita maisemia ihaillen. Barentsinmeren helmi, Kirkkoniemi on tunnettu kalastustroolareistaan, rautakaivoksestaan ja monikulttuurisesta väestöstään rajaseudun kaupunkina.


Havilan laiva lähtee risteilylle Kirkkoniemestä klo 12:30. Laiva kulkee Varangin niemimaan ympäri ja pysähtyy pikaisesti Vardøssa, Norjan itäisimmässä kaupungissa. Pysähdyksen aikana voi käydä tutustumassa kahdeksankulmaiseen linnakkeeseen, joka on ollut kaupungin turvana jo yli 280 vuotta.  Matka jatkuu yli Kongsøyfjordenin, minkä jälkeen poikkeamme Båtsfjordin ja Berlevågin suojaisissa kalastussatamissa myöhemmin illalla.

3. matkapäivä, Mehamn – Kjøllefjord – Honningsvåg – Havøysund – Hammerfest – Øksfjord – Skjervøy – Tromssa

Historiallisen Ruijan alueella kalastus on aina ollut tärkeä elinkeino ja monet yhdyskunnat saavat elantonsa edelleen meren elävistä ja niiden jalostuksesta. Näitä pieniä kalastajakyliä näemme matkallamme kun laivamme poikkeaa niiden satamissa toimien elintärkeänä tavarantoimittajana näihin kaukaisiin kohteisiin. Aamiaisaikaan ohitamme Nordkappin, josta merimatka jatkuu Euroopan pohjoisimpaan kaupunkiin, Hammerfestiin. Hammerfestin kaupunkielämä on vilkasta kalastuksen, kaupan, matkailun ja läheisten kaasukenttien ansiosta.  Pysähdyksen aikana voi poiketa vaikka museossa tai kirkossa tai hyvällä säällä tehdä vaelluksen läheiselle näköalapaikalle. Myöhään illalla saavumme Tromssaan, jossa voi ihastella arktista katedraalia ja tehdä öisen kävelylenkin kaupungilla.

4. matkapäivä, Finnsnes – Harstad – Risøyhamn – Sortland – Stokmarknes – Svolvær – Stamsund

Lofootit ja Vesterålenin saaret tarjoavat ehdottomasti eräitä matkan upeimpia maisemaelämyksiä. Ihastele Risøyrennan kanavan matalia vesiä, jossa hiekkasärkät näkyvät kirkkaan, vihertävän veden lävitse kanavan molemmilla puolilla. Laiva jatkaa matkaansa kapean Raftsundetin salmen lävitse, joka erottaa toisistaan Vesterålenin ja Lofoottien saaristot. Mikäli sää ja aikataulu sallivat, laiva vierailee myös unohtumattomassa Trollfjordin vuonossa, jossa sileät kalliot miltei koskettavat laivan kylkiä ja kapteeni tekee tarkkaa työtä kääntäessään laivan vuonon pohjukassa.


Illalla saavumme Svolværiin, jossa turskan kuivaustelineet ja viehättävät, kalastajille alun perin tarkoitetut rorbu-tyyppiset majoitustilat näkyvät jo heti satamaan tullessa ja kertovat saarten historiallisesta elinkeinosta kautta vuosisatojen.  Svolværissä on hieman aikaa käydä drinkillä Jääbaarissa tai käydä kävelyllä ja kuvata jylhiä ympäröiviä vuoria, jotka eroavat Norjan muista vuorista teräväpiirteisillä huipuillaan.

5. matkapäivä, Bodø – Ørnes – Sandnessjøen – Brønnøysund

Merimatka jatkuu kapeiden salmien ja saarten välistä kohti tarunhohtoista Helgelandia. Päivän aikana juhlistetaan myös Napapiirin ylitystä. Matkaamme idyllisen Alstenin saaren ohitse, minkä jälkeen näkyvät myyttiset Seitsemän sisaruksen vuoret. Vegan saaristo on UNESCOn maailmanperintökohde ja sijaitsee lähellä Sandnessjøenin satamaa. Brønnøysund on seuraava satamamme ja siellä on aikaa käydä tutustumassa paikalliseen ostoskeskukseen tai tutustua kävellen taajamaan.  Brønnøysundin jälkeen on kauniilla säällä mahdollisuus nähdä erikoinen luonnonmuodostelma, Torghattenin 160 metriä pitkä, veden kuluttama vuorenreikä.

6. matkapäivä, Trondheim – Kristiansund – Molde - Ålesund

Varhain aamulla saavutaan Norjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Trondheimiin. Täällä voit tutustua mahtavaan Nidaroksen katedraaliin, joka on Skandinavian suurin keskiaikainen kirkkorakennus.  Katedraali oli eritoten katolisena aikana suosittu pyhiinvaelluskohde Pyhän Olavin pyhäinjäännösten vuoksi. Nykyään Trondheim on vilkas kauppa- ja opiskelukaupunki, jossa on säilynyt vanhoja, puisia rakennuksia sekä Nid-joen varrella että keskustassa.  Matka jatkuu avomerellä Munkholmenin ja Hitran saarien ohitse kohti vaurasta, saarilla sijaitsevaa Kristiansundia, jonka keskusta on heti sataman edustalla.  Illalla saavumme Moldeen, joka tunnetaan ”ruusujen kaupunkina” poikkeuksellisen runsaan ja vehreän kasvillisuutensa vuoksi.

7. matkapäivä, Torvik – Måløy – Florø – Bergen

Päivän aikana ohitetaan useita syviä vuonoja ja taivaalle kurottavia tuntureita. Viimeisellä osuudella voit ihailla kuvankaunista Sognefjordin, Norjan pisimmän ja syvimmän, vuonon suuta. Laiva saapuu Bergeniin klo 14:45, josta on laivayhtiön järjestämä yhteiskuljetus Radisson Blu Royal Bergen -hotellille. Majoittuminen hotelliin. Iltapäivällä teemme yhteisen kävelykierroksen keskustassa ennen yhteistä illallista hotellilla.


8. matkapäivä, Bergen - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Laivayhtiön järjestämä kuljetus hotellilta lentokentälle josta Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee klo 11:55. Saapuminen Helsinkiin klo 15:10. 

Hotellit

Laivan esittely

Havila

Havila-varustamon kaksi liikenteessä olevaa laivaa ovat valmistuneet v. 2021 ja seuraavat kaksi laivaa aloittavat liikennöinnin v. 2022-2023.  Kaikki alukset on rakennettu risteilymatkustajia ajatellen. Laivat on pyritty rakentamaan mahdollisimman ympäristöystävällisiksi. Laivojen voimanlähteenä on neljä isoa akkua tai niiden ollessa ladattavana nesteytetty maakaasu. Tällä tavalla halutaan suojella ainutlaatuista luontoa ja suosia päästöttömiä energialähteitä. Laivojen ravintoloissa tarjoillaan perinteisiä ruokia joihin raaka-aineet saadaan reitin varrella olevista kaupungeista ja kylistä.


Laivojen sisustuksessa on otettu vaikutteita Norjan luonnosta. Inspiraatioita on haettu merestä, taivaasta, jäätiköistä ja vuorista. Laivoissa on n. 640 matkustajapaikkaa. Laivoilta löytyy mm. kahvila-, baari- ja ravintolapalvelut, pieni kauppa ja kuntosali, hissi sekä osasta laivoista myös ulkoilmajacuzzi.


Laivat lähdöillämme:

Lähtö 7.4.2023 / MS Havila Pollux

Lähtö 26.5.2023/ MS Havila Polaris

Lähtö 26.6.2023/ MS Havila Castor

Lähtö 12.7.2023/ MS Havila Capella

Lähtö 11.8.2023/ MS Havila Polaris

Lähtö 8.9.2023/ MS Havila Pollux

Lähtö 5.10.2023/ MS Havila Polaris

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Huom!

Lisämaksusta tilattavissa myös Deluxe-lk ja sviitti
Ota yhteys myyntipalveluumme p. 010 2323200.

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.