Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
MSC Cruises

Helsingistä Norjan vuonoille

Helsingistä Norjan vuonoille

Lähtöpäivät:

Ei lähtöjä toistaiseksi

Matkan kesto:

14 yötä

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Elämysristeily Norjan vuonoille suoraan Helsingistä!

Viime kesän suosikkiristeilyt saavat jatkoa, kun MSC-varustamo palaa jälleen Itämerelle ja seilaa suoraan Helsingistä kahden viikon mittaisilla risteilyillä maailman kauneimmalle rannikolle Norjaan! Myynnissä olevien lähtöjen reitit ovat identtisiä:  Helsinki - Tukholma - Kiel - Bergen - Nordfjordeid - Olden - Stavanger - Kiel - Kööpenhamina - Tallinna - Helsinki. Mahtavien maisemien ohella nautit loistoristeilijän monipuolisista palveluista ja runsaasta täysihoidosta.


Tyylikkäästi Norjan vuonomaisemiin

MSC Fantasia -loistoristeilijä vie matkustajat tyylikkäästi Tukholman ja Kielin kautta Norjan vuoristoisiin ja upeisiin vuonomaisemiin. Paluumatkalla uutuutena poiketaan myös Kööpenhaminassa! Suomalainen matkanjohtaja on risteilyillä mukana varmistamassa lomasi onnistumisen. Huom! poikkeuksellisesti 3.8. lähdöllä ei ole suomenkielistä opasta mukana. Vierailukohteisiin tutustut kätevästi laivayhtiön järjestämillä retkillä tai voit suunnistaa omatoimisille retkille.


Vierailukohteet

Tukholma • Kiel • Bergen • Nordfjordeid • Olden •  Stavanger •  Kööpenhamina • Tallinna

Kesän 2023 risteilyt ovat jopa aikaisempaa monipuolisempia. Laiva vierailee neljässä eri Norjan kohteessa ja käy myös itse vuonoissa. Laiva vierailee mm. Bergenissä, Stavangerissa sekä vuonon pohjukassa Oldenissa ja Nordfjordeidissa. MSC Fantasia -loistoristeilijä vie matkustajat tyylikkäästi Tukholman ja Kielin kautta Norjan vuoristoisiin ja upeisiin vuonomaisemiin. Paluumatkalla uutuutena poiketaan myös Kööpenhaminassa ja Tallinnassa! Katso isompi kuva kartasta tästä >>


Tukholma

Tukholman vanhakaupunki on suomalaisten suosikkikohde.


Kiel

Saksan Kiel on yksi Pohjois-Saksan tunnetuimmista satamakaupungeista. Tutustu Kielin Raatihuoneeseen, merenkulkumuseoon kalahallissa ja kaupunginmuseo Warieberger Hoffiin.


Bergen

Norjan Bergenissä voit kävellä Bryggenin kapeita kujia tai kokeilla raitiotietä Flöyenin upeisiin maisemiin - yksi Bergenin seitsemästä vuoresta.


Nordfjordeid

Norjan Nordfjordeidissä nautit kodikkaasta tunnelmasta kaupungissa, joka on mahtuu kahden suuren jäätikön väliin.


Olden

Oldenissa voit vaeltaa riippusiltojen yli korkeille vuorenhuipuille, jossa sinut palkitaan näyttävällä näköalalla jäätiköille ja Nordfjordenin yli.


Stavanger

Norjan Stavanger on upea kesäkaupunki. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus vanhaa ja uutta.Stavangerista voit lähteä lisämaksulliselle veneretkelle Lysefjordille, jossa sijaitsee mm. kuuluisa Preikestolen-kalliokieleke.


Kööpenhamina

Tanskan Kööpenhaminaan tutustuu parhaiten kävellen. Kävele pitkin Strögetiä, nauti smörrebrödistä ulkoterasilla tai ota lapset mukaan klassiseen Tivoliin.


Tallinna

Tallinna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa.


Hintaan sisältyy

• 14 yön risteily valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä

• Täysihoito laivalla: aamiainen, lounas, välipalat, illallinen
• Verot, satamamaksut ja varustamon pakolliset palvelurahat
• Laivan monipuolinen ja laadukas viihdetarjonta
• Laivayhtiön englanninkielisen henkilökunnan palvelut

Lisämaksusta

•Juomapaketit laivalla, Easy paketti 546 €/hlö, Easy Plus 756 €/hlö ja alkoholiton paketti 336 €/hlö
•Varustamon järjestämät retket, joita voi ostaa laivalla (retket kansainvälisiä, opastus englanniksi)
• Osa laivan aktiviteeteista kuten mm. kylpyläosastot, F1-simulaattorit, biljardi, keilarata


Suomalainen matkanjohtaja mukana (paitsi 3.8. lähdöllä)

Laivalla palvelukielenä on englanti. Suomalainen matkanjohtaja huolehtii laivalla kaikista järjestelyistä ja tarvittaessa avustaa asiakkaitamme suomeksi myös mahdollisissa kieliongelmissa. Matkanjohtajalta saat tietoa ja vinkkejä myös risteilyn satamakohteisiin ja nähtävyyksiin. Matkanjohtajamme on asiakkaitamme vastassa heti Helsingin satamassa.


Hytit

MSC Fantasian hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Kaikkiin hytteihin sisältyy henkilökohtainen hyttisiivooja, joka huolehtii hytin siisteydestä ja varustelusta kahdesti päivässä. Lue lisää hyteistä Hytti -välilehdeltä.


MSC

Italialainen MSC on maailman suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja tunnettu Välimeren risteilyistään. MSC:llä on moderni ja ympäristöystävällinen 19 aluksen laivasto. Varustamo kompensoi kaikkien matkustajien risteilystä aiheutuneet hiilidioksipäästöt.

MSC Fantasia

Pulahda yhteen neljästä altaasta, anna adrenaliinin pumpata kierroksella Formula 1 -simulaattorissa ja salli makunystyröidesi maistaa aitoa italialaista gelatoa. MSC Fantasia on iso kelluva lomakeskus, jossa italialainen eleganssi yhdistyy ympäristöystävälliseen huipputeknologiaan. MSC Fantasia on  333m pitkä vuonna 2008 valmistunut moderni risteilyalus. Laivaan mahtuu 3959 matkustajaa ja henkilökunnan määrä on 1324. Laiva on iso kelluva lomakeskus josta löytyy mm. ravintoloita moneen makuun, 1500 neliön kylpylä, 4D-elokuvateatteri, Formula 1 - simulaattori, yökerho ja kasino.

Pukeutuminen risteilyllä

MSC Fantasian risteilyille voi pukeutua rennosti, myös illallisille. Risteilyllä on muutama juhlavampi illallinen, jolloin t-paidassa ja farkuissa ei ole suositeltavaa mennä a la carte -ravintolaan. Myös buffetissa voi syödä vaikka kaikki illalliset ja buffetiin rennompi pukeutuminen kelpaa. Mukaan kannattaa pakata juhlavammat vaatteet, mikäli haluaa illallistaa hienommin a la carte ravintolassa.


Lapset ja nuoret

Lapsiperheet  ovat varustamon filosofiassa toiminnan keskiössä. Perheen pienempien viihtyvyyteen on panostettu laivalla. Laivalta löytyy kansainvälisiä lasten- ja nuorten kerhoja, Formula 1-simulaattori, sisäjalkapallohalli, vaijeriliuku, isot videopelisalit, keilarata, teinidisco ja 4D-elokuvateatteri ovat vain osa lasten ja nuorten palveluista.

Jos lapsi on lähtöpäivänä alle 2 vuotta, pääsee hän ilmaiseksi mukaan ja hänelle on mahdollista tilata hyttiin pinnasänky ilman lisämaksua.


MATKUSTUSASIAKIRJAT (PASSI)

* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, kaikilla matkustajilla tulee olla passi, jonka on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta paluupäivän jälkeen. Tarkistathan myös, että passi on ehjä ja voimassa! Muiden maiden kansalaisten on tarkistettava oman maansa määräykset.


* Laivayhtiöiden sääntöjen mukaan risteilyillä, myös Euroopassa, tarvitsemme kaikilta matkalaisilta selkeät valokopiot passeista sekä seuraavat tiedot: kotiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä Suomeen jäävän yhteyshenkilön (lähiomaisen/ystävän) nimi ja puhelinnumero (hätätilanteiden varalta).


Toimitattehan nämä tiedot toimistoomme heti ennakkomaksun maksamisen jälkeen, dokumentit tulostuvat yhdessä varausvahvistusten kanssa!


* Matkadokumentit (matkaohjelma, risteilyliput) lähetetään noin 1 - 2 viikkoa ennen lähtöä valitsemallasi tavalla (sähköpostitse/postin välityksellä).


MATKAVAKUUTUS

*Suosittelemme, että kaikilla matkustajilla on voimassa oleva, kattava matkavakuutus, joka kattaa myös koronataudista johtuvan karanteenin, hoitokulut sekä kotiinpaluun. Teillä on myös mahdollisuus ostaa MSC:n erityinen koronavakuutus. Vakuutuksen hinta on 25 €/hlö ja se kattaa tilanteita, jos sairastutte koronaan joko ennen matkaa ja ette pääse sen takia risteilylle, tai jos sairastutte koronaan kesken matkan ja joudutte viettämään aikaa karanteenissa omassa hytissänne. Tämän vakuutuksen voi hankkia ainoastaan matkan varausvaiheessa ei myöhemmin. Huom! MSC:n koronavakuutus ei korvaa tavanomaista matkavakuutusta.”

 

Ohessa tämänhetkiset varustamon koronasäännöt:

* Suosittelemme, että kaikki matkustajat ovat ottaneet vähintään 2 koronarokotetta, mutta laivayhtiö ei enää edellytä sitä. Laivayhtiö ei myöskään enää vaadi etukäteen tehtävää koronatestiä.


* Koska lähtöön on vielä aikaa, ohjeistukset voivat muuttua ja ne tulee tarkistaa lähempänä lähtöä uudelleen. Luettehan tarkemmat ohjeet täältä: https://www.msccruises.fi/health-and-safety-measures/northern-europe

Hintaan sisältyy

  • 14 yön risteily 2 hengen hytissä
  • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, illalliset ja kaikki välipalat)
  • Satamamaksut ja verot
  • Laivan monipuolinen viihdeohjelma
  • Kuntosalin ja urheilukenttien käyttö
  • Uima-altaiden, porealtaiden ja vesiliukumäen käyttö
  • Lastenohjelma ja klubit lapsille
  • Henkilökunnan palvelupalkkiot laivalla

Matkaohjelma

1. päivä Helsinki

Matkareitti: Helsinki - Tukholma - Kiel - Bergen - Nordfjordeid - Olden - Stavanger - Kiel - Kööpenhamina - Tallinna - Helsinki.

Norjan henkeäsalpaavia maisemia voi risteilyllä ihailla melkein ympäri vuorokauden. Tämän risteilyn maisemallisia kohokohtia on Nordfjordeidin kylä vuonon pohjukassa sekä värikäs Bergen ja Olden jäätikön juurella. Myös monipuolinen 'Öljykaupunki' Stavanger on tämän reitin varrella. Stavangerista voit lähteä lisämaksulliselle veneretkelle Lysefjordille, jossa sijaitsee mm. kuuluisa Preikestolen-kalliokieleke.

1. päivä MSC Fantasia lähtee Helsingistä

Huom. tarkan ohjelman aikatauluineen saat laivalta. Muutokset mahdollisia.

2. päivä Tukholma

Tukholman vanhakaupunki on suomalaisten suosikkikohde.

3. päivä Meripäivä

Ruokailukokemuksia, viihdettä ja rentoutumista - nauti kaikesta siitä mitä kelluva hotellisi tarjoaa.

4. päivä Kiel

Saksan Kiel on yksi Pohjois-Saksan tunnetuimmista satamakaupungeista. Tutustu Kielin Raatihuoneeseen, merenkulkumuseoon kalahallissa ja kaupunginmuseo Warieberger Hoffiin.

5. päivä Meripäivä

Ruokailukokemuksia, viihdettä ja rentoutumista - nauti kaikesta siitä mitä kelluva hotellisi tarjoaa.

6. päivä Bergen

Norjan Bergenissä voit kävellä Bryggenin kapeita kujia tai kokeilla raitiotietä Flöyenin upeisiin maisemiin - yksi Bergenin seitsemästä vuoresta.

7. päivä Nordfjordeid

Norjan Nordfjordeidissä nautit kodikkaasta tunnelmasta kaupungissa, joka on mahtuu kahden suuren jäätikön väliin.

8. päivä Olden

Oldenissa voit vaeltaa riippusiltojen yli korkeille vuorenhuipuille, jossa sinut palkitaan näyttävällä näköalalla jäätiköille ja Nordfjordenin yli.

9. päivä Stavanger

Norjan Stavanger on upea kesäkaupunki. Kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus vanhaa ja uutta.Stavangerista voit lähteä lisämaksulliselle veneretkelle Lysefjordille, jossa sijaitsee mm. kuuluisa Preikestolen-kalliokieleke.

10. päivä Meripäivä

Ruokailukokemuksia, viihdettä ja rentoutumista - nauti kaikesta siitä mitä kelluva hotellisi tarjoaa.

11. päivä Kiel

Saksan Kiel on yksi Pohjois-Saksan tunnetuimmista satamakaupungeista. Tutustu Kielin Raatihuoneeseen, merenkulkumuseoon kalahallissa ja kaupunginmuseo Warieberger Hoffiin.

12. päivä Kööpenhamina

Tanskan Kööpenhaminaan tutustuu parhaiten kävellen. Kävele pitkin Strögetiä, nauti smörrebrödistä ulkoterasilla tai ota mene klassiseen Tivoliin.

13. päivä Meripäivä

Ruokailukokemuksia, viihdettä ja rentoutumista - nauti kaikesta siitä mitä kelluva hotellisi tarjoaa.

14. päivä Tallinna

Tallinna on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista Euroopassa.

15. päivä Helsinki

Laiva saapuu Helsinkiin.

Laivan esittely

MSC Fantasia

MSC Fantasia on 333m pitkä vuonna 2008 valmistunut moderni risteilyalus. Laivaan mahtuu 3959 matkustajaa ja henkilökunnan määrä on 1324. Laiva on iso kelluva lomakeskus josta löytyy mm. ravintoloita moneen makuun, 1500 neliön kylpylä, 4D-elokuvateatteri, Formula 1 - simulaattori, yökerho ja kasino. Kauniisti muotoillun MSC Fantasian klassinen muotoilu sisältää upeita ominaisuuksia, kuten aidot kivipiazzan ja maagisen infinity -uima-altaan. Kaikki tämä ja paljon muuta on löydettävissä omaan tahtiisi laivalla ja nautit joka hetkestä täysillä, kun matkustat joihinkin maailman kauneimpiin kohteisiin. Pulahda yhteen neljästä altaasta, anna adrenaliinin pumpata kierroksella Formula 1 -simulaattorissa ja salli makunystyröidesi maistaa aitoa italialaista gelatoa. MSC Fantasia on iso kelluva lomakeskus, jossa italialainen eleganssi yhdistyy ympäristöystävälliseen huipputeknologiaan.


MSC

Italialainen MSC on maailman suurin yksityisomisteinen risteilyvarustamo ja tunnettu Välimeren risteilyistään. MSC:llä on moderni ja ympäristöystävällinen 19 aluksen laivasto. Varustamo kompensoi kaikkien matkustajien risteilystä aiheutuneet hiilidioksipäästöt.

Laivatiedot


Neitsytmatka 2008
Matkustajaa 3959
Henkilökuntaa 1324
Kantta13

Leveys 38m
Pituus 333m
Koko 139000 BT

Nopeus 23 solmua

Ruoka & Juoma

À la carte - ja buffet-ravintola sisältyvät hintaan. Luvassa on Välimeren maista tuttuja makuelämyksiä.

Juomapaketit

Easy juomapaketti 546 eur/hlö/risteily :

Pakettiin kuuluu rajoittamaton määrä alkoholillisia ja alkoholittomia juomia (max 6 €/kpl tai 6 USD/kpl), sisältäen hanaolutta, talon viinejä laseittain, muutamia klassikko cocktaileja,

virvoitusjuomia ja hedelmämehuja laseittain, vesipullot sekä perinteisiä kuumia juomia (esim. kahvi, kaakao ja tee).
 

Easy Plus juomapaketti 756 eur/hlö/risteily

Pakettiin kuuluu rajoittamaton määrä alkoholillisia ja alkoholittomia juomia (max 9 €/kpl tai 10 USD/kpl), sisältäen laajan valikoiman cocktaileja, väkeviä alkoholijuomia, likööreitä,

viinejä laseittain, hana- ja pullo-oluita, virvoitusjuomia, hedelmämehuja, vesipullot, kahvi- ja kaakaojuomia sekä luomuteetä. Lisäksi pakettiin sisältyy 10 % alennus viinilistan viinipulloista. Paketti on voimassa myös erikoisravintoloissa.


Alkoholiton juomapaketti 336 eur/hlö/risteily

Pakettiin kuuluu rajoittamaton määrä alkoholittomia juomia sisältäen valikoiman alkoholittomia cocktaileja, virvoitus- ja energiajuomia, vesipullot, makuvesiä, hedelmämehuja, kahvijuomia,

kaakaota, teetä ja pehmistä.


Viihde

Nauti elävästä musiikista, teemailloista, yökerhon ja kasinon tunnelmasta sekä Las Vegasin inspiroimista esityksistä teatterissa – joka ilta.

Hyvinvointi

Nauti auringosta ja viihtyisästä uima-allasosastosta tai rentoudu turkkilaisessa saunassa 1500 neliön täyden palvelun kylpylässä. Treenaa merinäköalalla hyvin varustetulla kuntosalilla. Laivalta löytyy myös infinity-allas ja sisäuima-allas alue siltä varalta ettei sää tee yhteistyötä.

Aktiviteetit

Valitse laajasta valikoimasta aktiviteetteja. Nuoremmille risteilyvieraille löytyy lasten- ja nuortenkerhoja, Formula 1 -simulaattori ja 4D -elokuvateatteri.

Pukeutuminen risteilyllä

MSC Fantasian risteilyille voi pukeutua rennosti, myös illallisille. Risteilyllä on muutama juhlavampi illallinen, jolloin t-paidassa ja farkuissa ei ole suositeltavaa mennä a la carte -ravintolaan. Myös buffetissa voi syödä vaikka kaikki illalliset ja buffetiin rennompi pukeutuminen kelpaa. Mukaan kannattaa pakata juhlavammat vaatteet, mikäli haluaa illallistaa hienommin a la carte ravintolassa.

Lapset ja nuoret

Lapsiperheet  ovat varustamon filosofiassa toiminnan keskiössä. Perheen pienempien viihtyvyyteen on panostettu laivalla. Kansainväliset lasten- ja nuorten kerhoja, Formula 1-simulaattori, sisäjalkapallohalli, vaijeriliuku, isot videopelisalit, keilarata, teinidisco ja 4D-elokuvateatteri ovat vain osa lasten ja nuorten palveluista. Lasten- ja nuortenkerhot yhteistyössä Legon kanssa sisältyvät hintaan.

Hytit

MSC Fantasian hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky,jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Kaikkiin hytteihin sisältyy henkilökohtainen hyttisiivooja, joka huolehtii hytin siisteydestä ja varustelusta kahdesti päivässä. Tutustu lisää hytteihin sivun alaosasta.


* Perushytit eli ikkunattomat hytit
* Ulkohytissä nautit maisemista myös hytissäsi

* Parvekehytissä nautit omasta yksityisestä parvekkeestasi. HUOM! Hytin parvekkeelta saattaa olla rajoitettu merinäköala.


Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Hytit

Kuva hytistä

Parvekehytti

Hytin pinta-ala on noin 18 m², ja parveke n. 4 m². Hyteissä on parivuode, joka voidaan muuntaa kahteen yhden hengen vuoteeseen pyynnöstä. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. puhelin, tallelokero, minibaari, ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja ja peilipöytä. HUOM! Hytin parvekkeelta saattaa olla rajoitettu merinäköala.

Kuva hytistä

Sisähytti + Deluxe sisähytti

Sisähyttejä on kahdenlaisia, toiset ovat kooltaan 14 m² ja Deluxe sisähytit 17 m². Niissä on mukava parivuode, joka voidaan muuntaa kahteen yhden hengen vuoteeseen pyynnöstä. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. puhelin, tallelokero, minibaari, ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja ja peilipöytä.

Kuva hytistä

Ikkunallinen hytti

Ikkunalliset hytit ovat kooltaan 16–18 m², ja niissä on mukava parivuode, joka voidaan muuntaa kahteen yhden hengen vuoteeseen pyynnöstä. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. puhelin, tallelokero, minibaari, ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja ja peilipöytä.

Huom!

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.