Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Maisemien aarteita

Slovenia ja Zagreb

Slovenia ja Zagreb

Lähtöpäivät:

3.10.2024

Matkan kesto:

5 päivää

Hinta:

Hinta alkaen 1398€

Uutuus 2024

Slovenia ja Zagreb

alk. 1398 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Slovenia ja Zagreb

Valloita Euroopan yksi tämän hetken kiinnostavimmista alueista! Matkapojat vie sinut ihastuttaviin maisemiin Sloveniaan ja Kroatiaan. Matkalla näet Habsburgien keisarivallan aikaisia kaupunkeja, historiallisia linnoja, Euroopan suurimmat tippukiviluolat sekä upeita alppimaisemia suomeksi opastettuna.


Ljubljana

Slovenian pääkaupunki Ljubljana on on perustettu jo antiikin Rooman valtakaudella ja vaikutteita on antanut myöhemmin Itävalta-Unkarin Habsburgien keisariaika. Kaupungin nimi onkin varsin osuva sillä se tarkoittaa rakastettua, ja upeat barokkirakennukset, sekä joen sillat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Kukkulan päällä kaupunkia jo 900-vuotta vartioineesta Ljubljanan linnasta aukeaa upeat näkymät kaupunkiin ja vuoristoon.

Bled

Slovenian upeimmat maisemat löytyvät Bledin kylästä, joka sijaitsee Juliaanisten Alppien suojassa kauniin järven rannalla. Korkealla kukkulalla kohoava linna ja järven keskellä pikkuruisella saarella lepäävä barokkityylinen kirkko kruunaavat upeat postikorttimaisemat.

Zagreb

Kahdelle kukkulalle rakennettu Kroatian pääkaupunki Zagreb on ainutlaatuinen yhdistelmä itää ja länttä, Välimerta sekä Keski-Eurooppaa. Se on myös tyylikäs Habsburgien keisarivallan aikainen kaupunki, jossa historia on läsnä joka askeleella. Pyhän Markuksen kirkon värikkäillä laatoilla koristeltu katto on usein postikorttien aiheena ja uusgoottilainen katedraalin kaksoistornit ovat kaupungin tunnusmerkki.


Predjaman linna

Osittain vuoren sisään rakennettu Predjaman linna komeilee kallion seinämällä kuin kiven nielemänä. Linna rakennettiin strategisesti sopivaan paikkaan, josta sitä oli helppo puolustaa ja poistua piirityksen aikana luolien kautta kulkenutta salakäytävää pitkin.

Postojnan tippukiviluolat

Euroopan suurimmat tippukiviluolat löytyvät Postojnassa. Tämä yli kaksi miljoonaa vuotta vanha tippukiviluolasto levittäytyy yli 20 km pituisena luolamaailmana tarjoillen kauniita näkymiä, kuten erivärisiä ”saleja” ja monen kokoisia tippukivipylväitä ja -puikkoja. Kierros etenee osin sähköjunalla ja osin jalkaisin.

Matka ei sovellu liikuntaesteisille


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.

Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

 


Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Ljubljana-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Bussikuljetukset kohteessa matkaohjelman mukaisesti
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Ateriat: 4 lounasta
  • Ljubljanan, Zagrebin, Bledin ja Radovljican kaupunkikierrokset
  • Tutustuminen Postojnan tippukiviluoliin
  • Tutustuminen Ljubljanan, Predjaman ja Bledin linnoihin
  • Suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair.
Ajat ovat paikallista aikaa. Sloveniassa ja Kroatiassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Ljubljana 07:05 - 08:40

Ljubljana - Helsinki 09:25 - 13:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 225€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Ljubljana

Finnairin aamulento Helsingistä Ljubljanaan. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Aamiainen hotellissa. Tutustumme kiertoajelun ja kävelykierroksen aikana tähän Slovenian pääkaupunkiin, joka levittyy Ljubljanica joen ympärille. Se on perustettu jo antiikin Rooman valtakaudella ja vaikutteita on antanut myöhemmin Itävalta-Unkarin Habsburgien keisariaika. Kaupungin nimi onkin varsin osuva sillä se tarkoittaa rakastettua, ja upeat barokkirakennukset, sekä joen sillat ovat olennainen osa kaupunkikuvaa. Näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm. Kolmoissillan, Plecnikin kirkon ja raatihuoneen. Nousemme funikulaarilla ylös kukkulan päällä kaupunkia jo 900-vuotta vartioineeseen Ljubljanan linnaan, jonka tornista aukeaa upeat näkymät kaupunkiin ja vuoristoon. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.


2. matkapäivä, Predjaman linna ja Postojnan tippukiviluolat

Aamiainen hotellissa. Päivän ensimmäinen kohteeemme on osittain vuoren sisään rakennettu Predjaman linna, joka komeilee kallion seinämällä kuin kiven nielemänä. Linnan ensimmäiset muurit pystytettiin 1200-luvulla strategisesti sopivaan paikkaan, josta sitä oli helppo puolustaa, ja nykyinen renessanssityylinen linna rakennettiin noin 1500-luvulla. Ovelasti rakennetusta linnasta pääsi poistumaan luolien kautta kulkenutta salakäytävää pitkin, joten muonavarat eivät piirittäjien hämmästykseksi loppuneet kesken. Seuraavaksi tutustumme Euroopan suurimpaan tippukiviluolaan Postojnassa. Tämä yli kaksi miljoonaa vuotta vanha tippukiviluolasto levittäytyy yli 20 km pituisena luolamaailmana tarjoillen kauniita näkymiä, kuten erivärisiä ”saleja” ja monen kokoisia tippukivipylväitä ja -puikkoja. Kierros etenee osin sähköjunalla ja osin jalkaisin. Yhteisen lounaan jälkeen ajamme takaisin Ljubljanaan iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa omalle ohjelmalle. Päivän ajomatka noin 130 km.

3. matkapäivä, Zagreb

Aamiainen hotellissa. Tutustumme päiväretken aikana Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin. Tämä kahdelle kukkulalle Sava-joen laaksoon muodostunut kaupunki on ainutlaatuinen yhdistelmä itää ja länttä, Välimerta sekä Keski-Eurooppaa. Se on myös tyylikäs Habsburgien keisarivallan aikainen kaupunki, jossa historia on läsnä joka askeleella. Näemme kiertoajelun ja kävelyn aikana kaupungin tärkeimmät nähtävyydet mm. parlamentin, Arkkipiispan palatsin ja Pyhän Markuksen kirkon, jonka värikkäillä laatoilla koristeltu katto on usein postikorttien aiheena. Kaupungin näyttävin maamerkki on kuitenkin uusgoottilainen katedraali, jonka kaksoistornit ovat kaupungin tunnusmerkki, ja se tunnettiin vielä viime vuosiin saakka Kroatian korkeimpana rakennuksena. Yhteisen lounaan jälkeen on myös aikaa omatoimiseen tutustumiseen. Paluu illansuussa Ljubljanaan. Päivän ajomatka noin 280 km.

4. matkapäivä, Bled

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä ajamme Slovenian upeimpiin maisemiin Bledin kylään, joka sijaitsee Juliaanisten Alppien suojassa kauniin järven rannalla. Korkealla kukkulalla kohoava linna ja järven keskellä pikkuruisella saarella lepäävä barokkityylinen kirkko kruunaavat upean maiseman. Teemme veneretken perinteisillä puisilla Pledna-veneillä saaressa sijaitsevaan kirkkoon sekä vierailemme Bledin linnassa, josta aukeaa huikeat maisemat vuoristoon ja järvelle. Nautimme päivän aikana myös yhteisen lounaan ja tutustumme Alppien kainalossa sijaitseen pieneen ja keskiaikaiseen Radovljican kaupunkiin. Taitavasti kunnostetut rakennukset, kaunis linnapuisto ja keskiaikainen muuri antavat kaupungille varsin viehättävän leiman. Paluu Ljubljanaan iltapäivällä, jonka jälkeen on aikaa omalle ohjelmme. Päivän ajomatka noin 120 km.
5. matkapäivä, Ljubljana - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus Ljubljanan lentokentälle, mistä Finnairin päivälento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt