Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tampereen Seudun Elohopeakerho

Kulttuurimatka Ahlströmin ruukkiin

Kulttuurimatka Ahlströmin ruukkiin

Lähtöpäivät:

Pe 8.3.2024

Matkan kesto:

1 päivä

Hinta:

Hinta alkaen 159€

Kulttuurimatka Ahlströmin ruukkiin

alk. 159 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Ahlströmin ruukki

Ahlströmin Noormarkun ruukkialue on yksi Suomen suurimmista ja näyttävimmistä ruukkialueista! Ahlström Voyage- näyttely kertoo ruukin vaiheista. Villa Maire, modernismin helmi, kiinnostaa modernin arkkitehtuurin ja Alvar Aallon tuotannon ihailijoita.

Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!

Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 8-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >
Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Opastettu kierros Noormarkun ruukkiin
  • Lounas
  • Kahvit

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussin aikataulu:

Klo 07.40 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 08.00 Vanha Kirkko

Klo 08.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 08.45 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki


Matkalla kahvit. Ensimmäisenä tutustumme Noormarkussa Ahlströmin ruukkialueeseen joka elää, kukoistaa ja kehittyy. Tutustumisretkemme ainutlaatuiseen miljööseen avaa oven, ei vain historialliseen kartanoelämään, vaan myös ainutlaatuiseen kolmen sukupolven arkkitehtuurin ja taiteen maailmaan. Tutustumme A. Ahlströmin osakeyhtiön näyttelytila Ahlström Voyageen joka antaa kattavan kuvan perheyrityksen historiasta ja elämästä lähes 160 vuoden ajalta. Sähkön ja lämmityksen suhteen omavarainen ruukki on nykyään myös esimerkillinen ekologisten vaihtoehtojen kehittäjä. Tutustumme myös vuonna 1939 valmistuneeseen Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Maireaan. Modernismia edustava rakennus on yksi tyylilajinsa onnistuneimmista luomuksista ja lukeutuu Aallon tunnetuimpiin teoksiin. Villa Mairean rakennuttivat vuorineuvos Walter Ahlströmin tytär Maire ja hänen miehensä, pääjohtaja Harry Gullichsen. Villa Mairea on todellinen kokonaistaideteos ja maailman arkkitehtien pyhiinvaelluskohde. Mairean sisustus koostuu pääosin modernista taiteesta ja Artekin kalusteista. Talossa on erittäin harvinainen kokoelma suomalaista ja kansainvälistä taidetta ja muotoilua. Nautimme myös herkullisen lounaan Noormarkun Klubilla. Paluureittimme kulkee Kokemäen kautta jossa sijaitsee Sinituotteen tehtaanmyymälä. Myymälästä löytyy korkealaatuisia Sini-välineitä siivoukseen, vaatehuoltoon ja säilytykseen sekä savustuspusseja. Valikoimissa on myös edullisesti jäännöseriä ja valikoimasta poistettuja tuotteita. Reittimme varrella on myös Korpelan Lihajalosteen tehtaanmyymälä josta mukaan napataan vielä maistuvat tuliaiset.


Paluu Vanhalle Kirkolle n. klo 17.00.

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.