Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Syysmatkalle pohjoiseen

Lappia ja Norjaa pitkin poikin

Lappia ja Norjaa pitkin poikin

Lähtöpäivät:

La 27.8.2022

Matkan kesto:

Hotellimatka 8pv

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

VIELÄ MUUTAMA YKSITTÄISPAIKKA JÄLJELLÄ (1h huoneessa).
Kysy paikkoja myyntipalvelusta 010 2323 200.


Lappia ja Norjaa pitkin poikin

Lähde mukaan syysmatkalle Lappiin ja Norjaan! Matkaamme ensin halki Suomen Leville, josta edelleen Kilpisjärvelle. Kilpisjärvellä käymme Malla-aluksen kyytiin, joka vie meidät Kolmen valtakunnan rajapyykille. Kilpisjärveltä ajelemme halki pohjoisen Norjan, yöpyen matkalla Altassa ja Vesisaaressa. Matka taittuu mukavasti oppaan kertomusten siivittäminä ja mukavien pysähtymisten kautta. Ivalosta käsin teemme retken Juutuan luontopolulle, käymme Inarinjärven risteilyllä sekä tutustumme Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeelle, Raja-Joosepin vartioasemalle.

Matkalle mukaan

Matkalle kannattaa ottaa mukaan ulkoiluvaatteet, nilkkaa tukevat ulkoilukengät, pieni reppu hotellieväitä ja vesipulloa varten (pariskunnille riittää yksi reppu), kevyt sadeasu sekä päähine ja käsineet (mikäli osallistuu Juutuanjoen patikointiretkeen). Lisäksi uimapuku hotellin allasuintia varten (pyyhkeet hotellista). Matkaohjelma on rakennettu siten, että retkille osallistuminen on oman kunnon ja jaksamisen mukaan.Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!KATSO KAIKKI LAPIN MATKAT > 

Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä. 

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet ja ruokailut
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 05.00 Sastamala, Linja-autoasema

Klo 05.15 TSOP/Karkun konttori

Klo 05.55 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 06.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 06.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 07.00 Vanha Kirkko


Matkamme ensimmäisenä päivänä aina Leville saakka, syöden matkalla keittolounaan. Majoitumme Break Sokos Hotelli Leville (Tähtitie 5, 99130 Sirkka. Puh. 016-321 5500) ja syömme illallisen.

2. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme jatkamaan matkaa. Oppaamme Kaija liittyy myös seuraamme Levillä. Matka reittimme kulkee Suomi-neidon käsivartta pitkin aina Kilpisjärvelle saakka jossa syömme keittolounaan. Kilpisjärvellä hyppäämme Malla-aluksen kyytiin joka vie meidät Kilpisjärveltä Ruotsin puolelle, Koltalahteen. Laiva on satamassa 2h ja sinä aikana käymme kävellen Kolmen valtakunnan rajapyykillä. Kävelymatkaa tulee 3km suuntaansa eli yhteensä 6km (laivaan voi halutessaan jäädä jos ei halua lähteä patikoimaan). Palaamme Kilpisjärvelle ja majoitumme Lapland Hotels Kilpisjärveen (Käsivarrentie 14206, 99490 Kilpisjärvi. Puh. 016-323300). Illallinen hotellissa.

 

3. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja jatkamme matkaa kohti Norjan rajaa. Matkaamme Norjan puolta aina Storslettiin, jossa sijaitsee Halti -vierailukeskus. Vierailukeskuksessa on koottuna tietoa Reisan kansallipuiston retkeilijöitä varten sekä siellä on näyttely joka kertoo ihmisen ja luonnon kohtaamisesta alueella. Matkalla lounas. Saavumme illaksi Altaan jossa tutustumme ensin Revontulikirkkoon. Altan keskustan Revontulikirkko eli Nordlyskatedralen Alta kirke on verhottu titaanilla ja sen spiraalitorni ulottuu 47 metrin korkeuteen. majoitumme Scandic Hotelli Altaan (Lokkeveien 61, Alta. Puh. +47 78 48 2700). Illallinen hotellissa.

4. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaamme Norjan puolella. Ajoreittimme kulkee Olderfjordin, Lakselvin ja Tanan kautta Vesisaareen, viihtyisään pikkukaupunkiin.  Matkalla lounas. Majoittuminen Scandic Vadson (Oscars gt 4, Vadso. Puh. +47 78955700). Päivällinen hotellissa.

5. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen jatkamme Varangin niemimaahan tutustumista ja lähdemme kohti niemimaan kärkeä ja aina Hamningbergiin, niin kauas kuin tietä riittää. Hamningberg on entinen autioitunut kalastajakylä, nykyisin suosittu loma-asutusalue.   Luonto muuttuu matkan aikana rehevästä merenrantaluonnosta karuun kiviseen maastoon, jossa ei enää kasvillisuutta ole. Merinäköala on vaikuttava ja leppoisuutta retkeemme lisää lammaslaumojen rauhallinen kulku. Matkan varrella kuulemme tarinaa seuduista jonne 1800 –luvulla suuntautui mm. suomalaisten muutto. Vuoreijan varhainen historia ulottuu Viikinkiajalle. Vuoreijassa poikkeamme Steilneset-muistomerkillä, joka kertoo meille 1600-luvun noitavainoista.   Reittimme kulkee jäämeren rantoja myötäillen Nuorgamiin, sieltä Tenojoen vartta Utsjoelle, jossa pysähdymme Utsjoen kirkolla. Matkalla lounas. Ivaloon saavuttuamme majoitumme hotelli Ivaloon (Ivalontie 34, 99800 Ivalo. Puh. 016-688 111) sekä päivällinen.

 

6. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajelemaan Inariin, jossa teemme kävelyretken Juutuan polulle. Juutuanjoen rannalla kulkevan luonto- ja kulttuuripolun taulut kertovat tarinoita Juutuan värikkäästä menneisyydestä. Aineistoa on kerätty haastattelemalla paikallisia, Juutuan kulkijoita sekä kirjallisuudesta. Juutuan polku on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa luontopolku, jossa tekstit ovat myös inarinsaamen-kielellä. Kuvituksesta vastaa inarilainen taiteilija Merja Aletta Ranttila. Juutuanjoki, jokienjoki, on inarin-saamelaisten kotijoki. Juutua on aina ollut kohtaamispaikka, ja kun on kohdattu on myös tarinoitu. Polun opastetauluihin on koottu tarinoita niin Juutuan kulkijoista, tapahtumista kuin kalastuksesta. Reitti on helppokulkuista ja sen varrella mennään mm. Jäniskosken riippusillan yli. Patikoinnin lomassa paistamme laavulla makkarat. Rengasreitin pituus on 5,8km. Lähes laavulle saakka pääsee myös linja-auton kyydissä jos ei jaksa kävellä. Kävelyretken jälkeen lähdemme risteilylle Inarinjärvelle. Noin kahden tunnin risteilyllä ohitamme Ukonkiven, saamelaisten ikivanhan uhrisaaren, johon laiva ei enää rantaudu. Matkalla ohitamme myös vanhan hautausmaasaaren, jossa vieläkin on nähtävissä puuristejä. Hotellissa odottaa tuttuun tapaan sauna ja päivällinen.

7. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeelle ja Raja-Joosepin vartioasemalle. Menemme tutustumaan legendaarisen Joosepin kenttään. Hänen ja Huhti-Heikin, viimeisen helmenpyytäjän, silloinen asuinalue on yksi Suomen kauneimmista asuinmaisemista. Joosepin, hänen Tildansa sekä Heikin värikkään ja paikoin traagisenkin elämäntarinan ryhmä saa kuulla paikanpäällä.  Joosepin kentältä jatkamme Luttojoen rantaan, jossa voimme ihailla rantamaisemia tai käydä komeaa riippusiltaa pitkin vastakkaisella rannalla.  Saatamme jopa nähdä rauhoitetun helmiraakun hitaan vaelluksen pohjahiekassa. Paluumatkalla tutustuminen vanhaan Nellimin rajakylään. Nellimin kohteista mainittakoon mm. Pyhän Kolminaisuuden ja Trifon Petsamolaisen ortodoksinen kaunis kirkko, Paatsjoen silta sekä Lapin sodan aikaisia tapahtumapaikkoja. Nellimissä keittolounas. Hotellissa odottaa tuttuun tapaan sauna ja päivällinen.

8. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen on aika jättää jäähyväiset ja aloittaa kotimatka. Edessä on pitkä ajomatka, mutta sen aikana on mukava muistella matkan aikana koettuja hetkiä. Matkalla lounas.

Paluu Vanhalle Kirkolle noin klo 22.00

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.