Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Syysmatkalle pohjoiseen

Lappia ja Norjaa pitkin poikin

Lappia ja Norjaa pitkin poikin

Lähtöpäivät:

Ma 4.9.2023

Matkan kesto:

Hotellimatka 8pv

Hinta:

Hinta alkaen 1469€

Lappia ja Norjaa pitkin poikin

alk. 1469 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lappia ja Norjaa pitkin poikin

Lähde mukaan syysmatkalle Lappiin ja Norjaan! Matkaamme ensin halki Pyhätunturille, jossa yövymme ensimmäisen yön sekä tutustumme alueeseen opastetulla kierroksellamme. Sen jälkeen matka jatkuu Ivaloon jossa vietämme kaksi yötä käyden Inarin porofarmilla sekä saamelaismuseo Siidassa. Matkamme jatkuu sen jälkeen Norjaan, jossa vietämme yhden yön Honningsvågissa ja yhden yön Hammerfestissa. Sen jälkeen palaamme takaisin Ivaloon jossa viivymme kaksi yötä käyden kävelyretkellä Saariselällä sekä vierailemme Art Kakslauttasessa.

Nordkapp

Matkan yksi kohokohdista on vierailu yhdessä Pohjois-Norjan suosituimmista turistikohteista - Nordkappissa.Nordkappin niemellä oleva kalliojyrkänne on Euroopan pohjoisin paikka, jonne pääsee maantietä pitkin. Maapallo -monumentista on tullut Nordkappin symboli. Se osoittaa, että olet Euroopan päätepisteessä - mantereen pohjoisimmassa.

Matkalle mukaan

Matkalle kannattaa ottaa mukaan ulkoiluvaatteet, nilkkaa tukevat ulkoilukengät, pieni reppu hotellieväitä ja vesipulloa varten (pariskunnille riittää yksi reppu), kevyt sadeasu sekä päähine ja käsineet. Lisäksi uimapuku hotellin allasuintia varten (pyyhkeet hotellista). Matkaohjelma on rakennettu siten, että retkille osallistuminen on oman kunnon ja jaksamisen mukaan.


Väriloistetta maassa ja taivaalla

Syys-lokakuu ovat täydellistä aikaa bongata revontulia. Jos hyvä tuuri sattuu kohdalle, ruskan aikaan voi väriloistoa löytyä myös yötaivaalta.


Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!KATSO KAIKKI LAPIN MATKAT > 

Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä. 

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet ja ruokailut
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 05.00 Sastamala, Linja-autoasema

Klo 05.15 TSOP/Karkun konttori

Klo 05.55 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 06.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 06.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 07.00 Vanha Kirkko


Matkamme ensimmäisenä päivänä Pyhätunturille jossa majoitumme hotelli Pyhätunturiin (osoite: Kultakeronkatu 21, Pyhätunturi. Puh. 010-382 5151). Matkalla lounas. Illallinen hotellissa.

2. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Pyhä-Luoston alueelle. Tutustumme oppaan johdolla Pyhä-luoston kansallispuiston alueeseen sekä Pyhätunturin juurella sijaitsevaan Pyhä-Luoston luontokeskus Naavaan. Luontokeskus Naavassa on lumoava luontonäyttely, jossa pääsemme tutustumaan Pyhä-Luoston alueen luontoon, geologiaan ja kulttuurihistoriaan, syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja metsäsaamelaisten elämäntapoihin. Pyhä-Luoston kansallispuiston ja Luontokeskus Naavan opastetun kierroksen lisäksi vierailemme Suomen ensimmäisessä turistikirkossa, jonka kauneus yllättää kävijänsä. Käymme myös hämmästyttävässä Aittakurussa, joka on ainutlaatuinen luonnon muovaama amfiteatteri ja tunnettu lukuisista kulttuuritapahtumistaan. Retken jälkeen syömme keittolounaan ja ajelemme Ivaloon. Ivaloon saavuttuamme majoitumme hotelli Ivaloon (Ivalontie 34, 99800 Ivalo. Puh. 016-688 111) sekä päivällinen.

3. matkapäivä

Aloitamme aamiaisen jälkeen retkipäivämme. Ajelemme ensin Inariin, Inarin porofarmille joka on porotalouteen erikoistunut tila, jonka omistaa Paadarin perhe. Pihapiirissä voimme ruokkia poroja ja opetella suopunginheittoa. Juomme kampanisukahvit kotatulilla ja kuulemme kerrontaa poronhoidosta ja saamelaisuudesta. Tilalla on myös myytävänä alkuperäisiä, alueen käsityöläisten tuotteita. Jatkamme matkaa Saamelaismuseo Siidaan. Siidan kulttuuriekologiset näyttelyt kertovat pohjoisen luonnon ja saamelaisen alkuperäiskansan sopeutumisesta elämään äärirajoilla. Kesällä on Siidan yhteydessä auki myös ulkomuseoalue. Siellä esitellään saamelaisten tyypillisiä asuinmuotoja kalastajasaamelaisista porosaamelaisiin sekä pyyntitapoja. Ulkomuseoalue ja Vuopajan ranta on tämänhetkisten tietojen mukaan Ylä-Lapin vanhinta asuttua aluetta. Keittolounas Siidassa. Hotellissa odottaa sauna ja päivällinen.

4. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme ajelemaan kohti Norjaa ja Honningsvågia. Matkaamme Ivalosta ensin Utsjoen Karigasniemelle, missä juomme aamukahvit. Reittimme kulkee laajan Finnmarkviddanin yli Lakselviin ja Porsanginvuonon rantoja  seuraillen kohti Nordkappiaa. Pysähdymme Trollholmsundiin jossa tehdään pieni ulkoiluhetki. Ehkäpä näemme kuuluisat dolomiittipeikot meren rantoja tähyämässä. Tarina kertoo että vuosisatoja sitten joukkopeikkoja kulki pitkin Jäämeren rantaa. He kantoivat mukanaan aarrearkkua. Eräänä päivänä peikot saapuivat niemen kärkeen Jäämeren rannalle. Samalla hetkellä aamu alkoi sarastaa ja peikot kiiruhtivat kallionhalkeamaa kohden päästäkseen piiloon. Matka oli kuitenkin liian pitkä ja auringonsäteet kivettivät peikot ringiksi Jäämeren rannalle. Siinä ne edelleenkin seisovat ja katsovat, kuinka Jäämeri elää elämäänsä ja lampaat laiduntavat peikkojen ympärillä. Syömme eväät retken lopuksi. Loppumatka kulkee maisemia ihastellen Olderfjordiin jossa pidämme pienen ostostauon. Saavumme alkuillasta Honningsvågiin, jossa majoitumme The View Hotelliin (osoite: Utsikten 12, 9750 Honningsvåg). Päivällinen hotellissa.

5. matkapäivä

Honningsvågista jatkamme matkaa kohti Nordkappia. Nordkapp on yksi Pohjois-Norjan suosituimmista turistikohteista. Syy on selvä: Nordkappin niemellä oleva kalliojyrkänne on Euroopan pohjoisin paikka, jonne pääsee maantietä pitkin.

Kyseessä ei kuitenkaan ole Manner-Euroopan pohjoisin paikka – se löytyy noin 50 kilometrin päässä idässä olevalta Nordkinnin niemimaalta. Nordkapp nimittäin sijaitsee Magerøyan saarella, jonne ajetaan lähes seitsemän kilometrin mittaisen ja yli 200 metriä syvän Nordkapptunnelen-tunnelin kautta. Tutustumme Nordkaphallen joka rakennettiin vuonna 1959, pääosin kivestä. Nordkappin visuaalisen kokemuksen suojelemiseksi suuri osa rakennuksesta sijoitettiin vuoristotasangolle. Nordkapphallenissa sijaitsee mm. museo, kappeli sekä posti, josta voi lähettää kortin erikoispostileimalla. Päivän aikana keittolounas. Ajelemme Nordkappista maisemareittiä Hammerfestiin.  Hammerfestissa tutustumme mm. kirkkoon sekä käymme näköalapaikalla Salenilla sekä Struven ketjun pohjoisimmalla päätepistellä.  Majoittuminen Arctic Sea Hotel & Apartmentsiin (osoite: Rossmollgata 46, 9600 Hammerfest). Päivällinen hotellissa.

6. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen aloitamme paluumatkamme kohti Suomea. Kuulemme matkalla tarinaa norjan saamelaisuudesta, historiasta ja elinkeinosta sekä Norjan viimeisimmät kuulumiset. Upeiden maisemien ja tarinoiden siivittämänä ajelemme Karigasniemelle jossa teemme lyhyen kävelyretken Suomen suurimmalla lähteellä, Sulaojalla. Matkalla lounas. Saavumme illaksi Ivaloon ja majoitumme hotelli Ivaloon. Päivällinen.

7. matkapäivä

Lähdemme aamusta retkelle Saariselälle. Teemme patikkareitin Aurorakodalle (n. 2km) eväiden kera. Lisäksi käymme Tunturikappelissa ja kuulemme tarinaa Lapin kultahistorian alkulähteiltä käyden mm. Kummituskämpässä. Retken lisäksi tutustumme Saariselän matkailukylän vauhdikkaisiin vaiheisiin. Retken päätteeksi käynti kahvilla ja munkilla Kaunispään huipulla josta avautuu upeat maisemat Saariselälle ja lähituntureihin. Myös ostosmahdollisuus Kaunispään huipun matkamyymälässä. Paluu Ivaloon ja majoittuminen hotelli Ivaloon. Päivällinen.

 

8. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen on aika jättää jäähyväiset ja aloittaa kotimatka. Edessä on pitkä ajomatka, mutta sen aikana on mukava muistella matkan aikana koettuja hetkiä. Matkalla lounas.

Paluu Vanhalle Kirkolle noin klo 22.00

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.