Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.
Syysmatkalle pohjoiseen

Lappia pitkin poikin

Lappia pitkin poikin

Lähtöpäivät:

Su 29.8.2021 ja Ke 8.9.2021

Matkan kesto:

Hotellimatka 7pv

Hinta:

Hinta alkaen 1109€

Lappia pitkin poikin

alk. 1109 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

LISÄPAIKAT NYT MYYNNISSÄ!


Huom! Mikäli haluat varata ns. nais/miespaikan, ota yhteyttä toimistoomme p. 010-2323 200 tai myyntipalvelu@matkapojat.fi


Lappia pitkin poikin

Lähde mukaan syysmatkalle Lappiin! Matkaamme Ivaloon, jossa vietämme useamman päivän. Käyntikohteina meillä on Vasatokka, Riutula ja Porotila. Lisäksi teemme retken Juutuan luontopolulle sekä käymme Inarinjärven risteilyllä. Teemme myös yhden yön retken Norjaan. Retki ulottuu aina Jäämeren rannoille, niin kauas kuin tietä riittää. Majoitumme Vesisaareen josta palaamme Varangin vuonojen kautta Pykeijaan josta edelleen Ivaloon. Ivalossa yövymme yhden yön huikeassa lasikattoisessa revontulimökissä.
Paluumatkalla käymme tutustumassa Raatteenporttiin ja Raatteentien historiaan.

Matkalle mukaan

Matkalle kannattaa ottaa mukaan ulkoiluvaatteet, nilkkaa tukevat ulkoilukengät, pieni reppu hotellieväitä ja vesipulloa varten (pariskunnille riittää yksi reppu), kevyt sadeasu sekä päähine ja käsineet (mikäli osallistuu Juutuanjoen patikointiretkeen). Lisäksi uimapuku hotellin allasuintia varten (pyyhkeet hotellista). Matkaohjelma on rakennettu siten, että retkille osallistuminen on oman kunnon ja jaksamisen mukaan.Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!KATSO KAIKKI LAPIN MATKAT >

Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä. 

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 (ma-pe 9-16) tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet ja ruokailut
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 05.00 Sastamala, Linja-autoasema

Klo 05.15 TSOP/Karkun konttori

Klo 05.55 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 06.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 06.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 07.00 Vanha Kirkko


Matkaamme ensimmäisenä päivänä aina Ivaloon asti. Matkalla nautimme lounaan. Majoittuminen hotelli Ivaloon (Ivalontie 34, 99800 Ivalo. Puh. 016-688 111) sekä päivällinen.

2. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajelemaan Inariin, jossa teemme kävelyretken Juutuan polulle. Juutuanjoen rannalla kulkevan luonto- ja kulttuuripolun taulut kertovat tarinoita Juutuan värikkäästä menneisyydestä. Aineistoa on kerätty haastattelemalla paikallisia, Juutuan kulkijoita sekä kirjallisuudesta. Juutuan polku on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa luontopolku, jossa tekstit ovat myös inarinsaamen-kielellä. Kuvituksesta vastaa inarilainen taiteilija Merja Aletta Ranttila. Juutuanjoki, jokienjoki, on inarin-saamelaisten kotijoki. Juutua on aina ollut kohtaamispaikka, ja kun on kohdattu on myös tarinoitu. Polun opastetauluihin on koottu tarinoita niin Juutuan kulkijoista, tapahtumista kuin kalastuksesta. Reitti on helppokulkuista ja sen varrella mennään mm. Jäniskosken riippusillan yli. Patikoinnin lomassa paistamme laavulla makkarat. Rengasreitin pituus on 5,8km. Lähes laavulle saakka pääsee myös linja-auton kyydissä jos ei jaksa kävellä. Kävelyretken jälkeen lähdemme risteilylle Inarinjärvelle. Noin kahden tunnin risteilyllä ohitamme Ukonkiven, saamelaisten ikivanhan uhrisaaren, johon laiva ei enää rantaudu. Matkalla ohitamme myös vanhan hautausmaasaaren, jossa vieläkin on nähtävissä puuristejä. Hotellissa odottaa tuttuun tapaan sauna ja päivällinen.


3. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme nykyiseen nuoriso- ja luontomatkailukeskus Vasatokkaan joka sijaitsee huikeassa järvimaisemassa, Muddusjärven rannalla. 1900-luvun alussa sinne perustettiin vanhain ja lasten turvakoti. Euroopassa tuhoisasti raivonnut influenssaepidemia, espanjantauti, tappoi vuonna 1920 Inarissa yli 200 ihmistä ja katastrofin jäljiltä lastenkoti sai vastaanottaa runsaasti orpoja. Seuraava suurempi vastoinkäyminen lastenkotia kohtasi sodan muodossa, jolloin riutulalaiset lähetettiin evakkoon Ruotsiin ja Ylivieskaan vuonna 1944. Sieltä palatessa voitiin kuitenkin onnekseen todeta rakennusten jääneen miehittäjiltä polttamatta, vaikka he olivatkin jo asettaneet panokset valmiiksi. Maailmanlaajuista huomiota Lapin orpolapsille tuonut operaatio ”Kulkuset” käynnistyi vuonna 1956. Amerikan ilmavoimien viestilaivueen sotilaat toivat jouluisin lahjoja Saksan tukikohdastaan maailma pohjoisimpaan lastenkotiin, Riutulaan. Maantie Riutulaan saatiin vasta vuonna 1963. Sitä ennen kuljettiin pitkospuita tai vesiteitä myöten ja talvella poron pulkalla. Keittolounas vastatokassa. Lopuksi lähdemme käymään aidolla saamelaisella porotilalla. Pihapiirissä voimme ruokkia poroja ja opetella suopunginheittoa. Tilalla on myös myytävänä alkuperäisiä, alueen käsityöläisten tuotteita. Iltapäiväkahvit kera kampanisun. Hotellissa odottaa tuttuun tapaan sauna ja päivällinen.

5. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen teemme teemme Vesisaaren kierroksen bussilla ja näemme mm. muistomerkin joka on pystytetty v. 1977 tunnustukseksi siitä merkityksestä, mikä suomalaisten maahanmuutolla on ollut Finnmarkin läänin kehitykselle ja kasvulle. Reittimme jatkuu Varangin vuonojen rantoja pitkin Pykeijaan. Suomalaisten 1800 –luvun nälkävuosina asuttamaa Pykeijan kaunista, Jäämeren tuulien ja tuiskujen hopeoimaa kylää kutsutaan satumaaksi. Pykeijassa kuullaan edelleen suomenkieltä ja kylän historia kerrotaan retkeläisille matkan aikana. Syömme myös kuningasrapuleivät. Paluumatkalla vielä pysähdys Näätämön kaupalla sekä Sevettijärvellä. Ivaloon saavuttuamme majoitumme upeaan Aurora Villageen, lasikattoisiin revontulimökkeihin. Päivällinen.

 

6. matkapäivä

Aamupalan jälkeen hyvästelemme Ivalon maisemat ja lähdemme ajamaan kohti Suomussalmea. Matkalla syömme lounaan. Saavuttuamme Suomussalmeen majoitumme Hotelli Kiannon Kuohuihin (Jalonkatu 1, 89600 Suomussalmi. Puh. 08-710770).  Hotellissa saunat ja päivällinen.

7. matkapäivä

Aamupalan jälkeen teemme retken Raatteenporttiin. Opas kertoo matkalla Talvisodan vaiheiden ratkaisevia kohteita. Saavuttuamme Raatteenportille, tutustumme sotamuseoon sekä juomme kahvit. Kahvien jälkeen lähdemme ajelemaan Raatteentien itäpään puomille, jossa on muistomerkki sekä muuta nähtävää. Retken jälkeen lähdemme kotimatkalle. Matkalla lounas.


Paluu Vanhalle Kirkolle noin klo 22.00

 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)


Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.