Admin login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt
Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Tampereen Seudun Elohopeakerho

Syysmatka Lappiin

Syysmatka Lappiin

Lähtöpäivät:

Ke 4.9.2024

Matkan kesto:

Hotellimatka 7pv

Hinta:

Hinta alkaen 1209€

Syysmatka Lappiin

alk. 1209 € /hlö
Varaa

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Syysmatka Lappiin

Lähde mukaan syysmatkalle Lappiin! Matkaamme ensin halki Pyhätunturille, jossa yövymme ensimmäisen yön sekä tutustumme alueeseen opastetulla kierroksellamme. Sen jälkeen matka jatkuu Ivaloon jossa vietämme 4yötä käyden Raja-Joosepi vartioasemalla ja Nellimin rajakylässä, Norjan Neidenissä ja Pykeijassa. Teemme patikkaretken Juutuan lopulle sekä risteilyn Inarinjärvelle. Paluumatkalla käymme Särestöniemi -museossa ja yövymme Torniossa josta käsin käymme myös  ostoksilla Ruotsin puolella.


Matkalle mukaan

Matkalle kannattaa ottaa mukaan ulkoiluvaatteet, nilkkaa tukevat ulkoilukengät, pieni reppu hotellieväitä ja vesipulloa varten (pariskunnille riittää yksi reppu), kevyt sadeasu sekä päähine ja käsineet. Lisäksi uimapuku hotellin allasuintia varten (pyyhkeet hotellista). Matkaohjelma on rakennettu siten, että retkille osallistuminen on oman kunnon ja jaksamisen mukaan.


Väriloistetta maassa ja taivaalla

Syys-lokakuu ovat täydellistä aikaa bongata revontulia. Jos hyvä tuuri sattuu kohdalle, ruskan aikaan voi väriloistoa löytyä myös yötaivaalta.


Yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa

Tämä matka tehdään yhteistyössä Tampereen Seudun Osuuspankin kanssa. Mukana matkalla on Osuuspankin kerhoisäntä Markku Eklöf. Huom! Olet lämpimästi tervetullut matkalle mukaan vaikka et olisi OP Elohopeakerhon jäsen!

OP Elohopeakerhon jäsenyydellä 10€ alennusta

Tiesithän, että OP Tampereen Seudun Elohopeakerhon jäsenenä, saat tästä matkasta 10€:n alennuksen. Alennus huomioidaan matkan loppuhinnasta, kun valitset varaamopolun vaiheessa 4 ’Palvelut’ kohdan ”Olen Tampereen Seudun Osuuspankin omistaja-asiakas”. Hyödynnä etusi ja nauti elämyksistä edullisemmin!KATSO KAIKKI LAPIN MATKAT > 

Katso kaikki OP Elohopeakerho Tampereen matkat >>


KATSO KAIKKI KOTIMAAN MATKAT >


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323 200

Kun haluat lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua, soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä. 

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


 

PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


Hintaan sisältyy

  • Bussikuljetukset matkaohjelman mukaisilta paikkakunnilta
  • Matkaohjelman mukaiset tutustumiskohteet ja ruokailut
  • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen

Matkaohjelma

1. matkapäivä

Bussiaikataulu:

Klo 05.00 Sastamala, Linja-autoasema

Klo 05.15 TSOP/Karkun konttori

Klo 05.55 TSOP/Ylöjärven konttori

Klo 06.15 Nokia, Pirkkalaistien pikavuoropysäkki

Klo 06.30 Pirkkala/K-market Pirkanpojan pysäkki

Klo 07.00 Vanha Kirkko


Matkamme ensimmäisenä päivänä Pyhätunturille jossa majoitumme hotelli Pyhätunturiin (osoite: Kultakeronkatu 21, Pyhätunturi. Puh. 010-382 5151). Matkalla lounas. Illallinen hotellissa.


2. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Pyhä-Luoston alueelle. Tutustumme oppaan johdolla Pyhä-luoston kansallispuiston alueeseen sekä Pyhätunturin juurella sijaitsevaan Pyhä-Luoston luontokeskus Naavaan. Luontokeskus Naavassa on lumoava luontonäyttely, jossa pääsemme tutustumaan Pyhä-Luoston alueen luontoon, geologiaan ja kulttuurihistoriaan, syviin kuruihin, korkeisiin keroihin ja metsäsaamelaisten elämäntapoihin. Pyhä-Luoston kansallispuiston ja Luontokeskus Naavan opastetun kierroksen lisäksi vierailemme Suvannon kylässä. Suvannon kylä on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Kylässä on säilynyt toista sataa ennen sotia rakennettua peräpohjalaista hirsirakennusta, näistä kaksikymmentä on asuinrakennuksia. Useimmat asuinrakennuksista ovat 1800-luvulta ja 1900-luvun alkupuolelta.

Retken jälkeen syömme keittolounaan ja ajelemme Ivaloon. Ivaloon saavuttuamme majoitumme hotelli Ivaloon (Ivalontie 34, 99800 Ivalo. Puh. 016-688 111) sekä päivällinen.

3. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeelle ja Raja-Joosepin vartioasemalle. Menemme tutustumaan legendaarisen Joosepin kenttään. Hänen ja Huhti-Heikin, viimeisen helmenpyytäjän, silloinen asuinalue on yksi Suomen kauneimmista asuinmaisemista. Joosepin, hänen Tildansa sekä Heikin värikkään ja paikoin traagisenkin elämäntarinan ryhmä saa kuulla paikanpäällä.  Joosepin kentältä jatkamme Luttojoen rantaan, jossa voimme ihailla rantamaisemia tai käydä komeaa riippusiltaa pitkin vastakkaisella rannalla.  Saatamme jopa nähdä rauhoitetun helmiraakun hitaan vaelluksen pohjahiekassa. Paluumatkalla tutustuminen vanhaan Nellimin rajakylään. Nellimin kohteista mainittakoon mm. Pyhän Kolminaisuuden ja Trifon Petsamolaisen ortodoksinen kaunis kirkko, Paatsjoen silta sekä Lapin sodan aikaisia tapahtumapaikkoja. Juomme kahvit suolaisen kera Teija Tammisen tilalla, Nellimissä.  Teija on inarinsaamelainen ja hän tervehtiikin ryhmää saamenpuvussaan. Hän esittelee pienen tilansa ja kertoo sukunsa ja saamelaisten tarinoita sekä laulaa vanhan saamelaislaulun Nuoran Pekasta. Toinen yö Ivalossa sekä päivällinen.

4. matkapäivä

Aikaisen aamiaisen jälkeen suuntamme bussimme kohti Norjan Neideniä ja Pykeijaa. Ajoreittimme kulkee myötäillen Inarijärven kauniita rantamaisemia kohti Näätämöä, jossa ylitämme Suomen ja Norjan rajan. Neiden sijaitsee vuonon rannalla keskellä kaunista luontoa ja rauhaa. Jäämeren, tunturien ja jokien läheisyys on tehnyt siitä retkeilijöiden suositun kohteen. Tutustumme Neidenin kuuluisiin lohikoskiin sekä pyhiin saamelaispaikkoihin. Reittimme jatkuu Varangerin vuonojen rantoja pitkin Pykeijaan. Syömme kuningasrapuleivän viihtyisässä Bistrossa. Suomalaisten 1800-luvun nälkävuosina perustamaa Pykeijan kaunista, jäämeren tuulien ja tuiskujen hopeoimaa kylää kutsutaan satumaaksi. Pykeijassa kuullaan edelleen suomenkieltä ja kylän historia kerrotaan retkeläisille matkan aikana.  Päivän aikana mahdollisuus uida Jäämeressä. Paluumatkamme kulkee jäämeren rantoja myötäillen Nuorgamiin, sieltä Tenojoen vartta Utsjoelle, jossa pysähdymme Utsjoen kirkolla. Saavumme alkuillasta Ivaloon. Hotellissa odottaa sauna ja päivällinen.

5. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajelemaan Inariin, jossa teemme kävelyretken Juutuan polulle. Juutuanjoen rannalla kulkevan luonto- ja kulttuuripolun taulut kertovat tarinoita Juutuan värikkäästä menneisyydestä. Aineistoa on kerätty haastattelemalla paikallisia, Juutuan kulkijoita sekä kirjallisuudesta. Juutuan polku on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa luontopolku, jossa tekstit ovat myös inarinsaamen-kielellä. Kuvituksesta vastaa inarilainen taiteilija Merja Aletta Ranttila. Juutuanjoki, jokienjoki, on inarin-saamelaisten kotijoki. Juutua on aina ollut kohtaamispaikka, ja kun on kohdattu on myös tarinoitu. Polun opastetauluihin on koottu tarinoita niin Juutuan kulkijoista, tapahtumista kuin kalastuksesta. Reitti on helppokulkuista ja sen varrella mennään mm. Jäniskosken riippusillan yli. Patikoinnin lomassa paistamme laavulla makkarat. Rengasreitin pituus on 5,8km. Lähes laavulle saakka pääsee myös linja-auton kyydissä jos ei jaksa kävellä. Kävelyretken jälkeen lähdemme risteilylle Inarinjärvelle. Noin kahden tunnin risteilyllä ohitamme Ukonkiven, saamelaisten ikivanhan uhrisaaren, johon laiva ei enää rantaudu. Matkalla ohitamme myös vanhan hautausmaasaaren, jossa vieläkin on nähtävissä puuristejä. Hotellissa odottaa tuttuun tapaan sauna ja päivällinen.

6. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet. Ajoreittimme kulkee Kittilään, jossa käymme Särestöniemi -museossa. Kaukosen kylän kupeessa sijaitseva Särestöniemi-museo on ainutlaatuinen kulttuurimatkakohde täynnä historiaa ja taidetta! Särestöniemi-museon alueeseen kuuluvat vanhaa peräpohjalaista rakennusperinnettä edustava Särestöniemen suvun tila Vanha Särestö (1873) talousrakennuksineen sekä Reidar Särestöniemen rakennuttamat Galleria (1972) ja Ateljee (1978) eli ns. Reidarin Särestö. Vanha Särestö on Reidar Särestöniemen lapsuudenkoti. Arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilä suunnittelivat 1970-luvulla galleria- ja ateljeerakennukset, jotka edustavat modernia suomalaista, maisemaan sulautuvaa, puuarkkitehtuuria. Alueella sijaitsee myös taiteilijan ensimmäisen ateljeekodin (1965-1977) kivijalka. Rakennus tuhoutui tulipalossa 1977. Opastetun kierroksen lisäksi nautimme keittolounaan.

Majoitumme Tornioon, Park Hotel Tornioon (osoite: Itäranta 4, 95400 Tornio. Puh. 040-3583300) ja syömme illallisen.

7. matkapäivä

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja ajelemme rajan yli Haaparantaan. Käymme tutustumassa ruotsalaisen ruokakaupan tarjontaan ICA marketissa. Ostosten jälkeen aloitamme kotimatkan. Päivän aikana lounas.

 

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Lataa (pdf -esite)


Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Login Payments User login Administrator Scripts Wordpress login Drupal Private console Email automation SQL command prompt