28.4.2026
ti-la 4 yötä
Hinta alkaen 1299€
Tällä matkalla päästään näkemään monelle aivan uusia maisemia Evian saarella, joka on varsinainen Kreikan helmi ja ateenalaisten suosikkilomakohde, mutta ei vielä kovin tunnettu Kreikan ulkopuolella. Matkalla tutustutaan erilaisiin kreikkalaisiin makuelämyksiin, sekä maistellaan paikallisia viinejä. Evian saarella tuotetaankin vihannekset ja hedelmät itse saarena omiin ravintoloihin, viinejä unohtamatta. Ja koska lento vie suoraan Ateenaan, tehdään tietysti kävelyretki Plakassa, Ateenan kiehtovassa vanhassa kaupungissa, länsimaisen kulttuurin alkulähteillä.
Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita asiakaspalveluumme 09 2510 2080 tai lähetä sähköpostia myynti@matka-agentit.fi. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.
Tarjoamme sinulle vaivattoman tavan hyvittää matkasi hiilidioksidipäästöjä suojelemalla Suomen luontoa. Matkapoikien ja Luonnonperintösäätiön yhteisellä Luontoteolla autat sitomaan hiiltä, suojelet luonnon monimuotoisuutta ja edistät Suomen matkaa kohti hiilineutraaliutta.
Voit lisätä Luontoteko-hyvityksen kätevästi matkavarauksesi yhteydessä – me Matkapojat yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa huolehdimme käytännön järjestelyistä. Kiitos, että olet mukana rakentamassa vihreämpää tulevaisuutta! 🌿💚
Tämän matkan arvioitu hiilijalanjälki on 1478 kg / matkustaja, jonka voit hyvittää lunastamalla 16 luontotekoa (3 € / teko).
Helsinki - Ateena | 06:50 - 10:30 |
Ateena - Helsinki | 10:35 - 14.10 |
Yhden hengen huone +195€
Norwegianin reittilento Helsingistä Ateenaan, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Lentokentältä ajetaan suoraan Ateenan keskustaan, ajomatka kestää noin tunnin. Retkiohjelma kävellen rauhallista tahtia, samalla syödään pieniä maistiaisia eri paikoissa. Kuin huomaamatta reitille osuu kivoja kahviloita, näkymät Akropolin kukkulalle ja vanha kaupunki eli Plaka tulee samalla tutuksi. Kierros tutustuttaa meidät etenkin Ateenan herkkuihin, ja niitä maistellessa myös paikallinen kulttuuri aukeaa paremmin. Plaka, ruokamarkkinat, oliiviöljy, hunaja ja katuruoka tulevat kierroksella tutuiksi. Paikallinen englanninkielinen opas on kierroksella mukana. Aikaa kierrokseen kuluu noin kaksi tuntia – maistiaisia saadaan useammassa eri paikassa, ja vaikka kyseessä ei olekaan tavanomainen lounas, tuskin kukaan kierroksen ja maistiaisten jälkeen enää sitä kaipaisikaan. Kierroksen jälkeen kuljetus matkakohteeseen Halkesiin. Ajomatka kestää reilun tunnin, ja kaupunkiin päästään mantereelta kahden sillan kautta. Halkes, joka tunnetaan myös nimillä Chalkida ja Chalkis, on mukava kaupunki Evian saarella. Evia on Kreikan toiseksi suurin saari Kreetan jälkeen. Saari on varsinainen Kreikan helmi, jota ei vielä tunneta ulkomailla kovin hyvin. Siksi Evia onkin vielä välttynyt massaturismilta. Ateenalaiset rakastavat Eviaa, ja monet omistavatkin huviloita saarella. Halkesin keskustan ostoskadut ovat kävelykatuja, ja viehättäviä vaate-, koru- ja kenkäkauppoja löytyy helposti. Rantabulevardilta ja vanhalta sillalta voi seurata ns. hullua vettä, Halkesin erikoista vuorovesi-ilmiötä, jota on tutkittu jo antiikin ajoista lähtien. Kaupungin voi kiertää myös rantoja seuraten – reitin varrelle jäävät tavernat ja ouzeriat. Rannalla sijaitsee myös tämän matkan hotelli. Majoittuminen, jonka jälkeen loppupäivä vapaata aikaa.
Ateriat: lounas (eri paikoissa pienempiä annoksia)
Aamiainen hotellissa. Bussikuljetus päivän retkikohteeseen. Kokopäiväretki saaren eteläosaan Farma Sarlin viikunafarmille. Farmin Kymi-viikunat ovat ainutlaatuisia, sillä niissä on hyvin ohut kuori ja ne ovat erittäin makeita. Viikunat tunnistaa hyvin vaaleasta väristä, jonka ne saavat auringosta kypsyessään puussa. Näitä viikunoita on viljelty jo vuosikymmeniä rakkaudella ja paikallista perinnettä kunnioittaen. Valmiit tuotteet pidetään erinomaisessa kunnossa, ilman lisättyjä kemiallisia säilöntäaineita. Viikunat sisältävät paljon kuitua, mikä edesauttaa mm. suoliston toimintaa. Viikunafarmi on ihastuttava paikka, jota farmin omistava perhe on kehittänyt hienoksi vierailukohteeksi, ja farmin aasi, hevoset ja iloiset kanat toivottavat tervetulleeksi. Lounas farmilla, jonka jälkeen matka jatkuu Kymin kylään. Kylässä vapaata aikaa vaikkapa istahtaa kahvilaan nauttimaan paikallisesta tunnelmasta. Kuljetus takaisin Halkesiin, ja loppupäivä vapaata aikaa.
Ateriat: aamiainen ja lounas
Aamiainen hotellissa. Päivä kokonaan vapaata, aikaa vaikkapa ostoksille ja tavernassa kaupungin menon seuraamiselle.
Ateriat: aamiainen
Aamiainen hotellissa ja lähtö päivän retkikohteeseen. Päivän ohjelmassa puolipäiväretki Foivos Papastratis -nimiselle, nuorenparin omistamalle viinitilalle, jonne noin 20 minuutin ajomatka. Tila sijaitsee Lilantion laaksossa, jonka maaperä on hedelmällinen, ja mikroilmasto erityisen sopiva viininviljelylle. Tilan viehättävä ympäristö muistuttaa Ranskan maaseutua. Perheyrityksenä toimiva viinitila on perustettu jo vuonna 1830. Paikan omistaja, Foivos Papastratis kumppaninsa Maria Michailidoun kanssa tuottavat tilalla erinomaista viiniä, jonka etikettejä löytyy jopa joistakin Ateenan huippuravintoloista. Tilan omistajat tavataan tilan päärakennuksessa, joka on vuodelta 1896. Tilalla päästään kurkistamaan myös kreikkalaiseen keittiöön, ja opitaan Marian johdolla valmistamaan täytettyjä vihanneksia, viinilehtikääryleitä ja kreikkalaista salaattia. Maistellaan viittä eri tilan tuottamaa viiniä ja kasvislounas nautitaan ihastuttavassa ympäristössä. Paluukuljetus Halkesiin, jonka jälkeen loppupäivä vapaata aikaa.
Ateriat: aamiainen, kasvislounas ja viininmaistajaiset
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja noin 1,5 tunnin ajomatka Ateenan lentokentälle. Norwegianin reittilento Ateenasta Helsinkiin.
Ateriat: aamiainen
Halkesin keskeisimmällä sijainnilla oleva perinteikäs ja tunnettu hyvätasoinen hotelli, joka ollut saman suvun omistuksessa jo 50 vuotta. Tunnetut vieraat, kuten poliitikot, kuninkaalliset ja taiteilijat, ovat majoittuneet tässä perhehotellissa. Sijainti ydinkeskustassa ja samalla rantakadun varrella, upeat näkymät suoraan merelle ja Evianlahdelle.
Kunnostetussa ja modernisoidussa hotellissa vastaanotto 24 h, kokoustilat, ravintola Palladion, josta hyvät näkymät merelle ja välimerellisiä aterioita. Viihtyisä Lucy-baari/ kahvila, ilmainen wifi. 92 eri tasoista siistiä huonetta, joissa ilmastointi, nimibaari, tallelokero, tv ja hiustenkuivaaja.
Matkapojat Oy on sitoutunut kehittämään toimintaansa entistäkin vastuullisemmaksi. Vastuullisen toiminnan kehittämisessä otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon sekä ilmaston, ihmisten ja eläinten hyvinvoinnin, luonnon monimuotoisuuden vaalimisen, ihmisoikeudet sekä matkakohteiden kulttuuritekijät. Matkapojat Oy:llä on matkanjärjestäjille myönnettävä globaali Travelife vastuullisuussertifikaatti sekä Business Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland (STF) merkin käyttöoikeus. Teemme nyt työtä askel askeleelta yhteistyökumppaniemme kanssa, jotta asiakkaamme saavat nauttia matkoistaan mahdollisimman vastuullisesti.
Kaikista päästöjen vähennystoimista huolimatta liikkuminen ja matkustaminen aiheuttaa aina jonkun verran kasvihuonekaasupäästöjä ympäristöön. Asiakkaillamme on nyt mahdollisuus hyvittää omasta matkastaan koituvat päästöt vapaaehtoisella päästöhyvitysmaksulla, jonka voi valita osaksi matkan lisäpalveluita. Matkapojat Oy tilittää lunastetut päästöhyvitysmaksut lyhentämättöminä Luonnonperintösäätiölle, jonka avulla suojellaan Suomen luontoa sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja, samalla tukien Suomen kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista.
Lisätietoa Matkapojat Oy:n vastuullisuustyöstä saat: www.matkapojat.fi/vastuullisuus