Matkapojat logo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakortit Kokousmatkat Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Tallinna

Tallinna

Tallinna on yksi suomalaisten suosikkikohteista vuosi toisensa jälkeen. Yhä useammalle Tallinnan matka tarkoittaa ihanan pitkää viikonloppua kaupungista nautiskellen. Tästä syystä erityisesti hotellimatkat Tallinnaan ovat kasvattaneet suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Tallinnan suosio kaupunkikohteena jatkaa kasvuaan myös kansainvälisten matkaajien parissa, joten kaupunki on todella onnistunut luomaan itsensä uudelleen matkailijoiden silmissä viimeisen vuosikymmenen aikana.

Tallinna on aina ollut upea kaupunkikohde, joka tarjoaa hyvin erilaisille matkaajille puitteet onnistuneelle lomalle. Viron vahvan taloudellisen kehityksen myötä Tallinnan tarjonta on monipuolistunut ja raikastunut niin ravintoloiden, majoituskohteiden kuin kulttuurielämystenkin osalta. Tästä voidaan kiittää osaltaan kaupungin nuorta yrittäjäsukupolvea, joka panostaa monipuoliseen kaupunkikuvaan matkailijoiden
keskuudessa aivan eri tasolla kuin edeltäjänsä. Olipa matkailija laatutietoinen kulinaristi, risteilevä perhematkailija tai nuorekas ”hipsterituristi” - Tallinna on erinomainen kaupunkikohde jokaiselle. Matkusta siis Tallinnaan ja koe kaupunki itse valitsemallasi tavalla!

Historian havinaa ja kulttuurielämää

Historiallisessa Tallinnassa riittää nähtävyyksiä. Kaikkein tunnetuin alue matkaajien keskuudessa on toki Vanhankaupungin alue, josta löytyy suurin osa Tallinnan nähtävyyksistä. Esimerkiksi Toompean mäen päällä sijaitsevat Tallinnan tuomiokirkko ja Aleksanteri Nevskin katedraali ovat kaupungin näkyvimpiä maamerkkejä. Kalamajan puutaloidyllin lähettyviltä löytyvä tunteita herättävä Kalamaja Kalmistupark voi näyttää päälle päin tavalliselta puistolta, mutta paikan nimi – Hautausmaapuisto – herättää henkiin paikan verisen historian. Paikalla on nykyään muistomerkki maan synkemmälle menneisyydelle. Tallinnan laulukenttä ”Lauluväljäk” on suosittu konserttipaikka ulkomaisten artistien keskuudessa, mutta se on merkittävä paikka myös virolaisille, koska siellä järjestetään legendaariset Laulupidut eli laulujuhlat joka viides vuosi.

Tallinnan ravintolamaailman helmet

Yksi merkittävä syy siihen, miksi Tallinna on kasvattanut suosiotaan erityisesti nuorten ja laatutietoisten kulinaristien keskuudessa, ovat lukemattomat uudet ravintolat, joita on putkahdellut eri puolille kaupunkia. Huikeimmat makuelämykset tarjoavat erityisesti Vanhankaupungin alueella sijaitsevat ravintolat, mutta myös trendikäs Telliskiven alue kahviloineen ja ravintoloineen on jo vienyt monen suomalaismatkaajan sydämen.
Vanhankaupungin alueen erikoisuutena ovat monet palkitut ja korkealaatuiset kasvis- ja vegeravintolat. Yksi suosituimmista ravintoloista on lyhyessä ajassa jo kulttimaineeseen noussut Vegan Restoran V – Von Krahl, jonne pöytä kannattaa varata jo ennen matkaa. Muita huippuluokan ravintoloita edustaa esimerkiksi Rataskaevu 16, joka on sekä matkaajien että paikallisten suosiossa. Erinomaisia ravintolavaihtoehtoja Telliskiven alueella ovat pubimainen ja trendikäs F-Hoone, josta löytyy herkullisten oluiden ohella monenlaisia annoksia sekä kasvisruokaan keskittynyt Kivi Paper Käärid ja ihana aamupalapaikka Bar Bistroo, jonka kukkoaiheinen sisustus luo ruokailuhetkeen viehättävän tunnelman.

Shoppailijan Tallinna

Suurimmalle osalle suomalaisista Tallinnan matkat ovat suurta shoppailun juhlaa! Tallinnan satama-alue on mainio kohde aloittaa ostosten teko, varsinkin jos mielessä ovat edulliset ostokset, kuten elintarvikkeet, kosmetiikka tai käsityöt ja alkoholi. Rotermannin kortteli on monelle suomalaismatkaajalle ensimmäisiä pysähdyspaikkoja, ja sieltä löytyy erityisesti nuorisolle kohdistettuja kansainvälisiä vaatekauppoja, kuten Pull & Bear ja Berhska. Aivan ydinkeskustassa sijaitseva legendaarinen Viru-keskus on kokenut viime vuosina suuren muodonmuutoksen, ja se muistuttaakin monia ylellisiä tavarataloja muualla Euroopassa. Viru-keskuksesta löytyy myös joitakin maailmalla tunnettuja myymälöitä ja ketjuja, jotka eivät toimi Suomessa. Vanhakaupunki on suosittu shoppailukohde niille, jotka haluavat ostaa paikallisia käsitöitä ja lasituotteita tuliaisiksi. Telliskiven alueelta löytyy luova keskus Loomelinnak, jossa myydään paikallisten suunnittelijoiden vaatteita ja designtuotteita.

Nuorekas Tallinna

Jos Tallinnan matka oli aiemmin nuoremmille matkailijoille lähinnä vain ostoksia ja yöelämää, nykyään se on trendikästä katukulttuuria ja korkealaatuisia ravintoloita, joita on ilmestynyt runsain määrin kaupungin suosituimmille alueille. Tallinna tunnetaankin tätä nykyä 25–30-vuotiaiden nuorten aikuisten keskuudessa ”hipsterikaupunkina”, johon on vaikuttanut suuresti muun muassa Telliskiven ja Kalamajan kaupunginosien suosio. Sen sijaan, että kaupunkiin saavuttaisiin juhlimaan päättäjäisiä tai muuten vain pistäytymään, yhä useammat yhdistävät Tallinnan matkaansa esimerkiksi joogakursseja, konsertteja tai muita kulttuurielämyksiä, joita kaupunki tarjoaa korkeakulttuurista erilaisiin vaihtoehtoistapahtumiin.

Perhematkailijan Tallinna

Koe Tallinna lasten kanssa! Koko perheen Tallinnan matka alkaa tavallisesti jännittävällä risteilyllä, joka voi olla perheen pienimmille jo matkan kohokohta, mutta myös itse kaupungilla on lapsille paljon annettavaa. Vanhakaupunki on kiehtova paikka kaikenikäisille matkaajille, mutta erityisesti perhematkaajien kannattaa suunnata mm. Olevisten kirkon torniin, josta on huikeat näkymät eri puolille Tallinnaa. Tallinna tarjoaa myös monia mielenkiintoisia museoita, joita voi kierrellä ajan kanssa. Yksi kiinnostavimmista on esimerkiksi Kalamajan alueella sijaitseva Miiamilla-lastenmuseo, jossa voi ihastella leluja aina 1400-luvulta lähtien. Myös uima-aktiviteetit ovat oiva valinta lasten kanssa reissatessa ja vesileikkejä voi harrastaa kylpylähotelleissa sekä Piritan hiekkarannalla ja Viimsissä, josta löytyy Atlantis H2O Aquapark, joka on Viron suurin interaktiivinen vesipuisto.

Ainutlaatuista Tallinnassa

Tallinnassa on helppo irtautua kiireellisestä arjesta, koska kaupunki tunnetaan erityisesti laajasta kauneudenhoito- ja hyvinvointipalveluiden valikoimastaan. Tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, kuten kauneusklinikkapalveluita, kylpylä- ja hemmottelupalveluita ja kampaamopalveluita. On kuitenkin hyvä huomioida, että esimerkiksi kampaajapalvelut alkavat Tallinnassa olemaan jo Suomen hinnoissa erityisesti Vanhankaupungin alueella. Kylpylä- ja hemmottelupalvelut ovat kaupungissa laadukkaita, ja koska ne sijaitsevat tavallisesti hotellien yhteydessä, on matkaajien helppo valita niitä mukaan pakettiin
varattaessa hotellimatka Tallinnaan. Hemmotteluun ja rentoutumiseen keskittyviä hotelleja Tallinnassa ovat mm. keskustan alueella sijaitseva Kalev Spa, Tallink Spa Hotel, Metropol Spa Hotel ja Nordic Hotel Forum.

Tutustu ja varaa matka Tallinnaan!