Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hurmaavat klassikot

Berliinin Monet Kasvot

Berliini

Lähtöpäivät:

14.9.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus 2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Berliini

Suomeksi opastetulla kaupunkilomalla tutustut pintää syvemmältä Berliiniin, joka perustettiin jo 1200-luvulla. Kiertoajelun aikana näet ja koet paljon kaupungin rikkaasta ja monipuolisesta historiasta. Stasin vankilamuseo avaa silmät DDR:n aikaiselle terrorismille kansalaisiaan kohtaan, kun taas maailmankuulu Sanssoucin palatsi vie Preussin kuninkaiden ja Saksan keisarien aikaan.  


Berliini on värikäs suurkaupunki, joka elää täysillä yötä päivää. Entinen Itä-Berliini viehättää boheemilla tunnelmallaan, länsiosassa on hienostuneempaa. Miljoonakaupungiksi Berliini on yllättävän viihtyisä ja sympaattinen. Berliini on myös erinomainen koko perheen kaupunkikohde, jossa aika ei käy pitkäksi.


Alexanderplatzin TV-torni näkyy varmasti kaikkialle Berliiniin. Se on kaupungin tunnetuin maamerkki ja entisen Itä-Saksan ylpeys. Näkymät tornista ovat huikeat etenkin illan hitaasti hämärtyessä. Toinen Berliinin tunnetuimmista symboleista on Brandenburger Tor, joka pitkään erotti itää ja länttä toisistaan. Portti sijaitsee DDR:n Unter den Lindenin päässä. Samaisen kadun varrelta löytyy lukuisia tärkeitä taide- ja kulttuurilaitoksia museoista historiallisiin yliopistorakennuksiin. Ku’dammiksi kutsuttu Kurfürsterdammin katu oli aikoinaan Länsi-Berliinin pääkatu ja edelleen sieltä löytyvät Berliinin suurimmat merkkiliikkeet. Ku’damm lähikortteleileen pitää shoppailijan kiireisenä vaikka koko päivän. Viereisellä Tauenzienstrassella sijaitsee Euroopan suurin tavaratalo Kaufhaus des Westens eli KaDeWe.

Stasin vankilamuseo

Valtionpoliisi Stasin vankila Hohenschönhausenissa oli DDR:n tarkimmin varjeltu salaisuus aina muurin murtumiseen saakka. Lähisedun asukkaat eivät siitä tienneet, eikä sitä oltu merkittu edes karttaan. Henkinen kidutus vietiin mahdollisimman pitkälle, sillä vangit eristettiin täydellisesti toisistaan ja muista ihmisistä, lukuun ottamatta henkilökohtaista kuulustelijaansa.


Potsdam ja Sanssoucin palatsi

Potsdam on tunnettu Preussin kuninkaista ja Saksan keisareista, joiden loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä upeat palatsit ja mahtavat puistot. Vierailemme niistä tunnetuimmassa, Sanssoucin palatsissa, joka puistoineen on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Palatsin perusti Preussin kuuluisin kuningas Friedrich II 1700-luvulla ja siitä käytetään myös nimitystä "Preussin Versailles".


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >


 

 

Hintaan sisältyy

  • Lennot Helsinki-Berliini-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Opastettu retki Stasin vankilamuseoon Hohenschönhauseniin
  • Opastettu retki Potsdamiin Sanssoucin palatsiin
  • Opastettu Berliinin kiertoajelu
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu 14.9.2023

Lentoaikataulu / Finnair

Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa kello on 1 tunnin vähemmän kuin Suomessa.Helsinki - Berliini 07:05 - 08:05

Berliini - Helsinki 19:15 - 22:05

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone 120€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Berliini

Finnairin aamulento Helsingistä Berliiniin. Lentokentällä ovat vastassa bussi ja suomenkielinen paikallisopas. Tutustumme kiertoajelun aikana Berliinin tunnetuimpiin nähtävyyksiin sekä kuulemme paljon kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Branderburgin portti on ehkä kaupungin tunnetuin symboli, ja sitä pidetään myös Saksojen yhdistymisen tunnuskuvana. Reichstag on Saksan parlamentin eli liittopäivien kokoontumispaikka ja vaurioitui pahasti toisen maailmansodan pommituksissa. Vanhaan loistoon kunnostettu valtiopäivätalo on nykyään yksi kaupungin näyttävimmistä rakennuksista. Näemme myös mm. kuuluisan Checkpoint Charlien -rajanylityspaikan, Unter den Linden -bulevardin sekä itäisen ja läntisen Berliinin keskusta-alueet. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.2. matkapäivä, Berliini - Hohenschönhausen

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä lähdemme oppaan johdolla yhteen DDR:n parhaiten varjelluista salaisuuksista aina muurin murtumiseen asti. Valtionpoliisi Stasin vankilaa Hohenschönhausenia ei ollut merkitty edes karttaan, vaan sen kohdalla näkyi pelkkää valkoista. Itä-Saksan viranomaiset suojelivat salaisuutta niin tarkasti, että jopa rakennuksen ilmatila oli suljettu lentoliikenteeltä. Täällä ”valtion vihollisia” pidettiin vangittuina ja eristettiin täydellisesti toisistaan ja muista ihmisistä, lukuun ottamatta henkilökohtaista kuulustelijaansa. Vankien fyysistä kidutusta ei enää käytetty 1960-luvulla mutta henkinen painostus vietiin mahdollisimman pitkälle. Vankila suljettiin Saksojen yhdistyessä 1990 ja on nykyään museoitu, missä oppaina toimivat usein entiset vangit. Paluu päivällä hotelliin, jonka jälkeen on hyvin aikaa omalle ohjelmalle.

3. matkapäivä, Berliini - Sanssoucin palatsi - Potsdam

Aamiaisen jälkeen ajamme oppaan johdolla historialliseen Potsdamin kaupunkiin. Saavumme sinne Clienicker Brücke siltaa pitkin, joka kylmän sodan aikana tuli kuuluisaksi vakoilijoiden vaihtopaikkana. Potsdam on tunnettu Preussin kuninkaista ja Saksan keisareista, joiden loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä upeat palatsit ja mahtavat puistot. Vierailemme niistä tunnetuimmassa, Sanssoucin palatsissa, joka puistoineen on listattu Unescon maailmanperintöluetteloon. Palatsin perusti Preussin kuuluisin kuningas Friedrich II 1700-luvulla ja siitä käytetään myös nimitystä "Preussin Versailles". Audio-opastus on englanniksi, mutta matkalla Potsdamiin oppaamme kertoo kattavasti palatsista ja sen historiasta. Aikaa jää myös hieman omalle ohjelmalle Potsdamissa. Paluu Berliiniin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.  

4. matkapäivä, Berliini - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavarat voi jättää hotellin säilytykseen päivän ajaksi. Vielä on hyvin aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin. Unescon maailmanperintökohde Museosaari, mielenkiintoinen DDR-museo ja vilkas Hackescher Marktin alue ovat vain noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Hotellimme on Berliinin korkein ja sen terassilta 120 merin korkeudesta aukeaa upeat maisemat yli kaupungin (sisäänpääsymaksu noin 6 €). Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.