Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
München Tampereelta

Oktoberfest

Oktoberfest Tampereelta

Lähtöpäivät:

22.9.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus 2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Lennä mukavasti ja nopeasti Tampereelta suoraan Müncheniin!


Se ainoa ja oikea, kaikkien juhlien äiti, alkuperäinen Oktoberfest, maailman suurin olutfestivaali, on järjestetty Münchenissä jo vuodesta 1810. Lähde mukaan kokemaan unohtumaton kansanjuhla, jossa juodaan, syödään hyvin, lauletaan, tanssitaan ja ennen kaikkea viihdytään ja pidetään hauskaa.


Sana Oktoberfest tuo monelle ensimmäisenä mieleen nahkahousut, bratwurstin, hapankaalin, suolarinkelin ja järjettömän suuren oluttuopin, jota kantaa juomalauluja hoilaava viiksekäs mies sulkahattu päässä. Asiassa onkin ripaus totuutta, sillä noin puolet Oktoberfestin kävijöistä pukeutuu juhlaan perinteisen baijerilaisittain: miehet polvihousuihin ja henkseleihin, naiset rönsyileviin maalaismekkoihin. Maailman suurin olutfestivaali ei suinkaan ole mallasjuomien ystävien hieno maistiaistilaisuus, vaan todellinen kansanjuhla, jossa juodaan, syödään hyvin, lauletaan, tanssitaan ja ennen kaikkea viihdytään ja pidetään hauskaa. Vuodesta 1810 lähtien järjestetyllä festivaalilla käy vuosittain yli kuusi miljoonaa ihmistä, jotka juovat 16 päivän aikana noin kuusi miljoonaa litraa olutta, noin 500 000 annosta kanaa ja noin 200 000 makkaraa. Festivaalialue koostuu 14 olutteltasta, joissa kaikissa on tuhannesta lähes kymmeneen tuhanteen istumapaikkaa.

 

Paikallisidentiteetti on Baijerissa vahva ja täällä ollaan ennen kaikkea baijerilaisia ja saksalaisia vasta toisena identiteettinään, jos sellaisenakaan. Baijerissa rakastetaan perinteitä, musiikkia, kulttuuria ja hauskanpitoa.

 

München tarjoaa myös muillekin kuin oluen ystäville runsaasti elämyksiä. Se on ollut Baijerin osavaltion pääkaupunki jo monta vuosisataa ja kaupunki onkin täynnä arkkitehtonisia aarteita barokin ja renessanssin ajalta. Shoppaajalle München on paratiisi, sillä metropolin sadat putiikit valikoimineen pärjäävät vertailussa Pariisin ja Milanon rinnalla. Lukuisat katukahvilat ja monipuolinen ravintolavalikoima tyydyttävät myös kulinaristin. Kulttuurimatkailijalle München on aarreaitta, sillä kaupungissa on 60 teatteria, 45 museota, 90 elokuvateatteria ja kolme sinfoniaorkesteria.

 

Lennot AirBalticilla

Tämän matkan lennot lennetään AirBalticilla Tampereelta. Tampere-Pirkkalan lentokentälle on erinomaiset kulkuyhtedet läheltä ja kaukaa. Omalla autolla saapuville löytyy edullinen pysäköintialue. Julkisilla kulkuvälineillä saapuvia palvelee suora bussiyhteys suoraan Tampereen keskustasta. Kun lähdet lennolle Pirkkalasta, vältät pääkaupunkiseudun liikenneruuhkat ja lentokentän pitkät lähtöselvitysjonot.Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Tampere-München-Tampere Air Balticin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • Kiertoajelu Münchenissä ja kävelykierros
  • Kuljetukset lentokenttä-hotelli-lentokenttä

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lennot Air Balticilla.
Ajat ovat paikallista aikaa. Saksassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Tampere - München 06:00 - 07:35

München - Tampere 08:15 - 11:45

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 200€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Tampere - München

Air Balticin aamulento Tampereelta Müncheniin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. München, Baijerin pääkaupunki, uhkuu vaurautta sekä historiallista loistoa, ja on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki. Tämä Isar-joen rannalla sijaitseva kaupunki täytti muutama vuosi sitten jo 850-vuotta. Kaupungin lukuisista nähtävyyksistä kenties tunnetuin on Frauenkirche -kirkko, jonka tornit kohoavat sadan metrin korkeuteen vanhan kaupungin kattojen ylle. Näemme kaupungin kaupungin tärkeimmät nähtävyydet lyhyen kiertoajelun aikana, jonka jälkeen jätämme matkatavarat hotelliin. Päivällä kävelemme tutustumaan kaupungin tunnelmaan Marienplatzin aukiolle, joka on kaupungin suurin ja tunnetuin aukio, sekä kaupungin sydän. Sitä reunustavat historialliset rakennukset, kuten yli sata metriä pitkä uusgoottilainen raatihuone, vanha kaupungintalo sekä Pyhän Pietarin kirkko 1300-luvulta. joulutorille. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Hotellista on matkaa Oktoberfest juhla-alueelle vain noin 700 metriä. 

2. matkapäivä, München

Aamiainen hotellissa. Prost! Kannattaa suunnata jo päivällä jatkamaan Oktoberfestin viettoa. Se sai alkunsa vuonna 1810 kun Baijerin kruununprinssi Ludwig vihittiin Sachsen-Hildburghausenin prinsessan Theresen kanssa. Juhlallisuuksiin kutsuttiin myös müncheniläiset ja juhlapaikka sai tästä eteenpäin nimekseen Theresienwiese eli Theresen niitty. Kaupungista löytyy paljon muutakin tekemistä ja shoppailu on täällä helppoa, sillä, sillä parhaat ostoskadut ja tavaratalot sijaitsevat Marienplatz-aukion läheisyydessä. Tunnettuja kauppapaikkoja ovat mm. Kaufingerstrasse, Sendlinger Strasse ja Fünf Höhen viiden pihan kauppakeskus. Schwabingin alue on perinteisesti ollut opiskelijoiden elävöittämä osa kaupunkia, mutta viime vuosina se on kohonnut yhdeksi kaupungin trendikkäimmistä osista. Täällä sijaitseva Hohenzollerstrassen ostoskatu ravintoloineen ja kahviloineen on myös tutustumisen arvoinen

3. matkapäivä, München

Aamiainen hotellissa. Prost! Oktoberfest tarjoaa tällekin päivälle hyvää ruokaa ja juomaa, laulua, nahkahousuja, hulmuilevia maalaismekkoja, hyvää ohjelmaa ja iloista seuraa. Päivällä voi vierailla myös lähellä Marieplatzia sijaitsevalla Viktualienmarktin ruokatorilla, joka on varsinkin paikallisten suuressa suosiossa. München on tunnettu maailmalla olutkulttuuristaan ja ympäri kaupunkia sijaitsevat oluttuvat ovatkin hyvä paikka tutustua baijerilaisiin perinneruokiin ja maistuviin oluisiin. In München steht ein Hofbräuhaus- eli täältä se löytyy-maailman tunnetuin Biergarten. Muita perinteisiä oluttupia ovat mm. valtava Augustiner Keller ja Schneider Bräuhaus. Vanhankaupungin aluetta pidetään ravintolaelämän keskuksena ja sen runsaasta tarjonnasta löytää jokainen varmasi mieleisensä.

4. matkapäivä, München - Tampere

Aikainen aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Kuljetus oppaan johdollla Münchenin lentokentälle, mistä Air Balticin aamupäivälento Tampereelle.


Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.