Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hurmaavat Klassikot

Praha ja Dresden

Praha ja Dresden

Lähtöpäivät:

5.10.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus 2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Näe ja koe samalla matkalla suomeksi opastettuna kaksi upeaa ja historiallista kaupunkia. Kultainen kaupunki Praha ja Elbe -joen helmi Dresden.

Dresden

Dresden on upea ja mielenkiintoinen tuttavuus, joka tunnetaan Elbe-joen helmenä. Toisen maailmansodan pommituksissa lähes täysin tuhoutunut kaupunki, aikanaan yksi Euroopan kauneimmista, on palannut jälleen vanhaan loistoonsa.Vertauskuvana tästä on kaunis Frauenkirche, joka on rakennettu uudestaan kivi kiveltä alkuperäisen veroiseksi. Kaupungissa yhdistyy kaunis arkkitehtuuri ja upea jokimaisema. Elbe-joen jakaessa kaupungin kahtia. Joen eteläpuolelle jää vanhakaupunki Altstadt ja pohjoiselle kaupungin uudempi osa Neustadt. Suurin osa Dresdenin entisöidyistä historiallisista nähtävyyksistä sijaitsee vanhassakaupungissa, kun taas uudempi puoli palvelee ajanviettokeskuksena lukuisine trendikkäine ravintoloineen.


Praha

Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus, Prinsessa Ruususen satulinnaa muistuttava Tynin kirkko edustaa goottilaista tyyliä hienoimmillaan, ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. Prahan vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde, missä aika on kuin pysähtynyt sadoiksi vuosiksi. Kaupunkia halkoo Vltava-joki, jonka ylittää yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä, viisisataa metriä pitkä Kaarlen silta. Praha on myös monipuolinen ostoskaupunki ja vanhankaupungin laidalla sijaitsee suuri Palladium-ostoskeskus, jossa on yli kaksisataa kauppaa sekä kymmeniä ravintoloita.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Praha-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Hotelliyöpymiset kahden hengen huoneessa aamiaisin
  • Tilausajokuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Kaupunkikierrokset Dresdenissä ja Prahassa
  • Risteily Vltava -joella
  • Yksi lounas
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Ajat ovat paikallista aikaa. Tsekeissä ja Saksassa kello on 1h vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Praha 09:40 - 10:50

Praha - Helsinki 19:30 - 22:35

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 120€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki - Praha - Dresden

Finnairin aamulento Helsingistä Prahaan. Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas ja bussi. Matkalla Saksaan nautimme yhteisen lounaan keskiaikaisessa Litomericen kaupungissa. Saavumme iltapäivällä Elben jokilaaksossa sijaitsevaan Dresdenin kaupunkiin ja tutustumme kävelykierroksella vanhankaupungin nähtävyyksiin. Dresden on kokenut Saksin kuninkaiden loistokauden, suuret Euroopan sodat ja DDR:n sosialistivallan. Vaikka se tuhoutui lähes täydellisesti toisen maailmansodan pommituksissa, on se Saksojen yhdistymisen jälkeen kunnostettu ja palannut taas entiseen loistoonsa. Vertauskuvana tästä on kaunis Frauenkirche, joka on rakennettu uudestaan kivi kiveltä alkuperäisen veroiseksi. Vanhankaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1700-luvulla rakennettu Zwingerin barokkipalatsi ja oopperatalo Semper. Majoittuminen hotelliin myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

2. matkapäivä, Dresden - Praha

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavaroita voi säilyttää päivän ajan hotellissa. Vielä on hyvin aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin moniin nähtävyyksiin tai vaikkapa ostoksille. Hyvä ostoskatu on Prager Strasse, joka johtaa päärautatieasemalta vanhaankaupunkiin ja sen varrelle jää useita liikkeitä, tavaratalo sekä Galerie -ostoskeskus. näkemisen arvoinen on Elben rannalla sijaitseva Brühlsche terassi, jonka vuoksi aateliset ja muut Euroopan merkkihenkilöt halusivat aikoinaan välttämättä käymään Dresdenissä. Vanhastakaupungista löytyy tunnelmallisia ravintoloita ja päivästä voi nauttia myös Altmarkt ja Neumarkt aukioiden terasseilla. Iltapäivällä hyvästelemme Dresdenin ja ajamme tsekin pääkaupunkiin Prahaan. Majoittuminen hotelliin illansuussa, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

3. matkapäivä, Praha

Aamiainen hotellissa. Praha tunnetaan myös nimellä Kultainen kaupunki ja on kuin elävä ulkoilmamuseo, missä eri rakennustyylit kilpailevat kauneudellaan. Aamupäivällä tutustumme kävelykierroksellla Unescon maailmanperintöluetteloon listattuun vanhaankaupunkiin, missä aika on kuin pysähtynyt sadoiksi vuosiksi. Sen aukiolla sijaitsevat kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja Prinsessa Ruususen satulinnaa muistuttava Tynin kirkko, sekä kansallissankari Jan Hussin patsas. Vltava joen ylittävän viisisataa metriä pitkän Kaarlen sillan rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 1357 ja sitä koristavat kolmenkymmenen pyhimyksen patsaat. Prahan linna on maailman suurin keskiaikainen linnoitus ja hurmaavan Mala Stranan barokkirakennukset ovat kuin koristeellisia nukketaloja. Kierroksen päätteeksi teemme noin tunnin risteilyn Vltava joella. Joelta katsottuna kaupunki näyttää lumoavan kauniilta ja upeat koristeelliset sillat luovat satumaisen vaikutelman. Risteilyn päättyttyä on hyvin aikaa omalle ohjelmalle. 

4. matkapäivä, Praha - Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavaroita voi säilyttää hotellissa. Koko päivä aikaa vielä omalle ohjelmalle. Suosittuja ostospaikkoja ovat Vaclavin aukio ja sen ohi kulkeva Na Prikope-kävelykatu. Vanhastakaupungista löytyy paljon pieniä putiikkeja ja Havelskan markkinakadulla on tarjolla kuuluisaa böömiläistä kristallia, käsitöitä ja koristeita. Vanhan kaupungin laidalla sijaitsee suuri Palladium-ostoskeskus, jossa on yli kaksisataa kauppaa sekä kymmeniä ravintoloita ja kahviloita. Prahassa on myös monipuolinen valikoima erilaisia taidegallerioita ja museoita. Kannattaa poiketa tunnelmallisessa pivnicessa, paikallisessa oluttuvassa, sillä tsekkiläiset oluet arvostetaan laajalti maailman parhaiksi. Iltapäivällä kuljetus Prahan lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.

Hotellit

Kartta

Tärkeää tietää

Kuva

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.