sitelogo Oma loma | Rekisteröidy Lahjakorttikauppa Viihdekalenteri Ryhmämatkat
Hei. Täytä alla olevat tiedot ja kirjaudu sisään.
Tervetuloa asiakkaaksemme. Täytä alla olevat tiedot ja rekisteröidy.

Joulumatka

Budapest ja Unkarin maaseutu

Budapest ja Unkarin maaseutu

Lähtöpäivät:

22.12.2018

Matkan kesto:

5 päivää

Matkan esittely

Matka on loppuunmyyty.


Joulumatka Unkariin

Joulumatka Budapestiin saa sinut unohtamaan kaiken stressin ja kiireen. Lähde nauttimaan joulurauhasta, istahda valmiiseen joulupöytään ja vietä tänä vuonna kiireetön joulu.

Jouluinen Budapest

Jouluinen Budapest hurmaa sinut huumaavilla tuoksuillaan, joulukoristeillaan sekä joulutoreillaan. Klassisella Budapestin kaupunkikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet. Vörösmarty-aukion joulutori on tulvillaan käsitöitä, glögiä ja pikkusuolaista. Basilikan aukion täyttää varsinaiset gourmet-markkinat lukemattomine street food -kojuineen. Piipahda myös suuressa kauppahallissa aistimasssa Joulun tunnelmaa.

Jouluinen Budapest hurmaa sinut huumaavilla tuoksuillaan, joulukoristeillaan sekä joulutoreillaan. Klassisella Budapestin kaupunkikierroksella näemme tärkeimmät nähtävyydet. Vörösmarty-aukion joulutori on tulvillaan käsitöitä, glögiä ja pikkusuolaista. Basilikan aukion täyttää varsinaiset gourmet-markkinat lukemattomine street food -kojuineen. Piipahda myös suuressa kauppahallissa aistimasssa Joulun tunnelmaa. Joulumatka Budapestiin saa Sinut unohtamaan kaiken stressin ja kiireen. Lähde nauttimaan joulurauhasta, istahda valmiiseen joulupöytään ja vietä tänä vuonna kiireetön joulu.


Hernyák viinitila

Kalkkikivi ja mineraalirikas maaperä sekä erityinen ilmasto antavat täällä valmistetulle kuivalle tuoksuvalle viinille ainutlaatuisen aromin. Hernyákin perheen omistuksessa oleva viinitila sijaitsee kauniissa ympäristössä vanhalla kukkulalla. Täällä saamme tietoa viinistä ja sen valmistusmenetelmistä suoraan valmistajalta. Pääsemme tutustumaan viinikellariin ja valmistusteknologiaan, sekä maistelemaan paikallisia Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonay, Olaszrizling ja Pinot Noir viinejä.

Unkarin maaseutu

Jouluaaton vietämme Szilvásváradissa, vuonna 2009 entisessä loistossaan avatussa linnahotellissa Bukk-vuoriston juurella. Tämä kartanolinna on saanut nimensä, kun kreivi Alfonz Pallavicini osti linnan kihlajaislahjaksi tulevalle kreivittärelle, Maria Wenckheimille. Linna sijaitsee 7 hehtaarin suuruisen puiston keskellä kauniin Szalajka-laakson äärellä.Tutustumme myös Unkarin tunnetun viinialueen Egerin pääkaupunkiin. Viinin lisäksi Eger tunnetaan linnastaan, kylpylästään sekä barokkikeskustaa elävöittävästä minareetistaan. Kaupunki oli 1500-luvulla 150-vuoden ajan ottomaanien miehittämä.

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Budapest-Helsinki Finnairin reittilennoilla
  • Matkatavarat lennoilla
  • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Budapestin, Szentendren ja Egerin kaupunkikierrokset
  • Joulukonsertti Budapestissa
  • Tutustuminen Hernyák viinitilaan (sis. maistiaiset)
  • Tutustuminen Noszvajin kylään
  • Puolihoito: 4 lounasta ja 2 illallista
  • Suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu

Lentoaikataulu / Finnair
Ajat ovat paikallista aikaa. Unkarissa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.
Helsinki - Budapest 09:30 - 10:50

Budapest - Helsinki 11:35 - 14:55

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Kuohuviinipullo hotellihuoneeseen

Lisämaksulliset retket

Hinta 30 /plo

Kuva retkestä

Kuohuviinipullo hotellihuoneeseen

Juhlista lomasi alkua ja tilaa etukäteen kuohuviinipullo hotellihuoneeseen. Kuohuviini toimitetaan huoneeseen matkan ensimmäisenä päivänä.

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Budapest

Finnairin lento lähtee klo 09:30 kohti Budapestia, jonne saavumme klo 10:50 paikallista aikaa. Paikallinen bussi ja opas ovat vastassa kentällä. Heti saapumisen jälkeen lähdemme tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin. Kaupunkikierros alkaa Gellért-vuorelta, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin. Täältä jatkamme kaupungin vanhimmalle alueelle kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Siirrymme Pestin puolelle, jossa näemme Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla ja kaupunginpuistossa. Matkamme jatkuu upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kaupunkikierroksen aikana nautimme yhteisen lounaan paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä majoittuminen hotelliin Budapestin keskustassa ja loppuilta vapaa.

2. matkapäivä, Etyek

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Etyekiin, Budan puolen viiniviljelyksille, jokta sijaitsevat n. 25 km Budapestista länteen. Tällä alueella on vanha viininvalmistuksen perinne. Kalkkikivi ja mineraalirikas maaperä sekä erityinen ilmasto antavat täällä valmistetulle kuivalle tuoksuvalle viinille ainutlaatuisen aromin. Hernyákin perheen omistuksessa oleva viinitila sijaitsee kauniissa ympäristössä vanhalla kukkulalla (Old Hill - Öreghegy). Täällä saamme tietoa viinistä ja sen valmistusmenetelmistä suoraan valmistajalta. Pääsemme tutustumaan viinikellariin ja valmistusteknologiaan, sekä maistelemaan paikallisia Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonay, Olaszrizling ja Pinot Noir viinejä. Maistelun jälkeen nautimme yhteisen viinitilalounaan.

 

Iltapäivällä paluu Budapestiin. Tämä on mainio hetki tutustua Budapestin moniin joulutoreihin sekä piipahtaa suuressa kauppahallissa aistimasssa Joulun tunnelmaa ja tekemässä viimehetken Jouluostoksia. Vörösmarty-aukion päätori on tulvillaan käsitöitä, glögiä ja pikkusuolaista kun taas Basilikan aukion täyttää varsinaiset gourmet-markkinat lukemattomine street food -kojuineen. Lisää vinkkejä saat oppaaltamme!

 

Illalla mahdollisuus lähteä oppaan johdolla vielä joulukonserttiin. Budapestin suosituimmalla kadulla, Vaci kävelykadulla, sijaitsee katollinen Pyhän Mikaelin kirkko, jossa järjestetään jouluinen kamarikonsertti. Paluu hotellille itsenäisesti.

3. matkapäivä, Szentendre - Szilvásvárad

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähdemme Szentendren pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Tonavan rannalla noin 25 km Budapestista pohjoiseen. Seitsemän kirkon kaupunki pienine putiikkeineen, kahviloineen ja gallerioineen on avoinna myös juhlapayhinä. Szentendreen tutustutaan kävelykierroksella ja täällä nautimme myös yhteisen lounaan. Matkamme jatkuu kohti Szilvásváradia, jossa majoitumme linnahotelliin. La Contessa on vuonna 2009 entisessä loistossaan avattu linnahotelli Bukk-vuoriston juurella. Tämä kartanolinna on saanut nimensä, kun kreivi Alfonz Pallavicini osti linnan kihlajaislahjaksi tulevalle kreivittärelle, Maria Wenckheimille. Linna sijaitsee 7 hehtaarin suuruisen puiston keskellä kauniin Szalajka-laakson äärellä. Jouluaaton illallisen nautimme hotellin ruokasalissa. Illallisen jälkeen on mahdollisuus osallistua myöhäisillan joulumessuun joko kartanon omassa kappelissa tai läheisessä protestanttisessa kirkossa. Molempiin on lyhyt kävelymatka.

4. matkapäivä, Eger

Aamupäivällä lähdemme 25 km päässä sijaitsevaan tunnetun viinialueen Egerin pääkaupunkiin. Viinin lisäksi Eger tunnetaan linnastaan, kylpylästään sekä barokkikeskustaa elävöittävästä minareetistaan. Kaupunki oli 1500-luvulla 150-vuoden ajan ottomaanien miehittämä. Tutustumme kaupungin keskustaan kävellen. Täältä matkamme jatkuu Noszvajiin, jossa tutustumme perinteisiin luola-asuntoihin ja paikallisen sepän työpajaan. Kylän seppä on takorautataiteen mestari. Nautimme yhteisen lounaan ja iltapäivällä palaamme takaisin hotelliin. Illallinen hotellin ruokasalissa.

5. matkapäivä, Budapest – Helsinki

Aikainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti lentokenttää. Finnairin lento lähtee klo 11:35 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 14:55.

Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.
Cxense Display