Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Hurmaavat klassikot

Budapest ja Szentendre

Budapest ja Szentendre

Lähtöpäivät:

7.9. ja 12.10.2023

Matkan kesto:

4 päivää

Uutuus 2023

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Budapest

Budapest on yksi Euroopan suurista kulttuurikaupungeista eikä sitä suotta ylistetä Tonavan helmeksi. Kaupunki tunnetaan varsinkin kauniista arkkitehtuuristaan ja kylpylöistään. Kaupungin läpi virtaava Tonava jakaa kaupungin kahteen osaan: vehreään Budaan ja modernimpaan Pestiin. Joen ylle kaartuvat sillat yhdessä rantojen historiallisten rakennusten kanssa muodostavat upean kehyksen Euroopan suurimmalle joelle.

Buda

Budan puolella sijaitseva linnavuori kohoaa ylväänä. Ylös pääsee mm. köysiradalla, joka lähtee Clark Ádám tériltä kuuluisan Ketjusillan päästä. Vanhankaupungin lisäksi linnavuoren alta löytyy luonnonluolasto, josta osa on avoinna yleisölle. Linnavuorella sijaitsee myös entinen kuninkaanlinna, Budan linna, joka koostuu museoista, kauniista kirkoista ja pienistä keskiaikaisista kujista. Linna on erityisen näyttävä iltavalaistuksessa. Linnavuori kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kalastajanlinnake on vanhan kaupunginmuurin päälle tehty rakennelma ja tunnettu näköalapaikka, josta on kaunis näköala Tonavan  rantaan ja Pestin puolelle. Kannattaa vierailla myös Gellért-kukkulalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös kuuluisa Gellértin kylpylä.

Pest

Pestin puolella sijaitseva Andrássy út on Budapestin vehreä ja arkkitehtuuriltaan huikea katu, joka halkoo keskustaa Bajscsy-Zsilinszkyltä Hösök teren Sankarien aukiolle. Andrássyn varrella kohoaa muun muassa  Budapestin oopperatalo, jota kannattaa käydä katsomassa, vaikkei oopperasta olisikaan kiinnostunut. Andrássyn varrella kannattaa katsella myös ylöspäin, sillä useat arkkitehtuurin taidonnäytteet sijaitsevat katsekorkeuden yläpuolella.

Szentendre ja Tonavan mutka

Budapestista risteilemme Tonavaa pitkin pieneen ja viehättävään Szentendren historialliseen kaupunkiin, joka  hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Näemme myös Visegradin kukkulalta kuuluisan Tonavan mutkan, jota pidetään yhtenä Unkarin kauneimmista maisemista.


Lennämme Finnairilla

Tämäkin matka lennetään Finnairin suorilla reittilennoilla, joten saat matkastasi Finnair Plus -pisteitä.
Muista ilmoittaa Finnair Plus -korttinumerosi matkavarauksesi yhteydessä.


Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Myyntipalvelumme auttaa! Soita 010 2323200

Haluaisitko lisätietoa matkasta tai henkilökohtaista palvelua? Soita myyntipalveluumme 010 2323200 tai jätä soittopyyntö. Matka-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa matkaan liittyvissä kysymyksissä.

Oman ryhmän kanssa matkaan

Onko sinulla oma ryhmä, jonka kanssa haluaisit lähteä matkaan? Tiesithän, että Matkapojat palvelee kaiken kokoisia ryhmiä ja räätälöi sinulle ja ryhmällesi sopivat matkapaketit. Ammattitaitoiset myyntivirkailijamme tavoitat numerosta 010 2323 200 tai ryhmat@matkapojat.fi. Voit halutessasi pyytää myös suoraan tarjouksen tai jättää soittopyynnön.


PYYDÄ RYHMÄTARJOUS >


JÄTÄ SOITTOPYYNTÖ >

 

Hintaan sisältyy

  • Lentomatkat Helsinki-Budapest-Helsinki Finnairin reittilennolla
  • Matkatavarat lennolla
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin
  • Kaupunkikierros Budapestissa
  • Vierailu kauppahallissa
  • Risteily Budapestista Szentendreen
  • Kuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • Suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti

Aikataulu (lento/laiva)

Lentoaikataulu, Finnair

Ajat ovat paikallista aikaa. Unkarissa kello on 1 h vähemmän kuin Suomessa.
Lennot Finnairilla.
Helsinki - Budapest 09:55 - 11:15

Budapest - Helsinki 19:00 - 22:20

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone alk. 110€

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Budapest (kaupunkikierros)

Finnairin lento Helsingistä Budapestiin. Suomenkielinen opas ja bussi ovat vastassa lentokentällä. Kiertoajelun aikana näemme Budapestin tärkeimmät nähtävyydet. Kaupunkikierros alkaa Gellért-vuorelta, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin. Täältä jatkamme kaupungin vanhimmalle alueelle kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa sijaitsevat myös Matias-kirkko ja satumainen Kalastajanlinnake. Siirrymme Pestin puolelle, jossa näemme Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, kuten Ketjusillan ja parlamenttitalon. Matkamme jatkuu upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Pysähdymme myös kuuluisalla Sankarien aukiolla, jonka pylväsrivistössä on neljätoista Unkarin kuninkaita ja johtajia kuvaavaa pronssipatsasta. Majoittuminen hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa.

2. matkapäivä, Budapest (kauppahalli)

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä teemme kävelykierroksen oppaan ja vierailemme lähellä hotelliamme sijaitsevassa Euroopan vanhimmassa kauppahallissa. Uusgootilaiseen tyylin vuonna 1897 rakennettu kauppahalli on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyykistä ja suorastaan pursuaa perinteisiä unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Päivällä on hyvin aikaa omalle ohjelmalle. Päivää voi viettää vaikkapa Budapestin kuuluisissa kylpylöissä, joista vanhimmat periytyvät turkkilaisvallan ajalta viiden sadan vuoden takaa. Unkari tunnetaan hyvästä ruoasta sekä viineistään, ja kaupungin ravintolatarjonta onkin monipuolinen.

3. matkapäivä, Budapest - Szentendre

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä kävelemme oppaan kanssa Tonavan rantaan, mistä  risteilemme Tonavaa pitkin noin puolitoista tuntia pieneen ja viehättävään Szentendren kaupunkiin. Se sai nykyisen muotonsa kun keskiaikaiset asuinalueet rakennettiin ympäröimään kirkkokukkulaa. Historiallinen kaupunki hurmaa vanhoilla barokkitaloillaan, kirkontorneillaan ja pienillä putiikeillaan. Sitä kutsutaan myös taiteiden kaupungiksi, sillä monet nykytaiteilijatkin ovat asettuneet tähän inspiroivan ilmapiirin pikkukaupunkiin. Seuraavaksi ajamme Visegradin kukkulalle, mistä avautuvat huikeat näkymät kuuluisaan Tonavan mutkaan. Täällä kukkulat pakottavat itään siihen asti virranneen joen kääntämään virtauksensa etelää kohti. Paluu hotelliin iltapäivällä, jonka jälkeen ohjelma on vapaa. Päivän ajomatka noin 60 km.


4. matkapäivä, Budapest – Helsinki

Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Matkatavaroita voi säilyttää päivän ajan hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja vaikkapa ostoksille. Hotellimme sijaitsee lähellä Vaci utca -kävelykatua, joka on Budapestin tunnetuin ostoskatu. Hyviä ostoskatuja ovat myös Pieni- ja Suuri Kaarikatu sekä niiden väliset pikkukadut. Valtavasta West End -kauppakeskuksesta löytyy yli kolmesataa liikettä, sekä lähes neljäkymmentä ravintolaa ja kahvilaa. Iltapäivällä kuljetus oppaan johdolla Budapestin lentokentälle, mistä Finnairin iltalento Helsinkiin.


Hotellit

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.