Matkapojat logo Kuljetukset Lahjakortit Uutiskirje
Baltian suositut

Riika - Jurmala

Riika - Jurmala

Lähtöpäivät:

Tulossa 2021

Matkan kesto:

5 päivää

Noudetaan uusimpia tietoja tulevista lähdöistä..

Matkan esittely

Nauti mukavasta kaupunkilomasta Riiassa ja Jurmalassa

Tällä matkalla vietämme kaksi ensimmäistä yötä Riiassa ja jatkamme sitten matkaa suomalaisella bussilla kohti Jurmalaa. Jurmala on lyhyen ajomatkan, n. 30 min, päässä Riiasta. Jurmalassa vietetään toiset kaksi yötä. Matkalla on hyvin aikaa tutustua molemiin kaupunkeihin. Riiassa nautit vilkkaasta kaupunkielämästä ja Jurmalassa pääset rentoutumaan hotellin kylpylässä tai Jurmalan upealla rannalla. Suomalainen bussi mukana koko matkan ajan!


Riika

Riika on ihastuttava ympärivuotinen kaupunkikohde; kauniiden puistojen, museoiden, upean jugend-arkkitehtuurin ja kirkkojen kaupunki. Riika on samalla sekä historiallinen nähtävyys että moderni ja dynaaminen pääkaupunki, ainutlaatuinen yhdistelmä uutta ja vanhaa. Upeat puistot, keskiaikaiset rakennukset, museot ja kirkot tarjoavat paljon mielenkiintoista nähtävää. Riika on myös mukava ja edullinen kaupunki kulttuurin ystäville.


Jurmala

Jurmala on merenrantakaupunki Riian lähellä Riianlahden rannalla. Jurmala tunnetaan Baltian suosituimpana rantalomakohteena. Pitkä hienohiekkainen ranta, lukuisat harrastus- ja ajanviettomahdollisuudet, monipuoliset ravintolat, houkuttelevat terassit ja rento lomailmapiiri vetävät matkailijoita puoleensa niin läheltä kuin kaukaakin.  


Shoppailua Riikassa

Riika on myös mainio kaupunki ostosten tekoon. Hintataso on edullinen, ja kaupungista löytyy niin merkkiliikkeitä, ostoskeskuksia kuin perinteisiä käsityöläisputiikkeja. Riian Keskustorin entiset ilmalaivahallita ovat ainutlaatuinen ostospaikka, josta löytyy yli 3000 kauppapaikkaa. Valikomaa paikallisista herkuista aina vaatteisiin ja kelloihin. Hieman keskustan ulkopuolelta löytyy muutamia isoja ostoskeskuksia, joihin pääsee helposti taksilla. 


Tilausajolla Viking XPRS:lle 

Matkasi Riian lomalle voi alkaa helposti ja vaivattomasti tilausajokuljetuksella Viking XPRS:lle. 


Kuljetukset tilausajolla Viking XPRS:lle


Katso viihde Viking XPRS:llä


Katso tekemistä ja tapahtumia Riiassa

Hintaan sisältyy

  • Laivamatkat kansipaikoin Viking XPRS
  • Meno-paluukuljetukset suomalaisella bussilla Tallinna – Riika – Jurmala – Tallinna
  • Maihinnousukortit jonottamatta Matkapoikien omasta lähtöselvityksestä satamassa
  • Hotelliyöpymiset 2 hengen huoneessa aamiaisin

Aikataulu (lento/laiva)

Laiva-aikataulut

Helsinki, Katajanokka
Tallinna, A-terminaali
Helsinki Tallinna Laiva
10:30 13:15 Viking Gabriella Viking Mariella
20:15 18:00 Viking XPRS

Lisämaksulliset palvelut

Yhden hengen huone

Asiakkaat suosittelevat

"Riika ja Jurmala yhdistelmä oli kiva kaupunkiloma! Kulttuuria, ostoksia ja lopuksi vielä rantalomaa. Täydellistä!"

"Jurmalan hiekkarannat olivat positiivinen yllätys! Siistiä ja tasokkaita ravintoloita."

Matkaohjelma

1. matkapäivä, Helsinki – Tallinna – Riika

Tallinnaan saapumisen jälkeen siirtyminen terminaalin edustalla odottavaan Matkapoikien bussiin, jolla matka jatkuu kohti Riikaa. Perille saavutaan illalla. Majoittuminen hotelliin. Hotellihuoneen saa esittämällä Matkapoikien osanottajatodistuksen/varauserittelyn hotellin vastaanotossa. Ajomatka Tallinna – Riika noin 310 km.

2. matkapäivä, Riika

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä tutustua kaupunkiin omien mieltymysten mukaan.


Riian historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmaperintölistalle laajan jugend-arkkitehtuurin ansiosta, jota pidetään merkittävimpänä koko maailmassa. Koristeellisista taloista suurin osa on rakennettu 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, mutta vanhimmat ovat peräisin jopa 1200-luvulta. Kaupungin sydän on Raatihuoneentori, jonka ympäriltä lähtevät kadut eri nähtävyyksien luo. Näistä tunnetuimpia ovat Mustapäiden talo ja Latvian miehitysmuseo.  Riian näkyvin muistomerkki ja tärkeä kansallinen monumentti, Vapaudenpatsas, sijaitsee vanhankaupungin laitamilla. Kaupungin tunnetuin ja korkein kirkko, Pyhän Pietarin kirkko, sijaitsee keskellä vanhaakaupunkia. Jos nouset hissillä (lisämaksu) kirkon torniin, voit nauttia kauniista näkymistä kaupungin ylle ja Daugava-joelle. Kun jalat alkavat väsyä, läheltä löytyy usein kahvila tai pieni konditoria, johon voit pysähtyä nauttimaan herkuista samalla kun jalat saivat lepoa.


Riika on myös erinomainen kulttuurikaupunki, jossa esitetään paljon balettia, oopperaa ja klassisen musiikin konsertteja. Lippujen hinnat ovat kohtuullisia ja esitysten taso on hyvä.


 

3. matkapäivä, Riika – Jurmala

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä. Lähdemme noin klo 14:00 kohti Jurmalaa. Huoneet tulee luovuttaa klo 12:00 mennessä, laukut voi kuitenkin jättää hotelliin säilytykseen. Lähtö hotellin edestä. Majoittuminen Jurmala Spa hotelliin ja omatoiminen päivä Jurmalassa.

4. matkapäivä, Jurmala

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Jurmalassa. Vietä leppoisa kesäpäivä rannalla loikoillen tai rentoudu Jurmala Span lisämaksullisissa hoidoissa. Jurmalan pääkadun varrelta löydät myös paljon tasokkaita ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

5. matkapäivä, Jurmala - Tallinna - Helsinki

Jurmalasta lähdetään varhain aamulla kohti Tallinnaa. Siirtyminen laivaan raja- ja tullimuodollisuuksien kautta. Laivassa on oltava viimeistään 30 minuuttia ennen laivan lähtöä.

Hotellit

Laivan esittely

Viking XPRS

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Viking XPRS:n Wine & Dine à la carte -ravintolasta saat maukkaita annoksia – sekä pieneen että isoon nälkään. Listalla on sekä klassikoita että koko joukko muita herkullisia annoksia. Ravintola Blue Delin valikoimaan kuuluu kevyitä ruokia kuten salaatteja, voileipiä ja täytettyjä panineja sekä reiluja pääruokia suoraan grillistä. 

Red Rose Bar Caféssa voit aloittaa päivän nauttimalla merelle avautuvasta panoraamanäköalasta. Lapsille leikkihuone pallomerineen sekä pelihuone. Robert’s Coffee -kahvilassa tarjoillaan erilaisia kahveja aivan kuin Italiassa: espressoa, caffè lattea ja cappucinoa. 

Ostokset

Merkkituotteiden merelliset hinnat ovat aina houkuttelevia ja Viking XPRS:llä ostosten tekeminen on keskeisellä sijalla. Shopping World -myymälässä on tarjolla kaikkea mahdollista, niin ranskalaisia viinejä, hajuvesiä kuin naisten ja miesten kosmetiikkaakin.
Tuliaisjuomat voit tilata jo kotisatamasta käsin. Tilaa juhlajuomat ennakkoon niin ostoksesi toimitetaan suoraan autollesi. Suosittu Pre-order eli Ennakkotilaus on kaikilla laivoillamme. Nyt voit tehdä ennakkotilauksen myös netissä kaikilla reiteillä. Helppoa ja mukavaa!

Baarit

Viking’s Inn on perinteinen ja lämpimän viihtyisä pubi – loistava paikka iloiseen seuranpitoon. Suuri valikoima oluita sekä perinteisiä pubiruokia

Yökerho

Laivan päivä- ja yöelämän keskus on Club X. Ohjelmasta ja elävästä musiikista nautitaan aamupäivästä yön pikkutunneille saakka. Lisäksi valikoimassa on paljon erilaisia teemalähtöjä.

Lapsille

XPRS:llä on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä!
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

m/s Mariella

(la 10.8. asti menolaiva Viking Mariella / Gabriella)

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Mariellan rento ravintola Plate houkuttelee herkullisine makunautintoineen. Maistelumenu tekee syömisestä yllätyksellisen elämyksen. Grilliruokiin panostava Ocean Grill -ravintola palvelee ilman pöytävarausta. Maukkaat grilliherkut valmistuvat ravintolan avokeittiössä. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista.

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Mariellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä.

Baarit

Cava Baarissa on laaja viinivalikoima sekä drinkkejä. Pianomusiikkia tai live- musiikkia pianistin säestämänä. Bar Music Meisterissä on liveohjelmaa: trubaduuri ja karaokea. Loppuillasta DJ nostaa kannat kattoon. 

Yökerho

Mariellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Mariellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma huone kannella 8.

Hyvän olon palvelut


Mariellalla on neljä saunaa, kaksi poreallasta ja yksi lastenallas. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

m/s Gabriella

(la 10.8. asti menolaiva Viking Mariella / Gabriella)

The Buffet

Runsas ja monipuolinen buffetimme tarjoaa eri makuelämystä alkupaloista pääruokiin, jälkiruokiin ja juustoihin. Ruokajuomat sisältyvät hintaan.

Ravintolat ja kahvila

Gabriellan rennon Grill-ravintolan avokeittiössä valmistetaan maukkaita grilliherkkuja. Tarjolla on pihvien ja hampurilaisten lisäksi aina myös kala- ja kasvisvaihtoehto. Ravintola No Namessa tarjotaan maistelumenuita, joiden avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta. A la carte -ravintolassa voi tilata listalta kala-, liha- ja kasvisruokia pöytään tarjoiltuna. Menu sisältää sekä klassikoita että poimintoja muista ruokakulttuureista. 

Viihtyisässä Coffee & Joy -kahvilassa nautit kiireettömästi kupin kahvia. Kahvilalla on oma kondiittori, joten tarjolla on takuulla tuoretta.

Ostokset

Gabriellan tax-free-myymälän laajoista valikoimista löydät tunnettuja merkkituotteita edulliseen hintaan. Myymälöitä on myös ravintoloiden ja kokousosaston yhteydessä. Tax-free-myymälää vastapäätä on Pop-Up Shop, joka tarjoaa kausittain vaihtuvia muodin ja lifestylen huippumerkkejä.

Baarit

Gabriellan Living Roomissa voit nauttia aperitiivit ennen ruokailua tai jatkaa iltaa rauhallisemmissa merkeissä. Wine Bar -viinibaari tarjoaa laajan valikoiman viinejä, kuohuviinejä ja samppanjoita. Upstairs Pubin juomavalikoimaan kuuluu muun muassa laaja valikoima pienpanimoiden oluita.

Yökerho

Gabriellan yökerho Club Marissa on laadukas äänentoisto, isot LED-näytöt, paljon mukavia istumapaikkoja ja suuri tanssilattia. Tähtihetkiä niin shown kuin artistien ja laadukkaiden orkestereiden seurassa. Olet sitten nauttimassa esityksistä tai pyörähtelemässä parketilla, täällä viihdytään ja nautitaan!

Lapsille

Gabriellalla on otettu hyvin huomioon myös lapsivieraat. Pikkumatruuseilla on tilaa leikkiä, pelata ja puuhata, ja laivalla pääsee tietenkin tapaamaan myös laivakissaamme Ville Vikingiä! Nuorille on oma ohjelma ja pelihuone. Kesäisin laivan kokouskansi muutetaan Adventure Islandiksi, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa perheen pienimmille

Hyvän olon palvelut


Gabriellalla voit saunoa perinteisesti tai höyrysaunassa. Osastolla on kaksi poreallasta. Travel Spassa voit nauttia ammattilaisen tarjoamista kasvo- ja vartalohoidoista.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Kartta

Muuta hakua

Lähtöpäivä
Lähtöpaikka
Aikuisia
Lapsia
Pv
Lähtö
Paluu
Matkakohde
Matkaväline
Hinnat alk.